enjeksiyon nedir / Enjeksiyon Nedir? Çeşitleri Nelerdir? - SürücüKursları.com

Enjeksiyon Nedir

enjeksiyon nedir

Evde Enjeksiyon(İğne) Nedir?

Enjeksiyon yapma, vücutta damar, doku, kanal veya boşluk içine genellikle enjektör aracılığıyla sıvı veya ilaç verme işlemidir. Sindirim sistemi yolu dışında, parenteral yolla uygulanır. Enjeksiyonu her ne şekilde olursa olsun sadece yetkili sağlık personellerine yaptırmanız sağlığınız açısından çok önemlidir. Basit gibi görünen enjeksiyon işlemleri aslında profesyonel ve bilinçli olarak yapılmalıdır, aksi takdirde sağlığınızda geri dönüşü imkansız sorunlara yol açar.

Nefes Evde Bakım Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış bir kurumdur, çalışanlarımız hemşirelik ve dengi okullardan mezundur ve hizmet içi sürekli eğitim sistemine tabidirler. Hizmetlerimizi mobil olarak, uzman ekibimizle siz değerli hastalarımıza bu alanda ayağına hizmet vermekteyiz.

Evde Enjeksiyon Nasıl Yapılır?

Evde enjeksiyon işlemleri çeşitli yollarla yapılabilmektedir, bu yollarda en çok kullanılan yöntemler şunlardır;

1) Deri altına

2) Adele (Kas) içine

3) Damar içine

Evde Enjeksiyon Çeşitleri Nelerdir?

1)Deri altına: Enjeksiyon Yöntemlerinden İlki Deri Altı Enjeksiyonu; Derialtına iğne yapmak için en uygun olan yer, üst kolun dış yüzü veya bacağın üst - dış kısmıdır. Bu yerlerden başka göğüste memenin üstünden veya ka­rın derisinden de iğne yapılabilir.

2) Adele (Kas) içine: Adale içine enjeksiyon, en fazla kalçadan yapılır. Bundan başka baldır veya kol kaslarına da iğne ya­pılabilir.

Kalçadan iğne yapılacak en uygun yer şu şekilde tesbit edilir. İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumun­dan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik ola­rak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi-baha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır. 

3) Damar içine: Damar içi enjeksiyonu, ilacı toplar damar yolu ile doğrudan doğruya dolaşım sistemine vermek için yapılır. Bu iş için kullanılacak enjektörün büyüklüğü ilacın miktarına göre değişir.
Damar içi enjeksiyonları için en uygun yer, kolda dirseğin ön yüzündeki toplardamarlardır. Buradaki toplardamarların vaziyeti M harfine benzer. Bu M harfinin herhangi bir yeri iğne yapmak için uygundur.

Evde Enjeksiyon Hizmeti İçin Hangi Kurumdan Hizmet Almalıyım?

Öncelikle enjeksiyon hizmetini evde almaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk öncelik yetkinlik sorgulamasıdır.

Peki, bu yetkinlik sorgulaması nedir?

Enjeksiyonu/İğneyi yapmakta yetkin kişiler ve kurumlar vardır. Bunlar hemşirelik ve dengi okullardan mezun olmuş kişiler, doktorlar, sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış kurumlar(tıp merkezleri, poliklinikler, hastaneler, evde bakım merkezleri, sağlık kabinleri gibi) yer almaktadır.

Evde enjeksiyon hizmeti almaya karar verdiğinizde araştırma yaparken mutlaka hizmet alacağınız kurumların “SAĞLIK BAKANLIĞI” tarafından ruhsatlandırılmış olup olmadıklarını sorun. Bireysel hizmet almaya karar verdiğinizde ise işlemi yapacak kişilerin mutlaka hemşirelik ve dengi okullardan mezun olduklarını belgelemelerini talep edin.

Evde enjeksiyon yapılabilmesi için sağlık personelinin reçetenizi görmesi gerekmektedir. Reçetesiz ilaç uygulaması yapılması yasal bir süreç değildir.

Peki Evde Enjeksiyon Hizmetinin Maliyeti(Ücreti) Nedir?

Evde enjeksiyon(İğne) işleminin maliyetini, yapılacak olan ilacın sıklığı, hizmet verilecek bölge ve toplam yapılacak enjeksiyon sayısı ile belirler.

Nefes Evde Bakım hizmetleri olarak uzman ekibimizle birlikte siz değerleri hastalarımıza evinizde hizmet vermekteyiz.

7 gün 24 saat 00 46 arayabilir Yada 00 46 nolu whatsapp danışma hattımızdan hizmet talebinde bulunabilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Sağlıklı Günler Diler, Her Nefeste Yanınızdayız Sloganımız İle Hizmet Vermeye Hazırız.

 

Enjeksiyon Nedir?

Araçların çalışma sisteminde önem arz eden birden çok parça bulunmaktadır. Enjeksiyon da bu hayati parçalardan biridir. Peki Enjeksiyon nasıl çalışır? Enjeksiyon arızası nasıl giderilir? İşte enjeksiyon ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları bu yazımızda! Miniyol keyifli okumalar diler.

    • Enjeksiyon Nedir? 
    • Enjeksiyon Çeşitleri Nelerdir? 
      • Gaz Kelebeği Gövdeli Yakıt Enjeksiyonu 
      • Çok Noktalı Enjeksiyon 
      • Sıralı Enjeksiyon 
      • Direkt Enjeksiyon 
    • Enjeksiyon Arızası 
    • Enjeksiyon Arızası Neden Olur? 
    • Enjeksiyon Arızası Nasıl Anlaşılır? 
    • Enjeksiyon Arızası Nasıl Giderilir?
    • Enjektör Ömrü Ne Kadardır?
    • Enjeksiyon Tamiri Fiyatları Ne Kadar? 

Enjeksiyon Nedir? 

Enjeksiyon sistemi aracın ihtiyaç duyduğu hava ve yakıt karışımını çeşitli sensörlerden aldığı verilere göre düzenleyen elektronik bir sistemdir. 

Motora gönderilen yakıt miktarını, alınan hava miktarına ve basıncına uygun şekilde ayarlayan enjeksiyon sistemi motor beynine (ECU) bağlı şekilde çalışarak; motor sıcaklığına, krank ve kam millerinin açısına bağlı sensörler yardımıyla belirlemektedir. 

Enjeksiyon Çeşitleri Nelerdir? 

enjeksiyon-cesitleri-nelerdir-

Araç motorlarına bağlı olarak Gaz Kelebeği Gövdeli Yakıt Enjeksiyonu, Çok Noktalı Enjeksiyon, Sıralı Enjeksiyon ve Direkt Enjeksiyon olmak üzere 4 farklı enjeksiyon sistemi bulunmaktadır. 

  • Gaz Kelebeği Gövdeli Yakıt Enjeksiyonu 

En eski yakıt enjeksiyonu olan bu sistem zamanlama hatası yapabildiği için artık günümüzde çok fazla kullanılmamaktadır. Gaz Kelebekli yakıt enjeksiyonu; yakıtı silindirlere aktarmadan önce havayla karışmasını sağlayan emme manifolduna göndermektedir. Bakımı oldukça kolay olan Gaz Kelebeği Gövdesi Enjeksiyon Sistemi uygun fiyatlıdır. 

Çok noktalı enjeksiyon sistemi her silindirin kendi yakıt enjeksiyonunu almasını sağlamakta ve bu sayede yakıtın daha verimli dağılmasına yardımcı olmaktadır. 

Sıralı enjeksiyon sistemleri çok noktalı enjeksiyon sistemine benzer şekilde çalışmaktadır. Sıralı enjeksiyonlarda çok noktalı enjeksiyon sistemlerinden farklı olarak silindirlere yakıt aynı anda değil sırayla gönderilmektedir. Silindir hareketlerine bağlı şekilde çalışan bu sistem yakıt tasarrufu açısından tercih edilmektedir. 

Direkt Enjeksiyon sisteminde hava ve yakıt karıştırıldıktan sonra direkt silindirlere gönderilir. Silindirin içinde homojen şekilde dağıtılarak daha verimli bir yanma gerçekleştirilir. Yakıt tasarrufu ve performans açısından faydalı olan bu sistem; turbolu, benzinli ve dizel araçlarda kullanılmaktadır. 

Enjeksiyon Arızası 

enjeksiyon-arizasi-neden-olur

Enjeksiyon arızası maksimum verim sağlanabilecek olan yakıt ve hava karışımına aracın ulaşamamasından kaynaklanan sorundur. Yakıt kanallarındaki daralma ve tıkanmalar enjeksiyon arızası yapabilmektedir.

Enjeksiyon Arızası Neden Olur? 

Enjeksiyon arızası olma sebepleri değişkenlik gösterebilir. Uzun süre bakımı yapılmayan araçlarda pas kaynaklı enjektör tıkanması yaşanabilmektedir bu durum da arızaya sebep olmaktadır. Aracın uzun süre rölantide bırakılmasından kaynaklanabilir. Bir diğer enjeksiyon arızası sebebi kirli yakıt enjektörlerinden kaynaklanmaktadır. Zaman içinde yanmış ve kirli yakıtın enjeksiyonlarda birikme yapması arızaya sebep olabilir. 

Yakıt enjeksiyonunda kaçak bulunması da arıza sebeplerinden biridir. Arızanın yanı sıra sızıntı yaparak yangına sebep olabilmektedir. Tüm bu arıza sebeplerinin başınıza gelmemesi için araç bakım ve muayenelerini düzenli şekilde yaptırmanızı tavsiye ederiz. 

Enjeksiyon Arızası Nasıl Anlaşılır? 

enjeksiyon-arizasi

Enjeksiyon arızası araç performansından anlaşılabilir. Enjeksiyonunuzda arıza olup olmadığını anlayabileceğiniz bazı noktalar şunlardır;

  • Aracınızın yakıt tüketim değerleri artarken hızlanma ve sürüş konforunda düşüş olduğunu gözlemliyorsanız sebebi enjeksiyon arızası olabilir. 

  • Aracınız rölantideyken araçta hafif sarsılmalar yaşıyorsanız ve motor soğuk havalarda aniden stop ediyorsa bu sorunların kaynağında da enjeksiyon arızası olabilmektedir. 

  • Aracınız normalden geç çalışıyor ve düşük devirde stop ediyorsa enjeksiyon arızası kaynaklı olabilir. 

  • Araç egzozunuzdan yakıt sızımı gözlemliyorsanız yine sebebi enjeksiyon arızası olabilmektedir. 

Enjeksiyon Arızası Nasıl Giderilir?

Enjeksiyon arızasının neden kaynaklığı olduğunu bulmak için enjeksiyonları çıkartmak gerekmektedir. Ancak çıkartılan enjeksiyonların tıkanıklarını açmak her zaman sorunun giderilmesini sağlamamaktadır. Bu sebeple bir uzmana danışarak aracınızın yakıt basıncını ölçtürmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca araçta sızıntı bulunuyorsa sebebini ve ideal yakıt karışımını da öğrenmeniz faydalı olacaktır. Bu noktada bir yetkili servise ya da ustaya danışmanız gerekmektedir.

Enjektör Ömrü Ne Kadardır?

Enjeksiyon ömrü araç motor çeşidine göre değişmektedir. Aracınız benzinli ise yaklaşık olarak Km’de bir enjeksiyon bakımı yaptırmanız gerekmektedir. Dizel araçlarda ise yaklaşık olarak Km’de bir enjeksiyon temizliği ve bakımı yaptırılması gerekmektedir. 

Enjeksiyon Tamiri Fiyatları Ne Kadar? 

Enjeksiyon tamiri fiyatları araç markasına ve yıldan yıla değişkenlik göstermektedir. Araç modeline bağlı olarak enjeksiyon tamiri TL ila TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir. 

Enjeksiyon Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Enjeksiyon Kelimesi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kitap okurken film veya dizi izlerken ya da sohbet esnasında ilk defa karşılaştığımız veya daha önce aşina olduğumuz kelimelerin anlamlarını merak ederiz. Enjeksiyon kelimesi anlamı da bunlar arasında yer alır. Peki, Enjeksiyon kelimesi ne demek, TDK’ya göre ne anlama gelir ve kelimenin kökü nedir? İşte, Türk Dil Kurumu (TDK) bilgileri eşliğinde Enjeksiyon kelimesinin anlamı,doğru kullanım örnekleri ve diğer tüm detaylar

- kaynağı değiştir]
  1. ^Eşkin, Şerife (12 Şubat ). "Hemşirelik Mesleğinde Riskler".&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.