dedektiflik bölümü / FOX | Program İzle - Kapımdaki Dedektif

Dedektiflik Bölümü

dedektiflik bölümü

Dedektif Nedir?

Dedektif Ne Demek?

Dedektif, kişi ya da kurumlar için yasal yollardan bilgi ve belge toplayan kişidir. Türkiye’de, yurt dışında olduğu gibi kolluk kuvvetleri içerisinde özel bir sınıf olarak dedektifler bulunmaz. Türkiye‘de dedektif olmak isteyen kişilerin, özel dedektif bürolarında çalışması gerekir.

Dedektif Ne İş Yapar? G&#;rev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Dedektif, kendisine verilen araştırma işlerini yerine getirmek ve gerekli bilgileri toplamak ile görevlidir. Bunun dışında dedektiflerin görev ve sorumlulukları şöyle sıralanır;

  • Kimliğini gizlemek,
  • Yasa ya da etik ilkelerine saygılı olmak ve dışına çıkmamak,
  • Profesyonel davranmak ve duygularını, müşterinin taleplerinin önüne geçirmemek,
  • Müşteriler için rapor oluşturmak.

Dedektif Olmak İ&#;in Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Dedektif olmak için özel bir eğitime ihtiyaç duyulmuyor. Türkiye’de çalışan dedektifler ikiye ayrılıyor. Bunlardan ilki uzun süre asker ya da polis olarak kolluk kuvvetlerinde çalışan ve genellikle araştırma gibi işler ile uğraşan kişilerdir. Bunun dışında Psikoloji ya da Sosyoloji gibi 4 yıllık lisans programlarından mezun olan kişiler, dedektiflik bürolarının verdiği özel eğitimler ile dedektif olarak çalışabilir. Ayrıca dedektifler; gıda, medeni hukuk ya da çocuk eğitimi gibi konularda uzmanlaşabilirler.

Dedektifte Olması Gereken &#;zellikler

Dedektifler, sabırlı ve şartlara kolay adapte olabilen yapıda olmalıdır. Çünkü dedektifler girdikleri ortamda kendilerini belli etmeden uzun süre geçirmek zorunda kalabilir. Bunun dışında dedektiflerde aranan nitelikler şöyle sıralanır;

  • Yeni teknolojilere hızla adapte olabilmek,
  • İyi derecede İngilizce bilmek,
  • Yasal süreçlere hakim ve saygılı olmak,
  • Kişilerin suç işlediğini düşündüğü zaman nefsi müdafa dışında müdahale etmemek ve sadece şikayetçi olmak,
  • Ekip çalışmasına yatkın olmak.

Dedektif İş İlanları

Şu anda aktif iş ilanı yok

Bu pozisyon için şu anda aktif bir iş ilanı yok. Benzer pozisyonlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

Dedektif Nedir, Nasıl Olunur? Dedektif Olmak İ&#;in Gerekenler Nelerdir?

Haberin Devamı

Resmî dedektif olmak için en az 2 yıl polis memuru olarak çalışmış olmak gerekir.

Dedektiflik için gerekli sertifikalara sahip olmak gerekir.

Verilen talimatları ve ihtiyaçları yazılı ve sözlü olarak iletebilecek bir iletişim becerisine sahip olmak gerekir.

Planlama yeteneği

Soğukkanlı olabilmek

Delilleri analiz etmek için problem çözme yeteneğine sahip olmak.

Fiziksel yeterlilik

Kişisel sorumluluk duygusuna sahip olmak

Resmi Dedektiflerin Çalışma Alanları ve Maaşları

Resmi dedektifler, polis teşkilatı, emniyet müdürlüğü, TSK, MİT, Jandarma kuvvetleri ve savunma kuvvetlerinde görev alır. Resmî dedektiflerin maaşları ortalama TL arasındadır. Resmî dedektiflerin aldığı maaşlara ek olarak pek çok avantaj kazanırlar. Bunlar ise, esnek çalışma, yarı zamanlı çalışma, sağlık desteği, spor ve sosyal tesislerden hiçbir ücret ödemeden yararlanabilme ve konut (lojman) desteğidir.

Özel Dedektif Nedir?

Özel dedektif, kişilerin istediği konular üzerinde araştırma yapan ve kesin çözüme ulaşmayı amaçlayan profesyonel kişilerdir. Özel dedektiflerin takip ettikleri kişileri tutuklamak ve yargılamak gibi bir hakkı yoktur. Bu dedektiflerin amacı, takip edilen kişiler hakkında hukuki delil toplamak, firma sahiplerine sunmak, evlilik öncesi araştırma yapmak, eş ve aldatma takibi yapmak, çocuk ve öğrenci takibi gibi görevleri vardır.

Özel Dedektif Olmak için Gereken Şartlar

Haberin Devamı

Üniversitelerin herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak,

Özel dedektif sertifikasına sahip olmak,

Özel dedektif olmak isteyen kişilerin kendisinin ve ailesinin sicilinin temiz olması gerekir.

Fiziki ve ruhsal açıdan sağlıklı olması

Ülke yasaları ve kanunların işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak

Ülke geleceğine, örf ve adetlerine hakim olmak

Ülkemizin il ve ilçelerini bilmek

Güncel konuları yakından takip etmek

Kayıt cihazı, fotoğraf makinası, telefon, bilgisayar ve kamera gibi teknolojik aletleri kullanabilmek

Analitik düşünen, detaylı ve sabırlı bir mizaca sahip olmak

Kriminoloji ve Dedektiflik Bölümü

yılında 3 bölümle kolej olarak açılan okul, yılında yeni açtığı 2 bölümle birlikteMakedonya Uluslar arası Struga Üniversitesi adını almıştır. Makedonya’nın Struga kentinde bulunan okul, adını bu güzel şehirden almıştır.

 

Kriminoloji, suç bilimi anlamına gelmektedir. Diğer bilimlere göre oldukça yeni olması nedeniyle, kriminolojinin tanımı hakkında çeşitli söylemler halen mevcuttur. Ancak en genel anlamda, suçun ve suçlunun bilimsel olarak incelenmesi anlamına gelmektedir. Kriminoloji,suç ve suçlu çeşitlerinin dağılımı ve niteliği, suç nedenlerinin analizi, ceza kanunları, polise işlemler, tutuklamalar ve beraberindeki süreçleri incelemektedir.


 

Dedektif, suçları soruşturmak ve suçluları yakalamak için görevli olan polislerdir. Bazı ülkelerde, bağımsız olarak çalışan özel dedektifler ve özel dedektiflik kurumları mevcuttur. Bu kurumlardaki dedekifler gizlilik ilkelerine uyarak, takip etme, araştırma, sorgulama, bilgi verme gibi işleri yaparlar.


Makedonya Uluslar arası Struga Üniversitesi Kriminoloji ve Dedektiflik Bölümündeöğrencilere, Yargı ve AB İçişleri, Kamu kovuşturma ve soruşturmaları, Araştırma Metodolojisi, Keşif ve Karşı, Uluslar arası Ceza Hukuku, AB Kurumları, Avrupa Konseyi Usul, Ceza Teknikleri, Etik ve Deontoloji bölüm dersleri verilir. Bunun dışında, her dönem bir tane olmak üzere, İdari Usul, Medya Ve Küreselleşme, ABD Hükümet Sistemi, Özgürlükler İnsan Hakları, Yazar Hukuk ve Mülkiyet Hukuku, Uluslar arası Ekonomik İlişkiler, Uluslar arası insani Hukuk, Gümrük ve Gümrük Tarife  derslerinden seçerek eğitim programlarını tamamlarlar.

 

 

Makedonya Uluslar arası Struga Üniversitesi Kriminoloji ve Dedektiflik Bölümündeokumak, oldukça avantajlıdır. Zira, okul verdiği hizmet kalitesi göz önüne alındığında Avrupa da bulunan diğer okullara göre oldukça ucuz olmaktadır. Ayrıca, Arnavutça, Türkçe, İngilizce ve Makedonca gibi farklı dillerde eğitim görme şansını öğrencilerine sunmaktadır. Üniversite kurulumunda destek olan pek çok yabancı kurum ve kuruluşun yardımı, okul bitiminde yani mezuniyetten sonra da mezunlara yardım etmeye devam etmektedir. Tüm dünya da geçerli olan üniversite diploması ve kazanılan unvanlarla, iş bulma, işe yerleşme ve çalışma hakkı mezunların kolayca sahip olduğu haklardandır. Alınacak YÖK denkliği belgesi ile Türkiye de geçerli olan diploma, ülkede çalışma şansını da beraberinde getirmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir