cemaatler listesi / Kategori:Türkiye'de cemaatler - Vikipedi

Cemaatler Listesi

cemaatler listesi

Emniyetteki Cemaatçi polis müdürlerinin listesi yayınlandı

AKP’nin yayın organı Sabah gazetesi Fethullah Gülen’in polis müdürlerinin listesini yayınladı. Gazetenin haberi göre, Cemaat’ten ayrılmış bir üst düzey yöneticinin verdiği raporla ortaya çıkan listede, hangi emniyet müdürünün ne görev yaptığı da yer almakta.

Bu listeye göre 71 Emniyet Müdürü Cemaat'e mensup. Haberin devamında bu emniyet müdürlerinin rapordaki bilgilerin teyit edilmesi üzerine görevden alındıklarına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili Sabah gazetesinin haberi şöyle:

Sabah, cemaatten yeni ayrılmış üst düzey bir yöneticinin verdiği bilgilere dayanarak oluşturulmuş çok gizli bir istihbarat raporuna ulaştı. Bu raporda Ramazan Akyürek ve Ahmet Pek'in Emniyet'teki cemaat yapılanmasında genel sekreterlik görevini Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil onayıyla halefselef olarak yürüttüğü bilgisi yer aldı. İstihbarat raporunda adı yer alan diğer polis şefleriyle ilgili bilgilerse şöyle:

KİM NE GÖREV YAPIYOR

"Ahmet Pek: Kozanlı Ömer'in genel sekreterliğini yürütmüştür. Başbakan, bakanlar ve tüm bürokratların illegal ve mahkeme onaylı legal dinleme talimatı vermiştir. Kendisinden üst rütbeli olan Emniyet müdürlerinin tamamını makamlarından etmiştir. Bilişim Suçları Mücadele Daire Başkanlığı'nı kurdurarak tüm illegal bilişim raporlarını burada incelettirmiştir.

Ramazan Akyürek: Yıllık izne bile Kozanlı Ömer'in izni olmadan çıkamaz. Ahmet Pek, vali olduktan sonra cemaatin Emniyet'teki genel sekreterlik görevini Kozanlı'nın onayıyla Akyürek'e devretmiştir.

Mustafa Çankal: Eğitim işlerine bakar. Kozanlı Ömer ekibindendir.

Muammer Buçak: Cemaatin en kritik üyesidir. Tüm teşkilat içindeki kritik atamaları yapar. Paralel olmayan Emniyetçileri hukuk müşaviri Hakan Özdöl'e havale eder.

Ömer Altıparmak: İstihbarat başkanı iken tüm illegal dinlemelere imza atmıştır. Kayıp cihazlar onun döneminde kaybolmuştur.

Hakan Özdöl: Paralel mensubu personeli ipten alır. Paralel olmayanı ipe götürür. Bu yolla 3 bin personeli ihraç ettirmiştir.

Mehmet Tüzel: Türkiye genelindeki tüm asayiş şube müdürlüklerindeki teknik büroların kurulmasını sağlayarak asayiş birimlerinin illegal dinleme yapmasına imkân vermiştir.

Fatih İnalkaç: Muammer Buçak'ı cemaate kazandıran kişidir.

Mehmet Yeşilkaya: Üst düzey bürokratlara yanlış bilgi vermek suretiyle suç örgütü soruşturmalarını saptırarak masum insanları hapse yollattırmıştır. Yesari Vural: Önemli kişilere verilen paralel korumalardan istihbari bilgi alarak bilgi havuzu oluşturmaktadır. Tüm önemli işadamları ve gazetecilerin özel hayatlarını adım adım paralel yapıya aktarmaktadır.

Oğuz Karakuş: Kriminal raporları paralel yapının istediği şekilde düzenler. Ses datalarına müdahale ederek gerçeği manipüle etmiştir. Bu sayede birçok kişi mahkûm olmuştur.

Hacı Yusuf Karababa: Mustafa Gülcü, Faruk Ünsal, Hanefi Avcı, Emin Arslan ve Orhan Özdemir'e operasyon yapıldığı dönemde KOM Daire Başkanlığı Organize Şube Müdürü iken sonra pasifize edilen Ahmet Taşdemir'i tekrar Organize Şube Müdürü yapmıştır. Başbakan ve bakanları sinsice takip ettirmektedir.

Halil İbrahim Yaylagül: Başbakan ve bakanları izleyen personele örtülü ödenekten gizli prim verilmesini sağlamıştır.

Cihangir Çelik: Cemaatin en etkili ve kurnaz elemanlarından. Recep Güven'in akrabası. Doğu ve Güneydoğu'da il Emniyet müdürlerinin paralel yapı adına koordinasyonuyla görevlidir.

Hamza Altıntaş: Kozanlı Ömer'in tüm istişare toplantılarının vazgeçilmez elemanı. MİT'e ait resmi araçlarla MİT mensuplarının özel araçlarının kayıtlarını paralel yapıya vermiştir."

RAPORDAKİ POLİSLER

İstihbarat raporunda adı yer alan diğer üst düzey Emniyet görevlileri ve geçmişte yaptıkları görevler şöyle: "Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feridun Taşçı, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Arşiv ve Dökümantasyon Daire Başkanı Oktay Kılıç, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Erkan Güler, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanı Ömer Tekeli, Eğitim Daire Başkanı Metin Varol, Güvenlik Daire Başkanı Bekir Akarsu, Haberleşme Daire Başkanı Sedat Sevim, İdari Mali İşler Daire Başkanı Ayhan Falakalı, Özel Harekât Daire Başkanı Cemil Tonbul, Pasaport Dairesi Başkanı Coşgun Çakar, Özel Kalem Müdürü Osman Sarı, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Aksaray Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Balıkesir Emniyet Müdürü Halil Karataş, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Erzurum Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Iğdır Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Âşık, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Kilis Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Ordu Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tokat Emniyet Müdürü Osman Balcı, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz."

seafoodplus.info

Diyanet-Cemaatler Buluşmasına katılacak cemaatlerin listesi belli oldu - Son dakika haberleri

EROL METİN/ANKARA

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde ilk kez gerçekleştirilmesi planlanan "Diyanet-Cemaatler Buluşması"na davet edilecek dini sivil yapılar listesi üzerinde de titizlikle duruluyor.

EHL-İ SÜNNET KRİTERİ

Diyanet görevlileri, cemaat, tarikat ve sivil toplum kuruluşlarının tasnifini yaparken Ehl-i Sünnet itikadına bağlılığı esas alıyor. Nakşibendi ve Kadiri Tarikatı ile Nur Cemaati'nin önde gelen gruplarına yeşil ışık yakılırken, Kur'an ve sünnete muhalif yapılar muhatap alınmayacak. İslami değerleri istismar eden sapkın oluşumların ve Diyanet'i tanımayan radikal akımların da üstü çizildi. Bazı şahıs ve grupların Başkan Mehmet Görmez'in ev sahipliğindeki toplantıya çağrılıp çağrılmaması konusunda ise kararsızlık yaşanıyor.

Diyanet'in FETÖ tehdidini ele almak amacıyla tertipleyeceği toplantıya davet etmeyi düşündüğü dini yapılar şöyle:

Risale-i Nur Cemati:

- Yazıcılar Grubu (Hayrat Vakfı)
- Mehmet Fırıncı'nın başında bulunduğu Nesil Grubu
- Risale-i Nur camiasında "Okuyucular" olarak bilinen Kurdoğlu Grubu
- Hizmet Vakfı Grubu
- Mehmet Kırkıncı'nın başında bulunduğu Meşveret Grubu
- Med-Zehra Grubu
- Zehra Grubu
- Geçtiğimiz aylarda vefat eden Said Özdemir'in önayak olduğu İhlas Nur Grubu
- Mustafa Sungur'un kurduğu Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı

Nakşibendi Tarikatı:

- İskender Paşa Cemaati
- İsmailağa Cemaati
- Menzil Cemaati
- Erenköy Cemaati
- FETÖ lideri Fetullah Gülen'in gençliğinde torunu Sadi Efendi'ye "Atatürk aleyhinde konuşuyor" iftirası atıp cezaevine attırdığı Erzurumlu Alvarlı Efe'nin yolunu takip eden Alvarlı Efe Cemaati
- Nakşibendiliğin merkezi konumundaki Norşin'de (Bitlis'in Güroymak ilçesi) Şeyh Nurettin Mutlu
- Yine Norşin'de Şeyh Abdülkerim Çevik ile Şeyh Alamuddin
- Diyarbakır'da Norşin koluna bağlı Seyda Molla Hüseyin Elçi
- Diyarbakır'da Hazne koluna bağlı Şeyh Ahmet Çelik
- Denizli'de Norşin koluna bağlı kanaat önderlerinden ve Nurulayn Medreseleri kurucusu Seyyid Şeyh Nurullah Yüce

El Abiri

- Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu köyünde bulunan Oxin Medresesi'nin başındaki Şeyh Fethullah Ayte
- Şanlıurfa'da Hazne'ye bağlı Şeyh İzettin Aksan
- Erzincan'da Norşin'e bağlı Şeyh Muhammed Nayır
- Tillo'da MHP'li Oktay Vural'ın akrabası Şeyh Burhaneddin Mücahidi
- Kızıltepe'de Şeyh Selahaddin El Haleli ve Şeyh Rıdvan Sevinç
- Elazığ Karakoçan'da Şeyh Ubeydullah Kavumani
- Elazığ merkezde Norşin'e bağlı Şeyh Hayrettin Koç
- Konya'da Seyda Muhammed Konyevi
- Cizre'deki Nakşibendi temsilcileri

Diğer tarikat, cemaat ve STK'lar:

- Süleyman Hilmi Tunahan Cemaati
- Tillo'da Kadiri Tarikatı temsilcisi Şeyh Muhammed Bedrettin Aydın ve diğer Kadiri temsilcileri
- Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Mustazaflar Cemiyeti
- Mısır'daki Müslüman Kardeşler'e yakınlığıyla bilinen İhvan Cemaati
- Ensar Vakfı
- Molla M. Tayyip Elçi'nin kurucusu olduğu Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV)
- İlim Yayma Cemiyeti
- İhlas Grubu
- Karagümrük'teki Cerrahi Tekkesi
- Kubbealtı Grubu

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Diyanet ve cemaatler buluşmasında ilk mutabakat: FETÖ tecrübesine karşı 5 ilke benimsendiDiyanet İşleri Başkanlığı uyardı: Operasyonlar devam etmeli!Tarikat ve cemaatlere üyelik formülü tartışılıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğünden:

CEMAAT VAKIFLARI SEÇİM YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Başlangıç Hükümleri

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, cemaat vakıflarının yönetim kurullarının belirlenmesi için yapılacak seçimlere ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, 20/2/ tarihli ve sayılı Vakıflar Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan ve faaliyette olan cemaat vakıflarını kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 20/2/ tarihli ve sayılı Vakıflar Kanununun 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Adres Kayıt Sistemi: 25/4/ tarihli ve sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda belirtilen sistemi,

b) Bölge Müdürlüğü: Vakfın bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Vakıflar Genel Müdürlüğünü,

ç) Kanun: 20/2/ tarihli ve sayılı Vakıflar Kanununu,

d) Seçim tertip heyeti: Seçimle ilgili iş ve işlemleri yürüten heyeti,

e) Vakıf: Kanunda tanımlanan cemaat vakfını,

f) Yerleşim yeri adresi: sayılı Kanunda tanımlanan adresi,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Seçimlere İlişkin Usul ve Esaslar

Genel hükümler

MADDE 5- (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşma hükümleri saklıdır.

(2) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinin seçimlerinde kabul görmüş, yerleşmiş, uygulama ve pratikler esas alınır.

Seçim çevresi

MADDE 6- (1) Seçim çevresi, cemaat vakfının bulunduğu ildir. İstanbul ili için seçim çevresinin belirlenmesinde, milletvekili seçimlerinde uygulanan seçim çevreleri esas alınır.

(2) İstanbul ili dışındaki cemaat vakıfları, gerekçelerini hazırlayarak seçim çevresi değişikliği talebinde bulunabilirler. Seçim çevresi ile ilgili değişiklik talepleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından incelenerek karara bağlanır.

Seçim dönemi ve yönetim kurulunun oluşturulması

MADDE 7- (1) Her bir cemaat vakfı tüzel kişiliği için ayrı bir yönetim kurulu seçimi yapılır ve yönetim kurulu seçimleri beş yılda bir yapılır.

(2) Cemaat vakfı yönetim kurulunun yedi üyeden oluşturulması esastır.

(3) Cemaat mensubu çok olan ve vakfın işleyişi açısından yediden fazla üyeye ihtiyaç duyulan vakıflarda yönetim kurulu, tek sayı olmak üzere en fazla on bir üyeden oluşturulabilir. Ayrıca asıl üye sayısının salt çoğunluğu kadar yedek üye seçilir.

(4) İstifa, ölüm, görevden alma ve benzeri nedenlerle boşalan yönetim kurulu üyelikleri yedek üyelerle tamamlanır. Ancak, yönetim kurulunun üye sayısının üçten aşağı düşmesi halinde üç ay içinde yeni yönetim kurulu seçimi yapılır.

Seçmenlik şartları

MADDE 8- (1) Seçmenlerin;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

b) On sekiz yaşını doldurması,

c) Vakfın bünyesinde bulunduğu cemaate mensup olması,

ç) Seçim tarihi itibarıyla en az altı aydan beri seçim çevresinde ikamet etmesi,

şarttır.

Seçileceklerde aranılan şartlar

MADDE 9- (1) Yönetim kurulu adaylarının; 8 inci maddede belirtilen şartlara ek olarak;

a) Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı okur-yazarlık belgesine ya da öğrenim belgesine sahip olmak,

b) Kanunun 9 uncu maddesinde belirtilen suçların birinden mahkûm edilmemiş olmak,

şartlarını taşıması gerekir.

(2) Bir kişi en fazla üç cemaat vakfında yönetim kurulu üyesi olabilir.

(3) Yönetim kurulunda birinci derece kan bağı olan en fazla iki kişi görev yapabilir.

Seçim öncesi işlemler

MADDE (1) Vakıf, seçime ilişkin yönetim kurulu kararını, seçim çevresini, seçim tarihini, vakıfta kayıtlı seçmen listelerini, seçim tertip heyetinin kimlerden oluştuğunu, seçim tarihinden en az altmış gün önceden ilgili bölge müdürlüğüne yazı ile bildirir.

(2) Seçim için gerekli bilgi ve belgeler incelendikten sonra bölge müdürlüğünce ilgili vakfa seçimin yapılabileceğine dair yetki belgesi verilir. Yazı ekinde eksik veya mevzuatına uymayan belge bulunması halinde vakfa, eksikliklerin tamamlanması veya mevzuata uygun olmayan belgelerin düzeltilmesi için yedi gün süre verilir.

(3) Bu süre içinde de eksiklikleri tamamlayamayan veya belgelerini düzeltmeyen vakıflar ile yönetim süresi dolmasına rağmen seçim kararı almayan vakıfların yönetim kurulu seçimi; yönetim kurulunun görev süresinin dolmasından itibaren otuz gün içinde bölge müdürlüğünce belirlenen seçim tertip heyeti marifetiyle yapılır.

(4) Mevcut vakıf yönetimi, idare ve temsil görevini yeni seçilecek vakıf yönetimi göreve başlayıncaya kadar sürdürür. Seçim kararının alındığı tarih itibarıyla vakıf malları üzerinde temliki tasarruf işlemlerine ilişkin karar alınamaz, işlem yapılamaz.

Seçim tertip heyetinin oluşumu

MADDE (1) Seçim tertip heyeti, seçimle ilgili iş ve işlemleri yürütür.

(2) Seçim tertip heyeti; her bir seçim için, beş asıl, iki yedek üyeden oluşur.

(3) Seçim tertip heyeti asıl ve yedek üyelerinin en fazla ikisi mevcut vakıf yönetim kurulu üyelerinden olabilir.

(4) Seçim tertip heyeti üyelerinde aynı cemaat mensubu olma zorunluluğu aranmaz.

(5) Seçim tertip heyetinde olanlar, yapılacak seçimde yönetim kuruluna aday olamazlar.

Seçmen ve aday listelerinin belirlenmesi

MADDE (1) Seçim tertip heyeti, seçmen listesinin 8 inci madde hükümlerine uygunluğunu kontrol eder. Vakfın seçim çevresi esas olmak üzere yerleşim yeri adresi temelinde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra seçmen listelerini oluşturur.

(2) Seçim tertip heyeti, aday ve aday liste başvurularının 8 inci ve 9 uncu madde hükümlerine uygunluğunu kontrol eder ve seçimden en az otuz gün önce bölge müdürlüğüne bildirir. Bölge müdürlüğünce, 8 ve 9 uncu madde hükümlerine göre tekrar kontrol edildikten sonra kesin aday listesi seçim tertip heyetine bildirilir. Seçim tertip heyeti, belirlenen kesin aday listesini seçimden yirmi bir gün önce vakıf merkezi ve vakfın hayratına asar. Ayrıca ilan usulünde belirtilen şekillerde seçmenlere duyurur. Seçmenler ilanda yer alan hususlara, ilan tarihinden itibaren en geç yedi gün içinde itiraz edebilir.

(3) Seçim tertip heyeti, adaylarla ilgili itirazları alır ve başvuru tarihini takiben en geç beş gün içinde başvuru konusunda karar vererek ilgilisine tebliğ eder, ayrıca bölge müdürlüğüne bilgi verir.

İlan

MADDE (1) Seçim tertip heyeti; seçim tarihini, seçim çevresini, vakıfta kayıtlı seçmen listesini, askıya çıkış ve kesinleşme tarihleri ile listelerin nerelerde asılacağını, oy kullanma yerlerini ve hangi saatler arasında yapılacağını, oy sandıklarının nerelere konulacağını, yönetim kuruluna adaylık için blok/çarşaf liste ile adaylık başvurusunda nasıl bulunulabileceğini, liste halinde aday başvurularının kesinleşeceği tarihi ve seçim tertip heyetince belirlenen diğer hususları on beş gün süreyle askıda kalacak şekilde seçimden en az kırk beş gün öncesinden ilan eder. Ayrıca bölge müdürlüğüne bilgi verir. Seçmenler ilanda yer alan hususlara, ilan tarihinden itibaren en geç yedi gün içinde itiraz edebilir. Seçim tertip heyeti seçmenlerle ilgili itirazları alır ve başvuru tarihini takiben en geç beş gün içinde başvuru konusunda karar vererek ilgilisine tebliğ eder.

(2) İlan, vakıf merkezine ve cemaat mensuplarının faydalandığı hayrata asılır. Ayrıca cemaat gazetesinde, seçim çevresinde yayımlanan bir gazetede, cemaat mensuplarının gittikleri sosyal kulüplerde, vakfa ait internet sitesinde yayınlanabileceği gibi elektronik posta, sosyal medya hesapları, mesaj ve benzeri iletişim araçları aracılığıyla da seçmenlere duyurulabilir.

Seçim

MADDE (1) Seçimler bir gün içinde sonuçlandırılır.

(2) Seçmen listelerinde ve oy pusulalarında, vakıf ismi başa gelmek suretiyle, "vakfı yönetim kurulu seçimi" ibaresinden başka ibare kullanılamaz.

(3) Vakıf yönetim kurulu seçimleri gizli oy açık tasnifle yapılır. Seçim tertip heyetince talep edilmesi halinde bölge müdürlüğünden yeterli personel gözetmen olarak görev yapar.

(4) Seçmenler sandık görevlisince kimlikleri kontrol edilerek oyunu bizzat kullanır.

(5) Seçim sandıkları, seçim günü ilanda belirtilen saatten önce yerlerine konur. Seçim tertip heyeti, kendi içinden veya uygun göreceği kişilerden her sandık için ayrı bir sandık kurulu oluşturur. Ayrıca tasnif heyeti de oluşturabilir.

(6) Seçim blok liste ile yapılıyorsa en çok oyu alan liste yönetim kurulunu oluşturur. Çarşaf liste ile seçim yapılacaksa yönetim kurulu asıl üyeliğe aday olmak isteyenler oy pusulalarında asıl üye olarak, yedek üyeliğe aday olmak isteyenler oy pusulalarında yedek üye olarak belirtilir. Oyların eşit olması halinde yönetim kurulu üyeleri kura ile belirlenir.

(7) Adaylar aldıkları oy sayısına göre sıralanarak, vakıf yönetim kurulunun asıl ve yedek üyeleri düzenlenen seçim tutanağı ile belirlenir. Seçim tertip heyetince seçim sonuçları tutanağı zabıt altına alınır.

(8) Seçimlerin güvenliği seçimin yapıldığı il valiliğince sağlanır.

(9) Seçim işlemleri tamamlandıktan sonra yedi gün içinde, seçilenlerin isim listesi, 8 inci ve 9 uncu maddelerinde belirtilen şartları taşıdıklarına dair belgeleri, T.C. kimlik numaraları, adres beyanları ve seçim tutanağının bir sureti ve seçim tertip heyetince bölge müdürlüğüne verilmesi ile seçim tertip heyetinin görevi sona erer.

(10) Seçim işlemleri, sonuçları ve seçilen kişiler ile ilgili itirazlar bölge müdürlüğüne yapılır. Bölge müdürlüğünce yapılacak araştırma sonucunda, seçim sonuçlarına etki edecek şekilde mevzuata aykırı bir durum veya usulsüzlük tespit edilmesi halinde yedi gün içinde seçim yenilenir.

(11) Seçimin mevzuata uygunluğunun tespiti halinde bölge müdürlüğünce, yeni seçilen vakıf yönetim kurulu üyelerine yedi gün içinde yetki belgesi verilir.

(12) Vakıf yönetim kurulunun görev süresi, yetki belgesinin seçilen yönetim kurulu üyelerine tebliğ tarihinden itibaren başlar.

(13) Yetki belgesi alan vakıf yönetim kurulu yedi gün içinde vakfı eski yönetim kurulundan tutanakla teslim alarak ilk toplantısını gerçekleştirir ve kendi içinde görev dağılımını yapar.

(14) Seçim giderleri ilgili vakfın bütçesinden karşılanır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

İstisna

MADDE (1) Hastanesi olan cemaat vakıflarının yönetim kurullarının seçimlerine ilişkin usul ve esaslar bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde Sağlık Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda düzenlenen Yönetmelikle belirlenir. Bu vakıfların yönetim kurulu seçimlerinin 31/12/ tarihine kadar sonuçlandırılması esastır.

İlk seçimler

GEÇİCİ MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte cemaat vakıflarının yönetim kurulları seçimlerine dair süreç başlar ve seçimler 31/12/ tarihine kadar tamamlanır.

Mevcut yönetim kurulu üyeleri

GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan cemaat vakfı yönetim kurulu üyelerinin görevleri yapılacak seçimler sonucu belirlenen yeni yönetim kurulu göreve başlayana kadar devam eder.

Hastanesi olan vakıfların yönetim kurullarının görev süresi

GEÇİCİ MADDE 3- (1) 15 inci maddede belirtilen Yönetmelik yürürlüğe girene kadar bünyesinde hastanesi olan cemaat vakıflarında mevcut yönetim kurulları görevlerine devam ederler.

Yürürlük

MADDE (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Vakıflar Genel Müdürü yürütür.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir