ankara puantaj / Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Ankara Puantaj

ankara puantaj

PDKS Access Kontrol Sistemleri

Kontrollü ve Güvenlikli giriş  gerektiren tüm kapı ve alanlarınızın kontrolünü sağlıyor ayrıca bütünleşik access kontrol programı sayesinde tüm giriş ve çıkışları bilgisayarınızdan tarih,saat,kişi bilgileriyle birlikte raporluyabiliyorsunuz. PDKS sistemler ise Personel Devam Kontrol Programı ile birlikte Personelinizin  işe giriş çıkış saatleriyle birlikte maaş ve fazla mesai geç gelme gibi ücretleri hesap edebilirsiniz.

Personel Kartlı, parmak izli, yüz tanımalı sistemlerle işe giriş çıkış kontrolü
Saniye bazında giriş çıkış bilgileri, aylık raporlama ve puantaja yansıtma sistemi
Vardiyaların, çalışma saatlerinin ve çalışanların orantılı şekilde tespitinin sağlanması ve bunun puantaja otomatik yansıtılması.
Günlük, aylık gibi periyotlarla performans raporları.
Vardiya, fazla mesai ve normal çalışma süreleri kanunların izin verdiği çerçeve dahilinde uyarı sistemi
Devamsızlık, geç kalma, erkan çıkma gibi alışkanlıkları bulunan sorunlu personelin tespiti.
Alınan verilerin Puantaj sistemine ve Muhasebe yazılımına otomatik aktarılması ve hesaplamaya katılması.
Bilgisayar ortamında hızlı, güvenli hesaplama, uzun süre saklayabilme

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞMA USULLERİ

1- Kısmi zamanlı olarak çalışan öğrencilere yapılacak ödemede esas alınacak tutar yürürlükte olan ve 16 yaşından büyük işçiler için belirlenmiş asgari ücrettir. Bu miktarlar ve uygulanacak ücret tutarları Rektörlük Makamının teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile değiştirilebilir. Ödenecek 1 saatlik brüt ücret, yürürlükte bulunan brüt Asgari ücretin günlük ücret olan kısmının dörtte birini geçmemek üzere1/8 dir.

2- Çalışan öğrencilere sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası ile ilgili hükümleri uygulanır. SGK girişi yapılmamış bir öğrenciye kesinlikle hiçbir şekilde ücret ödemesi yapılamaz.

3- Kısmi zamanlı olarak çalışan öğrencilerin ücretlerinin ödenebilmesi için Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının göstereceği bir bankada hesap açtırması ve hesap numarasını Sağ. Kül. Ve Spor Dai. Başkanlığına vermesi zorunludur.

4- Öğrenciler çalıştıkları süre karşılığında ücret alırlar. Birimler öğrencilerin çalışmalarını, birim yetkililerinin düzenleyip onayladıkları ekte bulunan Aylık Çalışma Çizelgesi (Puantaj Cetveli) ile belgelendirerek, çalışılan ayı takip eden ayın en geç 5.günü mesai bitimine kadar üst yazı ile birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na iletirler. Zamanında teslim edilmeyen çalışma çizelgesi (puantaj cetveli) için geriye dönük çalışma bordrosu kesinlikle düzenlenmez ve öğrenciye herhangi bir ücret ödemesi yapılamaz. Ücret ödemesi çalışılan ayı takip eden ayın 10 ile 15'i günleri arasında öğrencinin ilgili banka hesabına yatırılarak gerçekleştirilecektir.

5- İlgili ayın puantaj cetveli zamanında ulaşmayan birim öğrencilerine, o ay çalışmış olduğu ücret 8 saat olarak yapılacak ve devamında puantajı gelmeyen öğrenci için işten çıktığı varsayılacak ve o ayın sonu itibari ile öğrencinin çıkış işlemleri tarafımızdan gerçekleştirilecektir. Bu durum tamamen öğrenciyi çalıştıran birimin sorumluluğundadır.

6- İşten ayrılmak isteyen öğrenciler en az bir hafta önceden ilgili birim yöneticisine durumlarını bir dilekçe ile bildirmelerini, birimler de bu dilekçeyi bir üst yazı ile zaman geçirmeden Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirmek zorundadırlar. Bildirimde bulunulmaması durumunda tüm hukuki ve mali sorumluluk ilgili birim yöneticisine aittir. Kendiliğinden ve mazeret göstermeden işten ayrılan öğrenciler öğretim yılı içerisinde tekrar bir daha kesinlikle kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışamazlar. Ancak mazereti uygun olanlar kendi biriminde veya başka bir birimde kontenjan durumuna göre tekrar işe alınabilirler.

7- Kısmi Zamanlı öğrencilerle ilgili söz konusu çalışmaları Başkanlığımız Bürosu yürütmektedir. Büromuza “ 03 86 / Dâhili ve ” numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Gerekli Belgeler

Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Esas ve Usülleri

Yönetim Kurulu Kararı

Ek-1 Başvuru Formu

Ek-2 Beyan ve Taahhütname (Saglik Hizmeti Alan)

Ek-3 Beyan ve Taahhütname (Saglik Hizmeti Almayan)

Ek-4 Ogrenci Aylik Puantaj Cetveli

Ek-5 Birimlerde Çalıştırılacak Ogrenci Talep Formu

OTOB&#;S İŞLETME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

HEDEF VE STRATEJİLER:   

Teknolojik Gelişme: Başkentin otobüsle toplu taşıma sisteminin en iyi şekilde yürütülebilmesi için; gelişen teknolojinin takipçisi olup,  gelişmeleri anında kendi sistemi içinde uygular. Maliyet fayda analizi yapılıp, verimliliğin artırılması sağlanır.                                                    

Emniyet: Yolcuların güvenli ve konforlu seyahat edebilmeleri için, özel eğitime tabi tuttuğu sürücüleri istihdam eder.

Güvenirlik: Taşıdığı yolcuların sorumluluğunun bilincinde olarak güvenli ve dakik hizmet verir.

Sürdürülebilirlik: Verimli kaynak tahsisi ve yönetimi ile endüstri ortalamasının üzerinde tasarruf sağlar.

Verimlilik: Kentsel verimliliğe katkıda bulunup, kent alanlarının etkin kullanmasına yardımcı olur.

Çevre Duyarlılık: Geri dönüşümü olamayan kaynakların tüketiminin azaltılması amacıyla araçlar, çevreyi kirletmeyen ve yenilenebilir kaynakların kullanıldığı teknoloji ile donatılmıştır.                                                        

Müşteri Odaklı Hizmet: Sürücülerini müşteri hizmetleri konusunda eğitip, araçların temiz ve konforlu olmasına özen gösterir. Engelli yolcularımızın seyahat edebilmesi için yeterli teknik donanıma sahiptir.

Standartlar: Araç donanımı ve hizmet kalitesi Avrupa Birliği ve dünya standartlarına uygundur.

Kalite: Şehir içi toplu taşıma ile ilgili kalite belgelerine sahip olarak hizmet sunar.

Değerler:

Bütün operasyonlarda eşitlik ilkesinin gözetlenmesi

Ulaşım sektöründe teknolojik gelişmelerin uygulanması

Kaliteli ve düşük fiyatlı hizmetin sunulması

Stratejik Objektifler

Güvenli yoluculuk önlemlerinin azamide tutulması

Altyapıdaki eksikliklerin en aza indirilmesi

Erişimin kolaylaştırması

Ulaşımda harcanan zamanın azaltması

 

 

 YETKİ, GÖREV, SORUMLULUKLAR VE İDARİ YAPI

1. Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı Görev ve Yetkileri

1) Kuruluşun misyonu, vizyonu, stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda toplu taşıma hizmetlerini düzenli, güvenli, ekonomik, verimli, konforlu ve rasyonel bir şekilde sürekli olarak organize etmek, yürütmek veya işletmek.
2) Lastik tekerlekli toplu taşıma hizmetlerine ilişkin kısa, orta ve uzun vade planlama çalışmalarını yapmak.
3) Hareket tarifeleri yapmak, uygulamak ve gerektiğinde güncellemek, denetlemek.
4) Kuruluşa ait toplu taşıma araçlarını teknik ve ekonomik kurallara uygun olarak işletmek veya işlettirmek.
5) Kentsel gelişim de dikkate alınarak hat ve güzergâhlarda bulunan durak yerleri tespiti, durakların takılması, sökülmesi yer değiştirmesi, montajı vb. iş ve işlemleri yapmak.
6) Toplu taşıma araçlarını çalışır durumda bulundurmak üzere sürekli etkin ve teknik denetimler yapmak.
7) Ankara Büyükşehir mücavir alan sınırları içinde özel halk otobüsü, özel toplu taşıma aracı vb. toplu taşıma araçlarına ilgili yönetmelik çerçevesinde özel izin belgesi vermek, uygunluk işlemleri yapmak, yıllık vize işlemleri ile çalışma ruhsatı vermek.
8) Vatandaşlar tarafından EGO Genel Müdürlüğünün toplu taşıma araçlarında unutulan kayıp eşyaların kayıt altına alınması, depolanması ve süresinde teslim alınmayan kayıp eşyaların satışının ilgili birime bildirimi için gerekli iş ve işlemleri yürütmek.
9) Toplu taşıma araçlarını (EGO,  ÖTA ve ÖHO vb.) kullanan sürücülere ve müracaatta bulunanlara psiko teknik test hizmetleri vermek ya da verdirmek.
10) Kamu kurumları ile özel hukuk gerçek ve tüzel kişilerinin, kuruluştan talep ettikleri araç kiralama ile tahsis iş ve işlemlerini yürütmek.
11) Reklam afişlerinin araçlara asılması ve asılma süresinin bitimine kadar takip edilmesi iş ve işlemlerini yapmak.
12) Toplu taşıma araçlarının (EGO, ÖTA ve ÖHO) mevzuat çerçevesinde saha denetimlerini gerçekleştirmek ve konu ile ilgili raporlama iş ve işlemlerini yapmak. 
13) Toplu Taşıma araçlarına ait (ÖTA ve ÖHO) sözleşme ve yönetmelikler çerçevesinde yapılması gereken iş ve işlemleri yürütmek.
14) Özel toplu taşıma araçlarının devir, fesih işlemlerini sözleşme hükümlerine uygun olarak yapmak.
15) Toplu taşıma araçları (EGO, ÖTA ve ÖHO) ile ilgili araç takip sistemi alt yapısının oluşturulmasını ve araçların takip edilebilmesini sağlayan her türlü teknik cihazın çalışır halde bulundurulmasını denetlemek.
16) Kuruluşa ait araçların kaza ve hasara neden olan çeşitli olaylara karışması sonucu oluşan hasar ve gelir yoksunluğu ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.
17) Kuruluşa ait araçların karıştığı hasarlı, yaralamalı veya ölümlü kazaların ve hasara neden olan çeşitli olayların, resmi ve özel kişi ve kurumlarla ilgili hasar, sigorta, ödeme ve tahsilatlarıyla ilgili iş ve işlemleri yapmak.

2. İdari Yapı

· Destek Hizmetleri ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

· Filo Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü

· 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü    

· 2. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü    

· 3. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü    

· 4. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü    

· 5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü    

3. Otobüs İşletme Şube Müdürlüklerinin görev, yetki ve sorumlulukları

Kendisine bağlı araç ve personelin Yasa, Sözleşme, Tebliğ, Yönetmelik ve Genelgelere uygun olarak çalışmasını sağlamak ve denetimlerde bulunmak,

· Müdürlüğü ile ilgili işlerin kusursuz olarak düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, bu amaçla gerekli önlemleri almak,  denetimlerde bulunmak

· Araç Arıza Bakım Programı, Personel Takip Sistemi, Araç takip Sistemi, v.b. sistemlerin verimli, ekonomik ve etkin kullanılmasını sağlamak,

· Kendisine bağlı birimler arasında işbirliği ve koordinasyon ile görev yapan personelin sorumluluk alanları ile ilgili eğitim ve bilgi verilmesini sağlamak,

· Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak görev alanına giren yazıların elektronik ortamda yazılmasını, kurum içi ve dışı yazışmaların yapılmasını, gelen ve giden yazıların kayıtlarının tutulmasını, giden evrak suretlerinin dosyalanmasını ve arşivlenmesini sağlamak,

· Müdürlüğü ile ilgili yıllık iş programı, kadro ve bütçe tasarılarını hazırlayarak Daire Başkanlığına sunmak,

· Müdürlüğüne bağlı hatlardaki ulaşım hizmetlerinin planlama çalışmalarının yapılarak araç ve personel planının uygulanmasını,  planlama çerçevesinde temizlik, depolama vb. işlerinin etkin ve düzenli bir şekilde yapılmasını,  gerekli önlemlerin alınmasını verimliliğin artırılmasını ve sistemin iyileştirilmesine yönelik tüm konularda gerekli iş ve işlemlerin yapılmasını sağlamak, denetlemek, sevk ve idaresini organize etmek,          

· Bölgedeki araçların trafik ruhsat, plaka, araç devir teslim, muayene, egzoz ölçümü, uygunluk v.b. trafik iş ve işlemlerini yürütmek,

· Kuruluşumuz araçlarının karıştığı trafik kazalarında mevzuat gereklilikleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak ve takip etmek,

· Psiko Teknik değerlendirme testi ve Simülatör eğitimine tabi tutulan şoförlere ait muayene kayıt defterinin tutulmasını sağlamak, onaylanan rapor sonuçlarının ilgiliye imza karşılığı teslim edilmesi işlemlerini sonuçlandırmak,

· Kurum Otobüsleri,  Özel Halk Otobüsleri ile Özel Toplu Taşıma Araçlarını servis programlarına uygun olarak çalıştırmak, hareket saati kayıtlarını tutmak, düzenlemek, sevk ve idare etmek, personelinin kılık kıyafeti, sürücü belgeleri ve alkol kontrolünü yapmak/yaptırmak,

· Müdürlükte görevlendirilen Personelle ilgili özlük işlemlerinin onaylanmasını müteakip gerekli işlemleri yapmak, çalışanların imza ve puantaj cetvellerinin tutulmasını sağlamak,

· Bölgelerde gerçekleşen kaza, hasar vb. konularda istastistiki verileri tutmak ve ilgili birimlerle paylaşmak,

· Müdürlük bina, tesis, araç ve gereçlerinin yangına v.s türlü tehlikeye karşı korunması için gerekli önlemleri almak, yangın malzemelerini temin etmek, korumak, periyodik kontrollerini yaptırmak, yangını haber vermek ve ilk müdahaleyi yapmak,

· Bilişim Sistemleri veya direkt gelen yazılı, sözlü talep veya şikayetlerin zamanında cevaplandırılmasını sağlamak, bu konuyla ilgili istatistiki verilerin tutulması ve raporlanmasını hazırlamak, talep ve şikayetlerin azaltılması yönünde çalışıp, yolcu memnuniyetinin artırılması için çalışma yapmak,

· Toplu İş Sözleşmesi, iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları konusunda birimlerle işbirliği yapmak, uygulamaya yönelik gerekli iş ve işlemleri yürütmek,  Hizmet Alım Sözleşme hükümlerinin uygulanmasını sağlamak, yüklenici şirketler nezdinde gerekli tedbirleri almak, takip ve kontrol edilmesini sağlamak, denetlemek ve yürütmek, 

· Otobüs İşletme Dairesi Başkanı tarafından verilen diğer işleri yapmak,   

· Daire Başkanlığına ve sıralı üst amirlerine karşı sorumlu olmak,

· Bölgenin her türlü taşınır ve taşınmaz işlemlerini yürütmek, bina, tesis, araç, tezgah ve gereçlerin yangına ve her türlü tehlikeye karşı korunması için gerekli önlemleri almak/aldırmak, muayene kabul ve kontrol işlemlerini yürütmek

· Müdürlüğün her türlü enerji ve haberleşme sarfiyatında tasarruf tedbirlerini almak,

· Müdürlüğün her türlü demirbaş, kırtasiye, basılı belge, bilgisayar sarf, giyecek, yiyecek, içecek gereksinimlerinin karşılanması, korunması, dağıtımı, kayıtlara işlenmesini ve teslimini sağlamak,

· Bölge bina ve tesisleri ile hareket noktalarının yapım, inşaat, bakım- onarım, tadilat ve çevre düzenlemesi işlerini yapmak/yaptırmak, bunlara ilişkin giderler ile elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt vb. faturaların zamanında ödenmesiyle ilgili iş ve işlemleri yapmak,

· İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili önlemleri almak, önlemlerin uygulanmasını sağlamak,

· Bölgede ve hareket noktalarında mevcut ısıtma, soğutma, ve havalandırma sistemlerinin periyodik bakım ve onarımlarını mevsim şartlarına uygun olarak yapmak/ yaptırmak,            

· Çalışma alanına giren ve ilgili mevzuat ve yönetmelik ile kendisine verilen görevleri zamanında ve eksiksiz yapmak,

· Şube Müdürü,  sıralı üst amirlerine karşı sorumlu olup, verilen tüm iş ve işlemleri mevzuata uygun olarak yapmakla yükümlüdür,

· Kuruluş Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri ile Özel Toplu Taşıma Araçlarını servis programlarına uygun olarak çalıştırmak, hareket saati kayıtlarını tutmak, düzenlemek, sevk ve idare etmek, personelinin kılık kıyafeti, sürücü belgeleri ve alkol kontrolünü sağlamak,

· Durakta bekleyen araçların motorlarını kesinlikle stop ettirmek, araçları hırsızlık, saldırı, sabotaj gibi risk taşıyan yerlerde güvenli alanlara park ettirmek, kış şartlarında veya eğimli yerlerde araçlara takoz konmasını sağlamak,

· Ulaşımla ilgili her türlü olumsuzluklar, ölümlü veya büyük hasarlı kaza, dış tehdit, toplumsal olay, sabotaj ve benzeri olayları anında üst amirlere bildirmek,

· Telsiz, telefon veya şahsen Üst amirler tarafından bildirilen talimatlar  ile denetlenen hareket noktasıyla ilgili notlar, emir defterine tarih ve saat belirtilerek yazmak, personel bilgilendirmek,  gerekli olanları yazılı olarak panoda ilan etmek,

· Özel servislere verilecek EGO araçlarının tahsislerini yaparak evrakları düzenlemek,

· Günlük araç ve servis programları, durak yerleri, hat ve güzergahlarla ilgili sürekli olarak hatlarda denetim yapmak, yolcu istatistikleri ile ilgili çalışmalar yürütmek, tespit edilen aksaklıkların giderilmesi ve verimliliğin artırılması ile ilgili önerileri amirlerine sumak,  gerektiğinde ilgili personel ile ilgili işlem yapmak,

· Mevsim şartlarına uygun yazlık veya kışlık lastikli araç kullandırmak, olumsuz hava şartlarında gerektiğinde zincir taktırmak,  yağ, su ve yakıt ikmallerini sağlamak,

· Şoförlere ve diğer personele görevleri ile ilgili eğitimler vermek, şoförlerin sürüş teknikleri, halkla ilişkiler, v.b. konularda gelişiminin sağlanması için çalışmalar yürütmek,

· Personel görev değişiminin düzenli bir şekilde aksamadan gerçekleşmesini sağlamak,

· Hareket Noktalarındaki araçların Araç Takip Sistemi ve Apel Programı ile takibini yapmak, kurallara uymayanlarla ilgili uyarılarda bulunmak, gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamak,

· Verilen servislerle ilgili her türlü raporlama, tutanak, yol kağıdı, vb. yazışmaların dosyalama ve arşivleme işlemlerini yapmak,

· Araç Sevk Amirliği, Başşoförlük ve Hareket Noktaları arasında araçların sevk ve  idarelerinde  işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmalarını sağlamak,

· Çalışma alanına giren ve ilgili mevzuat ve yönetmelik ile kendisine verilen görevleri zamanında ve eksiksiz yapmakla yükümlü olup, üst makamların Kanun, yönetmelik, tüzük, karar, yönerge ve genelgeler doğrultusunda vereceği görevleri yerine getirmek,

· Şube Müdürü ve sıralı üst amirlerine karşı sorumlu olup, Şube Müdürü tarafından yapılan tüm iş ve işlemlerin mevzuata uygun olarak yapmakla yükümlüdür.

 

 

 

 

 

Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı
Ulaşım Bölgeleri İletişim Bilgileri
Bölge AdıSantral TelefonuBüro Telefon
1. BÖLGE GÖLBAŞI
Karaoğlan, Gölbaşı/Ankara 
0 24 200 24 23
2. BÖLGE YENİMAHALLE
Mehmet Akif Ersoy, Cd. No, Yenimahalle/Ankara
0 28 450 28 45 /
3. BÖLGE MAMAK
Zirvekent Mah Osmanlı Caddesi No, Mamak/Ankara
0 82 000 83 11
4. BÖLGE ALTINDAĞ - KEÇİÖREN
Zübeyde Hanım, İstanbul Cd. No, Altındağ/Ankara
0 62 670 14 49
5. BÖLGE SİNCAN - ETİMESGUT
Gökçek Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı No:5, Sincan /Ankara
0 20 840 35 81

 

geri

Ürünler

Biz Ne Yapıyoruz?

Kamu sektörü için İK-İnsan Kaynakları, Bordro, Hakediş, KVKK, İSG alanlarında kurumsal yazılımlar üretmekteyiz

Gelişmelerden düzenli haberdar olmak isterseniz

Haber Bültenimize Katılın

Ürünlerimizi detaylı incelemek için hemen ücretsiz tanıtım talebi oluşturabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere en kısa sürede ulaşacaklardır.

Videolar

Tanıtım Videoları

Kamutech

Kamuda 4D kapsamında çalışan sürekli işçilerin bordro, maaş, toplu sözleşme, özlük işlemleri

Kamutech

Belediyeler için KHK kapsamında personel hizmet alımı hakediş, bordro, maaş işlemleri

Kamutech

Kamuda ihale edilen Hizmet ve Mal alım işleri için hakediş ve fiyat farkı işlemleri

Kamutech

sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu envanter hazırlama ve uygulama yazılımı

Kamutech

Vardiya planlamaları ve vardiya hareketlerinin takip ve kontrolü için eşsiz bir yazılım

Kamutech

Kamu kurum ve kuruluşları İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yazılımı

Tüm Videolar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir