ddos atmak / Denial-of-service attack - Vikipedi

Ddos Atmak

ddos atmak

kaynağı değiştir]

DoS saldırılarına karşı savunmalar, genellikle, saldırı tespiti, trafik sınıflandırması ve yanıt araçları kombinasyonunun kullanılmasını içerir. Bunlar, meşru olduklarını belirledikleri trafik akışına izin vermeyi ve diğer trafikleri engellemeyi  amaçlar.[41] Önleme ve müdahale araçlarının bir listesi aşağıda verilmektedir:    

Uygulama Ön Uç Donanımı[değiştir kaynağı değiştir]

Gelişmiş Kalıcı bir DoS (APDoS)'un, Gelişmiş Sürekli Tehdit (APT) tarafından işgal edilme olasılığı yüksektir. Gelişmiş sürekli tehdit iyi kaynaklara sahip, son derece yetenekli ve önemli derecede ticari nitelikli bilgisayar kaynakları ve kapasitesine erişen aktörlerdir. APDoS saldırıları özel izleme, olay tepki hizmetlerine ve özel DDoS azaltma servis sağlayıcılarının savunma yeteneklerine ihtiyaç duyan açık ve yeni bir tehdit oluşturur.

Bu saldırı türü uygulama katmanı (HTTP) floodlarına kadar geniş ağ katmanlı DDoS saldırılını ve (değişken aralıklarla) SQL'i ve XSS saldırılarını içerir.[10] Suçlular genellikle saniyede on milyondan fazla talep içeren 2 den 5'e kadar saldırı vektörünü eş zamanlı kullanabilirler. Bu saldırıların çoğu kurbana saldırmakla kalmaz, herhangi bir DDoS azaltma yönetimi sağlayan bir servis sağlayıcıya "SYN flood"ları eşlik eder. Bu saldırılar birkaç hafta sürebilir. Şu ana kadar en uzun süre 38 gündür. Bu APDoS saldırıları yaklaşık 50 Petabit (50000 Terabit) zararlı trafik içerir.

Saldırganlar bu senaryoda, genelde, taktiksel olarak birçok hedef arasında geçiş yapar. Bunu DDoS defanslarından kurtulmak için oluşturmuştur. Tüm bunların sonunda saldırının ana gücünü tek bir kurban üzerinde yoğunlaştırır.

Birkaç çok güçlü ağ kaynağına sürekli erişim olan tehdit aktörleri, genişlemiş DDoS trafiğinin aşırı güçlü seviyelerini üretme yeteneğine sahiptir.

APDoS saldırıları aşağıdaki gibi karakterize edilir:

Servis Olarak DoS[değiştir

Denial-of-service attack

Denial-of-service attack (DoS saldırısı), internete bağlı bir hostun hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırıdır. DoS genellikle hedef makine veya kaynağın, gereksiz talepler ile aşırı yüklenmesi ve bazı ya da bütün meşru taleplere doluluktan kaynaklı engel olunması şeklinde gerçekleştirilir. DoS saldırısını; bir grup insanın, bir dükkân veya işyerindeki kapıları tıkayıp, meşru tarafların mağazaya veya işletmeye girmesine izin vermeyerek normal işlemleri aksatması şeklinde örnekleyebiliriz.[1]

DoS saldırılarının failleri genellikle bankalar veya kredi kartı ödeme sistemleri gibi yüksek profilli web sunucularında barındırılan siteleri veya hizmetleri hedef alır. İntikam, şantaj[2][3][4] ve aktivizm[5] bu saldırıları motive edebilir.

Tipleri[değiştir kaynağı değiştir]

Dağıtık DoS (DDoS), failin birden fazla benzersiz IP adresi kullandığı bir siber saldırıdır. (genellikle binlerce). DDoS saldırılarının ölçeği, 2016 yılına kadar saniyede bir terabiti aşarak hızla artmaya devam ediyor.[8][9]

Gelişmiş Kalıcı DoS[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.