asist şurup / Asist Saşe • Hekimim Yanımda

Asist Şurup

asist şurup

ASIST % 4 ml granül Nedir ve Ne İçin Kullanılır

seafoodplus.info nedir ve ne için kullanılır?

ASİST mL şurup hazırlamak için 40 g granül içeren şişelerde ve ASİST mL şurup hazırlamak için 60 g granül içeren şişelerde ambalajlanmıştır.

ASİST etkin madde olarak asetilsistein (ördek, kaz tüyü) içerir. Asetilsistein, bir amino asit olan sistein türevi bir ajandır. Balgam söktürücü etkiye sahiptir.

ASİST yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi, ekspektorasyonun (balgamın atılabilmesi) kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarda, bronşiyal sekresyon (solunum yolu salgısı) bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik (balgamı, mukusu parçalayan) bir ilaçtır.

Ayrıca yüksek doz parasetamol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğinin önlenmesinde kullanılır.

ASİST soğuk algınlığı ve solunum yollarının iltihaplanması (bronşit) durumunda balgam oluşmasını azaltır. Oluşan balgamları sulandırarak, öksürükle atılmasını kolaylaştırır.

Grip, Soğuk Algınlığı ve ÖksürükGrip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
AstımAstım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
Kronik ve tekrarlayan öksürük

~~Anne ve babalar; uzamış ve düzelmeyen öksürüğe dikkat!
Çocuğum astım mı?

Kış geldi, enfeksiyonlar arttı, bir de pek çok çocuk kreşe başladı ve düzelmeyen, anne ve babaların kabusu olan sık tekrarlayan ve düzelmeyen öksürükler tekrar başladı. En sık karşılaşılan senaryolardan birisi şöyle; ‟ yaş arası sağlıklı, daha önce ailesi tarafında özenle bakılan ve enfeksiyonlardan sakınılan bir çocuk kreşe veya anaokuluna başlar. Doğal olarak bir üst solunum yolu enfeksiyonu olur, fakat öksürük düzelmez ve uzar. Bir şekilde biraz düzeldikten sonra aile, tamam her şey rayına giriyor diye düşünürken tekrar ateşi yükselir veya tekrar burnu akmaya başlar ve öksürük tekrar artar. Aile tekrar doktora götürür ilaçlar antibiyotikler derken öksürük yine biraz azalır veya düzelir. Aile yine bir ohh çeker, ama kısa süre sonra olay tekrarlar. Bu durum kış boyu devam eder. Bazı çocukların ise nefes yolu ile astım ilaçları (ventolin) kullanması bile gerekebilir. Çocukların bir kısmında ise antibiyotik kullanımı ile burun akıntısı düzelir ama ilaçlar kesilince tekrarlar ve çocuk çok sık antibiyotik kullanmak zorunda kalır”.
Yukarıda anlatılan hastalık veya durum nedir?
Bu çocuk astım olabilir mi?
Bu geçici bir durum mudur?

Yoksa çocuk bazı internet sitelerinde yazdığı gibi İstanbul bronşiti midir? Bu da neyse,
Bu sıkıntıyı çeken ve farklı doktorlar tarafından farklı tanılar konulan, farklı tedaviler verilen ve çoğunlukla da tam olarak düzelmeyen bu durum, aile ve çocuk için kış mevsimini bazen kabusa çevirmeye yetmektedir. Bu nedenle bu konu hakkında doğruların ve önemli noktaların aileler tarafından iyi bilinmesi, çocuklarını doğru yere yönlendirmeleri açısından oldukça önemlidir.
Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar daha büyüklere göre daha sık hasta olmaktadırlar. Çünkü immün sistemleri henüz gelişme aşamasındadır ve bazı mikroplarla henüz ilk defa karşılaşmaktadır. Aileler şunu çok iyi anlamalıdır ki 2 yaşına kadar olan çocuklar yılda arasında basit üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilmektedirler ve bu enfeksiyonların %80 den fazlası virüsler aracılığı ile olmakta ve antibiyotik tedavisi gerekmemektedir. Yaş arttıkça enfeksiyon sıklığı biraz daha azalmaktadır. Bu geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonları immün sistemin sağlıklı gelişmesi için gereklidir. Fakat ilk 3 yılda virüslerle olan solunum yolu enfeksiyonlarının tekrarlaması astım gelişimi için de en önemli risk faktörlerinden birisidir. Özellikle kreşe veya anaokuluna yeni başlamış çocuklarda enfeksiyon sıklığında artış olduğu çok iyi bilinmektedir. Bu çocuklarda tekrarlayan viral üst solunum yolu enfeksiyonları solunum yolu aşırı duyarlılığını ortaya çıkarmakta olup, bu durum öksürüklerin sık tekrarlamasına, gece öksürüklerine ve bazen de göğüste hırıltıya neden olabilmektedir. Hatta bu çocukların bir kısmında tekrarlayan bronşitler görülmekte olup, bu durum astıma kadar da ilerleyebilmektedir. Yine bu çocuklarda viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının komplikasyonları (sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit veya zatürre gibi) gelişebilmektedir.
Okul öncesi çocuklarda diğer çocuklardan farklı olarak 6 adet astım çeşidi vardır. Bunların bir kısmı zaman içinde düzelirken, bir kısmı ise gerçek astım olup bulgular ileriki yaşlarda da devam etmektedir. Bu çocukların bir kısmı allerjik olup, bir kısmı ise allerjik değildir. Bu hastaların hepsinde tekrarlayan bronşitler, sık tekrarlayan enfeksiyonlar, sık tekrarlayan veya düzelmeyen öksürük ve hışıltı gibi benzer şikayetler görülmekte olup, bu durumların birbirinden ayrılabilmesi sadece çocuk allerji uzmanları tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca astımın bazı tipleri sadece tekrarlayan öksürük atakları ile gidebilmekte, bronşlarda daralma yapmamakta ve bu durum tanının geç konmasına ve yanlış ve gereksiz ilaçların kullanımına neden olabilmektedir.
Unutmayınız! Tüm dünyada tanı konmuş, tedavisi başlanarak izlem altına alınmış astımlı çocuk sayısından çok daha fazla çocuk tanı konamadan yıllarca gereksiz ve bazen yanlış ilaçlar kullanmak zorunda kalmaktadır. Doğru ayırıcı tanı yapılamaz ve doğru tanı konamazsa, aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımı, hastalığın kronikleşmesi ve komplikasyonların oluşması gibi istenmeyen durumlar gelişebilir.
Çocuklarda kronik öksürüğün veya sık tekrarlayan öksürüklerin çok sayıda nedeni bulunmaktadır. Pratik hayatta çok sık olarak karşılaşılan ve ne yazık ki tanı ve ayırıcı tanıları tam olarak yapılamayan ve birbirleri ile çok sık karışan bunlar arasında;
1. Allerjik hastalıklar
2. Kalıcı veya geçici astım varyantları (çeşitleri)
3. Öksürükle giden astım
4. Kreşe veya yuvaya bağlı reaktif hava yolu hastalığı
5. Evde okula giden bir kardeşinin olması (eve sık enfeksiyon taşınmasına neden olarak)
6. İyi tedavi edilmemiş sinüzitler, kronik sinüzit, akut tekrarlayan sinüzit
7. Gastroözefageal reflü hastalığı
8. Geçici veya hafif immün sistem bozuklukları, sayılabilir.
  Daha nadir olarak, üst ve alt hava yolunun konjenital anormallikleri, bazı genetik akciğer hastalıkları, konjenital kalp hastalıkları ve konjenital immün yetmezlikler neden olabilir.
Anne ve babalar tarafında çocuklarında aşağıdaki durumların olup olmadığının mutlaka dikkatli bir şekilde gözlemlenmesi gerekmektedir;
1. Enfeksiyonlar ve öksürük sık tekrarlıyorsa
2. Öksürük bir türlü tam olarak düzelmiyorsa
3. Çocuğunuz sık antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorsa
4. Burun akıntısı bir türlü tam olarak düzelmiyorsa
5. Öksürükler 10 günden uzun sürüyorsa
6. Hastalık sırasında çocuğunuz gece uykuda öksürüyor veya öksürerek uykudan uyanıyorsa
7. Hasta olduğunda göğsünde hırıltı veya hışıltı duyuluyorsa
8. Hareketle veya eforla öksürük artıyorsa
9. Tozlu ortamlarda nöbet şeklinde öksürükler oluyorsa
 Doktor tarafından bronşit veya bronşiyolit tanısı konmuşsa
 Annede, babada ve kardeşinde allerji veya astım varsa
 Çocuğunuza daha önce kortizonlu ilaç veya nefes yolu ile kullanılan ilaçlar (ventolin) verilmişse
 Tekrarlayan öksürükler köpek havlaması şeklindeyse veya çocuğunuz sık larenjit oluyorsa.
 Çocuğunuzda ağız kokusu, karın ağrısı, şişkinlik veya geğirme sık oluyorsa
 Çocuğunuzun beraberinde atopik (allerjik) egzeması varsa
 Çocuğunuz diğer çocuklarda daha fazla terliyorsa
Çocuğunuzun mutlaka bu konu ile ilgilenen bir çocuk allerji uzmanı tarafından ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmeli ve gerekirse allerji testleri ve bağışıklık testleri yapılarak doğru tanının konması, uygun ilaçların verilerek ileride gelişebilecek istenmeyen durumların önlenmesi, gereksiz antibiyotik tedavisinin önlenmesi ve böylece hem çocuk, hem de ailenin hayat kalitesinin artırılması sağlanmalıdır.
Yine bu çocuklarda doğru tanı konduktan sonra koruyucu bazı ilaçlar verilerek;
1. Bağışıklık sistemi güçlendirilebilir
2. Enfeksiyonların sık tekrarlaması engellenebilir
3. Hava yollarındaki aşırı duyarlılık düzeltilebilir
4. Enfeksiyonlar sırasında bulguların göğüse inmesi ve böylece bronşit atakları önlenebilir
5. Tabi ki istenmeyen durumların ve belki de astımın gelişimi önlenebilir.
Sonuç olarak; uzamış ve sık tekrarlayan öksürükleri olan çocuklarda bu durumun önemsenmesi,  çocukların bazılarında bu durum olabilir diyerek geçiştirilmemeli, ve bir çocuk allerji uzmanından yardım alarak çocuğun ve ailenin normal hayat kalitesinin tekrar düzene sokulması sağlanmalıdır.

 


Asist Şurup 60 g ml Granül

Solunum Sistemi - Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları - Öksürük Önleyici Hariç Ekspektoranlar - Mukolitikler (Balgam Söktürücü İlaçlar) - Asetilsistein

İlaç Adı:Asist Şurup 60 g ml Granül
Firma:Hüsnü Arsan İlaç
Etkin Madde:Asetilsistein
ATC Kodu:R05CB01
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:55,52 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Asist Şurup 60 g ml Granül Endikasyonları

Asist Şurup ml; yoğun kıvamlı balgamın azaltılması, atılması, ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner hastalıklarda, bronşik sekresyon bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Asist Şurup 60 g ml Granül Fiyatı

Asist Şurup 60 g ml Granül, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 55,52 TL dir. Hüsnü Arsan İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Asist Şurup 60 g ml Granül Etkin Maddesi

Asist Şurup 60 g ml Granül ilacının etkin maddesi olan Asetilsistein, orjinal ismiyle Acetylcysteine maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) olup, molekül ağırlığı g/mol, formülü ise C5H9NO3S dir. Asetilsistein maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi B'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız, damar içine enjekte ve içe çekilme yollarından biriyle alınır.


Asist Şurup 60 g ml Granül ilacının ana etkin maddesi Asetilsistein için Kimyasal Yapı Resmi:
Asist Şurup 60 g ml Granül (Asetilsistein) Kimyasal Yapısı (2 D)Asist Şurup 60 g ml Granül (Asetilsistein) Kimyasal Yapısı (3 D)

Asist Şurup 60 g ml Granül ilacının Kategorisi

Solunum Sistemi - Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları - Öksürük Önleyici Hariç Ekspektoranlar - Mukolitikler (Balgam Söktürücü İlaçlar) - Asetilsistein

Asist Şurup 60 g ml Granül Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Asist Şurup 60 g ml Granül kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

Asist Saşe

Asist Plus Saşe mg

Asist Pediatrik Şurup ve Asist Saşe ilaçları, asetilsistein içeren ve çoğunlukla balgamı azaltmak için kullanılan ilaçlardır. Bu balgam söktürücü ilaçlar suda iyice eritildikten sonra ağızdan içilerek kullanılırlar.

Soğuk algınlığı, grip, nezle ve bronşit gibi rahatsızlıklarda balgam oluşmasını azaltır. Oluşan balgamları sulandırarak, öksürükle atılmasını kolaylaştırır. Bol bol su içerek asetilsisteinin balgamı azaltmasına yardımcı olabilirsiniz.

Grip, soğuk algınlığı veya bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında balgam görülebilir. Virüsler, bakteriler veya alerjenler balgam gelişmesine neden olabilir. Yoğun kıvamlı balgam arttıkça solunum güçleşir. Rahat nefes alamamak gece kaliteli uyku için engel olabilir. Uyku kalitesinde düşme ve solunum güçlüğü hastalığın ilerlemesine veya hastalık süresinin uzamasına neden olabilir.

Asetilsistein içeren Asist ilaçları:

  • Balgamı azaltarak
  • Daha rahat nefes almanıza yardımcı olarak
  • Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardım ederek

solunum yolu hastalıklarının tedavisinde yardımcı olabilir.

Asist ne işe yarar?

Asist ilaç formları; etkin madde olarak asetilsistein içerir. Asetilsistein, bir amino asit olan sistein türevi bir ajandır.

Balgam söktürücü etkiye asetilsistein şu durumlarda etkilidir:

  • Yoğun kıvamlı balgamın yoğunluğunun azaltılması
  • Balgamın atılabilmesi (ekspektorasyon)
  • Bronkopulmoner (bronş ve akciğer) hastalıklarda
  • Bronşiyal sekresyon (solunum yolu salgısı) bozukluklarının tedavisinde

Asetilsistein

Antioksidan ve balgam söktürücü kapasitesi sayesinde, iltihabı azaltarak ve mukusu parçalayarak akciğer fonksiyonunu iyileştirebilir.

Asetilsistein aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan glutatyon üretilmesinde görev alır. Glutatyon oluşturmak için glutamin ve glisin amino asitleriyle bağ kurar.

Antioksidan özellikleri, kalp hastalığı, kısırlık ve bazı psikiyatrik durumlar gibi oksidatif stresin neden olduğu diğer birçok rahatsızlıkla mücadele için de önemlidir (1).

N-asetilsistein, akciğerlerinizdeki hava kanallarında bulunan balgamı azaltarak ve glutatyon seviyelerini artırarak hırıltı, öksürük ve solunum ataklarının şiddetini ve sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir (2).

Kalp ve kardiyovasküler sistem üzerindeki oksidatif stresi azaltabilir (3). Kan damarlarının genişlemesine ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olan nitrik oksit üretimini arttırabilir (4).

Asetilsistein, beyninizdeki önemli bir nörotransmitter olan glutamat seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur (5). Beyin veya hafıza ile ilgili rahatsızlıkları olanlara fayda sağlayabilir (6).

N-Asetilsistein (NAC) Nedir?

Kimler kullanabilir?

Eczanelerden reçeteli ve reçetesiz alınabilen Asist Saşe ve granül ilaçları, genel olarak birçok yetişkin ve çocuklarda uygun dozlarda kullanılabilir.

Ancak Asist gibi asetilsistein içeren ilaçlar bazı insanlar için uygun değildir. Aşağıdakilerden birine sahipseniz asetilsistein kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın (7):

  • Asetilsisteine karşı alerji
  • Öksürük kesici ilaç kullanıyorsanız
  • Karaciğer veya böbrek yetmezliği
  • Mide ülseri
  • Yüksek tansiyon (veya düşük sodyum diyeti uyguluyor olmak)
  • 2 yaş altındaki çocuklar
  • Astım veya bronkospazm
  • Hamilelik veya emzirme
  • Konjestif kalp yetmezliğ
  • Epilepsi (sara hastalığı)
  • Kortikosteroid kullanıyor olmak
  • Öksürük ilacı kullanıyor olmak
  • Fenilketonüri
  • Glukozfosfat dehidrogenaz eksikliği

Nasıl ve ne zaman alınır?

Asetilsistein aç veya tok alınabilir.

Ancak en iyi faydayı sağlamak için aç alınmasında fayda vardır.

Asetilsistein gibi tek amino asit takviyeleri aç karnına alındığında en iyi sonucu verir. Amino asitlerin emilimi, onları birlikte aldığınız yiyeceklerden ve diğer amino asitlerden etkilenebilir.

Asetilsistein, öksürüğü kesen ilaçlarla birlikte kullanıldığında tehlikeli olabilir.

YaşGünlük önerilen toplam Asetilsistein dozu
2 yaşından altı mg
2 &#; 7 yaş mg
8 &#; 13 yaş mg
14 yaş üzeri ve yetişkin mg

Doktorunuz balgamınızın ve diğer belirtilerinizin şiddetine ve cinsine göre ilacın dozunu belirleyecektir. İlaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın.

Parasetamol zehirlenmesi tedavisinde; yükleme dozu mg/kg, idame dozu ise 4 saatte bir 70mg/kg olarak uygulanır.

Asetilsistein içeren ilaçlar oda sıcaklığında serin ve kuru bir odada saklanabilir. Süresi dolmuş, rengi bozulmuş veya bozulma belirtileri gösteren ilaçları kullanmayın.

Gebelik ve emzirme

Eğer gebe kalmak için çabalıyorsanız, gebeyseniz veya emziriyorsanız mutlaka doktorunuza belirtin.

N-asetilsistein genellikle gebelik ve emzirme döneminde güvenli kabul edilir.

Gebelik

Asetilsistein gebelik kategorisi: B‘dir (8). Bu şu anlamlara gelir:

  1. İlacın hamile hayvanlarda yapılan çalışmaları fetüs için risk göstermemiştir.
  2. İlacın fetüs için bir risk oluşturup oluşturmadığını görmek için hamile insanlarda yapılmış yeterli çalışma yoktur.

Asetilsistein içeren Asist ilaçlarının sizin için ne kadar gerekli olduğu veya ilaca gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı konusunda bilgi almak için kadın hastalıkları ve doğum doktorunuza danışın.

Emzirme

Asist ilaçlarının etken maddesi olan asetilsistein anne sütüne geçebilir. Emzirilen bir bebekte yan etkilere neden olabilir. Bebek emziriyorsanız doktorunuza danışın. Emzirmeyi bırakmaya veya bu ilacı almayı bırakmaya karar vermeniz gerekebilir.

Yan etkiler

Asist (asetilsistein), uygun şekilde kullanıldığında güvenli ve iyi tolere edilir olarak kabul edilir. Bir doktor reçetesine göre kullanıldığında genellikle yan etki oluşturması beklenmez.

Gelişebilecek yan etkiler:

Asetilsistein yüksek dozlarda kullanıldığında bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi yan etkilere neden olabilir (9).

Ağızdan alınan asetilsisteine karşı gelişebilecek alerjiler hafif olma eğilimindedir. Ancak burun akıntısı, hapşırma ve burun tıkanıklığına neden olabilir.

Semptomlar devam ederse veya kötüleşirseniz veya kızarıklık veya baş dönmesi yaşarsanız bir sağlık uzmanına danışın.

Ciddi Alerjik Reaksiyon

Nadir görülse de Asist ilaçlarına karşı ciddi alerjik reaksiyon gelişmesi mümkündür. Ciddi alerjik reaksiyon (anafilaksi) durumunda zaman kaybetmeden bir acil servise başvurun!

Zaman kaybetmeden acil doktora başvurmanız gereken durumlar:

&#; Kaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş bir cilt görünümü
&#; Hırıltılı nefes alma
&#; Göğüste veya boğazda sıkışma hissi
&#; Nefes almakta veya konuşmakta zorluk
&#; Ağzınız, yüzünüz, dudaklarınız, diliniz veya boğazınızda şişme başlarsa

Bu belirtilere sahipseniz, ciddi bir alerjik reaksiyonunuz olabilir ve hastanede derhal tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunlar Asist saşe ve granül ilaçlarının tüm yan etkileri değildir. Tüm olası yan etkiler için ilacın kutusundan çıkan broşüre bakın veya doktorunuza danışın.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanmak

Asist ilaçlarının etki mekanizmasına yani çalışma şekline müdahale eden bazı ilaçlar vardır. Şunları alıyorsanız doktorunuza danışın:

  • Öksürük kesici ilaçlar: Asetilsisteinin bu ilaçlar ile birlikte kullanılması halinde, öksürük refleksinin azaltılmasına bağlı olarak solunum yollarındaki salgılamada belirgin artış olabilir.
  • Bu ilacın deney şartlarında bazı antibiyotiklerin (tetrasiklin, aminoglikozit, penisilin) etkinliğini azalttığı gösterilmiştir; insanlarda bu tür bir etkileşime ilişkin bilgi bulunmamasına rağmen bir önlem olarak,asetilsisteine ek olarak antibiyotik de alacaksanız, iki ilacın alımı arasında en az 2 saat süre bırakınız.
  • Nitrogliserin: Kalp hastalıklarının tedavisinde damar genişletici olarak kullanılır.
  • Karbamazepin: Sara hastalığının tedavisinde kullanılır.

Asist formları

Asist Pediatrik Şurup (Granül)

Asist Pediatrik Şurup (Asist % 4 mL Granül)

Asist % 4 mL pediatrik şurup: Her 5 mL’de mg asetilsistein içerir.

Standart Asist şurup dozu:

  • 2 yaş altı bebekler için (doktor önerisiyle) mg asetilsistein yani 1 ölçek (5 ml) şuruptur.
  • 2 ila 7 yaş arası çocuklarda balgam için standart doz günlük mg asetilsistein yani iki kez birer ölçek (5&#;er ml) şuruptur. Günlük toplam 2 ölçek (10 ml) şurup.

Bebeklerde balgamlı öksürüğün nedeni havanın kuru olması, hava kirliliği, burun tıkanıklığı veya mikroplar olabilir.

Bebeklerde Balgam Nasıl Sökülür?

Asist Saşe

  • Asist Plus mg toz içeren saşe: Her bir saşe mg asetilsistein içerir.
  • Asist mg toz içeren saşe: Her bir saşe mg asetilsistein içerir. Günde tek doz önerilir.
  • Asist mg toz içeren saşe: Her bir saşe mg asetilsistein içerir. Günde tek doz önerilir.
  • Asist mg/3 mL (% 10) solüsyon içeren ampul: Hastane şartlarında parasetamol zehirlenmesi gibi durumlarda kullanılır. Parasetamol zehirlenmesi tedavisinde standart doz; yükleme dozu mg/kg, idame dozu ise 4 saatte bir 70mg/kg olarak uygulanır.
Asist Plus mg toz içeren saşe
Asist mg toz içeren saşe
Asist mg toz içeren saşe

İlaç kullanırken her zaman doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Emin olmadığınızda doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir