balıkesir vapur / Bandırma Feribot Seferleri - Gemi ve Feribot Seferleri - Sefer Saatleri ve Ücretleri

Balıkesir Vapur

balıkesir vapur

İDO Bandırma İskelesi’nden Yapılan Seferler

İDO Bandırma İskelesi’nden her gün yapılan dış hat seferleri ile Marmara Denizi’nde ulaşım çok daha kolay bir hale geliyor.

Dış Hat Seferleri:

  • Bandırma- Yenikapı – Bostancı (Deniz Otobüsü Hattı)
  • Bandırma - Yenikapı (Hızlı Feribot Hattı)

İDO Bandırma İskelesi’nden tarifeye bağlı olarak gerçekleşen deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri ile İstanbul - Balıkesir arası yolculuk ve Ege Bölgesi’ne erişim çok daha hızlı ve keyifli bir hale geliyor. Siz de kolayca bilet alarak İDO konforu ile deniz yolculuğunun tadını çıkarabilirsiniz.

İDO Bandırma İskelesi Tarihçesi

Bandırma, tarih boyunca iskelesi ile bilinen bir yer olmuştur. Öyle ki, Bandırma’nın ilk ismi olan “Panormos” güvenilir liman anlamına gelmektedir. Buradan da anlıyoruz ki, şehir, tarih boyunca limanı ile bulunduğu bölgeyi etkilemiş ve ticaretin merkezi olmuştur. İlerleyen dönemde ise, Osmanlı’nın ünlü gezgini Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde Bandırma Limanı hakkında bilgiler vermiştir. Seyahatname’ye göre Bandırma Limanı, Rum denizinde büyük bir ticaret iskelesidir ve bölgenin en işlek yerlerindendir.

Günümüzde ise İDO Bandırma Terminali, İstanbul’u Balıkesir’e oradan da Marmara ve Ege’ye bağlayan en önemli yer olarak karşımıza çıkıyor. Bandırma’ya tarifeye bağlı yapılan seferler ile güvenli yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.

İDO Bandırma İskelesi Nerede?

Paşabayır Mahallesi, Liman Sahası Sokağı üzerinde yer alan İDO Bandırma İskelesi, ilçenin en merkezi konumlarından birinde olması sayesinde yolcular tarafından kolayca bulunabilmektedir.

İDO Bandırma İskelesi Haritası

İDO Bandırma İskelesi Yol Tarifi

İlçe merkezinin oldukça yakınında yer alan İDO Bandırma İskelesi, ulaşım konusunda da yolcuların işlerini kolaylaştırıyor. Birçok bölgeden yürüyerek gidebileceğiniz İDO Bandırma Terminali’ni kolaylıkla bulabilirsiniz.

Otobüs ile İDO Bandırma İskelesine Nasıl Gidilir?

Bandırma’da yer alan belediye otobüsleri İDO Bandırma İskelesi’ne gitmenizdeki en büyük yardımcınız olacak. Özellikle şehir merkezine uzak bir yerde yaşıyorsanız, belediye otobüslerini tercih edebilirsiniz.

Bandırma’da Nerede Vakit Geçirebilirsiniz?

Mükemmel doğası ile Bandırma, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Yemyeşil güzellikleri, kendine has kültürü ve sıcak kanlı insanlarıyla Bandırma’da keyifli vakit geçirip her zaman mutlulukla hatırlayacağınız anılar biriktirebilirsiniz.

Bandırma’da yer alan doğal güzelliklerin başında ise Manyas Kuş Cenneti yer alıyor. Manyas, Gönen ve Bandırma arasında yer alan Manyas Kuş Cenneti, Türkiye’nin en önemli milli parklarından biri olduğu gibi, uluslararası düzeyde de oldukça önemlidir. 1959 yılında milli park ilan edilen bölge, 1975 yılından bu yana sadece doğası çok iyi korunan bölgelere Avrupa tarafından verilen “A Sınıf Diploma”ya sahiptir. Afrika, Asya ve Avrupa’dan göç eden kuşların kesişim bölgesi olan Manyas Kuş Cenneti, doğa ve hayvanseverleri büyülemeyi başarıyor.

Manyas Kuş Cenneti’ne 2001 yılında inşa edilen kuş gözetleme kulesi de bölgeyi turistler için daha ilgi çekici hale getiriyor. Dünyanın en büyük kuş gözetleme kulesi unvanını taşıyan yere, 40 kişi aynı anda çıkabilmektedir. Bununla birlikte ziyaretçilere, eşsiz doğa manzarasını daha net görebilmeleri adına dürbün verilmektedir. Ayrıca yine park içerisinde yer alan Manyas Kuş Cenneti Gölü de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Aileniz ile birlikte doğada vakit geçirmek ve temiz hava almak istiyorsanız da Atatürk Parkı aradığınız yer olabilir. Bandırma’nın en sık ziyaret edilen yerlerinden olan Atatürk Parkı, kapladığı geniş alan ve özenle hazırlanan peyzajı ile turistleri etkilemektedir. Ayrıca özel olarak yapılan mangal bölümlerinde de yine ailenizle keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Kültürel olarak da geniş bir mirasa sahip olan Bandırma’da, Pers ve Roma döneminden kalma önemli eserler Bandırma Arkeoloji Müzesi’nde sizleri bekliyor. Buna ek olarak, yine ilçenin yakınlarında yer alan Kyzikos ve Daskyleion antik kentleri de görülmeyi bekleyen yerler arasındadır.

Ayrıca Bandırma’ya oldukça yakın mesafede yer alan Erdek’i ziyaret edebilir ya da Susurluk ayranını yerinde içmek için Susurluk’a gidebilirsiniz. Böylece tatilinizi çok daha özel bir hale getirebilirsiniz.

Kısacası, Bandırma, yeşilin her tonunu içerisinde barındıran güzelliğiyle ve doğasıyla rahatlatıcı bir tatil yapmak veya günlük kaçamaklar ile kendisini doğaya bırakmak isteyenleri bekliyor. Aynı zamanda Pers ve Roma kültürüne ait eserlere ilgi duyan ve görmek isteyenleri de davet ediyor.

İDO Bandırma İskelesi İletişim Bilgileri

İDO Çağrı Merkezi: 444 44 36 - 0850 222 44 36

Aktiviteler

Mekanlar

Gezilecek Yerler

Popüler Oteller

Balıkesir Gezi Rehberi

Balıkesir ; coğrafi konumu, doğası ve kültürel yapısı ile oldukça dikkat çekici illerden biri. Bu şehre yapılan seyahatlerde herkesin kendine özgü bir tatil rotası oluşturabileceği alternatifleri olması sayesinde herkesin ilk tercihlerinden biri oluyor. Ülkenin batı kesimini keşfe çıkmak isteyenler için en uygun rotalardan biri olan Balıkesir için hazırladığımız Balıkesir gezi rehberi şehirle ilgili tüm ayrıntıları sunuyor.

Balıkesir Hakkında

Balıkesir harita konumu, Marmara ve Ege Bölgesi'nin kesişim noktasında yer alıyor. Şehir, bu nedenle yüzyıllar boyunca konumu ile dikkat çekiyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehirde tüm bu kültürlerin izini görebilirsiniz. Eski adı Misya olan şehir, Antik Dönem'de de önemli noktalardan biri. Bu kelime Lidya dilinde kayın ağacı anlamına geliyor. Balıkesir tarihi M.Ö. 8000'li yıllara kadar dayanıyor. İlk yerleşim izlerinin görüldüğü bu dönem, eski çağ dönemlerinin izlerini taşıdığı görülüyor. Antik dönemde ise Misya adını taşıyan bu şehir, Lidya dilinde kayın ağacı anlamına geliyor. Lidyalıların ardından M.Ö. 3000 -1200 yılları arasında Pelasg ve Leleg kolonilerine ev sahipliği yapıyor. M.Ö. 1120 yılında bölgeye Hititlerin egemen olması ile birlikte Assuva adını alıyor. Troyalılar, Lidyalılar, Ahameniş İmparatorluğu ve Bergama Krallığı'nın sınırlarına dahil olan bu şehir, daha sonra Bergama kralının vasiyeti ile Roma İmparatorluğu sınırlarına dahil oluyor. Roma İmparatorluğu'nun bölünmesinin ardından Bizans sınırlarında kalmış olan Balıkesir, Anadolu'nun köklü geçmişinin bir yansıması haline geliyor. 1000'li yıllardan itibaren Anadolu'ya başlayan Türk akınları ile Bizans İmparatorluğu baskı altında kalıyor. Daha sonra Selçuklu Devleti sınırlarına giren bu şehir, Selçuklu Devleti'nin ardından en önemli dönemlerinden birini yaşatan Karesi Beyliği'nin sınırlarına giriyor. Daha sonra Osmanlı Beyliği'nin taht kavgalarında taraf olması nedeniyle bu çatışma sonrasında Osmanlı Beyliği sınırlarına dahil oluyor. Milli Mücadele Dönemi'nde de önemli bir yeri bulunan şehir, o günden bu yana Türkiye topraklarında yer alıyor. Balıkesir turizm faaliyetleri, tüm bu tarihi geçmişinin yanında bölgenin coğrafi özelliklerine de dayanıyor. Hem Marmara hem Ege Denizi'ne kıyısı bulunan şehir, yaz tatillerinin vazgeçilmez rotalarından birini oluşturuyor. Tarımsal faaliyetlerin de yoğun olduğu şehir, aynı zamanda birçok meyvenin ve kuşkonmaz üretiminin merkez noktası oluyor. Ayrıca bor madenlerinin büyük kısmını bünyesinde barındırıyor. Mermer ocakları ve ametist yatakları da şehrin önemli yer altı kaynakları arasına yer alıyor.

Balıkesir Harita ve Yol Tarifi

Balıkesir nerede sorusu, aynı zamanda izlenecek yol için de bir cevap sağlıyor. Hem Marmara hem de Ege Bölgesi içerisinde bulunması sayesinde Balıkesir, kolay ulaşım alternatifleri sunuyor. Balıkesir hangi bölgede sorusunun cevabı olarak verilen bu her iki bölge, birçok noktadan ulaşımı kolaylaştırıyor. Bu konum sayesinde hemen her şehirden Balıkesir'e bulunan otobüs seferleri sayesinde istediğiniz ilçeye veya merkeze kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan gelmek isteyenler için feribot ve deniz otobüsü seferleri de mevcut. Bu araçlarla iki saatte Bandırma'ya ulaşabilir, ardından Balıkesir'in istediğiniz noktasına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca hava alanı da bu ulaşım seçenekleri arasında yer alıyor. Edremit ilçesinde yer alan Koca Seyit Havaalanı sayesinde kısa sürede Balıkesir'e ulaşabilirsiniz. İzmir ve Manisa'dan gelmek isteyenler ise 6 Eylül Ekspresi sayesinde demir yolu hattını kullanabilir. Bu sayede birbirinden farklı birçok yol alternatifi sayesinde Balıkesir yol tarifi herkes için uygun bir seçenek sunuyor. Özel aracı ile gelmek isteyenler ise Balıkesir haritası yardımı ve navigasyon cihazları sayesinde tüm ülkenin kara yollarından rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Böylece Balıkesir'e nasıl gidilir sorusuna verilen tüm bu cevaplar ile istediğiniz seyahat alternatifini seçebilirsiniz.

Balıkesir Hava Durumu ve İklimi

Balıkesir hava şartları ise şehrin kesişim noktasında bulunması nedeniyle değişkenlik gösteriyor. Hem Ege hem de Marmara kıyılarında yer alması nedeniyle güney kıyı bölgelerinde Akdeniz iklimi görülürken Marmara kıyıları ve iç kesimlerde karasal iklim etkileri görülüyor. Yüksekliğe göre iklimin değişkenliği de önemli. Yüksek kesimlerde yer alan dağlık bölgelerde kış daha sert geçerken kıyı bölgelerde kışları daha ılık seyrediyor. Yaz şartları da genellikle sıcak ve kurak olsa da güney bölgelere göre daha serin seyrettiği dönemler oluyor. Balıkesir hava durumu özellikle kıyı bölgelerde yaz ve kış sıcaklığı farkı daha az olarak görülüyor. İklimin etkisiyle ortaya çıkan bitki örtüsü ise genellikle mera ve çayırdan oluşuyor. Ege kıyılarında ise Akdeniz ikliminin tipik bitki örtüsü olan makiler yer alıyor. Daha yüksek kesimlerde ise kara ve kızıl ağaç ormanları bulunuyor. Ayrıca Edremit bölgesinin büyük bölümü zeytinliklerden oluşuyor. Ayrıca şehir, hava şartları sayesinde tarıma uygunluğu ile biliniyor.

Örnek Harita Görseli

Balıkesir Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Balıkesir'e Ne Zaman Gidilir?

Balıkesir, Akdeniz ve karasal iklimi bir arada yaşıyor. Özellikle güney kıyı kesimlerinin güneşli gün sayısı, ılık iklimi sayesinde yılın büyük bir döneminde tatil yapmanıza olanak tanıyor. Serin hava sevenler için nisan ve mayıs ayları oldukça ideal olabilirken deniz ısısını biraz daha yüksek tercih edenler, yaz aylarını tercih edebilirler. Kaz Dağları'nda bir doğa yürüyüşü planlayanlar ise sonbahar dönemleri de oldukça ideal. Tüm bu seçenekler sayesinde Balıkesir, yılın istediğiniz döneminde rahatlıkla bir plan yapmanıza olanak tanıyor.

Balıkesir'de Nerede Kalınır?

Balıkesir, özellikle yaz turizmi ile dikkat çekiyor. Kıyı kesimlerinin yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi olması sayesinde birçok konaklama alternatifi sunuyor. Butik otellerden 4 veya 5 yıldızlı, uygun Balıkesir otelleri ve pansiyonlara kadar birçok seçeneğe sahip. Deniz kenarında, kumsalın keyfini çıkarmak için olduğu kadar doğanın ortasında da tatil yapabilirsiniz. Kaz Dağları çevresinde yer alan oteller sayesinde her anınızı oksijen içinde geçirebilirsiniz. Sağlık turizminin başlıca oluşumu olan kaplıcalara sahip Gönen'de ise jeotermal kaynak çevresine kurulmuş otellerde konaklayabilirsiniz.

Balıkesir'in Gece Hayatı Nasıldır?

Balıkesir, özellikle kıyı kesimlerinde canlı bir eğlence ortamı sunuyor. Yapabileceğiniz birçok aktivite seçeneği arasında bulunan eğlence yaşamı, istediğiniz gibi bir tatil geçirmenize olanak tanıyor. Herkesin zevkine uygun seçeneklerin arasında Milli Kuvvetler Caddesi'nde yer alan hareketli restoranlar bulunuyor. Ayrıca bir diğer alternatif olarak Cunda Adası'nda yer alan Yunan tavernalarında da farklı bir gece geçirebilirsiniz.

Balıkesir'in Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Balıkesir, hem doğası hem de kültürü ile ziyaretçilerini büyülüyor. Her anınızda farklı bir mekan görebileceğiniz bu şehirde gezilecek yerler konusunda planlarınızı gitmeden önce hazırlamanız önemli. İlk olarak Kaz Dağları, doğaseverlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Milli park statüsünde olan bu dağlar, ülkenin oksijen kaynağı olarak görülüyor. Deniz sevenler için ise Ayvalık, Cunda Adası en iyi alternatiflerden biri. Tarihi yakından görmek isteyenler ise Antandros Antik Kenti ve Kyzikos Antik Kenti'ni seyahat rotalarına ekleyebilir.

Balıkesir'in Neyi Meşhur?

Balıkesir neyi meşhur sorusu hem bölgenin verdiği coğrafi etki hem de tarihi ile iç içe cevaplanıyor. Özellikle bu kültürel zenginlikten ve köklü geçmişten etkilenen mutfağı sayesinde geziniz boyunca eşsiz bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Balıkesir'in en ünlü yemekleri arasında bulunan tirit, ekmek parçalarının tavuk suyuyla ıslatılmasından sonra tavuk parçalarıyla bir araya gelmesinden oluşuyor. Ardından eklenen tereyağ ve maydanoz sayesinde lezzeti üst düzeye çıkıyor. Farklı bir lezzet olan peynirli patlıcan ise et tercih etmeyenlerin deneyebileceği en lezzetli yemeklerden biri. Alacalı soyulup dilimlenen patlıcanların arasına konulan Manyas peyniri ile kızartılıyor ve sarımsaklı domates sos ile servis ediliyor. Kuzu eti veya oğlak etinin iç pilavla buluşmasından oluşan sura yemeği ise özel günlerin en önemli yemekleri arasında bulunuyor. Höşmerim ve Osmanlı'dan bu yana en çok sevilen bir diğer lezzet olan zerde, bu yemeklerin sonrasında deneyebileceğiniz yöresel tatlılar arasında bulunuyor.

Bandırma İDO Bileti

Bandırma İskelesinden Şehir Merkezine Ulaşım

Bandırma İDO  iskelesi ilçe merkezinde sayılabilecek bir konumdadır. İskelede feribotunuzu beklerken, restoran ve çay bahçelerinde zaman geçirebilir, nakit ihtiyacınız varsa birçok bankanın ATM’sinden para çekebilirsiniz.

Cumhuriyet caddesinde bulunan iskelenin karşısında, otobüslerin kalkış noktaları bulunmaktadır. Balıkesir merkeze ulaşmak istediğinizde BAL-TUR gibi VIP servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Bandırma ulaşımı içinse, şehir içi halk otobüslerinden yararlanabilirsiniz. Taksi ve dolmuşlarla da ulaşabileceğiniz merkez ilçelere, trafik olmadığı zamanlar kısa sürede her yere ulaşabilirsiniz.

İDO seferleri hava şartları elverdiği sürece her gün yapılmaktadır. Tüm sorularınız için 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezine 0850 222 44 36 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz zaman taksi çağırıp, taksi ile merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz.


Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım

Bandırma İDO iskelesinin hemen karşısında bulunan şehir içi ulaşımda kullanılan halk otobüslerinin garajından Levent Mahallesi, Konaktur, Kayacık, Yeni Sanayi, 600 Evler, Ayyıldız Durak yerleri, Paşabayır hattı, Paşabayır Fakülte, Vergi Dairesi güzergahlarına ulaşım sağlanabilmektedir.

Şehir içi ulaşımda en çok kullanılan halk otobüslerinde birçok şehirdeki gibi Kent kart sistemi getirilmiştir ve kent kartlarla ulaşım sağlanmaktadır. Kent kartları garajdaki satış noktalarından alabilirsiniz ve bittikçe doldurarak ulaşımınızı ekonomik hale getirebilirsiniz.


Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım

İDO iskelesinin ilerisinde bulunan taksi durağından taksi çağırarak şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. (0266) 718 27 28  numarasını kullanarak kısa sürede ulaşabileceğiniz merkez ilçelere ekonomik fiyatlarla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Özel Araç ile Şehir Merkezine Ulaşım

Özel aracınızla Balıkesir merkeze ulaşmak isterseniz, Bandırma Susurluk yoluna giriyorsunuz ve kısa sürede ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Balıkesir merkeze 1 – 1.5 saatte ulaşmak mümkün olabiliyor.

Hususi araçlarınızla ulaşım sağlamanız gerektiğinde trafiğin yoğun olmadığı zamanlar tüm Balıkesir’e 4 – 5 saat içinde ulaşabilmeniz mümkün oluyor. Sakin ve modern bir kent olan Balıkesir’de trafik sorunu pek olmaz.


Minibüs ile Şehir Merkezine Ulaşım

Erden ve Bandırma arasında özellikle yaz sezonunda minibüs seferleri düzenlenmektedir. Her 15 dakikada bir düzenlenen seferler, merkezden kalkışla Balıkesir merkeze uğramalı olarak Erdek bölgesine ulaşmaktadır. Ancak diğer ilçelere ulaşmak için farklı otobüsler kullanılması gerekmektedir.


Servis ile Ulaşım

İDO Bandırma için Biga birlik ve belediyenin servisleri ulaşım konusunda destek vermektedir.   Sefer saatlerinin İDO feribotlarının saatlerine göre değişiklik gösterdiği servisler, yaz ve kış döneminde farklı saatlerde çalışabildiğinden yolcuların bilgi edinerek servis tercih etmeleri uygun olmaktadır. Otobüsler saat 05:45 itibariyle kalkış yapmaktadır ve detaylı bilgi almak isteyen yolcular 0 286 316 73 33 - 0 286 316 37 70 numaralı telefondan her konuda bilgi edinebilmektedir.

Daha Fazla Göster

Bandırma Seferleri ve Bilet Fiyatları

BTT araçları ile İDO Bandırma Terminalinden Balıkesir, Altınoluk ve Ayvalık’a direkt ulaşım imkânı!

İDO-BTT iş birliği ile hem denizde hem karada konforlu yolculuğun keyfini sürün.
İstanbul’dan Bandırma’ya İDO’yla , Bandırma’dan sonrası BTT’yle…

  • BTT araçları İDO Bandırma Terminali içerisinden kalkacaktır.
  • Araçlar 16 kişilik minibüs şeklindedir.
  • İDO biletleri İstanbul – Bandırma yolculuğu için geçerlidir.
  • BTT sefer saatleri Kadıköy-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü seferlerine göre belirlenmektedir.
  • Ödeme, sefer öncesinde BTT bilet gişesinden Balkart (Balıkesir Kart) ile yapılmaktadır.
İDO - BTT Ulaşım Haritası
İDO - BTT Bilet Satış Noktası
  • Balkartı olmayan misafirlerimiz BTT bilet gişesinden temin edebilir.
  • Sürekli olarak Balkart kullanmayacak olan yolcularımız, tek kullanım için BTT Gişe’sine talepte bulunabilir.
  • BTT sefer saatleri Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü ve Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot seferlerine göre belirlenmektedir.
  • BTT araçlarının gecikmesi, arıza yapması gibi durumlarda İDO seferlerinde herhangi bir aksama/bekleme olmayacak ve tarife doğrultusunda hareket edilecektir. Bu gibi durumlarda doğabilecek olumsuz durumlardan, İDO İstanbul Deniz Otobüsleri San. ve Tic. A.Ş. sorumlu değildir.
  • BTT toplu taşıma araçlarının karşılıklı olarak sefer yapacakları güzergahlar aşağıda belirtilmiştir:
    • İDO Bandırma Terminali – Balıkesir
    • İDO Bandırma Terminali – Burhaniye – Ayvalık – Sarımsaklı – Altınova
    • İDO Bandırma Terminali – İvrindi – Havran – Edremit – Akçay – Altınoluk – Mıhlı

Yaklaşık Seyahat Süreleri

● İDO İstanbul Yenikapı Terminali’nden Bandırma = Yaklaşık 2 Saat 30 Dakika (İDO’yla)

● İDO İstanbul Kadıköy Terminali’nden Bandırma = Yaklaşık 3 Saat (İDO’yla)

● İDO Bandırma Terminali’nden Balıkesir Merkez = Yaklaşık 1 Saat 30 Dakika (BTT’yle)

● İDO Bandırma Terminali’nden Ayvalık = Yaklaşık 2 Saat 45 Dakika (BTT’yle)

● İDO Bandırma Terminali’nden Altınoluk = Yaklaşık 2 Saat 45 Dakika (BTT’yle)

İDO - BTT Taşıma İnfografik

BTT Ücret Tarifesi ve Sefer Bilgileri İçin Burayı Tıklayın.

BTT (Balıkesir Toplu Taşıma) ücret tarifesinde değişiklik yapabilir. BTT’nin ücret tarifesindeki değişikliklerden İDO sorumlu değildir.
Siz değerli misafirlerimizi, güncel BTT fiyatlarıyla ilgili mümkün olduğunca bilgilendirmeye çalışacağız.

İDO Sefer saatlerini görmek için tıklayınız.


İDO-BTT Yolcu Minübüsü

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir