caramba tohumu / ULUSOY TOHUMCULUK Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25kg Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Caramba Tohumu

caramba tohumu

Ryegrass Otu Tohumu - Lolium Multiflorum - Süt Otu - Italian Ryegrass Yem Bitkisi 

Ryegrass - Lolium Multiflorum -  Süt Otu

- Ryegrass olarak da bilinen Lolium Multiflorum, geniş yapraklı , çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir.
- Özellikle süt verimini arttırdığından dolayı çiftçiler tarafından süt otu olarak adlandırılmıştır. 
- Enerji ve protein değeri çok yüksek olan  Ryegrass yeşil ot olarak yedirildiği gibi  kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir.

Ryegrass Otunun Özellikleri ve Tarımı

Geniş yapraklı ve çok lezzetli tek yıllık bir yem bitkisi olan sütotu inek, koyun, keçi ve at gibi hayvanlara yedirilebilir. Genellikle yeşil ot olarak yedirilen sütotu, kuru ot olarak veya silajı yapılarak değerlendirilir.

SONBAHAR EKİMİ : Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ağustos sonundan Ocak sonuna kadar, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde Ağustos 15'den Kasım sonlarına kadar, iç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde Ağustos, 15'den Ekim ayı sonlarına kadar, Güneydoğu Anadolu bölgesinde Ağustos sonundan Kasım sonuna kadar ekim yapılabilir.

 İLKBAHAR EKİMİ : Aşırı soğuk ve yoğun kar düşen bölgelerimizde karlar eridikten sonra erkenci ilkbahar ekimi yapılır kış gelip, kar yağışı başlayana kadar mütemadiyen her 20 günde bir biçim alınır.

TOHUM YATAĞI: Düz tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış olmalıdır.

TOHUM MİKTARA: 5 kg/Dekar

SIRA ARALIGl: Serpme veya 10-17,5 cm sıra aralıklı olmalıdır.

EKİM DERİNLİĞİ: 1,5-2 cm

GÜBRELEME: Ekimden önce tohum yatağına 15 kg/da 20-20-0 (NPK), ilk çıkıştan 15 gün sonra 20 kg/da A.ni. (%33) uygulanır. Ekim - Kasım aylarında don görülen bölgelerde çıkıştan sonra gübre tavsiye edilmez. Her biçimden sonra 15-20 kg/da A. ni. (%33) ile gübreleme yapılmalıdır .Gübreleme biçimden hemen sonra, otların toplanmasını takiben yapılmalıdır. Gübre uygulandığı zaman yaprakların kuru olmasına dikkat edilmelidir. Ekimden önce tarlaya hayvan gübresi uygulandığında daha yüksek verim alınır. Yoğun hayvan gübresi uygulanan tarlalarda Caramba ya az miktarda veya hiç kimyasal gübre kullanılmaz. Kimyasa gübre uygulanan tarlalara 10 gün geçmeden hayvan bırakılmaz ve biçerek hayvana yedirilmez. Çünkü gübre erise bile bitkinin özsuyuna geçtiğinden 10 gün geçmeden bitki özsuyundaki gübreyi harcayamaz.. Aksi taktirde gübre zehirlenmesinden hayvanlar ölebilir. 10 günlük süre sonunda otlatmada ve biçimde herhangi bir tehlike yoktur.

SULAMA: Sonbaharda yağışlı aylarda yağışlar takip edilerek ekildiğinde bitkinin çimlenmesi ve gelişmesi için mevsimsel yağış yeterlidir. Genellikle tohumlar Ekimden bir hafta sonra çimlenir. Yağışın olmadığı aylarda ekildiğinde çimlenme, ilk çıkış ve fide aşamalarında toprağın üst tabakasının nem oranının korunması için ekimi takip eden 2-3 hafta içinde az miktarda ancak sıklıkla sulama yapmak gereklidir. Bitkinin köklenmesinden sonra ise sulama buharlaşma oranına bağlı olarak yapılmalıdır. Her sulama için uygulanması gereken en uygun su miktarı 30 mm'dir. (=30.000 It/da)

YABANCI OT KONTROLÜ: Gerekli olan hallerde bitkinin 4. yaprak aşaması ve sonrasında 2,4-D, MCPA veya MCPP gibi yabancı ot öldürücü ilaçlar, geniş yapraklı otlara karşı uygulanabilir.

OT ÜRETİMİ ve VERİMİ: Reygrass otu 6-32°C arasında her ısıda gelişmektedir. Donlara karşı dayanıklıdır. En ideal gelişme ısısı 18-24°C arasındadır. Bu sıcaklık aralığında ekildiğinde 35 günde ilk biçime ulaşmaktadır. Hava sıcaklığının normal olduğu aylarda düzenli olarak her 20 günde bir biçime gelmektedir. Ekim zamanına bağlı olarak, iklim koşullarının ve uygulanan bakımın iyi olması şartı ile SÜOTU   bölgelerimize göre kuru - sulu arazilerde yılda Dekara 2-3 ton kuru ot, 10-20 ton yeşil ot alınmaktadır. Biçim, bitki boyu yüksekliği 30-40 cm arasında iken yapılmalıdır. Sindiriminin kolay olması nedeniyle yetişkin bir ineğin günde 150 kg SÜTOTU  yemesi mümkündür. Kolay sindirilme özelliği sayesinde süt veriminde kesin artış sağlar: Ayrıca taşıdığı yüksek besin değerleri ve kuru madde oranının yüksek olması nedeniyle besi hayvanlarında diğer yeşil yem bitkilerinde olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne yol açmadığı gibi yüksek, besi artışı sağlar. Hayvanların tüylerinde parlaklık meydana getirir. Dışkıda olumsuz bir değişime yol açmaz.

BİÇİM YÜKSEKLİĞİ: Toprak seviyesinden 6 cm yukarıdan biçilmelidir. Orak veya tırpan ile biçilmesi mümkündür. Gelişmiş işletmelerde ise çayır biçme makineleri ve otsilaj makineleriyle biçim yapılabilmektedir. Büyükbaş hayvanlar için öncelikle biçmek, koyun ve keçi için otlatmak daha uygundur. Otlatma 25-30 cm arasında yaptırılmaktadır. 8 cm'den daha derin otlatmalardan kaçınılmalıdır.

 

Ryegrass Otunun Besin Değerleri

 

Kuru Madde/ Kg

/ Enerji

/Ham Protein

Yonca Silajı

385

685

168

Ryegrass

450

900

192

Mısır Silajı

320

904

88

 

 

 

 

 

Ca

P

Mg

K

Na

Yonca Silajı

15,1

2,7

2,8

23,0

1,2

Ryegrass

5,3

3,8

2,2

32,2

2,8

Mısır Silajı

2,0

2,2

1,3

15,0

0,1

Kuru Madde (İhtiyaç/Kg)

4,5

3,5

2,5

 

Ryegrass OTU HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Ryegrass OTUNUN GENEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Ryegrass otu, hızlı gelişen yıl içerisinde çok sayıda biçim verebilen tek yıllık uzun boylu bir buğdaygil yem bitkisidir. Kışları ılıman geçen bölgelerde tek yıllık baklagil ve buğdaygil yem bitkileri ile karışım halinde yetiştirilir. Karışımdan elde edilen ot otlatılabileceği gibi biçilerek de değerlendirilebilir. Bitki bol yaprak oluşturur ve yapraklar parlak koyu yeşil renklidir. Hızlı gelişmesi, bol ot elde edilebilmesi, sulu şartlarda gübreye olumlu sonuçlar vermesi, tek yıllık olması ve ekim nöbetine girebilmesi gibi özellikleri ile öne çıkan bir buğdaygil yem bitkisidir. Ilıman iklim koşullarına kolay adapte olduğundan ülkemizin hemen her bölgesinde rahatlıkla yetiştirilmektedir. Besin madde kompozisyonu, enerji değeri yüksektir ve hayvanlar tarafından kolay hazmedilir. Hayvanların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilir. Lezzetli olması sebebiyle sevilerek ve iştahla tüketilir. Yetişkin bir hayvan tarafından günde 150 kg’a kadar tüketebilir. Besi danaları, ham düveler ve laktasyondaki ineklerin beslenmesinde kullanımı çok uygundur. Diğer yeşil otlarda olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne sebep olmaz. Bol yapraklı ve çok lezzetli tek yıllık yem bitkisi olan Ryegrass küçükbaş hayvanların da severek yedikleri bir buğdaygil yem bitkisidir. Çimlenme gücü yüksek sertifikalı bir çeşittir.

Ryegrass OTUNUN BAŞKA İSMİ VAR MIDIR?

Ağaç Dostu

 
Cumhur Tonba's Avatar
 

Giriş Tarihi: 07-07-2008

Şehir: EDİRNE-ANTALYA

Mesajlar: 11,419

Galeri: 80

CARAMBA (Yem Bitkisi)


CARAMBA
Türkiye hayvancılığı genel olarak meraya bağımlı yapılır. Bununla birlikte tarımda makineleşmenin sonucu mera alanları daralmıştır.
Günümüz koşullarında giderek çoraklaşan meralardan elde edilen verimler, gelişmiş ülkelerin oldukça gerisindedir.
Bu nedenle kaba yem ve karma yem açığının karşılanabilmesi için gerekli teknik çalışmalar yapılmalıdır.
Günümüzde gelişmiş ülkeler ucuz, kaliteli ve bol kaba yem kaynağı olarak kullanılabilecek yüksek verimli kültür yem bitkileri geliştirmişlerdir.Bu yem bitkilerinden biri de Caramba’dır.
Caramba protein ve mineral madde bakımından zengin olması, biçim zamanına kadar bitki gövdesinin çabuk kartlaşmaması, yani taze kalması nedeniyle bu yem bitkisi ülkemiz hayvancılığının kaba yem sorununu çözmesinde yardımcı olabilir.
Gelişmiş ülkelerde hayvancılık işletmelerinin yaygın bir şekilde kaba yem olarak kullandıkları Caramba geniş yapraklı besin madde içeriği yüksek çok lezzetli Lollium Multiflorium’un bir varyetesi olup kışlık olarak ekilen tek yıllık yem bitkisidir.
Genellikle yeşil ot halinde yedirilen Caramba , kuru ot veya silajı yapılarak da değerlendirilir. Son yıllarda Ege , Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. İlimizde Çatalca ve Beykoz İlçelerimizde de Caramba ekimi yapılmaktadır.
Caramba Yem Bitkisinin Özellikleri: Geniş yapraklı ve çok lezzetli tek yıllık bir yem bitkisi olan Caramba inek, koyun, keçi ve at gibi hayvanlara yedirilir. Caramba donlara karşı dayanıklı olmakla birlikte 6-32 C’ler arasında her sıcaklıkta gelişebilmektedir.En uygun gelişim sıcaklığı ise 18-24 C’ler arasındadır. Ekildiği alanın yaz aylarında sulanması, iklim koşullarının ve uygulanan bakımın iyi olması sonucu Caramba’dan iyi verim elde edilir.
Ekim Zamanı: Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ekim/Kasım/Aralık aylarında, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde ise Eylül/Ekim aylarında, Orta ve Doğu Anadolu’da Eylül ayında ekilir.
Tohum Yatağı: Tohum yatağı düz tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış olmalıdır.
Tohum Miktarı : Ülkemizde henüz ekim makinesiyle ekim yapılmamaktadır. El ile serpilerek bir dekara kullanılacak tohum miktarı 4-5 kg’ dır. Fakat uygun bir ekim makinesiyle bu miktar 2.5-3 kg’a kadar düşürebilir.
Sıra Aralığı: Serpme veya 10-17,5 cm sıra aralıklı olmalıdır. Mısır ve pamuk gibi bitkilerin yetiştirildiği yerlerde çok rahatlıkla yetiştirilir.
Ekim Derinliği: 1,5-2,0 cm olmalıdır. Daha derine ekilen tohumlar çimlenirler fakat toprak yüzeyine çıkamazlar.
Gübreleme : Ekimden önce tohum yatağına 15 kg/da 20-20-0 (NPK) ilkj çıkıştan 15 gün sonra 15-20 kg/da Amonyum Nitrat (%33) uygulanır. Ekim-Kasım aylarında don görülen bölgelerde çıkıştan sonra gübre tavsiye edilmez.
Her biçimden sonra 25-30 kg/da Amonyum Nitrat (%33) otların toplanmasını takiben yapılmalıdır. Gübre uygulandığı zaman yaprakların kuru olmasına dikkat edilmelidir. Ekimden önce ve her biçimden sonra hayvan gübresi de uygulanabilir.
Sulama:Genellikle tohumlar ekimden bir hafta sonra çimlenirler. Çimlenme, ilk çıkış ve fide aşamalarında toprağın üst tabakasının nem oranının korunması için ekimi takip eden 2-3 hafta içinde az miktarda ancak sık sık sulama yapmak gereklidir. Bitkinin köklenmesinden sonra ise sulama, buharlaşma oranına bağlı olarak yapılmalıdır. Her sulama için uygulanması gereken en uygun su miktarı 30 mm’dir. ( 30.000 lt/da )
Yabancı Ot Kontrolü: Gerekli olan hallerde bitkinin dördüncü yaprak aşaması ve sonrasında 2.4- D, MCPA veya MCPP gibi yabancı ot öldürücü ilaçlar, geniş yapraklı otlara karşı uygulanabilir.
3-9- Ot Üretimi ve Verimi: Caramba 6-32 C’ler arasında her ısıda gelişmektedir. En ideal gelişme ısısı 18-24 C’ler arasındadır. Donlara karşı dayanıklıdır.Ekildiği alanların yaz aylarında sulanması iklim koşullarının ve uygulanan bakımın iyi olması şartıyla Caramba’dan yılda 5-8 biçim alınır. Biçim, bitki boyu yüksekliği 30-40-cm arasında iken yapılmalıdır. 1200-2000 kg kuru madde/da/yıl bu da 10-16 ton yaş ot/da/yıl oranında verim alınması mümkündür.Sindirim kolaydır. Kolay sindirilme özelliği sayesinde süt veriminde artış sağlar.
Biçim Yüksekliği: 6 cm biçim yüksekliği önerilmektedir. Orak veya tırpan ile biçilmesi mümkündür. Gelişmiş işletmelerde ise çayır biçme makineleri ile biçim yapılabilmektedir. Otlatma 8-15 cm arasında olmalıdır.Fakat 6 cm’den daha derin otlatmalardan kaçınılmalıdır.Çünkü daha derin otlatmalar kardeşlenmeyi engellemektedir. So biçimden sonra otlatma yaptırılabilir.
Caram ekili tarlada ikinci ürün yetiştirmek için tohum yatağı hazırlanırken toprak kuru ise sulanıp tava geldikten sonra güçlü bir traktörle sürülmelidir.Çünkü aşırı kardeşlenmeden dolayı toprağın üst tabakasında caramba bitkisinin kök sisteminden meydana gelen sert bir tabaka oluşacaktır.
Kaynak: İstanbul Tarım İl Müdürlüğü yayınları ve sitesi


ULUSOY TOHUMCULUK Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25kg 34533487

ULUSOY TOHUMCULUK Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25kg

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : TRENDBAHÇE

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün TRENDBAHÇE tarafından gönderilecektir.
  • Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25Kg Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25Kg Caramba, geniş yapraklı, çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir. Enerji ve protein değeri çok yüksek olan Caramba, yeşil ot olarak yedirildiği gibi kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir. Caramba 6°C ila 32°C arasında her ısıda gelişir. 18°C ila 24°C aralığında ekildiğinde ilk biçim 35 gün sonra yapılabilir. İdeal iklim şartlarında her 20 günde bir biçime gelmektedir. Diğer yeşil otlarda olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne sebep olmaz. Kolay sindirilebilirliği, yüksek besin değerleri ve yüksek kuru madde oranı sayesinde süt ve besi artışı sağlar.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

ULUSOY TOHUMCULUK Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25kg

  • Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25Kg Caramba Yem Bitkisi Tohumu Tetraploid Ryegrass 25Kg Caramba, geniş yapraklı, çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir. Enerji ve protein değeri çok yüksek olan Caramba, yeşil ot olarak yedirildiği gibi kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir. Caramba 6°C ila 32°C arasında her ısıda gelişir. 18°C ila 24°C aralığında ekildiğinde ilk biçim 35 gün sonra yapılabilir. İdeal iklim şartlarında her 20 günde bir biçime gelmektedir. Diğer yeşil otlarda olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne sebep olmaz. Kolay sindirilebilirliği, yüksek besin değerleri ve yüksek kuru madde oranı sayesinde süt ve besi artışı sağlar.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

İtalyan Çimi CARAMBA

Lolium multiflorum

  • Caramba, geniş yapraklı, çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir.
  • Enerji ve protein değeri çok yüksek olan Caramba, yeşil ot olarak yedirildiği gibi kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir.
  • Caramba 6°C ila 32°C arasında her ısıda gelişir.
  • 18°C ila 24°C aralığında ekildiğinde ilk biçim 35 gün sonra yapılabilir.
  • İdeal iklim şartlarında her 20 günde bir biçime gelmektedir.
  • Diğer yeşil otlarda olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne sebep olmaz.
  • Kolay sindirilebilirliği, yüksek besin değerleri ve yüksek kuru madde oranı sayesinde süt ve besi artışı sağlar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir