dermatoloji nedir / Vlog | Dermatoloji ve Kozmetoloji Nedir? Farkları Nelerdir?

Dermatoloji Nedir

dermatoloji nedir

kaynağı değiştir]

Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar? Cildiye (Dermatoloji) Bölümü Nedir ve Neye Bakar?

Dermatoloji hangi hastalıklara bakar derken, öncelikle deri ve zührevi hastalıkları nedir bunlar bilinmelidir. Ayrıca bu alandaki dermatoloji doktoru neye bakar, öncelikle bu bilgiye sahip olmalıyız. Bunun yanında ergenlik döneminin belası olan sivilce, insanları bu alanda çözüm aramaya itmektedir. Deri hastalıklarında uzman olan dermatoloji sivilceye bakar mı sorusunu da hemen akıllara getirebilmektedir. Bazen halk arasında cildiye ve dermatoloji birbirinin yerine kullanılabilmektedir. Bu nedenle cildiye ve dermatoloji aynı şey midir konusu da dermatolojide sıkça karşılaşılan sorulardandır.

Dermatoloji (Cildiye) Bölümü Nedir?

Deri bilimi olarak tanımlanan dermatoloji, ciltteki hastalıklar ve bunlarla ilgilenen tıp alanıdır. İnsan sağlığı için önemli olan derinin her türden rahatsızlığını inceleyip tedavi etmektedir. Derinin genel yapısı, işlevleri ve genel bütünlüğü ve sağlığının korunması; deriye alerjik ya da cinsel yollarla bulaşan hastalıklarda alanında uzman hekimler teşhis ve tedavi uygulayarak, bu alanda hizmet vermektedir.

Cildiye Hangi Hastalıklara Bakar?

Halk arasında cildiye de olarak bilinen bu alan deri haricinde: saç, tırnak, ter bezleri, ağız içi gibi mukoz bölgeleri ve cinsel hastalıkların tanı ve tedavisinde de işlev görmektedir. Bazı deri hastalıkları basit ilaç tedavileriyle önlenerek tedavi edilebilirken, bazı deri hastalıkları da uzun ve ciddi tedavilere ihtiyaç duyarlar.

Vücuttaki en büyük organ ve çevreyle temasta en sık kullanılan organ deri olduğu için insan vücudu pek çok hastalığı kolayca kapabilmektedir. Ayrıca deri hastalıkları, sadece deri yüzeyinde kalmayıp vücudun içine de nüfuz ederek pek çok çeşit hastalığa da neden olabilmektedir. Bu da deriye bağlı pek çok farklı hastalığı beraberinde getirmektedir. Sivilceden cilt kanserine kadar pek çok hastalığa bakar dermatoloji.

Bu hastalıklara örnek verecek olursak: parazit kaynaklı deri hastalıkları(bitler, uyuz vb.), mantar hastalıkları(tırnak, ayak, el, deri, genital bölge), Behçet hastalığı, beslenme ve metabolik bozukluklara bağlı cilt hastalıkları, deride iyi ve kötü huylu tümörler, bağ dokusunda meydana elen hastalıklar, damarsal deri hastalıkları, dudak, dil ve ağız içi hastalıklar(uçuk ve ağızda oluşan diğer hastalıklar) gibi pek çok hastalığın teşhis ve tedavisinde dermatoloji alanı ilgilenmektedir.

Dermatoloji Sivilceye Bakar Mı?

Yukarıda belirttiğimiz gibi derideki hemen her hastalığa bakan dermatoloji(cildiye) ergenlik döneminin baş belası olan sivilcelerin de tedavisinde başvurulan alandır.

Dermatoloji nedir? Dermatoloji ne demek? Dermatoloji b&#;l&#;m&#; neye ve hangi hastalıklara bakar?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 09,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Dermatoloji halk dilinde cildiye; deri ve deri ekleri rahatsızlıkları, cinsel yol ile bulaşan rahatsızlıkların tanısı, tedavisi, takibiyle ilgilenen tıp dalı şeklinde tanımlanabilir. Bunun yanı sıra cildin sağlıklı ve güzel görünmesi ile de ilgilenmektedir. Peki, dermatoloji nedir, hangi hastalıklar ile ilgilenir tüm detaylara yer verdik.

Haberin Devamı

Dermatolog; saç, tırnak, cilt ve ağız içi ile alakalı rahatsızlıkların tanısını koyarak, tedavisini ve takibini yapar.

Dermatoloji Nedir?

Vücuttaki en büyük olan organ deridir. Bedeni dış enfeksiyonlardan ve etkenlerden korumak, ısı kaybını önleyebilmek gibi pek çok görevi bulunur. Deri ve Zührevi Hastalıkları yani Dermatoloji; deri, saç, tırnak hastalıkları, cinsel yolla bulaşan rahatsızlıkların tanısını, tedavisini ve takibini yapan, kozmetik, cilt sağlığı gibi sorunlarla ilgilenen tıbbi uzmanlık dalı şeklinde açıklanabilir. Halk arasında cildiye şeklinde de bilinir.

Dermatoloji sahasına giren rahatsızlıklardan sorumlu olan uzman doktorlar, Dermatolog veya cilt rahatsızlıkları uzmanı şeklinde de isimlendirilir. Cinsel yol ile bulaşan rahatsızlıklar ve uyuz gibi başka pek çok bulaşıcı rahatsızlığın tanı ve tedavisiyle beraber koruyucu metotları anlatır. Sedef hastalığı, cilt, tırnak ve saç mantarı, egzama, Behçet hastalığı, deri enfeksiyonları gibi pek çok önemli rahatsızlıkta dermatolojinin ilgi alanına girmektedir.

Haberin Devamı

Dermatoloji; vücut giriş kapısı yani ağız mukozası gibi, tırnak, deri, saç ve zührevi rahatsızlıkların tanı ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Deri bilimi şeklinde de isimlendirilir. Hangi ve ne tür nedene bağlı olursa olsun eğer birey bu tür hastalıklardan yakınıyorsa, hiç endişe yapmadan Deri ve Zührevi rahatsızlıklar bölümüne yani, Dermatoloğa başvurmalıdır.

Dermatoloji Neye Bakar, Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Dermatologlar; cilt kanseri ve cilt rahatsızlıklarının tanısı, tedavisi ve önlenmesi hakkında uzmanlaşan bir tıp doktorudur. Dermatolog adı verilen uzmanlar, teşhisi kolay bir biçimde koyarlar ve hastaya uyumlu bir çözüm yolu tavsiyesinde bulunurlar. Kimi zaman çözümün oldukça kolay olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Dermatolog hekimler; bebek, çocuk, yetişkin ve ergen gibi her yaştan hastalara uygun olan iyileştirme metotları tavsiye edilmektedir. Peki dermatoloji uzmanları neye bakar, hangi hastalıkları tedavi ederler?

- Sivilce (Akne),

- Ayak, tırnak, gövde, saç, vajinal mantarları gibi mantar hastalıkları,

Haberin Devamı

- Deri üzerinde apse, kızıl, kızamık, inflamatuar, kızamıkçık, zona, suçiçeği gibi bakteriyel ve viral döküntüsü bulunan rahatsızlıklar,

- Saç, vücut biti, uyuz gibi parazit deri hastalıkları,

- Tırnak hastalıkları,

- Sedef vb. dermatozlar,

- Behçet hastalığı,

- Nasır ve siğiller,

- Nevuslar,

- Vasküler cilt hastalıkları,

- Egzamalar,

- Saç hastalıkları,

- Bülloz,

- Bacak Ülserleri,

- Bağ dokusu hastalıkları,

- Dudak, ağız ve dil boşluğu hastalıkları,

- Akut ve kronik ürtiker, böcek sokması, besin alerjileri, ilaçlara bağlı cilt reaksiyonu, alerjik reaksiyonları, güneş ışınına bağlı hastalıklar gibi alerjik cilt hastalıkları,

- Yaz bezi hastalıkları,

- Beslenme ve metabolik bozukluğa bağlı olan cilt hastalıkları,

Haberin Devamı

- Deride iyi ve kötü huylu tümörler,

- Güneş lekeleri, vitiligo, gebeliğe bağlı lekelenme, çiller, geçirilen deri rahatsızlıkları sonrası oluşan lekeler gibi pigmentasyon bozuklukları,

- Genetik unsurlara bağlı çocukluk çağı cilt rahatsızlıkları,

- Psikolojik unsurlara bağlı cilt rahatsızlıkları,

- Fiziksel etkenlere bağlı dermatozlar (Sıcak ve ısıya bağlı olan dermatozlar, soğuya karşı oluşacak olan aşırı reaksiyonlara bağlı dermatozlar, teknik nedenlere bağlı olan dermatozlar, yabancı cisim reaksiyonu, iyonlaştırıcı ışınlara bağlı olan dermatozlar)

Bütün bu rahatsızlıklar dermatologların incelediği hastalıklar içerisinde yer almaktadır. Bu tür sorunları olan kişiler Dermatoloji bölümüne yönlendirilmeli ve Dermatolog uzmanı ile gerekli tedaviyi almalıdırlar. Bu şekilde hastalıkların çözümünün bulunacağını belirtmek doğru olacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir