2013 stepway / Dacia Sandero Stepway 1 5 Dci Dizel Araç Lastik Ebatları & Fiyatları

2013 Stepway

2013 stepway

İlk sürüş-Test: Yeni Dacia Sandero ve yeni Sandero Stepway

Yeni Dacia Sandero TCe 90 HP ve yeni Sandero Stepway dCi 90 HP testimizle karşınızdayız. Toplamda Dacia satışlarının yüzde 41’ini oluşturan Sandero & Sandero Stepway (yüzde 26) ve Logan (yüzde 15) modelleri yenilendi. Yeni Sandero ve yeni Sandero Stepway’i İspanya’nın Malaga şehrinde kullandık. Bundan sekiz yıl önce, ’te Renault çatısı altına giren Romen Dacia, adeta bir başarı hikâyesi yazıyor. Sekiz yılda yedi modellik bir ürün gamına ulaşan marka, ilk günden bu yana satış hacmini 15’le çarpmış durumda. Dacia bugün 36 ülkede faaliyet gösteriyor ve başta İngiltere olmak üzere ’te bunlara yenileri eklenecek. Bu başarının yansıması olarak, Dacia Türkiye’de de iyi işler yapıyor. ’de yüzde ’le başlayan pazar payı ’de yüzde ’e, ’de ise yüzde ’ya yükselmiş durumda. Bu da Dacia’yı Türkiye binek otomobil pazarında sekizinci yapıyor. Onlarca yıldır Türkiye pazarında olup da ilk 20’ye giremeyen markaların bulunduğu düşünülürse, Dacia’nın ne kadar başarılı olduğu daha net anlaşılabilir.

Makyaj mı, yeni jenerasyon mu?

Bu soru Dacia yetkililerine de soruldu. Yeni jenerasyon olduğunu ifade ettiler. Peki, yollara çıkalı henüz dört yıl olan bir otomobilin yeni jenerasyonuna kavuşması normal mi? Bu pek alışılmış bir durum değil, ama Sandero yeni motora, komple yeni bir tasarıma (boyutlar da değişmiş) ve yepyeni bir iç mekâna kavuşunca “yeni” sıfatını hak ediyor. Yeni Dacia Sandero mm uzunluğa, mm genişliğe ve mm yüksekliğe sahip. Sandero’nun dingil mesafesi ise mm. Eskisinden 38 mm daha uzun ve 7 mm daha geniş olan yeni Sandero’nun bagaj hacmi ise litrelik değerle hayli başarılı. Bu hacim, arka koltuklar öne katlandığında litreye çıkıyor. Yeni Dacia Sandero Stepway ise mm uzunluğa, mm genişliğe (tavan barlarıyla) ve mm yüksekliğe sahip. Yerden yükseklik bakımından kardeşine göre yerden 41 mm daha yüksek olan Sandero Stepway, eskisinden 23 mm daha uzun ve 10 mm daha yüksek. Bagajı Sandero ile aynı olan otomobilin dingil mesafesi ise mm.

Logan’ı neden kullanmadık?

Yazımın başında da belirttiğim gibi, Dacia üç modelini birden yeniledi: Sandero, Sandero Stepway ve Logan. Zaten bu üç model aynı platforma (M0 platformu) sahip ve karoser olarak önden ortaya kadar tamamen aynı, ortadan arkaya kadar ise yüzde 80 ortak parçaya sahip. İspanya’daki test sürüşü organizasyonunda Logan kullanmayışımızın nedeni ise, yeni Dacia Logan’ın Türkiye’de satışa sunulmayacak olması. Çünkü yeni Renault Symbol , yeni Logan ile aynı ve bu nedenle bu araç, Türkiye’ye Renault amblemiyle Romanya’dan ithal edilecek.

Tasarım modern ve sportif

Dacia Sandero ve yeni Sandero Stepway’in özellikle yeni ön tasarımları, markaya modern bir görünüm sunmasının yanı sıra genç ve sportif bir hava kattı. Dinamik tasarımlı ön ızgara, yatay krom çizgiler ve yuvarlak sis farlarıyla pekiştirilmiş. Gövdeye entegre kapı kolları da önemli yenilikler arasında yer alıyor. Stepway modeli; crossover görünümü sağlayan yerden yüksek yapısı, tavan barları, çift renkli tamponları ve daha geniş çamurluklarıyla kardeşinden daha albenili. Arka tasarımda kullanılan yeni stop lambaları da, aracın genelindeki dinamizmi pekiştiriyor.

Ortak iç mekân

Yeni Sandero ve yeni Sandero Stepway’de ortak iç mekân bulunuyor. Yeniden tasarlanan kokpitte daha küçük kumanda birimlerine yer verilmiş, bence eski büyük kumandalar daha rahat kullanılıyordu. Cam açma kapama butonları ise hala orta konsolda. Otomobilin kokpitinde en önemli yenilikler ise 7 inç (18 cm) dokunmatik ekranlı Media Nav sistemi ile hız sabitleyicisi-sınırlayıcısı. İlk kez Lodgy modelinde sunulan Media Nav sistemi; navigasyon, müzik ve telefon gibi özelliklere kumanda ediyor. Orta konsoldaki butonla aktif edilip direksiyon simidinin üstündeki butonlarla kumanda edilen hız sabitleyicisi-sınırlayıcısı ise Dacia markası için bir ilk. Sadece bu iki özellik bile, Sandero’daki kalite algısını yukarı çekmeye yetiyor. Sade tasarımlı gösterge birimleri rahat okunuyor. Media Nav’ın ekranı ise güneşli günlerde yansıma yapabiliyor. Navigasyon sistemi ise gecikmeli bilgi veriyor ve bazı yollarda tümden şaşırıyor. Eşya gözü ve bardaklık konusunda bir sorun yok. Ön konsolun üstüne yerleştirilen yeni eşya gözü kullanışlılığı arttırmış. Malzeme olarak yine sert plastiğin tercih edildiğini ve işçilik konusunda da pek titiz olunmadığını belirtelim (Test aracımızın bagaj kapağının bozulması bir talihsizlikti). Ön koltuklar manuel olarak ama kolayca ayarlanıyor. Arkada ise diz, baş ve omuz mesafeleri bu sınıftaki bir araç için yeterli.

3 silindirli yeni motor

Yeni Sandero’da Renault’nun yeni Clio 4’te de kullandığı yeni litrelik, 3 silindirli, 90 HP güç üreten turbo benzinli motoruna yer verilmiş. İspanya’da Sandero’da kullandığım ve Clio’daki gibi başarılı bulduğum bu yeni motor, Türkiye’ye Sandero Stepway ürün gamında ithal edilecek. 5 ileri manuel şanzımanla kumanda edilen motor, Sandero’ya km/s hız ve saniyelik km/s hızlanma performansı sağlıyor. Sarsıntısız ve sessiz çalışmasıyla dikkat çeken motor, Eco modunda kullanıldığında daha düşük yakıt tüketimine imza atıyor. Ortalama lt/ km yakıt tüketen motorun karbondioksit salımı g/km. d/d’de alınan Nm maksimum torkun ise biraz zayıf kaldığını belirteyim. Yeni Sandero Stepway’de kullandığım ve Türkiye’ye ithal edilecek dCi turbo dizel motor ise 90 HP güç ve Nm tork üretiyor. lt/ km’lik etkileyici bir yakıt tüketimi sunan otomobil, performans konusunda ise vasat (Maksimum hız km/s, km/s hızlanma saniye).

Sürüş özellikleri

Her iki otomobilde de görüş açıları geniş. Stepway’in yüksek oturma konumu, yola daha hâkim olmayı da beraberinde getiriyor. ABS, ESP (Dacia ESC diyor) ve çift hava yastığı tüm modellerde standart. Duster müşterilerinden gelen izolasyon eleştirisi sonrasında, bu iki yeni model için izolasyon konusunda ekstra çalışma yapılmış ve kabine sızan gürültü azaltılmış. Yumuşak süspansiyon sistemi, yol tutuşu olumsuz yönde etkilese de, Türkiye’nin bozuk yollarında sarsıntısız yolculuk yapmak için ideal bir yapı ortaya koyuyor. Vites geçişleri kemikli ama sorunsuz. Tüm donanımlarda yer alan hidrolik direksiyon, tepkileri hızlı olmasa da görevini yerine getiriyor. Fren mesafesi konusunda ise, uydu bağlantılı özel cihazımızla videolu test yapmadan herhangi bir yorum yapamıyorum.

Baz fiyatı TL

Yeni Sandero ve yeni Sandero Stepway, Aralık ayının başında Türkiye’de satışa sunuldu. Sadece Ambiance adlı donanımla satışa sunulan otomobillerden Sandero’da 16V benzinli model TL, aynı motorun fabrika çıkışı LPG’li versiyonu TL, dCi 75 Hk turbo dizel versiyonu ise TL fiyatla alıcı bekliyor. Yeni Sandero Stepway ise TCe 90 HP motorla TL, dCi 90 HP motorla ise TL fiyata sahip. Tüm motorlarda 5 ileri manuel şanzıman bulunuyor, otomatik vites seçeneği yer almıyor. Tüm Dacia modelleri 3 yıl/ km mekanik garantiye sahip. Yeni Dacia Sandero ve yeni Sandero Stepway Türkiye fiyat listesine ulaşmak için BURAYA tıklayınız.

Emre Anamur / Malaga &#; İspanya

Yeni Dacia Sandero TCe 90 HP teknik özellikler 
Motor: cc, 3 silindirli, 12V, turbo, benzinli
Şanzıman: 5 ileri manuel
Maksimum güç: 90 HP @ d/d
Maksimum tork: Nm @ d/d
Maksimum hız: km/s
km/s: sn
Boyutlar (uz./gen./yük.): mm / mm / mm
Bagaj hacmi: lt
Tüketim (ş.içi/ş.dışı/ort.): / / lt/ km
CO2: g/km (B)

Yeni Dacia Sandero Stepway dCi 90 HP teknik özellikler
Motor: cc, 4 silindirli, 8V, turbo, dizel
Şanzıman: 5 ileri manuel
Maksimum güç: 90 HP @ d/d
Maksimum tork: Nm @ d/d
Maksimum hız: km/s
km/s: sn
Boyutlar (uz./gen./yük.): mm / mm / mm
Bagaj hacmi: lt
Tüketim (ş.içi/ş.dışı/ort.): / / lt/ km
CO2: g/km (B)

sergulpzr Dacia Sandero Stepway Trend Serisi Tay Tüyü Oto Koltuk Kılıfı Füme sergul-sg

sergulpzr Dacia Sandero Stepway Trend Serisi Tay Tüyü Oto Koltuk Kılıfı Füme

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Sergül Store

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Sergül Store tarafından gönderilecektir.
  • Ürün Özellikleri Ön Arka Başlıklar Dahil Set Olarak Gönderilmektedir.
  • Montaj Kancaları İçerisinden Çıkmaktadır.
  • 4 Mm Tay Tüyü Ve Lakos Döşeme Kumaşından Üretilmiştir.
  • Ön Koltukların Arkasında Cep Bölümü Vardır.
  • Ön Koltukların Yaslanma Yerleri Sünger İle Desteklenmiştir.
  • Ön Koltukların Yanları Sünger İle Desteklenerek Kanat Yapılmıştır.
  • Sportif Fitilleri İle Şık Durmaktadır.
  • Esnek Kumaştan Üretilmesi Nedeniyle Potluk Yapmaz.
  • Gerdirerek Montaj Yapılırsa Koltuklarınızı İyice Sarar.
  • Kutu İçeriği 2 Adet Ön Koltuk Yaslanma Yeri
  • 2 Adet Ön Koltuk Oturma Yeri
  • 1 Adet Arka Koltuk Oturma Yeri
  • 1 Adet Arka Koltuk Yaslanma Yeri
  • 5 Adet Başlık
  • Montaj Kancaları
  • Ürün Standart Ölçülerde Üretilmiştir. Araca Özel Üretilmemiştir. Önemli Bilgilendirme Arka Koltuklarında Kol Dayama Olan Araçlarda Montaj Sonrası Kol Dayama Bölümü Kapanmakta Ve Kullanılamamaktadır.
  • Montaj Sonrası Arka Koltuklar Bütün Olarak Yatar Ve Bütün Olarak Kalkar.
  • Tüm Standart Koltuk Kılıflarında Olduğu Gibi, Koltuk Başlık Delikleri Ve Arka Koltuk Emniyet Kemeri Yerleri Her Araçta Standart Olmaması Nedeniyle Açılmamıştır. Makas İle Açabilirsiniz.
  • Bize Özel Değil Tüm Standart Koltuk Kılıflarında Durum Bu Şekildedir. Arka Kolçağı Kullanmak Veya Arka Kısımın Ayrı Ayrı Kullanmak İçin Araca Özel Koltuk Kılıfı Yaptırmanız Gerekmektedir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

sergulpzr Dacia Sandero Stepway Trend Serisi Tay Tüyü Oto Koltuk Kılıfı Füme

  • Ürün Özellikleri Ön Arka Başlıklar Dahil Set Olarak Gönderilmektedir.
  • Montaj Kancaları İçerisinden Çıkmaktadır.
  • 4 Mm Tay Tüyü Ve Lakos Döşeme Kumaşından Üretilmiştir.
  • Ön Koltukların Arkasında Cep Bölümü Vardır.
  • Ön Koltukların Yaslanma Yerleri Sünger İle Desteklenmiştir.
  • Ön Koltukların Yanları Sünger İle Desteklenerek Kanat Yapılmıştır.
  • Sportif Fitilleri İle Şık Durmaktadır.
  • Esnek Kumaştan Üretilmesi Nedeniyle Potluk Yapmaz.
  • Gerdirerek Montaj Yapılırsa Koltuklarınızı İyice Sarar.
  • Kutu İçeriği 2 Adet Ön Koltuk Yaslanma Yeri
  • 2 Adet Ön Koltuk Oturma Yeri
  • 1 Adet Arka Koltuk Oturma Yeri
  • 1 Adet Arka Koltuk Yaslanma Yeri
  • 5 Adet Başlık
  • Montaj Kancaları
  • Ürün Standart Ölçülerde Üretilmiştir. Araca Özel Üretilmemiştir. Önemli Bilgilendirme Arka Koltuklarında Kol Dayama Olan Araçlarda Montaj Sonrası Kol Dayama Bölümü Kapanmakta Ve Kullanılamamaktadır.
  • Montaj Sonrası Arka Koltuklar Bütün Olarak Yatar Ve Bütün Olarak Kalkar.
  • Tüm Standart Koltuk Kılıflarında Olduğu Gibi, Koltuk Başlık Delikleri Ve Arka Koltuk Emniyet Kemeri Yerleri Her Araçta Standart Olmaması Nedeniyle Açılmamıştır. Makas İle Açabilirsiniz.
  • Bize Özel Değil Tüm Standart Koltuk Kılıflarında Durum Bu Şekildedir. Arka Kolçağı Kullanmak Veya Arka Kısımın Ayrı Ayrı Kullanmak İçin Araca Özel Koltuk Kılıfı Yaptırmanız Gerekmektedir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • MateryalTay Tüyü
  • Araç Marka ve ModelDacia Sandero
  • RenkGri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir