0272 nerenin / Nerenin Telefon Kodu? Alan Kodu Hangi Şehre Ait? - Güncel Haberler Son Dakika

0272 Nerenin

0272 nerenin

Nerenin Kodu? Telefon Numarası Alan Kodu Neresi Hangi Şehir?

Ülkemizdeki tüm illerin alan koduna göre, telefon kodu bulunuyor. Günlük hayatta sıklıkla bizi arayanlara bakarken sıklıkla karşılaştığımız kodlardan birisi de telefon kodu oluyor. Bu kodlar, Türkiye'deki telefon numaralandırma sistemi ve belirli hizmetlere tahsis edilmiş numara ve kodlarla ilgili bilgi verir. Peki Nerenin Kodu? Telefon Numarası Alan Kodu Neresi Hangi Şehir?

NERENİN ALAN KODU?

telefon alan kodu Afyon iline aittir. Afyon'da yaşayan vatandaşlar telefon koduna sahiptirler.

TELEFON NUMARASI ALAN KODU NERESİ HANGİ ŞEHİR?

Türkiye'nin Ege Bölgesi ve İç Batı Anadolu Bölümün'de yer alan Afyon ilinin alan kodu 'dir. Afyonkarahisar ilinde Merkez, Sandıklı, Dinar, Bolvadin, Sinanpaşa, Emirdağ, Şuhut, Çay, İhsaniye, İscehisar, Sultandağı, Çobanlar, Dazkırı, Hocalar, Başmakçı, Bayat, Evciler ve Kızılören gibi ilçeler yer almaktadır.

TELEFON NUMARASI KODLARI

Ülkemizdeki telefon numaralandırma sistemi, belirli hizmetler için tahsis edilmiş numara ve kodlarla ilgili bilgi vermektedir. Telekomüniskasyon sistemini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu düzenlemektedir.

Nerenin Kodu? Telefon Numarası Alan Kodu Neresi Hangi Şehir? Nerenin Kodu? – Telefon Numarası Alan Kodu Neresi Hangi Şehir?

Nerenin Telefon Kodu? Alan Kodu Hangi Şehre Ait?

Nerenin Telefon Kodu?

Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Afyon, alan koduna sahiptir. Özellikle tarımcılık ile beraber birçok ticari açıdan önemli bir potansiyel teşkil ediyor. O yüzden sabit hatlar üzerinden çok sık aranan ve ulaşılan şehirler içerisinde yer alır. Bunu sağlamak için ise 0 alan kodunu kullanarak farklı sabit hatları erişim sağlamak mümkün. Afyon merkez ile beraber bütün farklı ilçeler için ortak şekilde 0 alan kodu kullanılmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte özel sektör ya da bireysel olarak tüm sabit numaralar bu şekilde aranır. Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi Öncelikle 0 numarası eklenir ve daha sonra Afyon şehri adını atanmış numarası yazılır. Arkasından ilgili sabit numara yazılarak arama yapılır.

Alan Kodu Hangi Şehre Ait?

Şehirlere ait alan kodları büyük bir öneme sahiptir. Çünkü özellikle Türkiye'nin farklı şehirlerindeki kamu kurum ve kuruluşları ulaşmak için sabit numaralar kullanılır. Aynı zamanda şehirlere ait olan sabit numaralar farklı amaçları altında değerlendirilir. Bu amaçları kullanmak için ise 0 alan kodu üzerinden Afyon şehrine ulaşım gerçekleşmektedir. Afyon şehrine ait telefon kodu olarak 0 ön plana çıkmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir