emin gümüştepe / Merhum, EMİN GÜMÜŞTEPE - T.C. Merzifon Belediyesi

Emin Gümüştepe

emin gümüştepe

LUFİAN'DAN YATIRIM ATAĞI

Erkek giyimin başarılı markalarından Lufian, yeni yatırımlarıyla dikkati çekiyor. Diyarbakır’da toplam yatırım bedeli 30 milyon dolar olacak bir üretim tesisi kurmak için çalışmalara başlayan Lufian, hem yurt içinde hem de yurt dışında mağaza sayısını da hızla artırıyor. Şu anda ’ye yakın mağazası bulunan Lufian, yılına kadar mağaza sayısını ’e çıkarmayı hedefliyor.

İddialı, şık ve modern koleksiyonuyla her daim öne çıkan Lufian, dünyada ve Türkiye’de hızlı büyümesini sürdürme yolunda yeni bir yatırım atağı başlattı.

Zorlu pandemi koşullarıyla mücadeleden büyüyerek çıkan Lufian’ın gelecek hedefleri de oldukça iddialı. Bu hedeflere ulaşmak için ise yatırımlara hız verildi.

Diyarbakır’da 2 bin kişiyi istihdam edecek ve toplamda 30 milyon dolara mal olacak bir üretim tesisi kurmak için çalışmalara başlayan Lufian, bugün toplam olan mağaza sayısını ’e kadar ’e çıkarmak için de mağaza yatırımlarını sürdürüyor.

Yeni mağazaların tanesi ise yurt dışında özellikle Avrupa’da olma hedefi var. Fransa ve İngiltere ise öncelikle ülkeler…

Emin Gümüştepe: “Bu sene yüzde büyüme hedefliyoruz”

yılında İzmir’de kurulan Ne-Saç dünyaca ünlü markalara tasarım ve üretim hizmeti vererek başladığı yolculuğuna, deneyim ve kalitesini birleştirerek yılından bugüne Lufian markası olarak devam ediyor. O günden bu yana Türkiye’de ve dünyada hızlı büyümesini sürdüren, her sezon çıkardığı yeni koleksiyonlarla hayata eşlik etmeye devam eden Lufian’ın bu yıl yüzde büyüme hedefi söz konusu.

sonu itibariyle 1 milyar TL’nin üzerinde ciro hedeflediklerini söyleyen Lufian Yönetim Kurulu Başkanı Emin Gümüştepe, büyüme hedeflerinin sadece ciro değil adet bazında da iddialı olduğunun altını çiziyor. Önlerine koydukları üç yıllık iddialı hedefleri gerçekleştirme yolunda farklı yatırımlara başladıklarını da belirten Gümüştepe şu açıklamada bulundu:

“Yakın zamana kadar özellikle dış giyimde üretimin büyük kısmını yurt dışında yaptırıyorduk. Ekonomik gelişmeler dolayısıyla bunu yurt içine kaydırma kararı aldık ve Diyarbakır’da mont ve kaban üretim tesisi kurduk. Orada 42 bin metrekarelik alanımızın 6 bin metrekarelik alanında bu tesis. Ancak 3 yıl içinde geri kalan alanda da binalar yaparak tesisi genişleteceğiz. Şu anda fabrikada kişi çalışıyor. Ancak 3 yıl içinde 30 milyon dolarlık bir yatırım yaparak bu tesisin 2 bin kişiyi istihdam edecek bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Dış giyimde şu anda yılda bin adet üretim yapabilecek kapasitemiz var. 3 yıl sonunda fabrika tamamladım tam kapasite çalıştığında burada 1 milyon adetlik bir dış giyim, buna ek olarak da 12 milyon civarında diğer ürün gruplarında üretim gerçekleştirme hedefimiz söz konusu.”

Mağaza sayısı hızla artıyor

İlk mağazasını yılında İstanbul’da açan Lufian’ın ’ü Türkiye’de olmak üzere ’ye yakın mağazası bulunuyor. Markanın yurt dışındaki mağazaları ise Irak, Azerbaycan, Hollanda, Özbekistan Cezayir’de. Ancak yurt içinde yeni mağazalar açarken, yurt dışında da özellikle Avrupa ülkelerinde mağazalaşmak için çalışmalar yürütülüyor. Gürcistan’da yakın zamanda mağaza açacaklarının bilgisini paylaşan Emin Gümüştepe, Fransa ve İngiltere ‘de de master franchise görüşmelerinde son noktaya geldiklerini aktarıyor.

Bugün cironun yüzde 15’inin e-ticaretten geldiğinin de altını çizen Gümüştepe, “E-ticarette ’de bir önceki yıla göre yüzde 26 büyüme kaydederken ’de ürün yelpazesindeki genişlemenin de etkisiyle cirosal anlamda yüzde büyüme öngörüyoruz“ diye konuşuyor.

 

 

 

ResultsIstanbul Sport Stacking Tournament

TeamTime1Tekden Rüyası
Kerem Özdemir, Zehra Ferhan Sencer, Ahmet Emre Kurulkan, Melike Kadriye Dur, Betül Alyacan2İstanbul Fatih Koleji
Murat Can Özer, Berkay Emre Albayrak, Kaan Can Kıymaz, Begüm Elmas Kadiroğlu, Busem Özkılınç3Thunder Speed
Ece Mengü, Berk Armağan, Eylül Can Barut, Can Meursault, Dilara Bıkmaz4Sonic Boys
Sam Eren Günsür, Ahmet Burak Şahan, Özge Akçay, Miray Kantik, Ali Oğur5Bilge Kağan A
Efe Aldemir, Alp Alparslan Diri, Kaan Giyim, Görkem Aydın, Tuna Yavuz6Hızlı Eller
Beyza Bulut, Asude Yılmaz, Efe Korkmaz, Fatma Ekmen, Yavuz Selim Poyraz7Işık Hızı
Sıla Sümeyye Mumcu, Siraç Özdemir, Şimal Banu Demirsoy, Hamza Harmancı, Sıtkı Eren Küçükayaşlı8Bilge Kağan
Muhammed Emin Gümüştepe, Cenk Yelmen, Arda İstanbullu, Kerem Ekmekçioğlu, Derviş Can Çakır9Çılgın Salyangozlar
Sarp Müstecapoğlu, Ege Sona, Mert Şen, Yiğit Delibaşoğlu, Kayra Çoşkun10Okyanus Kasırgası
İsmet Eren Özkul, Özge Eren, Ada Cirit, Berk Elma11Çitalar
Ünal Can Gül, Miray Yılmaz, Mehmet Harmancı, Ahmet Metin, Fatih Mehmet Poyraz

Yıllar sonra üretime dönme kararı aldı: Diyarbakır'da tesis kuruyor

Ekonomist

Bist

,75

2,85%

Bist

Dolar/TL

25,

1,%

Dolar/TL

Euro/TL

27,

0,%

Euro/TL

Euro/Dolar

1,

-0,%

Euro/Dolar

Altın/Gram

,77

1,79%

Altın/Gram

Piyasaları
İncele

Yıllar sonra üretime dönme kararı aldı: Diyarbakır'da tesis kuruyor
Yaklaşık 10 yıl önce üretimden çıkan İzmirli erkek giyim markası Lufian, üretime geri dönüş kararı aldı. Diyarbakır’da mont ve kaban üretim tesisi kuran şirket, üç yıl içinde tesise 30 milyon dolar yatırım yapacak.

Emin Gümüştepe, 2 bin kişiye yeni istihdam sağlayacaklarını söylüyor. Pandemiyle yıldızı parlayan hazır giyim sektöründe yeni yatırımlar hız kesmiyor.

Yaklaşık 27 yıl önce İzmir’de yolculuğuna üretimle başlayan ardından mağazacılık ve markalaşmaya odaklanmak için üretimden çıkan erkek giyim markası Lufian, Diyarbakır’da tesis kuruyor.

Dünya konjonktürü nedeniyle Türkiye’de üretim kararı aldıklarını söyleyen Lufian Yönetim Kurulu Başkanı Emin Gümüştepe, “Hem pandemi koşulları hem lojistik sorunlar hem de Türkiye’de istediğimiz kalite ve adette ürünlerimizi üretecek tedarikçinin olmaması nedeniyle de kendi üretim tesisimizi açma kararı aldık” diyor.

Haberin ayrıntıları Ekonomist’in bu haftaki sayısında. Satın almak için tıklayın.

0



  • PNLSN44,%DETAY
  • DERIM10,%DETAY
  • DOGUB12,%DETAY
  • COSMO,97%DETAY
  • GRSEL19,,97%DETAY
  • KOZAL23,,97%DETAY
  • IMASM15,,96%DETAY
  • YAPRK69,,95%DETAY
  • BOSSA12,,95%DETAY
  • ATAGY6,,98%DETAY
  • INGRM,,17%DETAY
  • ATSYH,76%DETAY
  • IHAAS,76%DETAY
  • AVGYO4,,99%DETAY
  • AVHOL83,%DETAY
  • POLTK,%DETAY
  • BMSTL,98%DETAY
  • PASEU32,,4%DETAY
  • ALTIN GRAM - TL,,79%
  • ALTIN ONS,,37%
  • BIST ,,85%
  • DOLAR/TURK LIRASI25,,%
  • EURO/TURK LIRASI27,,%
  • EURO/USD1,,%
  • INGILIZ STERLINI1,,%
  • JAPON YENI,,%
  • KANADA DOLARI1,,%
  • RUS RUBLESI84,,%

YENİ SAYI

Ekonomist Dergisini takip etmek için abone olun

Ekonomist Yeni Sayı
ABONE OL
Ekonomist

© Ekonomist - Tüm hakları saklıdır.

ODTÜlü Emin Gümüştepe girdiği tekstil sektöründe kısa sürede patron oldu.
Avcı yeleği ile başladı trilyonluk şirket kurdu

Emin Gümüştepe, tasarladığı avcı yeleklerini satarak girdiği tekstil sektöründe, 7 yılda 12 milyon dolarlık ihracat yapan şirketin sahibi oldu.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra kendi tasarladığı avcı yeleklerini satarak yılında tekstil sektörüne giren Emin Gümüştepe, çok zorlu günler geçirmesine rağmen yılmadı ve 7 yıl içinde 12 milyon dolar ihracat yapan bir şirketin sahibi oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nden 'da mezun olan Mehmet Emin Gümüştepe, hiç kimseden destek almadan tekstil sektörüne girdi. Genç girişimci işe, tasarımını kendi yaptığı avcı yeleklerini satarak başladı. Kesimini kendisinin yaptığı kumaşları poşetlere doldurup belediye otobüsleriyle dikimevlerine götüren Gümüştepe dikilen avcı yeleklerini İstanbul ve Kayseri'de mağazalara satıyordu. Bazı günler kumaşları otobüsle dikimevine götürmek için bilet parası bulmakta güçlük çekti, ancak yılmadı. Tanıdıklarından borç alarak idealine emin adımlarla yürümeye devam etti

HIZLI BÜYÜDÜ
Gümüştepe bir yıl sonra kendi şirketini kurdu. Gümüştepe'nin yılında temelini attığı Ne-Saç Tekstil, her yıl yüzde 'lere varan büyüme hızıyla sektöre hızlı adımlarla girdi. Bugün yılda 12milyon dolar ihracat yapan bir şirket haline gelen Ne-Saç Tekstil, Yves Saint Laurent, Roy Robson, Baumler, Louis Feraud, Daniel Hechter ve Benny gibi dünya markalarıyla çalışıyor.

KİŞİYİ ÇALIŞTIRIYOR
Yaklaşık kişiyi istihdam eden firmanın en önemli özelliği, ürün tasarımının kendisine ait olması. Şirket, Türkiye'de pardösü, palto, kaban ve mont alanında en büyük ihracatı gerçekleştiriyor. Rusya, Almanya, İngiltere ve Çin'le iş yapan Gümüştepe, yılda 12 milyon dolar ihracat yaptıklarını belirterek, " yılı ihracat hedefimiz, bu rakamı üçe katlamak" diyor. Bu alanda piyasada büyük boşluk olduğuna dikkat çeken Gümüştepe, "Dünya bile bu alanda marka bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden yaptığımız tasarımlar pek çok ünlü marka tarafından taklit ediyor" şeklinde konuşuyor. 20 ülkeye ihracat yapan ve 10 ayrı markaya koleksiyon hazırlayan firmanın tasarımları dünyanın en büyük hazır giyim fuarı Pitti Uomo'ya giriyor. Fuarda 5 firma Gümüştepe'nin tasarımlarını sergiliyor.

Şenol BAŞTAKAR - MERKEZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir