bomontiada otopark / Otoparklarımız - İSPARK

Bomontiada Otopark

bomontiada otopark

Kültür savaşının Bomonti cephesi

Bomonti’deki eski bira fabrikas&#;nda geçen hafta ba&#;layan in&#;aat, sadece tarihi miras&#; de&#;il oradaki ya&#;am biçimini de tehdit etti&#;i için tepki çekiyor. Tepki gösterenler sonuna kadar hakl&#;lar. Hem kentin son tarihi endüstriyel yap&#;lar&#;ndan biri zarar gördü&#;ü için, hem de son y&#;llarda bu bölgede k&#;vam&#;n&#; bulan kültürel dokuyu bozacak bir gerilim ufukta göründü&#;ü için. Hepimiz biliyoruz ki bu y&#;k&#;m&#; ve in&#;aat&#; yapan kurum Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#;… Uzunca bir süredir bölgede tam da ad&#; gibi, bir ‘kültür adas&#;’ olu&#;turan Bomontiada, hemen dibinde in&#;a edilecek dini tesisler nedeniyle büyük bask&#;ya maruz kalacak. Art&#;k &#;slamc&#; siyasetin hakimiyet kurdu&#;u Türkiye’de, bu bask&#;n&#;n nas&#;l sonuçlanaca&#;&#;n&#; ise tahmin etmek güç de&#;il. &#;&#;te bu nedenlerle art&#;k Bomonti Bira Fabrikas&#; da içinde bulundu&#;umuz kültürel ve siyasi iklimin, maruz kald&#;&#;&#;m&#;z ayr&#;mc&#;l&#;&#;&#;n yeni bir kurban&#;. Kültür Bakanl&#;&#;&#;’ndan al&#;n&#;p Diyanet’e verilen Ayasofya gibi iktidar&#;n tercihlerine dair bir simge…

Bomontiada aç&#;ld&#;&#;&#;nda nas&#;l bir yer olaca&#;&#;n&#; duyuran ilk haber, bundan be&#; y&#;l önce Radikal gazetesinde, benim imzamla ç&#;km&#;&#;t&#;. Projenin ba&#;&#;ndaki üç isimden ikisi, Cem Yegül ve Vas&#;f Kortun ‘yarat&#;c&#; kültür kampüsü’ diye tan&#;mlad&#;klar&#; kompleksi anlatm&#;&#;, ben de &#;emalar&#;yla filan yay&#;mlam&#;&#;t&#;m. Bu haberden hemen sonra tam da anlat&#;ld&#;&#;&#; gibi faaliyete geçmi&#;ti Bomontiada. &#;çinde daha büyük bir Babylon, Kilimanjaro adl&#; &#;&#;k restaurant, Alt isimli sanat galerisi, Autoban taraf&#;ndan yönetilecek ofis ve çal&#;&#;ma alanlar&#; o günlerde ad&#; belli olmayan gurme marketi ve butik bira imalathanesini de kapsayan bir e&#;lence-kültür-sanat alan&#;… Bana projeyi anlatan, i&#;in ba&#;&#;ndaki Pozitif ekibi art&#;k görevde de&#;il, Alt adl&#; galeri Ara Güler Müzesi’ne dönü&#;tü, ilk planda olmayan bir meyhane kompleksin bir kö&#;esinde faaliyete geçti ve Bomontiada projesi irtifa kaybederek de&#;il, tam tersine popülerli&#;ini art&#;rarak günümüze kadar geldi. Buras&#; ba&#;ar&#;l&#; oldu çünkü Türkiye’nin artan muhafazakarl&#;&#;&#;na, soka&#;&#;n e&#;lenceye ve içkiye kapat&#;lmas&#; e&#;ilimine kar&#;&#; buras&#; korunakl&#; bir &#;ato gibi hemen kendi müdavimlerini olu&#;turdu. Kemerli kap&#;s&#;ndan girdi&#;inizde bir tür ‘e&#;lence avlusu’na ula&#;&#;yorsunuz. Küçük oditoryumda bazen aç&#;k hava konserleri, film gösterimleri de oluyor ama insanlar en çok o avluda biralar&#;n&#; içip kendileri gibi insanlarla bir araya gelmek için oraya gidiyor. Ad&#;n&#; tarihi bira fabrikalar&#;ndan alan Bomonti semti, her kö&#;esinden yükselen gökdelen-rezidanslar sayesinde de&#;il ama, organik pazar&#;, antika çar&#;&#;s&#; ve Bomontiadas&#; ile &#;ehrin yarat&#;c&#; insanlar&#;n&#; kendine çeken bir ya&#;am alan&#;na dönü&#;tü. &#;&#;te Diyanet’in bir oyunbozan gibi, pi&#;mi&#; a&#;a so&#;uk su misali i&#;in içine kat&#;lmas&#; da bu nedenle büyük tepki çekti.

Bomontiada’n&#;n hemen yan&#;nda, geçen haftaya kadar duran metruk yap&#;lar&#;n ö&#;renci yurdu ve mescit yap&#;laca&#;&#; geçen y&#;l duyulmu&#; ve hepimiz hayretler içinde kalm&#;&#;t&#;k. Me&#;er Diyanet y&#;llar önce buray&#; sessiz sedas&#;z devralm&#;&#;, içinde sergi ve toplant&#; salonlar&#;, sanat atölyeleri, kütüphane, kafe-kitapevi, ö&#;renci yurdu, mescit ve otopark&#;n bulundu&#;u bir projeyi çoktan haz&#;rlatm&#;&#;, izinleri alm&#;&#;. Projeyi çizen mimar da Gezi Park&#;’na yap&#;lmak istenen k&#;&#;la-AVM’nin mimar&#; Halil Onur. Belediyenin haz&#;rlad&#;&#;&#; planlarda kültür alan&#; olarak görünen bu yere hakikaten bir kültürel tesis yap&#;lacak, ama Bomonti’de ye&#;eren kültürün tam tersini temsil eden, &#;slami dü&#;ünceyi destekleyen bir kültür merkezi olacak bu. Duruma ço&#;ulculuk ve kültürel zenginlik gözlü&#;üyle bakmak da mümkün olabilirdi, e&#;er Türkiye’de uzunca bir süredir farkl&#;l&#;klar&#;n ortas&#;ndan fay hatlar&#; geçmiyor olsayd&#;. Ya da bu binay&#; yapan Diyanet &#;&#;leri’nin ba&#;kan&#;, elinde k&#;l&#;ç hutbeye ç&#;k&#;p Atatürk’e hakaret tart&#;&#;malar&#;na konu olmasayd&#;…

Bomonti’de ya&#;ad&#;&#;&#;m&#;z meselenin büyü&#;ü bu kültürel çat&#;&#;ma ihtimali. Bu çat&#;&#;madan kimin zarar görece&#;ini de tahmin etmek güç de&#;il. Ne de olsa hepimiz, yirmi y&#;ld&#;r AKP Türkiyesi'nde ya&#;&#;yoruz… Adeta oradaki ne&#;e birilerini rahats&#;z etti. Kendili&#;inden olu&#;an kültürel ortam, Bomontiada’n&#;n çevresinde say&#;lar&#; artan lokantalar, kafeler; bölgeyi hafta sonlar&#; ya da ak&#;amlar&#; u&#;rak haline getiren genç insanlar, hemen oradaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi binas&#;n&#;n varl&#;&#;&#;yla daha da varl&#;&#;&#; hissedilen kültür-sanat atmosferi sanki bir an önce da&#;&#;t&#;lmas&#; gereken bir görüntü arz etti. Üstelik o binalar&#; Diyanet d&#;&#;&#;nda bir ba&#;ka bir kamu kurumunun nas&#;l da çok istedi&#;ini biliyoruz. Evet, Mimar Sinan Üniversitesi, hemen kendi yerle&#;kesinin yan&#;ndaki bu tarihi yap&#; kompleksini almak için aday oldu. Hatta devlet nezdinde son dakikaya kadar giri&#;imlerini sürdürdü, ama nas&#;lsa Diyanet’i a&#;may&#; ba&#;aramad&#;…

Y&#;k&#;m&#;n kültür miras&#;n&#;n korunmas&#; bak&#;m&#;ndan da sorunlu oldu&#;u a&#;ikar. Kentin endüstriyel miras&#;ndan çok önemli bir parça kayboldu. Rekonstrüksiyon hakikaten, eski olan&#; y&#;k&#;p, kartondan bir benzerini yapman&#;n ad&#; Türkiye’de. E&#;er o betonarme yap&#;lar&#; ayakta tutman&#;n hiçbir ba&#;ka yolu olmasa bile, incelikli bir kültürel yakla&#;&#;m güdülse, fabrikan&#;n d&#;&#; görünümünü, dokusunu ya&#;atacak bir yöntem bulunabilirdi.

Birkaç sene sonra, Bomontiada’ya gelip giden genç-ya&#;l&#;, kad&#;n-erkek ya da de&#;il, içkili ya da ay&#;k e&#;lence ve sanat insanlar&#; tek ç&#;k&#;&#; kap&#;s&#;n&#;n kar&#;&#;s&#;ndaki Diyanet Yurdu’nun talebeleriyle ayn&#; soka&#;&#; hem de hiç ranats&#;z olmadan payla&#;acak. Ama acaba onlar&#;n varl&#;&#;&#;na, o binan&#;n yöneticileri de ayn&#; rahatl&#;&#;&#; gösterecek mi? &#;&#;te bütün mesele bu. O nedenle Bomonti’de vurulan kazma, bir tarih katliam&#;ndan çok daha fazlas&#;n&#; ifade ediyor. Bir ya&#;am biçimine olan tahammülsüzlü&#;ü, Türkiye’deki kültürel farkl&#;l&#;klar&#; birbirine vurdurarak sürekli canl&#; tutulmaya çal&#;&#;&#;lan gerilimi ve daha bizi bugün diken üstünde tutan pek çok &#;eyi simgeliyor. Eski içki fabrikalar&#;n&#;n y&#;k&#;l&#;p, &#;slami kültür merkezine dönü&#;türülmesi bile tek ba&#;&#;na iddial&#; bir sembolizm ta&#;&#;yor. Görülmemesi imkans&#;z, yeni sahiplerinin de sorumlulu&#;unu art&#;ran ve buraya ta&#;&#;mas&#; zor anlamlar, sorumluluklar yükleyen bir sembolizm…

Diyanet işleribomontiadasiyasal İslambomonti bira fabrikası

Tüm yazılarını göster

İstanbul'un Kalbi Bomontiada Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Mekanlar Var?

Haberler

Seyahat

İstanbul'un Kalbi Bomontiada Nerede, Nasıl Gidilir, Hangi Mekanlar Var?

Bomontiada sanat sergisi ya da açık hava konserleri, bar ve restoranlarıyla kültür merkezine çevrilmiş ünlü bir bira fabrikasıdır. Bomonti Ada, İstanbul'un Şişli ilçesinde yer alan bir proje ve yaşam alanıdır. Bu bölge, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul'un merkezi bir konumunda bulunur ve tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yeniden değerlendirilmesiyle ortaya çıkmıştır.  Eğer siz de İstanbul'da yaşıyor ya da gezmeye gidecekseniz Bomontiada'yı görmenizi öneriyoruz. 

İşte Bomontiada'da gidebileceğiniz mekanlar

Bomontiada Nerede?

Bomontiada Nerede?

Bomontiada Tarihi

Bomontiada Tarihi

Bomontiada'ya Nasıl Gidilir?

Bomontiada'ya Nasıl Gidilir?

Bomontiada'nın Avlusu

Bomontiada'nın Avlusu

Bomonti Ada Mekanları

Bomonti Ada Mekanları

Babylon

Babylon

Ara Güler Müzesi

Ara Güler Müzesi

Kilimanjaro

Kilimanjaro

Kiva

Kiva

The Populist

The Populist

Monochrome Brasserie

Monochrome Brasserie

Leica Gallery

Leica Gallery

Atölye

Atölye

Bomontiada Gezgin Yorumları

Bomontiada Gezgin Yorumları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Babylon

Pozitif tarafından ’da progresif müziğin en iyi örneklerini İstanbul’un en yükselen bölgesinde müzikseverlerle buluşturma hedefiyle açılan Babylon, şehrin müzik anlayışını değiştirdi. Hem yerel hem de uluslararası müzik kültürünü yaşatan bir merkez haline geldi. Babylon, ’te yeni bir kültürel dönüşüm başlatmak ve kitlesini teknolojik altyapısı güçlü, çok amaçlı canlı performans merkezinde ağırlamak için bomontiada’ya taşındı. Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler, yeni keşiflerle buluşturan Babylon’un programı her zaman olduğu gibi her türden müziğin en iyi yerli ve yabancı temsilcilerini ağırlıyor. Ulaşım Bilgileri: Toplu Taşıma: Osmanbey metro istasyonunda, Rumeli Cad. yönlendirmesini takip edip, Osmanbey-Bomonti çıkışından 15 dk’lık yürüyüş ile Babylon’a ulaşabilirsiniz. Otopark Bilgileri: Bomontiada çevresindeki ücretli otopark alternatiflerini tercih edebilirsiniz. Vale: Bomontiada Vale Parking hizmetinden faydalanabilirsiniz.

BOMONTİADA &#; FAYDALI BİLGİLER

Bomontiada bizim için bir nevi Nuh&#;un gemisi. &#;ların başındaki Beyoğlu&#;na dair sevdiğimiz ne vardıysa, her birinin bir numunesi alınarak, kompakt bir versiyonunun kurulduğu yer.

&#; Emek Sineması yok ama Başka Sinema&#;nın küratörlüğünde harika açık hava sineması var,
&#; Asmalımescit&#;teki o civcivli meyhaneler sokağı yok ama Galata&#;daki Kiva&#;nın daha kalantor bir menü ile açtığı yeni şubesi var,
&#; Dizi dizi galeriler, müzeler yok ama en kült fotoğraf makinası markası Leica&#;nın, Ara Güler Müzesi ve Arşivi ve Alt Sanat&#;ın mekanı var,
&#; Robinson ve Ada gibi kitapevi cafeler yok ama fotoğrafçılık ile özdeşleşmiş (ve çok güzel salatalar yapan!) Monochrome var,
&#; Beyoğlu&#;nun azınlıklarından kalan nakış gibi işlenmiş binalar yok, ama tarihi Bomonti Bira Fabrikası&#;nın muhteşem atmosferi var,
&#; Asmalımescit&#;i tek başına transform eden, Türkiye&#;de alternatif kültürün öncüsü Babylon&#;un ta kendisi var,
&#; Bizim ofisimiz olduğu kadar, paylaşım, eğlence ve büyüme yerimiz, bir ortak çalışma alanı olan Atölye var,
&#; Aç karınlara, Populist, Kilimanjaro, Delimonti gibi her telden bir çare var,
&#; Minik festivaller, panayırlar, tematik etkinlikler var da var&#;

Neticede, her yaz akşamı Facebook sayfasına girip &#;Acaba bugün ne varmış&#; dediğimiz, İstanbul&#;daki vaktimizin %80&#;ini geçirdiğimiz yer oldu (bizim evin de buralarda olduğunu söylemiş miydik?).

Kafanızda genel bir resim oluşturduysak, şimdi tek tek anlatmaya, önerilerimize başlıyoruz.

Not:
&#; Önerilerimiz sübjektiftir, bizim kişisel zevklerimizi yansıtır. Oh, iyi ki bloguz. 🙂
&#; Bomontiada&#;nın resmi yazılışı küçük b ile olduğundan yazının geri kalanında böyle yazacağız.

Index

Tarihi Bomonti Bira Fabrikasından Bomontiada&#;ya

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası

Bir Trivial Pursuit sorusu: Adını biradan alan İstanbul semti neresidir? Bomonti!

Gerçi son senelerde bomontiada&#;nın ve Bomonti birasının epey ünlenmesi ile sanırım iyi bir bilgi yarışması sorusu olmaktan artık çıktı ama hala bizim kutuda kartı duruyor. 🙂 yılında İsviçreli Bomonti kardeşler tarafından Feriköy&#;de kurulan Bomonti Bira Fabrikası Türkiye&#;ye bira kültürünü getiren yer.

Burası, Osmanlı&#;nın fabrika ölçeğinde bira üreten ilk fabrikası ve aynı zamanda bir üreticiden öte bir kültür elçisiymiş. &#;Bomonti Bira Bahçeleri&#; adı altında Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerde oldukça yaygın olan &#;biergarten&#; yani birahaneler açarak bira kültürünü tanıtırır ve Osmanlı topraklarında yaşatırmış.

&#;de Bomonti, aradan geçen süre içinde ortaya çıkan tek rakibi Nektar ile güçlerini birleştirerek Bomonti-Nektar olmuş. Üzerine bir de İzmir&#;de rakı fabrikası da açarak Cumhuriyet öncesi içki pazarının tamamını ele geçirmişler.

Ne var ki fabrika, &#;te Cumhuriyet döneminin ulusallaştırma ve millileştirme kararıyla &#;Tekel&#;e devredilir. Tekel bir şekilde Bomonti Birası&#;nın üretim kalitesini tutturmaya çalışır ama &#;larda özel sektörün dişli rakipleri çıkmaya başlar. Haliyle “Tekel Birası” üreten fabrika yılında tamamen kapanır.

Neyse ki bi yüzyıllık miras kaybolmaz; yıllar sonra Efes Pilsen Bomonti birayı terkar markalaştır, yılında Doğuş Grubu tarafından Bomonti Bira Fabrikası da içinde bir de güzel bira evi olan yaratıcı kültür kampüsü olarak tabir edilen bomontiada&#;ya dönüştürülür.

Tarihe meraklıysanız, &#;den beri varolmayı sürdüren komşusu Fransız Fakirhanesi de 2 dakika mesafede.

Bomontiada&#;daki Mekanlar

Bomontiada&#;daki mekanları ihtiyaca göre gruplayacak olursak:
Gece Hayatı: Babylon (performans alanı) & Populist (aslında Populist aynı zamanda bir restoran ama insanlar daha çok pub niyetiyle kullanıyor)
Yeme İçme: Kilimanjaro, Monochrome, The Populist, Kiva
Sanat: Leica Gallery, Ara Güler Müzesi
Ortak Çalışma Alanı: Atölye (Kullanabilmek için yaratıcı bir sektörde çalışmanız ve üye olmak lazım)
Kamusal Alan: Hespinin ortasındaki avlu (Burada ücretsiz oturabileceğiniz masalar ve yayılabileceğiniz çimler var)

Bize şahsi tercihlerimizi soracak olursanız;
Yemeklerini en sevdiğimiz:
Bilgehan: Populist & Kiva
Duygu: Kilimanjaro & (Ama Kiva ile başa baş gidiyor benim için)

Kahvaltı için:
Monochrome (hemfikiriz)
Bununla birlikte kahvaltının bomontiada&#;nın en güçlü kası olduğunu söyleyemeyiz. İstanbul&#;da kahvaltı için önerilerimizi duymak isterseniz: İstanbul Kahvaltı Mekanları

Arkadaşlarla iş çıkışı takılmak ve haftasonuna giriş için:
Populist (hemfikiriz)

Yani canınız a la turca çekiyorsa Bilgehan&#;ı, daha hafif bir şeyler çekiyorsa Duygu&#;yu dinleyeceksiniz. Hangi restoranda neyi sevdik, şimdi başlıyoruz.

Bi de bomontiada&#;da tek bir tane performans alanı var biz yine de sevgimizi Babylon&#;u favori gece mekanı adayımız ilan ederek göstermeden geçemedik.

Bomontiada&#;daki Restoranlar

1. Kilimanjaro

Kilimanjaro bomontiada gemisinin &#;fine dining&#; temsilcisi. Gerek tasarımı, gerek menüsü ile, diğer 4 mekana göre bir tık daha lüks kaldığını söyleyebiliriz. Burası için bomontiada’nın en göz doldurucu yeri desek abartmış olmayız.

İsmi itibariyle insan daha dünya mutfağı tadında bir menü bekliyor ama Antep yemekleri gibi Türk yemeklerinin biraz daha Orta Doğu etkileri ile harmanlanarak eğlence katılmış hali. Menüden örneklemek gerekirse ayva marmelatlı kuzu pirzola, humuslu ızgara köfte gibi. Akdeniz mutfağından da esinlenmeler var ama biz genel olarak Türk damak zevkine sadık gördük. Hatta bu uğurda güzelim şaraplı kum midyesini menüden çıkardılar hainler.

Ne yiyelim?
Yalvarırım, başlangıç için elmalı levrek söyleyin! Yemez olaydım, tadını bilmez olaydım&#;

Kalabalık gidecekseniz, little little into the middle yapıp isli kuru et, çiçek kızartması, dana tartar ve tabi elmalı levrek gibi sıcaklı soğuklu mezeleri paylaşmak güzel bir fikir. Asma yaprağında sardalya (her mevsim bulunmayabilir) ve 8 saatte pişirilmiş dana kaburga da ana yemek önerilerimiz. Ağır ateşte pişmiş et zaten her zaman parmak yedirtiyor.

Aslında yeterince geniş bir alana sahip ama neredeyse her gün hınca hınç doluyor o yüzden rezervasyonsuz gitmek cidden sıkıntılı. Her gün arası açık. Websitesi Tel: Konum için tıklayın.

2. The Populist


Populist sıcak ortamı sebebiyle muhtemelen bizim bomontiada&#;da en çok vakit geçirdiğimiz yer. Bomonti Bira Fabrikası&#;nın bira kültür elçisi mirasını bugün Populist sürdürüyor. Zaten her şeyiyle insana yurt dışında modern bir pubdaymışsınız gibi. Scottish ale, Kölsch, pale ale, Indian ale, Torch, red ale ve kendi yaptıkları diğer değişik biralarının yanı sıra şişe bira çeşitleri de mevcut.

Ne yiyelim?
Biranın yanında atıştırmak için pub klasiklerinden baharatlı burgu patates, kızarmış tavuk, cips-guacamole, tütsülenmiş frankfurter sosisi gibi yoldan çıkaran fena seçenek var ama bizce barbekü soslu tavuktan şaşmayın. Ha, eğer açsanız, bira ve atıştırmalıklar anında şişerecektir, brisket sandviçe kendinizi saklayın deriz.

The Popülist, bomontiada içindeki en çok &#;tutan&#; mekan. Öyle ki burası hafta içi 13&#;te bile acayip dolu olabiliyor. Rezervasyon yaparak gelin ki kafanız rahat olsun. Özellikle Cuma-Cumartesi akşamları rezervasyon için mutlaka birkaç gün öncesinden yapın. Özellikle Babylon&#;da konser varsa ya da hava güzelse aşırı bir yoğunluk oluyor ve bir gün önceden bile yer bulmak zorlaşıyor. Genellikle mekanın önü açık alan ve çok popüler olduğundan bu bölüm için rezervasyon kabul edilmiyor ama terası için rezervasyon kabul ediyorlar. Menü internet sitesinde var. Websitesi Tel:  Konum için tıklayın.

3. Kiva

Kiva sanki annemin mekanıymışcasına burada ballandıra ballandıra anlatmak istiyorum. Önce Kiva&#;yı Galata&#;dan tanıyanlara belirtmek isterim ki bu Kiva sizin bildiğiniz Kivalardan değil. 😀 Yeni nesil meyhane konseptini seviyorsanız (biz bayılıyoruz), rakının tadı her yerde aynı da böyle farklı ve lezziz mezeler her yerde yok. Meze çeşitleri daha çok Güneydoğu Anadolu&#;dan ama Ege&#;den de, Balkanlar&#;dan da güzel lezzetler var.

Ne yemeli?
Of, seçim yapmak zor. Biz genelde kalabalık gittiğimizden ortaya çok şey alıp, tatma şansımız oluyor. Size de tavsiyemiz mezelere abanmanız olur. Sakatat departmanında da çok sağlamlar. Hatta tereyağlı ciğer, ciğer sevmeyen Bilgehan&#;ın menüdeki favori yemeği oldu. 🙂 Artık siz düşünün. Ana yemeklerden kül bastı, özellikle de halep işi şiddetle tavsiyemiz olur. Agora ve Sahrap da diğer iki favori meyhanemiz.

Daha çok rakı muhabbeti ağırlıklı olduğundan ortamın ambiyansı da ona ayak uyduruyor. Akşamları ud eşliğinde hafif bir canlı müzik de oluyor ama özel günlerde değişik programlar da yapılabildiği için gitmeden bir siteye uğrayın deriz. Kalabalık bir grupsanız üst katındaki minik odalarda oturmayı tercih edebilirsiniz, hatta yeterince kalabalıksanız resmen minik bir restoran kapatmış gibi rahat edersiniz. Fiyatlar bizce ortalamada seyrediyor. Kişi başı ortalama TL alkollü. Her gün arası açık. Websitesi  Tel:  Konum için tıklayın.

4. Monochrome Brasserie

Leica Gallery ile neredeyse iç içe olan Monochrome cafe &#; brasserie melezi bir yer. Görüntü olarak kahve &#; tatlı yapmalık bir mekanıymış gibi dursa da çok geniş olmayan ama müthiş bir menüsü var. Hatta bizce  yemekleri tatlılardan çok daha iddialı.

Ne yemeli?
Biz buharda somonuna ve salatalarına bayılıyoruz. Kahvaltı için favorimiz de eggs royal ve hellim & sucuk ragu.

Renk ama hemen yanıbaşındaki komşusu Leica Gallery&#;den esinlenmiş olacak ki mekanda fotoğrafçılık teması esas alınmış. Yani duvarlarda siyah-beyaz veya rengarenk irili ufaklı fotoğraflar var, insanın saatlerce oturası, fotoğrafları inceleyesi gelmiyor değil.

Cuma-Cumartesi günleri arası, diğer günler ise arası açık. Websitesi  Tel: Konum için tıklayın.

İstanbul Gecelerinin Baş Tacı: Babylon


Bilenler bilir, Beyoğlu, kentsel dönüşümünün balyozunu henüz yememişken, haftanın her günü şehrin en sevilen bölgesiyken, her saati capcanlı, her zaman kaliteli vakit geçirebilinecek bir yerken, kısacası Beyoğlu o eski Beyoğlu iken, İstanbul kültür sanat ve eğlence dünyasının bel kemiği mekanı kesinlikle Babylon&#;du. Hatta ve hatta çekim etkisi o kadar büyüktü ki, tüm Asmalımescit bölgesinin her daim canlı ve yaşayan bir eğlence sektörü hubına dönüşmesi de yine Babylon sayesinde oldu diyebiliriz. Ne yazık ki olanlar oldu, bitenler bitti. Yıllarca tüm yerli yabancı sanatçıların İstanbul&#;da belki de ilk kez sahne aldığı Babylon da bu yaşananlardan nasibini aldı ve o eski yerinden taşınmak durumunda kaldı.

Elbette İstanbul eğlence sektörüne böylesine yön veren bir mekanın kendine acil yeni bir yuva bulması gerekiyordu. Sonunda aranan kan bulundu ve Babylon Bomontiada&#;ya taşındı. Bizce tam isabet oldu. Şimdi yeni yerinde, yine eskisi gibi haftanın her gününe yayılan dolu programıyla, alternatif müziğin yerli / yabancı en iyi isimlerini canlı dinlemek için en doğru adres Babylon Bomonti. Tıpkı Asmalımescit&#;e ayrı bir çehre kazandırdığı günlerdeki gibi şimdi de Bomonti bölgesini etkisi altına almış durumda. İnsanlar hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın önce akıllarına yatan restoranda bir şeyler yiyip içip, sonrasında da Babylon&#;da bir konsere kalıp kaliteli zaman geçirmeye buraya geliyorlar. Bizce bu kombo ideal cuma akşamı programı. Babylon&#;nun sezonluk etkinlik programlarına Websitesi&#;nden kontrol edebilirsiniz. Tüm etkinlikler için biletler ise buradan satışa çıkıyor.

Ortak Çalışma Alanı: ATÖLYE

Bizim ofisimiz işte burada! En basit haliyle anlatmak gerekirse yaratıcı endüstrilerde (reklam, tv, görsel sanatlar, film, yeni medya, yayıncılık ve basılı medya, mimarlık, tasarım, moda, gösteri sanatları, el sanatları gibi) çalışanlar için ortak bir çalışma alanı. Freelancer ve küçük işletmelere ofis alanı, networking, feedback ve birbirinden beslenme fırsatı sağlaması.

Bunların dışında hafta içi ve hafta sonları sık sık etkinlik alanında ve maker lab adlı atölyesinde, dışarıdan katılıma açık çeşitli workshoplar, konferanslar, paneller, sunumlar, söyleşiler ve tematik buluşmalar hatta partiler de gerçekleşiyor.

Burada sabit üyelik ve yarı zamanlı üyelik olmak üzere iki tip üyelik tarzı var. Aylık olarak ödeniyor. Ama önce bir mülaketa girip, bu komüniteye uygun bir aday olduğunuuz ispatlamanız lazım çünkü Atölye&#;nin amacı birlirinin işene ve gelişimine yardımcı olabilecek bireyleri aynı çatı altında toplamak. Hepsine Websitesi&#;nde bulabilirsiniz.

Bomontiada Sanat Mekanları

Leica Gallery

Dijital fotoğrafçılık patlamadan önce her 10 fotoğrafçının 9&#;unun en sevdiği marka Leica&#;dı. Sanat ile adı en çok özdeşleşen fotoğraf makinası oldu. Türkiye&#;deki tek yeri Leica Gallery bomontiada&#;da bulunuyor.

Burada hem Leica&#;nın üst düzey profesyonel cihazlarının satışı yapılıyor, hem de galerisinde yıl boyu dünyaca ünlü fotoğrafçıların fotoğraf sergileri oluyor. Ayrıca bazı üniversiteler ve kurumlarla anlaşmalar dahilinde fotoğrafçılığın çeşitli alanlarında fotoğraf meraklılarına eğitimler veriyorlar. Pazartesi günleri hariç her gün arası açık. Websitesi Tel:

Ara Güler Müzesi

Ara Güler&#;in yaşına girdiği gün olan 16 Ağustos&#;ta kapılarını açan Ara Güler Müzesi, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) ile çok kapsamlı bir fotoğraf müzesi ve arşivi bütününü oluşturuyor. Tamamen ücretsiz olarak gezilebilen müze, Alt Sanat Galerisi&#;nin komşusu. Müzede duayen fotoğrafçı Ara Güler&#;in kullandığı fotoğraf makinalarından, kişisel arşivinden fotoğraflara, ilk gençlik yıllarından ailevi belgelere birçok parça görülebiliyor.

Bomontiada&#;nın Avlusu


Bomontiada&#;nın avlusu kısaca avlu olarak geçiyor. Ama bu avlu her avluya benzemiyor. Yaz kış aktif olarak kullanılan yaşayan bir kamusal alan burası. Özellikle yaz aylarında şehrin en popüler buluşma noktası bu avlu oluyor. Çünkü bu avluda neredeyse haftanın her günü, ücretsiz bir konser, Avluda Caz etkinlikleri, Oktoberfest veya yeni yıl kış panayırı gibi tematik panayır ve festivaller, TV+ ve Başka Sinema işbirliği ile ücretsiz, çimlere minderlere yayılmacalı, patlamış mısırlı Açık Havada Başka Sinema günleri, sabah yogaları gibi insanda bomontiada&#;ya bağımlılık yaratan etkinlikler gerçekleşiyor.

Özellikle altını çizmemiz gerekir ki yazın en popüler etkinliği avludaki açık hava konserleri ve açık hava sineması. Öyle ki sinema için saat 5 gibi gelip minderlerden yer kapmanız şiddetle tavsiye olunur yoksa poponuz yerde kalır. İş çıkışı oyalanmadan erkenden gelin, hem yerinizi kapın hem de sinema öncesi bir şeyler yiyip içip demlenin. Film nasılsa gibi başlıyor. Konserler içinse müziğin başlama saati civarları. Konserin pik yaptığı sularında tüm avlu full insan doluyor hatta bırakın dans etmeyi yürümek bile zorlaşıyor. Öyle canlı bir atmosfer var yani düşünün. Konserlerin akşam &#;e hatta 00&#;a kadar sürdüğü oluyor.

Bomontiada Nerede?

Adres: Merkez Mah., Silahşör Cad., Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli Websitesi Tel: () 21 62 Konum için tıklayın.

Bomontiada&#;ya Nasıl Gelinir?

Metro ile geleceklerin Osmanbey durağında inmeleri gerekiyor. Fakat Rumeli çıkışından çıkarsanız mesafeyi daha kısaltmış olursunuz. Rumeli durağından çıktıktan sonra navigasyonuzu kullanarak bir 10 dakika içinde yürüyerek kolayca mekana ulaşabiliyorsunuz. Yukarıdaki haritada Osmanbey metro durağı ve bomontiada arasındaki yolu açık şekilde görebilirsiniz.

Otobüsle gelecekler için de Bomonti durağından geçen tüm otobüslerin hat bilgilerine buradan ulaşabilirler.

Özel aracıyla gelecekler için çevrede açık ve kapalı birçok otopark hizmeti var.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir