astroneer oyunu / Astroneer İndir - Ücretsiz Oyun İndir ve Oyna! - Tamindir

Astroneer Oyunu

astroneer oyunu

ASTRONEER İncelemesi

İşte bu sebeplerden ötürü, oyun dünyasında da uzay hep ilgi çekiciliğini korumuştur. İster macera oyunu olsun isterse strateji ya da rpg, uzay her türden oyunda kendine yer edinmeyi başarabilmiştir evrende. Keşif odaklı, hayatta kalma oyunu Astroneer nasıl bir yapım olmuş hadi birlikte keşfedelim.

Her zaman bize uzak olan, erişemediğimiz şeyler bize çekici gelir ya; uzay teması da aynen öyledir Sevgili Okur. Milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki gezegenler, orada yaşam olup olmadığı, yerçekimsiz bir hayatın nasıl olacağı, aklımızda deli sorular. 

6Ortalama

  • Etkileyici görsellik
  • Türkçe dil desteği
  • Zengin keşif ve craft öğeleri
  • Performans sorunları
  • Kullanımı zor ve karışık arayüz tasarımı

İşte bu sebeplerden ötürü, oyun dünyasında da uzay hep ilgi çekiciliğini korumuştur. İster macera oyunu olsun isterse strateji ya da rpg, uzay her türden oyunda kendine yer edinmeyi başarabilmiştir evrende.

Keşif odaklı, hayatta kalma oyunu Astroneer nasıl bir yapım olmuş hadi birlikte keşfedelim.

DETAYLAR

Yapım maalesef lineer ilerleyen bir hikayeye sahip değil. Size anlatacak bir hikayesi olmasa da ziyaret ettiğiniz gezegenlerde sizden tamamlamanız istenen çeşitli görevler ve challange’lar bulunmakta yapımda. 

Oyundaki ana amacımız, gezegenleri keşfetmek ve bu keşiflerdeki bilgi ve birikimi kullanarak hayatta kalabilmektir.

Yapımda, keşfedilmeyi beklenen birbirinden farklı özellik ve yapıdaki 7 adet gezegen bulunmaktadır. Bunlar; Calidor, Sylva, Vesania, Glacio, Atrox, Desolo ve Novus’tur. 

Eve Veda

Oyunun en büyük handikapı, saatlerce hatta günlerce uğraşı verip oluşturduğunuz ana yapınızdaki gelişmelerin yeni bir gezegene geçerken heba olmasıdır.

Crafting oyunun en önemli mekaniği olarak göze çarpmaktadır. İniş yaptığınız gezegenlerde arazi aracınızla -tabii ki onu da siz geliştireceksiniz- sürekli yeni keşiflere çıkacak ve bulduğunuz materyalleri, bazen birleştirme yoluyla bazen de saf haliyle kullanarak zor şartlar altındaki yaşam mücadelenizi kolaylaştırmaya çabalayacaksınız.

Bulduğunuz kaynaklar ve yaptığınız araştırma sonuçları size ‘bayt’ olarak geri dönecek ve bu baytlar sayesinde yeni craft mekanikleri bilgi dağarcığınıza eklenecektir. 

Oyundaki önemli bir diğer etken de oksijen dengesidir. Sahip olduğunuz kaynaklarla ana üssünüzde, oksijen salınımını rahatlıkla sağlayabilseniz de küçük aracınızla keşfe çıkarken oksijen ihtiyacınızın giderilebilmesi için yol boyunca oksijen taşıyan çubuklarla ana üssünüze bağlı olmanız gerekecektir.

Ama yeni geliştirmeler yapıp yeni teçhizat şemaları elde ettiğinizde içinde rahatlıkla yolculuk yapabileceğiniz oksijen tankları bulunan araçlar inşa edebileceksiniz. 

ARAZİ ARACI VE SIRT ÇANTANIZ

Yolculuğunuzdaki en önemli yardımcınız olan küçük arazi aracından biraz bahsetmek gerekirse; topladığınız materyalleri yanınızda taşımanıza olanak sağlayan yuvaları olan ve yaptığınız araştırma sonuçlarıyla önemli ölçüde değişikliğe uğrayıp, gelişen taşıma ve yolculuk aracınızdır. 

Bir diğer önemli yardımcınız ise sahip olduğunuz sırt çantasıdır. 8 slotu, basit bir 3D yazıcısı ve dahili oksijen tankı bulunan bu çanta yolculuğunuzun olmazsa olmazıdır. Ayrıca yeni icatlarınız için gereken şema ve planlarda sırt çantanızda hali hazır bir şekilde sizi beklemektedir. 

GÖRSELLİK VE STABİLİTE

Çok renkli, canlı, cıvıl cıvıl ve de gözü yormayan bir görsellik sunulmuş Astroneer’de. Ziyaret ettiğiniz gezegenler hiçbiri birbirinin kopyası değil ve farklı bir yaşam alanı olduğunu hissettiriyor size.

Ve yapım başlarda kişisel bilgisayarlarınızda ve oyun konsollarınızda çok gözü rahatsız etmeyen küçük FPS düşüşlerine rağmen oldukça stabil çalışsa da, oyunda ilerleyip bina ve envanter sayınızı büyüttükçe performans kayıpları yaşamanız da olası. 

SON SÖZ

Uçsuz bucaksız ve de sonsuz gibi gözüken uzay ve oradaki yaşamın nasıl olduğuna dair merak ve öğrenme isteğine sahipseniz Astroneer’e mutlaka bir şans verin.

İyi oyunlar.

ASTRONEER

ASTRONEER

₺,00

den başlayan fiyatlarla

Astroneer, System Era Softworks tarafından geliştirilmiş. Oyun, &#;da tam olarak piyasaya girmeden önce Aralık &#;da erken erişimle piyasaya sürüldü. Türkçe dil desteği ile Türkiye oyun pazarına çıktı, ayrıca İngilizce olarak hazırlanmış bir de Gamepedia’sının yanı sıra oyun içinden ulaşabileceğiniz bir kılavuz olan Astroped bulunmakta. &#;Unreal Engine 4&#; oyun motoruyla geliştirilen oyunun tasarımcısı Jacob Liechty. 

Uzay ve keşif temalı olan bu oyun No Man’s Sky kadar geniş ve büyük bir keşif imkânı sunmuyor. Benzeri olan Eve Online veya Elite Dangerous gibi ciddi ve çok oyunculu bir oyun da değil. Astroneer&#;ın bize sunduğu imkânlar birbirinden farklı 7 gezegenden oluşan tek bir güneş sistemi. Her gezegenin farklı bir zorluğu ve sağladığı avantajları bulunmakta. Gezegenlerin yanı sıra uydularına da inip oraları da keşfedebiliyoruz.

Oyunun geçtiği zamana gelecek olursak, Astroneer Yüzyılda “Galaksiler Arası Keşif Çağı” olarak adlandırılan bir zamanda geçmekte. Bizim amacımız ise bulunduğumuz güneş sistemindeki gezegenleri tek başımıza veya eşli olarak (en fazla 4 oyuncuya kadar) keşfedip gezegenlerin zorluklarının üstesinden gelmeye çalışmak. Her gezegenin kaynakları yer altında veya üstünde olabiliyor. No Man’s Sky’da bize sunulan uzayda serbestçe dolaşma gibi olaylar maalesef yok. 

Oynanış

Astroneer&#;a başlarken her oyunda olduğu gibi öğretici modu bulunmakta. Ancak dilerseniz bu moda girmeden direkt oyunun dünyasına da dalabiliyorsunuz. Minecraft oyunu gibi Astroneer&#;in bize sunduğu her gezegen bir önceki oyununuzdan farklı olarak otomatik oluşturuluyor. Oyunun başında oluşturduğumuz karakterlerin uzay elbiselerini ve renklerini düzenleyebilme imkânımız da bulunmakta. Bu uzay kıyafetlerini ve renklerini oyunda elde ettiğimiz başarılarla açabiliyoruz. Her şeyi ayarladıktan sonra oyuna daha doğrusu gezegenimize iniş yapıyoruz.

Astroneer&#;da gezegenimizi keşfetmeye başladığımızda topladığımız kaynaklarla bir üs bölgesi kuruyoruz. Oyunun başında bize verilen 3D yazıcı sayesinde oyunun başlangıç kısmını rahatlıkla atlatabiliyoruz. Oyunda bulunan tüm araçları ve kullanacağımız aletleri 3D yazıcılar ile oluşturuyoruz. Başlarda her şey düzenle ilerliyor ama bir yerden sonra üssümüz platform ve makine yığını haline geldiği için ortalık biraz karışabiliyor.

Oyunun başlarında en büyük sıkıntılarımız oksijen, enerji ve depolama oluyor. Oksijen sorununu gezegenden topladığımız materyalleri kullanarak ürettiğimiz “zincirleri” üssümüze bağlayarak çözebiliyoruz. Bu sorunu çözmek için başka yollar da mevcut ama bu zincirler sayesinde gezegenin üstünde veya mağaralara indiğimizde kaybolma ve oksijensizlikten ölme riskimizi ortadan kaldırmış bulunuyoruz. 

Depolama sorununu ise oyunda geçirdiğiniz saat sonrasında topladığımız kaynaklarla ürettiğimiz Traktör veya Rover tarzı araçlar ile çözebiliyoruz. Bu araçları araştırıp, üretene kadar biraz hamallık yapıyoruz. 

Enerji problemi ise başlangıçta üsse kuracağınız birçok küçük jeneratör ile çözülebilir. Ya da gezegen üzerinde bulduğunuz materyaller sayesinde çözebilirsiniz. Bu ikinci kısımda bahsettiğim durum ise tamamen şansa bağlı.

Gezegenlerin Keşfi

Farklı gezegenlere gitmek için bize hazırda bir roket verilmiyor. Kendi emeğimizle roketimizi ve yakıtlarımızı üretip keşiflere çıkıyoruz. Tabii oynanışa göre tek bir gezegende kalınabilir ama her gezegenin farklı bir kaynağı bulunmakta. Bunları kullanabilmek için o gezegene gitmemiz gerekiyor. 

Yukarda bahsettiğim gibi her gezegenin farklı bir zorluğu bulunuyor. Bu zorluklardan en basit olanı ise yeryüzü katmanının sertliği. İlk indiğimiz gezegenin katmanı yumuşak bir katmanda oluşuyor, bu yüzden elimizdeki matkap ve toplama aletiyle rahatça kazı yapıp kaynakları toplayabiliyorsunuz. Ancak farklı gezegenlere ulaştığımızda ana gezegenimizden daha sert bir katmanla karşılaşıyoruz. Bu da bizim kazı yapmamızı ve o gezegenin kaynaklarına ulaşmamızı zorlaştırıyor. 

Grafikler ve Müzikler

Bir oyunun en can alıcı noktası grafikleri ve tabii ki müzikleridir. Hikayesi olmayan ve özellikle de keşif üzerine kurulu bir oyun olan Astroneer sahip olduğu grafikleri ve müzikleriyle bu açığı kapatmaya çalışmış. Oyunun grafikleri No Man’s Sky&#;a oldukça benziyor. Müziklerin atmosferle uyumu oyunu oynarken aynı zamanda rahatlamanızı sağlıyor. Kullanılan pastel renkleri ve oyunun sanat kısmını çok başarılı buldum. Olumsuz olarak söyleyebileceğim tek konu, geçişlerde gezegenlerin atmosfer ve yeryüzü yapısının biraz sırıtması diyebilirim. 

Son Olarak

Astroneer&#;in bilgisayar kontrolleri gayet basit. Nadir olarak oyun içerisinde karşılaştığım kontrol hataları biraz rahatsız ediyor. Bilgisayar versiyonunda konusunda herhangi bir sorun yaşamadım. Konsollarda ise deneme şansım olmadı. Astroneer, özellikle günümüzdeki oyun piyasası ve fiyatlandırması düşünüldüğünde gayet uygun bir fiyatla piyasaya sunulmuş. Türü sevmeyenleri biraz sıkabilir fakat dilerseniz oyunu almadan önce oynanış videolarını inceleyebilirsiniz. Oyunu oynayacak arkadaş grubunuz varsa veya ben keşfetmeyi severim diyorsanız eğleneceğinizi düşündüğüm bir oyun.

Oyunu steam üzerinden edinebilirsiniz.

Paylas:

İlgili

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir