ebegümeci meyvesi / Ebegümeci Otu Nedir? Faydaları, Çayı Nasıl Yapılır? - Nefis Yemek Tarifleri

Ebegümeci Meyvesi

ebegümeci meyvesi

Ebegümeci Nedir, Nasıl Yenir?

Ebegümeci yemek için lezzetli bir bitkidir, dokusu yumuşak ila viskoz olarak tanımlanabilir. Besin deposu, şifalı bitkidir. Ebegümeci, bahçede başka bir yabani ot olarak çok kötülenir, ancak bu yabani yemde düşündüğünüzden daha fazlası vardır. Ebegümeci, yol kenarlarında, çalılıklarda ve tarla kenarlarında görülebilen güzel pembemsi-morumsu çiçeklere sahiptir. Sizler için ebegümeci nedir ve nasıl yenir anlattık. İşte, ebegümeci nedir, nasıl yenir:

Ebegümeci Nedir?

Ebegümeci, bahçede başka bir yabani ot olarak çok kötülenir, ancak bu yabani yemde düşündüğünüzden daha fazlası vardır. Ebegümeci, yol kenarlarında, çalılıklarda ve tarla kenarlarında görülebilen güzel pembemsi-morumsu çiçeklere sahiptir. Bitkinin tamamı (köklerinden meyvelerine kadar) yenilebilir olmakla kalmaz, holistik tıpta uzun bir geçmişe sahiptir. Yaprakları ve sapları taze olarak salatalarda yenebilir. Ayrıca, tohumlar yenilebilir. Yapraklar zarif bir garnitür olarak kullanılabilir veya yağ, tuz ve sirke ile sotelenebilir. Ebegümeci, ıspanağı pişirdiğimiz gibi pişirilebilir, özellikle bulgur ve salçanın birleşimi klasik ama lezzetlidir. İri yapraklar dolmada kullanılabilir. Böylece lezzetli dolmalar yapabilirsiniz. Pek çok yabani gıda bitkisinde olduğu gibi, ebegümeci de uzun bir tıbbi kullanım geçmişine sahiptir. Yüksek müsilaj içeriği nedeniyle, özellikle idrar, sindirim veya solunum sistemi iltihapları için mükemmel bir sakinleştirici ve yatıştırıcıdır.

Ebegümeci Nasıl Yenir?

Ebegümeci gerçekten yenilebilir, ancak bahçenizden toplayabileceğiniz en heyecan verici yapraklı yeşil bitki değildir. Hafif, neredeyse hiç olmayan bir tadı vardır ve bu muhtemelen onun avantajınadır.

Yeni başlayanlar için ebegümeci oldukça besleyicidir. Bitki, kalsiyum, magnezyum ve potasyum ile birlikte A, B ve C vitaminleri açısından son derece zengindir. İhale genç yapraklar aslında herhangi bir sebzede en yüksek miktarda A vitamini içerir.

Yapraklar ayrıca bamyaya benzer yapışkan bir kaliteye sahiptir ve çorba ve yahnileri koyulaştırmak için kullanılabilir.

Ebegümeci, diğer birçok yeşillik gibi yağ, soğan ve sarımsak ve belki biraz sirke ile sotelenebilir. Ebegümeci cipsi yapmak için yaprakları yağda kızartabilir, hatta çıtır lahana cipsi yaptığınız gibi fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Yaprakları çiğ kullanırken, bu hafif viskoz dokuya karşı koymak için ebegümeci diğer salata yeşilliklerinden oluşan bir yatağa karıştırmayı seviyorum. Giyinip en sevdiğiniz salata malzemeleriyle karıştırıldıktan sonra gerçekten söyleyemezsiniz - ya da ham, doğal haliyle olduğu gibi bile beğenebilirsiniz.

Peynir başları taze ve gevrektir ve elden toplanıp yenebilir.

Ebegümeci nasıl yenir merak ediyorsanız ebegümeci ile hazırlanan tarifler listemize göz atabilirsiniz. Bu lezzetli ve sağlıklı tarifleri hazırlayarak sofralarınıza dahil edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Ebegümeci çayının faydaları nelerdir?
  2. Ebegümeci tarifleri
  3. Aronya nedir, nasıl yenir?
  4. Şelengo nedir, nasıl yenir?

Kuşburnu (meyve)

Kuşburnu veya itburnu, çeşitli gül türlerin verdiği 'yalancı' meyvedir. Tipik olarak kırmızı ila turuncu renktedir, ancak bazı türlerde koyu mordan siyaha kadar renk farklılığı olabilir. İlkbaharda veya yaz başında çiçeklerin tozlaşmasından sonra kuşburnu oluşmaya başlar ve yaz sonundan sonbahara kadar olgunlaşır.

Kullanım[değiştir kaynağı değiştir]

Kuşburnudan reçel, jöle, marmelat, şurup, çorba, çay, şarap ve benzeri ürünle elde edilir.

Kuşburnu, çilek gibi çiğ olarak yenebilir. Tüyleri kaşıntı tozu olarak kullanılır.[1]

Belirgin, büyük, kırmızı ve şişe şeklindeki meyvelere sahip Rosa moyesii gibi birkaç gül türü bazen süs bitkisi olarak yetiştirilir.

Kuşburnu genellikle bitki çaylarında kullanılır ve genellikle ebegümeci ile harmanlanır. Tohumlardan da yağ çıkarılır. Nyponsoppa isimli kuşburnu çorbası özellikle İsveç'te popülerdir. Bir çeşit bal likörü olan rhodomel kuşburnudan yapılır.

Kuşburnu, Macaristan ve Romanya gibi ülkelerde popüler olan geleneksel Macar içkisi pálinka'yı yapmak için kullanılır. Kuşburnu aynı zamanda Slovenya'nın ulusal meşrubatı olan cockta'nın ana bileşenidir.

Kurutulmuş kuşburnu da el sanatları ve ev kokuları için kullanılmaktadır. İnyupikler kuşburnu ile yabani frenk üzümü ve yüksek çalı kızılcıklarını karıştırıp şurup haline getirir.[2]

Yabani kuşburnu meyveleri, 100 g başına 426 mg [3] oranla C vitamini açısından özellikle zengindir. Bununla birlikte, taze kuşburnu ve ticari olarak temin edilebilen birkaç ürünün RP-HPLC analizleri, %0.03 ila %1.3 arasında değişen geniş bir C vitamini içeriğini ortaya çıkardı.[4]

Kuşburnu, beta-karoten, lutein, zeaksantin ve likopen içerir.[5][6] Kuşburnunun artrit ağrısını azaltıp azaltmadığı konusunda yapılan bir araştırma küçük bir etki olduğu sonucuna varmıştır.[7] Diz kireçlenmesi için kuşburnu kullanımı etkili bir tedavi olarak görülmemektedir.[8]

Kaynakça[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.