devamsızlık lise / Devamsızlık hakkı kaç gün ? Özürlü-özürsüz devamsızlık gün sayısı

Devamsızlık Lise

devamsızlık lise

Geç Gelme, Devamsızlık Şartları

Geç Gelme, Devamsızlık Şartları

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

İKİNCİ BÖLÜM

Geç Gelme, Devamsızlık ve İlişik Kesme Geç gelme

MADDE (1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.

(2) Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur

Devam-devamsızlık ve ilişik kesme

MADDE (1) Okula devam zorunludur. Veliler, öğrencilerinin okula devamını sağlamakla yükümlüdürler. Millî Eğitim Temel Kanununun 26 ncı maddesi gereğince okul yöneticileri, millî eğitim müdürleri ve mahalli mülkî idare amirleri öğrencilerin okula kayıt ve devamıyla ilgili gerekli tedbirleri alırlar.

(2) Uygulamayla ilgili olarak;

a) Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine/e-Okul sistemine işlenir.

b) Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.

(3) Yurt içinde ve yurtdışında, bilim, tiyatro, spor, müzik, folklor, beceri yarışması ve benzeri eğitici-kültürel faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılmasına Bakanlık, mahallî mülki amirleri ve/veya millî eğitim müdürlüklerince izin verilen öğrenciler ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenen faaliyetin hazırlık dönemi ve organizasyon sürecine katılan öğrenciler, okula devam edemedikleri sürece faaliyet izinli sayılırlar ve bu süre devamsızlık süresine dâhil edilmez. Ancak faaliyet için verilen izinlerin toplamı bir eğitim ve öğretim yılının yarısından fazla olamaz.

(4) Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-Posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenir. Devamsızlığın 5 inci, 15 inci ve 25 inci günlerinde, kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler ile tutuklu öğrencilerde ise ayrıca devamsızlığın 40 ıncı ve 55 inci günlerinde de tebligat yapılır ve öğrencinin okula devamının sağlanması istenir.

5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.

(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

(8) Telafi programlarına devam zorunludur. Öğrenciler devam etmek zorunda oldukları telafi programına ait özürlü özürsüz toplam ders saatinin en az altıda biri kadar devamsızlık yapmaları halinde, puanları ne olursa olsun başarısız sayılırlar.

 

 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNİN TAM METNİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Devamsızlık 5 g&#;n olunca belge alınamıyor mu, ne oluyor? MEB bilgisi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 16,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yarıyıl tatili öncesi son haftaya girilirken devamsızlıklar öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. 5 gün devamsızlık yapan öğrenciler için belge kriterleri geçtiğimiz yıllarda değişmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği içerisinde bulunan ödül bölümü içerisinde yer alan değişiklikler, Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, devamsızlık 5 gün olunca belge alınamıyor mu, ne oluyor? İşte detaylar

1/3Devamsızlık 5 gün olunca belge alınamıyor mu, ne oluyor MEB bilgisi
2/35 GÜN DEVAMSIZLIK YAPAN BELGE ALAMIYOR MU
3/3Devamsızlık 5 gün olunca belge alınamıyor mu, ne oluyor MEB bilgisi

Lise devamsızlık kaç gün? Devamsızlık sildirme var mı? E Okul devamsızlık ne zaman kapanıyor?

Lise devamsızlık kaç gün? Devamsızlık sildirme var mı? E Okul sisteminden devamsızlıklarını kontrol eden öğrenciler ve veliler devamsızlık haklarını sildirme şansı olup olmadığını araştırıyor. Lise öğrencileri başta olmak üzere devamsızlık sildirme yolları merak ediliyor. Peki, E okul devamsızlık ne zaman kapanıyor? Devamsızlık sildirme var mı?

LİSE DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?

Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır.

LİSEDE SINIF TEKRARI VAR MI?

Özürsüz devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler, bu sınırı 1 gün dahi geçerse devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapar.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.

KAÇ GÜN DEVAMSIZLIĞA TAKDİR TEŞEKKÜR VERİLMEZ?

Lisede öğrencilerin devamsızlık puanı kaç olursa olsun, 5 gün ve daha fazla devamsızlık yapan öğrenciye takdir veya teşekkür belgesi verilmez.

DEVAMSIZLIK SİLDİRME NASIL YAPILIR?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında herhangi bir devamsızlık yapan öğrenci için mazeret bildirilebilir ve devamsızlık sildirme dilekçesi yazılabilir. Hastalık, ölüm veya öğrencinin eğitimini etkileyen herhangi bir neden olması durumunda veliler okul yönetimine devamsızlık sildirme dilekçesi verilebilir. Bu dilekçe kabul edilirse özürsüz devamsızlık hakkı özürlüye çevrilir.

Devamsızlık dilekçesi yazarken devamsızlığın asıl nedenleri belirlenmelidir. Devamsızlık nedeni hastalık veya ölüm olduğu takdirde bunu belgelemeler ve dilekçe ile birlikte belgeyi sunmak gerekiyor.

DEVAMSIZLIK DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ

………………………………… Lisesi Müdürlüğü’ne

Velisi bulunduğum… numaralı… isimli… sınıfında öğrenim gören öğrencinin… tarihinde yaptığı devamsızlık bilgim dahilindedir. … sebepten dolayı belirtilen tarihte okula gelememiştir.

İzinli sayılması ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres:….                                                                                                                                                                      Veli Adı- Soyadı:

İMZA

TAKDİR TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL ALINIR?

Derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı olan öğrencilere başarı belgesi veriliyor.

,99 puan arasında olanlara teşekkür belgesi veriliyor.

85,00 ve daha yukarı not ortalaması olanlar ise takdir belgesi almaya hak kazanıyor.

Lise özürlü ve özürsüz devamsızlık hakkı kaç gün?

Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

Yarım gün yok yazılma var olur mu?

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin devam, devamsızlık ve ilişik kesme ili ilgili maddenin seafoodplus.infoin b fıkrasında "Günlük toplam ders saatinin 2/3’ü ve daha fazlasını gelmeyenlerin bir gün diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır." denilmektedir.

  • eğitim öğretim yılı takvimi:

  • eğitim öğretim yılı ilk ara tatili Kasım 'de yapılacak.

  • Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 'te yarıyıl tatili, Nisan 'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 'te sona erecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir