dizaynpack / Kutusundan 30 milyon $ çıktı - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Dizaynpack

dizaynpack

Dizayn Pack, ABD’de ambalaj üretmeyi amaçlıyor

Türkiye’nin önde gelen ambalaj üreticilerinden Dizayn Pack, ABD’de kuracağı tesisle ihracat ağına Amerika ve Kanada’yı da ekleyecek. Türk ve yabancı birçok markanın aseptik, karton, plastik, gıda dolum gibi ambalaj alanlarında çözüm ortağı Dizayn Pack, 32 ülkeye ihracat yapıyor.

Dizayn Pack Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Metin Çiftçioğlu yaptığı açıklamada dünyada en ucuz meyve suyu ve süt kutusunun Türkiye’de satıldığını, Güney Afrika’da bu fiyatın iki katına, Amerika’da 1,5 katına satıldığını belirtti. Küresel ölçekteki ambalaj firmalarının fiyat belirleyici olduğu bu alanda Türkiye’de yerli bir marka olarak faaliyet göstermenin fiyatlarda kırılmaya neden olduğunu ifade etti.

Çiftçioğlu, biri Çerkezköy’de diğeri Esenyurt’ta olmak üzere Türkiye’de iki fabrikaları olduğu bilgisini verdi.

Çerkezköy’deki fabrikada aseptik ambalaj, çok katmanlı kâğıt yaptıklarını ifade eden Çiftçioğlu, “Fabrikamızda Balkanlar ve Ortadoğu’nun kapasitesi en yüksek ekstrüzyon hattına sahibiz. Su geçirmez kâğıt yapıyoruz. Hamur kabartma tozları, meyve suyu kutuları, süt kutuları üretiyoruz. Kâğıdı su geçirmez ve kutu haline getiriyoruz.” dedi.

Esenyurt’taki bu fabrikalarında ise plastik ambalajların dışında, "Polipropilen (PP) baskılarını yaptıklarını aktaran Çiftçioğlu, “Sektörün yüzde 35’ine hakimiz, satın alınan birçok süt ve süt ürünü kutularını üretiyoruz. Bu fabrikamızda dünya devi olan bir içecek firmasına yerli süt ve meyve suyu kutusu üretiyoruz” diye konuştu.

İLK YARIDA YÜZDE 35 BÜYÜME

Çiftçioğlu, Dizayn Pack’in ilk yarıda yüzde 35 büyüme sağladığını, bu büyümenin üretim bazlı olduğunu dile getirerek yılı yüzde ’lık bir büyüme bandında kapatacaklarını ifade etti.

ABD’de fabrika açmak üzere çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Çiftçioğlu, “ Yatırım fizibilitesi üzerinde netleştik. Maryland’da bir ofis açtık. İlk etapta burada yakalayacağımız bir ciro hedefimiz var. Bu hedefe ulaştığımızda oraya hemen arından uydu fabrika açacağız. Ana üretim Türkiye’de olacak ve buradan ABD’de ye gidecek. Acil üretimler ABD’de olacak. ABD ve Kanada çok büyük bir pazar. Türkiye’den ABD ve Kanada’ya ciddi bir satış yapma potansiyelimiz bulunuyor”

ABD’YE TÜRKİYE’DEN ELEMAN GÖTÜRECEĞİZ

Türkiye’nin coğrafi stratejik önemine değinen Çiftçioğlu, “Türkiye, Asya’ya yakın, Kuzey Afrika’ya yakın, Rusya’ya yakın ama ABD’ye uzak. ABD uzak olduğu için burada fabrika açmayı düşünüyoruz. Ciddi teşvikler var. Buradan Türk eleman götüreceğiz ve orada ABD’lileri eğiteceğiz. Türkiye’den 20 kişi, ABD’den de 40 kişilik bir istihdam oluşturmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Şu anda 32 ülkede ihracat yaptıklarını, son 2 yılda ihracat rakamlarını artırdıklarını aktaran Çiftçioğlu, “ senesinde Türk ambalaj sanayi 11 milyar dolarlık üretiminin yüzde 45'ini ihraç etti. milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. yılında ise ticaret fazlası 1 milyar milyon dolara çıktı. İhracatta miktar olarak yüzde 9, değer olarak yüzde 11 arttı. Aynı yılda ithalat miktar olarak yüzde 4, değer olarak yüzde 2 azaldı. Ton başı ihracat önceki yıla göre dolardan bin dolara çıktı” ifadelerini kullandı.

HAMMADDEDE DIŞA BAĞIMLIYIZ

Çiftçioğlu, “Bu sektörün cari açığa pozitif yönde etkisi var fakat son 15 yılda sanayinin GSYH’deki payı düştü. Ambalaj sektörüyle ambalaj üreticisi de büyüdü. Son 3 yıldır, sanayi ve üretimde Türkiye’de bir artış var fakat plastik ve karton ambalajda ciddi oranda ham maddede dışa bağlıyız. Geçen sene milyon tonluk PP (Poliprobilen) ihtiyacının milyon tonunu ithal etmişiz. Ham madde üreten fabrikalara ihtiyacımız var. Propolibilen üretebilen bir tesis kurmak sadece 1 milyar dolar. Bu 1 milyar dolarlık tesisi ile her yıl 1 milyar dolarlık tasarruf sağlayabiliriz. Plastikteki dışa bağlılığın önünü açmak için buna ihtiyacımız var. Türkiye dünyanın en çok plastik ham maddesi ithal eden 3’üncü ülkesi. Avrupa’nın da en büyük 2’nci plastik üreticisi. Türkiye bu bağlamda büyük bir güce sahip ama ham maddemiz yok. Kâğıt fabrikalarına, plastik ham madde fabrikalarına, Petro kimya tesislerine ihyacımız var" diye konuştu.


DİZAYNPAK BASKI AMBALAJ TEKNOLOJİLERİ A.Ş
Verified

Ürünler 1 Daha >

Hakkımızda

Plastik ve aseptik ambalaj sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan ve sahip olduğu ileri teknolojiyi sektörel tecrübeyle birleştiren Dizayn Pack, uzman kadrosuyla birçok sektörün artan beklentilerini karşılamakta, sektörel yenilik ve inovasyonları yakından takip etmektedir. Yüzde yerli sermayeye sahip firma, Türkiye’deki yerli ve yabancı birçok markanın yaklaşık yüzde 80’ine hizmet vermektedir. Toplamda 50 milyon Euro’yu aşan yatırımla Çerkezköy ve Esenyurt tesislerinde; Avrupa, Arap Yarımadası, Ortadoğu ve Kuzey Afrika kıtasında toplamda 24 ülkeye ihracat yapan Dizayn Pack, yurt dışı pazarındaki hızlı büyümesini de sürdürmektedir.

Şirket hakkında

Kuruluş yılı :

Çalışan sayısı : 50 - 99

Hizmet alanı : Dünya çapında

Ürün ve Hizmet Alanları

Şirketle iletişim kur

Mesaj gönder

YERLİ VE YABANCI MARKALARIN %80’İNE HİZMET VERİYOR

YERLİ VE YABANCI MARKALARIN %80’İNE HİZMET VERİYOR

IML, aseptik, karton, esnek ambalaj ve gıda dolum alanlarında T&#;rkiye’deki yerli ve yabancı markaların y&#;zde 80’ine hizmet vermekte.

AMBALAJ PAZARINDA AZERBAYCAN'IN %80’İ YUNANİSTAN’IN %50’Sİ

Dizayn Pack, faaliyet g&#;sterdiği t&#;m &#;lkelerde pazar payını arttırırken Doğu’da Azerbaycan ambalaj pazarının y&#;zde 80’i, Batı’da ise Yunanistan’ın y&#;zde 50’sine ulaşıyor.

Y&#;ZDE YERLİ SERMAYE

Dizayn Pack, b&#;nyesindeki &#;erkezk&#;y ve Esenyurt fabrikalarında tamamı y&#;zde yerli sermaye ile faaliyet g&#;stermektedir.

 YILINDA 32 &#;LKEYE İHRACAT

İhracat ağını her ge&#;en g&#;n artıran Dizayn Pack, yılı i&#;inde hizmet verdiği &#;lke sayısını 32’ye &#;ıkartacak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir