e bırlık / Ana Sayfa | TÜRMOB E-imza

E Bırlık

e bırlık

E-Birlik Nedir ?

E-Birlik projesi Ofisten ihracatçı birliklerine gümrük beyannamesi bilgilerinin gönderilmesini kaydedilmesini, tahakkuk eden nisbi aidatların internet bankacılığı ya da cari hesaptan düşüm metodları ile ödenebilmesini ve nihayet gümrük idarelerinin görmeleri gereken Birlik onayının yine ofisten alınabilmesini sağlar.

E-Birlik Sistemine Nasıl Üyelik Kaydı Yapılır?

Müşavir Firma tarafından Birliğimize üye firmalar için;

1. Başvuru Dilekçesi
2. Vekaletname / Vekaletnameler
3. Taahhütname (Daha önce şifre alan ve E-Birlik üyeliği yaptıran Müşavir firmalar için gerekli değildir.)

Birliğimize Üye Firmalar için;

1. Başvuru Dilekçesi
2. İmza Sirküleri
3. Taahhütname (Daha önce şifre alan ve E-Birlik üyeliği yaptıran firmalar için gerekli değildir.)


E-Birlik Sistemi ile İlgili Destek Telefonları;

Onay Masasına düşen Beyannameleriniz ile ilgili sorularınız için;
Tel: 0.462.326 16 01 (Dahili : 135) - 0.506.583 60 53

E-Birlik Üyeliği ile ilgili sorularınız ve başvurularınız için;
Tel: 0.462.326 16 01 (Dahili : 124-125-126) Faks: 0.462.326 94 01

Ebirlik İşlemleriniz ile ilgili Teknik sorularınız için;

E-BİRLİK DESTEK HATTI

Tel: 0.212.454 02 30 - 0.212.454 02 27

HABERLER

TÜRMOB ( e-Birlik ) Entegrasyon Anahtarı Alınması


Orkestra'da cari hesap sorgulama işlemlerinin devam edebilmesi için
e-Birlik sayfasından  Orkestra programı için, "Entegrasyon Anahtarının"  oluşturulması gerekmektedir.
Entegrasyon Anahtarı kullanılan her uygulama için ayrı ayrı oluştulur.

e-Birlik sayfasını açtığınızda sisteme giriş için birden fazla seçenekle karşılacaksınız.

  • Sisteme ancak Birlik'e kayıtlı Mali Müşavirinize ait bilgiler ile giriş yapabilirsiniz.
    ( Firmanıza ait bir hesap oluşturmanıza gerek yoktur. )

  • Siteye giriş yaptığınızda soldaki menüde bulunan "Entegrasyon Anahtarları" seçneğine tıklayınız.

  • "Entegrasyon Anahtarları" menüsünden öncelikli olarak entegrasyon anahtarının kullanılacağı  "Uygulama"yı seçmelisiniz. ( Orkestra )

  • Sonrasında "Bilgilendirme Metni'ni okudum, sorumluluklarını kabul ediyorum" kutucuğunu işaretleyiniz ve "Ekle" butonuna tıklayınız.
  • Bu işlem sonrası Orkestra için "Entegrasyon Anahtarınız" oluşturulacaktır. Anahtar bilginizi ise, Orketsra'da sistem yönetimi altına ekleyebilirsiniz.

 

TÜRMOB’dan Bir Yenilik Daha

Dijitalleşen süreçleriniz için artık TÜRMOB e-imza var

Detaylı Bilgi

img
img
img
img

Destek Detayları Nelerdir?

TÜRMOB e-imza Nedir?

5070 Sayılı ELEKTRONİK İmza Kanunu’na göre e-imza;

Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan veridir.

E-imza, elektronik ortamda gerçekleştirilen imza işlemlerinde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini garantiler ve dijital ortamda gerçekleştirilen imzalama işlemlerinin güvenliğini sağlar.

E-GÜVEN’in iş ortağı olan “TÜRMOB”  E-GÜVEN adına e-imza başvurusu almaya ve işlem yapmaya yetkilidir.

TÜRMOB Nitelikli Elektronik Sertifika sözleşmesi için tıklayın.

    * Meslek Mensupları sistemden başvurularını tamamladıktan sonra; oluşturulan elektronik imzaları E-GÜVEN firması tarafından belirtmiş oldukları adrese kargo ile gönderilecektir.

    * Aday Meslek Mensupları sistemden başvurularını tamamladıktan sonra; oluşturulan elektronik imzaları E-GÜVEN firması tarafından belirtmiş oldukları adrese kargo ile gönderilecektir.

    * TÜRMOB üyesi olmayan gerçek kişilerin sistemden başvurularını tamamladıktan sonra; kimlik doğrulaması yapılması için başvuru esnasında ‘’Evrakların Teslim Edileceği Adres Bilgisi’’nde belirtilen adrese şahsen gitmeleri gerekmektedir.

TÜRMOB Nitelikli Elektronik Sertifika sözleşmesi için tıklayın.

Kimler TÜRMOB e-imza Sahibi Olabilir?

Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler TÜRMOB e-imza sahibi olabilirler.

E-imza Nerelerde Kullanılır?

  • E-birlik sistemine girişte
  • E-birlik sisteminden faaliyet belgesi alırken
  • E-birlik sisteminden odanıza başvuru belgelerini gönderirken
  • E-müstahsil makbuz imzalama işlemlerinde
  • E-fatura ve E-birlik sistemine girişte
Diğer Kullanım Alanları

E-devlet uygulamalarında (turkiye.gov.tr), e-imzanın zorunlu tutulduğu kamu projelerde (UYAP, Sanayi Bakanlığı, EKAP),Gümrük ve Dış Ticaret işlemlerinde, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemnde, çalışan hizmet sözleşmelerinde ve diğer tüm sözleşmelerde, banka talimatlarında, performans, izin, fazla mesai ve masraf formlarında, elektronik arşivin e-imzalanmasında, ve ıslak imza gerektiren tüm uygulamalarda kullanılabilir.

img

E-imzanın Avatanjları Nelerdir?

Online olarak başvuru gerçekleştirerek kolaylıkla alınabilen TÜRMOB e-imza, dijitalleşen iş süreçlerine uyumluluk zaman ve mekana bağlı kalmaksızın imzalama yapabilme  özelliklerinin yanı sıra klasik imza süreçlerinde yaşanan gecikmeleri en aza indirmesiyle pek çok avantaj sağlar.

  • Hukuki geçerlilik ve işlem güvenliği
  • Kimlik doğrulama ve inkar edilemezlik
  • Kargo ve kağıt giderlerinde tasarruf
  • İnternet ve bilgisayar erişimi sağlanan her ortamda zaman ve mekandan bağımsız imzalama işlemi gerçekleştirebilme imkanı
  • Özel sektör ve kamu uygulamalarında e-imza ile gerçekleştirilebilen işlemler sayesinde zaman ve para tasarrufu

    1 YIL


    Yeni E-imza

    295 TL

    E-imza Yenileme

    236 TL

    2 YIL


    Yeni E-imza

    389 TL

    E-imza Yenileme

    354 TL

    3 YIL


    Yeni E-imza

    531 TL

    E-imza Yenileme

    425 TL

    Fiyatlara K.D.V. dahildir.

    Siz de hemen TÜRMOB e-imza sahibi olabilirsiniz!

    TÜRMOB e-imza sahibi olmak için E-Birlik sitesi üzerinden e-imzanızın ödemesini gerçekleştirdikten sonra online başvuru formunu doldurmanız yeterlidir.

    Hemen Başvur

    İhracatta E-Birlik Uygulamaları Hakkında Bilgi Verebilir misiniz

    İhracatta Beyanname Onayı İçin E-Birlik Uygulamaları

     

    İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerinin başta GB onayı olmak üzere online etkileşimli ağ uygulamaları üzerinden bilgi alışverişi yapmak suretiyle üyelerin Genel Sekreterliklerle olan işlemlerinde maksimum kolaylık ve çabukluk sağlanması, bilgisayar ve network teknolojilerinin en yeni yeteneklerinden, en üst seviyede faydalanarak iş yükünün azaltılması ve insan kaynaklarının, statülerinde yer alan asli görevlerini tam anlamı ile gerçekleştirmesini teminen verimli bir şekilde yönlendirilmesi, dolayısı ile İhracatçı Birliklerinin günümüzdeki salt GB kaydı yapan ve istatistik veren kurumlar vizyonunun çok ötesinde, İhracatın geliştirilmesindeki önemli misyonunun da ön plana çıkarılması hedeflerini gözeten bir projedir.

    E-Birlik projesi Ofisten ihracatçı birliklerine gümrük beyannamesi bilgilerinin gönderilmesini kaydedilmesini, tahakkuk eden nisbi aidatların internet bankacılığı ya da cari hesaptan düşüm metodları ile ödenebilmesini ve nihayet gümrük idarelerinin görmeleri gereken Birlik onayının yine ofisten alınabilmesini sağlar.Böylece gümrük beyannamesi kaydı için İhracatçı Birlikleri merkez ve bürolarında sıra beklemek , nakit para taşımak gibi riskli ve zaman alan işlemler büyük ölçüde ortadan kalkmaktadır.

    E-Birlik projesi Ekonomi Bakanlığı,  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TİM  ve İhracatçı Birlikleri arasında varılan mutabakatlar üzerine inşa edilmiş bir proje olup resmi kurumlar arası işlemlerin bilgisayar ve ağ ortamına alınması yönündeki çalışmalara örnek teşkil edecek bir mimariye sahip olması açısından da önem arzetmektedir.

    E-Birlik projesi kamu kurumları ve onlarla işlem gerçekleştiren özel ve tüzel kişilerin bilgisayarlı bilgi alışverişinde XML standardının etkin bir şekilde kullanıldığı ilk proje olma özelliğini de taşımaktadır.Bu teknoloji sayesinde Gümrüklere EDI formatında bilgi gönderen mevcut uygulamalara yapılan küçük bir ilave ile mükerrer bilgi girilmesine gerek kalmaksızın Birlik serverlarına da Gümrük Beyan bilgileri gönderilebilmektedir.

    E-birlik projesi Ülkemizde farklı kurumlar arasında, ıslak imza-kaşe geleneksel yöntemi ile uygulanan onay mekanizması yerine sayısal imza yöntemleri ile işlem yapılmasını hayata geçiren ilk ve tek projedir. 

    İhracat yapabilmek ve beyanname onaylatabilmek için e-birlik prosedürünün gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

    E-birlik Başvuru Prosedürü aşağıdadır. (http://www.ebirlik.org/ )   

    E-Birlik Sıkça Sorulan Sorular : http://www.ebirlik.org/ebirlikfaq.asp

    İhracatta Gümrük Beyannamesi Nasıl Onaylanır? (Bu linkten de aşağıdaki bilgiye ulaşabilirsiniz. )

    E-BİRLİK SİSTEMİYLE GÜMRÜK BEYANNAMESİ ONAY İŞLEMLERİ 06/06/2006 tarih 26190 sayılı Resmi gazetede yayınlanan İhracat Yönetmeliğinin 5. maddesinde “İhracat işleminin başlaması için ihracatçıların, İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine onaylattıkları gümrük beyannamesi ile ihracatın yapılacağı gümrük idaresine başvurmaları gerekir.” hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda beyanname onay süreci aşağıdaki şekilde yürütülmektedir.

    • E-Birlik sistemi kapsamında şifrelerin verilmesi ve sisteme vekaletname girişlerinin yapılması,
    • EDİ(Gümrük sistemi) ve E-Birlik programına ve şifrelerine sahip firmalar ( ya da vekalet verdikleri gümrük müşavirleri) elektronik ortamda (OAİB Genel Sekreterlik kodu:09'u seçerek) onay işlemlerini tamamlatabilir ve nihai olarak gümrükten mallarını ihraç edebilirler.
    • E-birlik ve e-imza şifreleri olmayan firmalar, öncelikle Genel Sekreterliğimiz  merkez veya irtibat bürolarına gelerek veya faks yoluyla gümrük beyannamelerinin girişini ve e-birlik onayını alırlar. 
    • Üzerinde ilgili İhracatçı Birliğinin onayı bulunmayan gümrük beyannameleri Gümrük İdarelerince işleme konulmaz.

     İBGS Beyanname Kripto Sorgulama : https://uygulama.gtb.gov.tr/BeyannameKripto/

    E-Birlik projesi Ofisten ihracatçı birliklerine gümrük beyannamesi bilgilerinin gönderilmesini kaydedilmesini, tahakkuk eden nisbi aidatların internet bankacılığı ya da cari hesaptan düşüm metodları ile ödenebilmesini ve nihayet gümrük idarelerinin görmeleri gereken Birlik onayının yine ofisten alınabilmesini sağlar.

    E-Birlik Sistemine Nasıl Üyelik Kaydı Yapılır?

     E-BİRLİK ŞİFRE PROSEDÜRÜ
     ÖRNEK BAŞVURU FORMU
     VEKALETNAME ÖRNEĞİ (Noter Tasdikli)
     

    E-BİRLİK ŞİFRE PROSEDÜRÜ

    1. Gerekli Belgeler

    • Başvuru Formu,(Ek:2)
    • Taahhütname, (Ek:4)
    • Vekaletname, (Ek:3)

    Bu belge örnekleri Birliklerin ilgili birimlerinden ve WEB sitelerinden temin edilebilecektir.

     

    2. Talep halinde firmadan gerekli belgeleri tanzim edip ibrazı sağlanacak;

    a)Sistem kullanıcısı Müşavir firma ise; ((Evraklar [email protected] mail adresine veya  312 446 72 93 faksına dilekçe ekinde  gönderilebilir.) 

    1. Başvuru Formu

    2. Taahhütname (Daha önce şifre alan ve E-Birlik üyeliği yaptıran Müşavir firmalar için gerekli değildir.) 

    3. Vekaletname (E-Birlik Sisteminden yararlanacak her bir üye için)

     

    b)Sistem kullanıcısı şirketin kendisi ise; ( (Evraklar kargo ile yada elden teslim edilecek.)

    1. Başvuru Formu

    2. Taahhütname (ıslak imzalı-aslı) (Daha önce şifre alan ve E-Birlik üyeliği yaptıran firmalar için gerekli değildir.)

    3. Asıl imza sirküleri ibraz edilecektir.

     

    3. Sistem Kullanıcısı E-Birlik Sisteminden yararlandırdığı üye/üyelere yenisini ilave ettirmek istediginde Başvuru Formu ve yeni firmanın Vekaletini getirmek zorundadır. Tekrar taahhütname getirmesine gerek yoktur.

    4. Bir üye adına herhangi bir Genel Sekreterlikten sifre alan Sistem Kullanıcısı o üyenin başka bir Genel Sekreterlik'teki işlemlerini de aynı şifresi altında sürdürebilecektir. Bu işlem için sistem kullanıcısından ayrıca Taahhütname istenmeyecektir. Yalnızca Başvuru Formu ve Vekaletname yeterlidir.

    5. Sistem Kullanıcısı Müşavirlik Firmasının, bünyesinde çalışan elemanlar için birden fazla şifre alması mümkündür.

    EK:

    1. Taahhütname örneği

    2. Vekaletname örneği

    3. Başvuru Formu örneği



    EK:1


    Örnek Başvuru Formu
    Tarih...........



    ...................Genel Sekreterligi
    .............



    Ekteki Vekaletname/vekaletnamelerde adı geçen Üye/Üyeler adına E-Birlik hizmetlerinden yararlandırılmam hususunda gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim.


    İsim/İmza



    Nisbi Aidat Ödeme Şekli: (Boş alanı işaretleyiniz.)

    a) Ön Ödemeli Cari Hesap (........)

    b) Kredi Kartı (........)


    Not: Kredi kartı ile ödeme yapılması durumunda; Kredi kartı limit yetersizliği, kredi kartı son kullanma tarihin geçmesi v.s. gibi durumlarda Birliğin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.



    Ek:1-Tarafımca imzalı taahhütname.(Her Sistem Kullanıcısı bir kez verecektir.)
    2- .........adet Vekaletname.



    Ek:2


     

    VEKALETNAME ÖRNEĞİ (Noter Tasdikli)



    Gümrük müşavirliği hizmeti verilmesine ilişkin yetkiler yazıldıktan başka ....


    İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri tarafından hazırlanan E-Birlik Projesi kapsamında sunulan ve net-work ağları kullanılarak İhracat ile ilgili belge ve beyannamelerin elektronik ortamda kabul edilmesi ve onaylanması ile harç ve aidatların aynı teknoloji kullanılarak ödenmesi, ilgili sistemin kullanılması için sistem kullanım esaslarını gösterir taahhütnamelerin imzalanması ve sözkonusu sistemin kullanılmasına yarayacak şifre/şifrelerin ve kullanıcı adının benim / bizim adımıza teslim alınmasına yetkili olmak üzere.......................................şirketini , başkalarını dahi tevkil etmek üzere vekil ve nasp tayin ettim / ettik.
    .

    Vekil eden :..................................



    Not: Genel vekaletlerin altına yukarıdaki metin boş yerleri doldurularak ilave ettirilecektir.


    Ek:3

     

    Müşavir firmalar için evraklar [email protected] mail adresine veya  312 446 72 93 faksına dilekçe ekinde  gönderilebilir.

    Vekaletnameyi http://vekaletname.oaib.org.tr/  linkinden tanımlatabilirsiniz. 

     

    E-Birlik Sistemi ile İlgili Destek Telefonları; E-Birlik Üyeliği ile ilgili sorularınız ve başvurularınız için;

    Tel: 0.312.447 27 40 (Dahili : 151-148-149-145-143-144) 

    Faks Numarası : 0 312 446 72 93 ; 

    E-Posta : [email protected]

    Sorularınız için Mesai saatleri dışında : 0533 039 95 96

    Onay Masasına düşen Beyannameleriniz ile ilgili sorularınız için;

    Tel: 0.312.447 27 40 (Dahili : 151-148-149-145-143) - 0 (533) 039 95 96 (Mesai saatleri dışında) E-birlik İşlemleriniz ile ilgili Teknik sorularınız için;

    E-BİRLİK DESTEK HATTI

    Tel: 0.212.454 02 30 - 0.212.454 02 27

    Gümrük beyannamesi onay prosedürleri için İhracatta Gümrük Beyannamesi Nasıl Onaylanır? linkine tıklayınız .

    İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine Ulaşmak için :

    http://www.ebirlik.org/linkler.asp

    web arayüzleri

    https://istanbul.ebirlik.net/ebnet

    https://ankara.ebirlik.net/ebnet

     

    MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ONAY MASASI İÇİN ULAŞILABİLECEK TELEFON NUMARALARI

    BAİB:

    0532 216 81 77

    AKIB:

    0533 513 34 54

    DAIB:

    0530 157 28 16 - 0530 157 28 17

    DKIB:

    0506 583 60 53

    EIB:

    0549 569 03 42

    GAIB:

    0532 130 81 17 - 0532 130 81 16

    DENIB:

    0258 274 66 88 - 0541 680 68 45

    IIB:

    0533 328 26 31

    IMMIB:

    0549 727 39 09

    ITKIB:

    0532 447 60 60

    KIB:

    0535 824 16 42 - 0537 217 24 53

    OAIB :

    0533 039 95 96

    UIB:

    0224 219 10 00

      

    EBİRLİK.NET DESTEK HATTI NUMARALARI

     

    Yoğunluk nedeni ile destek masasına ulaşamadığınız durumlarda sorununuzu U ile başlayan kullanıcı adınız, beyan sahibi vergino ile birlikte açık bir ifade ile [email protected] adresine gönderiniz . en kısa zamanda değerlendirilecektir.

     

    Mesai saatleri içinde (09:00-17:30)

    0 212 454 02 27

    0 212 454 02 30

     

    Mesai Saatleri Dışında  (Hafta İçi 17:30-20:00) (Cumartesi 10:00-14:00)

    0530 149 54 63    

    0546 215 04 36

     

    Koordinasyon Merkezi : [email protected]

     

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir