deltacortril prospektüs / DELTACORTRIL 5 mg 20 tablet Dozu

Deltacortril Prospektüs

deltacortril prospektüs

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi  Prednizolon olan Deltacortril Tablet, kas hastalıkları, romatizmal hastalıklar (iltihaplı eklem romatizması, sedef hastalığı ve eklem iltihabının bir arada görüldüğü bir hastalık olan psöriyatik artrit, tendon ve onu saran kılıfın iltihabı, gut hastalığında görülen, kısa süre içerisinde gelişen eklem iltihabı, bir hasar – zedelenme sonrası görülen ve çeşitli vakıalara bağlı olarak eklem kıkırdağında meydana gelen aşınma, ağrı ve fonksiyon kaybıyla ayırt edilen eklem iltihaplanması gibi.), aynı zamanda birden fazla sayıda istemli kasın iltihaplanması, deri hastalıkları, göz hastalıkları ( göz sinirlerinin iltihabi durumu), mide ve bağırsak hastalıkları (ülseratif kolit, crohn hastalığı), alerjik hastalıklar, kan ile ilgili bozukluklar (hematolojik bozukluklar), solunum sistemi hastalıkları (akciğer tüberkülozu), bir tümörden kaynaklanan veya onun oluşumu ile ilgili hastalıklar, iç salgı bezleri ile ilgili bozukluklar (endokrin bozukluklar, vücutta ödem bulunan vakıalarla ilgili hastalıkların  tedavisinde uygulanır.

Deltacortril Tablet Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Vücudunuzda mantar enfeksiyonu, gözünüzde uçuk yarası, kısa süre içerisinde gelişen bir enfeksiyonunuz veya zona hastalığınız varsa  bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  3. Bu ilacın kullanımı bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve enfeksiyon kapma riskiniz kolaylaşabilir. Enfeksiyonlu ve hasta kişilerden uzak durunuz. Ek olarak son dönemlerde geçirdiğiniz enfeksiyonu aktif hale getirebilir. Bunun için son bir kaç hafta içinde geçirdiğiniz herhangi bir hastalık veya enfeksiyon var ise bu durumu hekiminize bildirmeniz gereklidir.
  4. Tedavi sırasında canlı aşı kullanımı uygun değildir. Çünkü aşılar bu ilaçla beraber kullanıldığında yeterli etkiyi göstermeyebilir.
  5. İlacın kullanımını aniden bırakmamalısınız. Aksi takdirde istenmeyen geri dönüş (yoksunluk) semptomlarına maruz kalabilirsiniz. Geri dönüş semptomlarının oluşmaması için ilacı nasıl bırakacağınızı doktor ile görüşmeniz gereklidir.
  6. Çocuklarda bu ilacın kullanımı gelişimi etkileyebilir. Çocuğunuz bu ilacı kullanırken normalden daha yavaş geliştiğini gözlemliyorsanız durumu hekiminize bildirmelisiniz.
  7. Kızamık ve su çiçeği geçiren kişilerle temastan kaçınmalısınız. Şayet bu hastalıklara maruz kalırsanız hastalığı önlemek için acil olarak hekiminize müracaat etmelisiniz.
  8. Şayet irinli bir enfeksiyon, osteoporoz, intestinal anastomoz, mide ülseri, ülseratif kolit veya divertikülit, konjestif kalp yetmezliği, geçmişte sıtma öyküsü, karaciğer hastalığı (siroz gibi), böbrek hastalığı, herhangi bir tiroid bozukluğu, göz tansiyonu (glokom) hastalığı veya katarakt, gözlerde uçuk enfeksiyonu, diyabet (şeker hastalığı), tüberküloz (verem), depresyon veya ruhsal hastalık, yüksek tansiyon (hipertansiyon), herhangi bir kas bozukluğu ve benzeri hastalıklardan herhangi birine sahipseniz ilacı güvenli bir biçimde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına gereksinim duyulabilir. İlacı kullanmadan önce hekimi bilgilendirmeniz gereklidir.
  9. Hamilelik  döneminde kullanılıp kullanılmayacağı bir belirlilik kazanmamıştır. Emzirme döneminde ise hekiminize sormadan bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.

Deltacortril Tablet’in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. İlacınızı bir bardak dolusu su ile beraber  almanız gerekir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..

 

Etken Maddesi: Prednizolon

Ticari-Jenerik ismi: Deltacortril Tablet

Son arananlar

Eşdeğer (Muadil) veya Benzer ilaçlar :

Post Views:0

kaynağı değiştir]

Küçük[değiştir

DELTACORTRIL 5 mg 20 tablet Dozu

Uygulama ÅŸekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

DELTACORTRIL’in başlangıç dozu, tedavi edilen spesifik hastalığa göre, günde mg arasında değişir. Genellikle bölünmüş günlük doz kullanılır. Az şiddetli durumlarda düşük dozlar genellikle yeterli olursa da, seçilmiş hastalarda yüksek inisyal dozlar gerekebilir. Kortikosteroidler kullanılırken aşağıdaki terapötik ilkeler akılda tutulmalıdır:

Kortikosteroidler, antienflamatuvar etkilerinden ötürü palyatif semptomatik tedavi sağlamaktadır. Asla küratif değildirler.

Uygun bireysel doz deneme yanılma ile saptanmalıdır ve hastalığın aktivitesine göre düzenli şekilde yeniden değerlendirilmelidir.

Kortikosteroid tedavi uzadığı ve doz artırıldığı zaman, kişide engellere yol açacak yan etkilerin insidansı artacaktır.

Tatminkar bir cevap alınana kadar başlangıç dozları devam ettirilir veya ayarlanır. Makul bir süreden sonra yeterli klinik cevap yoksa DELTACORTRIL kesilerek hasta başka uygun bir tedaviye geçirilir.

DOZ GEREKSİNMELERİNİN DEĞİŞKEN OLDUĞU VE TEDAVİ EDİLEN HASTALIĞA VE HASTANIN CEVABINA GÖRE KİŞİSEL OLARAK AYARLANMASI GEREKTİĞİ VURGULANMALIDIR.

Olumlu bir cevap alındıktan sonra başlangıç dozunu uygun aralıklarla ve küçük miktarlarla azaltarak, elde edilen yeterli klinik cevabı devam ettirecek en düşük idame dozları saptanmalıdır. İlaç dozajının sürekli izlenmesi lüzumu hatırda tutulmalıdır. Doz

3

Sistemik kortikosteroidleri 3 haftadan daha uzun süre boyunca ve fizyolojik dozun (yaklaşık mg prednisolon veya eşdeğeri) üzerinde alan hastalarda, ilaç aniden kesilmemelidir. Dozun düşürülme biçimi büyük ölçüde hastalığa göre uygulanmalıdır ve bu karar verilirken sistemik kortikosteroidlerin dozunun düşürülmesi durumunda relaps olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. İlacın kesilmesi durumunda hastalık aktivitesinin klinik değerlendirmesi gerekebilir. Eğer sistemik kortikosteroid tedavisi kesildiğinde hastalığın relaps olasılığı yoksa ancak hipotalamik-pitüiter-adrenal (HPA) baskılanması konusunda şüphe varsa, kortikosteroid dozu hızla fizyolojik dozlara düşürülebilir. Prednisolonun mg dozuna eşdeğer günlük doza erişildiğinde, HPA aksının düzelmesi için doz azaltımı daha yavaş olmalıdır.

Hastalığın relaps riskinin olmadığı düşünülüyorsa, üç haftaya dek süren sistemik kortikosteroid tedavisinin aniden kesilmesi uygundur. Üç hafta boyunca 40 mg dozlara dek uygulanan prednisolon veya eşdeğeri aniden kesilirse klinik olarak anlamlı HPA aksı baskılanmasına yol açması hastaların çoğu için olasılık dışıdır. Aşağıdaki hasta gruplarında ise tedavi 3 hafta veya daha az sürse dahi, sistemik kortikosteroid tedavisinin aşamalı olarak azaltılması gerekmektedir:

• Tekrarlayan sistemik kortikosteroid döngüleri alan hastalar (özellikle de döngüler 3 haftadan uzun süreli ise)

• Uzun vadeli (aylar veya yıllar süren) bir tedavi kesildikten sonraki bir yıl içinde kısa süreli tedavi alan hastalar

• Eksojen kortikosteroid tedavi dışında baÅŸka bir sebeple adrenokortikal yetmezlik durumu ortaya çıkabilecek hastalar

• Günlük 40 mg’ın üzerinde prednisolon (veya eÅŸdeÄŸeri) ile sistemik kortikosteroid tedavisi alan hastalar

• AkÅŸamları tekrar dozu alan hastalar

Tatmin edici bir klinik yanıt alınmadığı takdirde, ilaç aşamalı olarak azaltılarak kesilmelidir ve hasta başka bir tedaviye alınmalıdır.

Aralıklı dozaj rejimi:

İki günde bir veya daha uzun süreli aralıklarla, sabahları tek doz DELTACORTRIL alımı, bazı hastalar için kabul edilebilir olan tedavi biçimidir. Bu rejim uygulandığı takdirde, pitüiter-adrenal baskılanmanın derecesi, protein katabolizması ve diğer yan etkiler asgari düzeye indirilebilir.

Özel doz ilkeleri:

Kortikosteroidlere hassas bazı hastalıklarda aşağıdaki öneriler uygulanabilir. Akut veya şiddetli hastalık başlangıçta yüksek doz tedavi gerektirebilir; ancak mümkün olan en kısa sürede etkili en düşük idame dozuna geçilmelidir. Kronik tedavi sırasında dozaj azaltımları günde mg’ı aşmamalıdır.

Alerjik ve deri hastalıkları:

Genellikle başlangıç dozu olarak günde mg yeterlidir. Kollajenöz:

Sıklıkla başlangıç dozu olarak günde mg etkilidir. Daha ağır belirtileri olanlar daha yüksek dozlara gereksinim duyabilir.

Romatoid artrit:

Olağan başlangıç dozu günde mg’dır. Tolere edilebilir semptomatik iyileşme sağlayan en düşük günlük idame dozu önerilmektedir.

Kan hastalıkları ve lenfoma:

Günlük başlangıç dozu mg, genellikle yeterli klinik veya hematolojik yanıt elde edildikten sonra düşürülmelidir. Akut lösemide remisyon sağlamak için daha yüksek dozlar gerekebilir.

Uygulama ÅŸekli:

Ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer yetmezliğinde özel bir doz ayarlaması yapmaya gerek yoktur.
Pediyatrik popülasyon:

). Kortikosteroidler bebeklik, çocukluk ve ergenlikte büyüme geriliğine neden olurlar. Tedavi minimum dozaj ve mümkün olan en kısa süre ile sınırlandırılmalıdır. Hipotalamo - hipofizer adrenal aksis süpresyonunun ve büyüme geriliğinin en aza indirilmesi için mümkünse tedavi günaşırı ve tek doz halinde uygulanmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Glukokortikoidlerin doz aşımına bağlı toksisite ve/veya ölüm nadir olarak bildirilmektedir. Doz aşımı durumunda spesifik bir antidot olmayıp tedavi destekleyici ve semptomatiktir. Serum elektrolitleri monitorize edilebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir