fps nedir / Oyun Performansını Etkileyen FPS Nedir? Neden Önemlidir? - Trendyol Blog

Fps Nedir

fps nedir

Oyunlardaki FPS Tam Olarak Nedir, Nasıl Ölçülür, Nasıl Artırılır, Kaç Olmalıdır?

Bilgisayarlarımızda oyun oynarken karşımıza çıkan bir kavram olan FPS, özellikle rekabetçi ve nişancı tarzındaki oyunlarda oldukça önemli bir yer alır. Tahmin edilebileceği gibi yüksek FPS değerleri almak oyunları akıcı oynamayı sağladığı için rekabette bir adım öne geçmenize yardımcı olur.

Peki önemli olduğunu az çok bildiğimiz FPS nedir? Sizler için bu soruya cevap vereceğiz. Bunların yanı sıra FPS değerini nasıl ölçebileceğinizi ve artırabileceğinizi anlatacak, ideal FPS değerinin ne kadar olması gerektiği hakkında fikir vereceğiz. Dilerseniz ilk olarak FPS’nin tanımıyla başlayalım.

FPS nedir?

FPS nedir

FPS, aslında iki farklı şeyin kısaltması olarak kullanılır. Bunlardan biri bir oyun türü olan First Person Shooter (Birinci şahıs nişancı), diğeri ise bu yazımızın ana konusu olan Frames Per Second (Saniyedeki kare sayısı). FPS, görüntü cihazının performansını ölçmeye yardımcı olan bir birimdir. Görüntüleme ekranında her saniye gerçekleşen tam kare tarama sayısı FPS değeri olarak gösterilir.

FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu şekilde ekran başındaki kişi görüntüyü çok daha akıcı ve pürüzsüz bir halde görür. Bu yüzden de yüksek FPS değeri hem daha güzel bir görüntü sunar, hem de oyunlarda daha iyi performans göstermenize yardımcı olur. İlk 3D oyunlar yalnızca 6 FPS kare hızına sahipken günümüzde bu sayı monitör teknolojileri sayesinde 300’lerin üstüne tırmanabiliyor.

FPS nasıl ölçülür?

FRAPS

  • Adım #1: FRAPS programını indirin ve kurun.
  • Adım #2: Programı kurduktan sonra açın ve üst tarafta gördüğünüz FPS kısmına tıklayın.
  • Adım #3: Ekranın sağ kısmında bulunan Overlay Corner kısmından FPS değerinin nerede gözükmesini istediğinizi seçin.
  • Adım #4: Overlay Hotkey kısmına FPS göstergesini açıp kapatmanızı sağlayacak tuşu kaydedin.

FRAPS aslında bilgisayarınızın ekranını fotoğraf ve video olarak kaydetmek için kullanmanıza yarayan bir program olsa da bunun dışında da işe yarıyor. Eğer oyununuzu Steam üzerinden oynamıyorsanız veya GeForce Experience gibi FPS değerlerinizi gösterecek herhangi bir programa sahip değilseniz, FRAPS programını kullanarak dilediğiniz oyunda FPS değerinizi görebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey FRAPS programını buraya tıklayarak indirip kurmak. Ardından yukarıda verdiğimiz adımları gerçekleştirin. Bunları yaptıktan sonra herhangi bir oyuna girmeniz durumunda FPS değeriniz belirttiğiniz alanda gözükecektir. Ayrıca FRAPS’ın başka bir özelliği olan benchmark testini de yapabilirsiniz. Bu, oyunda aldığınız ortalama FPS değeri ve minimumla maksimum FPS değerlerinizi görebileceğiniz anlamına geliyor. Bu şekilde sisteminiz için en ideal görüntü ayarlarını bulabilirsiniz.

FPS nasıl artırılır?

donanım geliştirme

  • Görüntü kartı sürücülerinizi güncelleştirin.
  • Arka planda açık kalan gereksiz uygulamaları görev yöneticisini kullanarak kapatın.
  • Sürücüleri birleştir ve iyileştir işlemini yaparak sürücüleri en iyi hale getirin.
  • Bilgisayarınızın güç ayarlarını düzeltin.
  • Windows’un görsel efektlerini kapatın.
  • Oyun çubuğunu kapatın ve arka plan kaydını devre dışı bırakın.
  • Oyunun grafik ayarlarını değiştirin.
  • Tam ekran modunu kullanın.
  • Bilgisayar parçalarınıza fazla riske girmeden overclock işlemi uygulayın.
  • Donanımınızı yenileyin ve üst seviye parçalar alın.

Eğer oyunlarda düşük FPS sorunuyla karşılaşıyorsanız, yapmanız gereken ilk işlem ekran kartı sürücülerinizi kontrol etmektir zira güncellenmemiş bir sürücü oyunlarda sıkıntı çıkarabilir. Bunun yanı sıra arka planda açık kalan gereksiz uygulamalar işlemciye yük bindirebilir ve bu da performansı etkiler. Sürücüleri iyileştirmek, güç ayarlarını düzeltmek ve Windows’un görsel efektlerini kapatmak da basit bir işlem gibi görülebilir ancak performansa doğrudan etkileri vardır.

Windows 10’da bulunan oyun çubuğu aslında sanıldığı kadar yararlı değil zira bu program bazı oyunlarda uyumsuzluk çıkarıyor ve performansı kötü etkiliyor. Bunun yanı sıra eğer bilgisayar arka planda oyunu kaydediyorsa, bu da işlemciye yük bineceğinden ötürü FPS düşüşüne yol açar. Oyunları tam ekran modunda oynamak da bu duruma engel olacaktır zira sistem gücünün çoğu, ekranı tamamen kaplayan oyuna odaklanacaktır.

İdeal FPS kaç olmalıdır?

hertz farkları

İdeal FPS kaç olmalıdır sorusu aslında birçok kişinin merak ettiği bir soru. Oyun oynarken yüksek FPS almak daha akıcı bir görüntü sunduğu için daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabilir ancak bu durum biraz da bilgisayarınıza bağlı olan monitörünüzün yenileme hızıyla alakalıdır. Bu konuya birazdan değineceğiz ancak ilk olarak ideal FPS değerinden bahsedelim.

Günümüz oyunlarını oynanabilirlik açısından ele aldığımız zaman 30 ve üstü FPS değeri oldukça yeterlidir. Bu FPS değerinde oyun takılma hissi yaratmaz, yalnızca üst FPS değerlerine göre biraz daha pürüzlü bir görüntü sunar. FPS değerinin 30’dan aşağı düşmeye başladığı durumlarda ise oyun bir noktadan sonra oynanamaz hale gelir ve insana tam anlamıyla çile çektirir.

Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri ise 60’tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir. Monitörlerdeki yenileme hızı da burada devreye girer. 60 Hz yenileme hızına sahip bir monitörde 300 FPS almanız pek bir şey ifade etmez zira size yansıyacak olan değer 60’tır. 75, 120, 144, 240 Hz gibi yüksek yenileme hızlarına sahip monitörlerde ise eğer yüksek FPS değerleri alırsanız, oyun sizlere tabiri caizse yağ gibi gelecektir.

Yüksek FPS değerlerinde ekran yırtılması nasıl önlenir?

ekran yırtılması

Eğer 60 Hz bir monitörünüz varsa ve FreeSync ya da G-Sync gibi özelliklere sahip değilse, yüksek FPS değerleri alabildiğiniz zaman başka bir problem ortaya çıkar: Tearing, yani ekran yırtılmaları. Eğer oyunda aldığınız FPS değeri monitörünüzün yenileme hızından yüksekse ekranda yırtılmalar oluşur. Bu da görüntünün bozulmasınaneden olarak kullanıcıyı rahatsız eder.

Bu durumun önüne geçebilmek için oyunlarda bulunan Vsync özelliği kullanılır. Vertical sync, yanidikey senkronizasyon olarak adlandırılan bu özellik, ekran kartınızın gönderdiği kare sayısının monitörün yenileme hızına sabitlenmesini sağlar. Bu şekilde monitörün yansıtabileceği kare sayısından fazlası gönderilmez ve yırtılmalar önlenir. Bu durumun performansı düşürdüğü düşünülse de aslında görüntü açısından oldukça yararlı bir özelliktir.

FPS nedir, nasıl ölçülür, nasıl artırılır gibi soruları yanıtladığımız ve bunların yanı sıra ideal FPS değeri hakkında fikir verdiğimiz yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğer sizlerin de FPS değerini ölçmek veya artırmak için kullandığınız farklı yöntemleriniz varsa bunları yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın. Bu ve bunun gibi haberlerimizin devamını kaçırmamak için bizleri takipte kalın.

Emoji İle Tepki Ver

132

FPS Nedir? Ne İşe Yarar?

FPS hızı nedir sorusunun yanıtına geçmeden önce bu kavramı açıklamakta fayda vardır. FPS, ”Frames Per Second” teriminin kısaltmasıdır. Bir oyun sever için hız, ses ve görüntü oldukça önemlidir. Bu kriterler, özellikle rekabetçi oyunlarında avantaj sağlar. Oyun dünyasının en önemli konularından biri olan FPS ölçümü, 1 saniyede ekrana aktarılan kare sayısını ifade eder.

FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir. Tüm bunlar, “FPS ne işe yarar?” sorusunu yanıtlar niteliktedir.

Yüksek FPS değeri, görüntüyü iyileştirmesinin yanı sıra oyunlarda iyi bir performans sergilemenize de imkân tanır. İlk 3D oyunlar 6 FPS gibi değerlere sahipken teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu sayı 300’lerin üzerine çıkar. Yüksek FPS değeri ile akıcı ve net görüntüler elde edebilir, oyuncu bilgisayarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Oyun oynarken görüntünün kasılması, akıcılığının bozulması ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Peki bu sorunun arka planında FPS değerinizin düşük olmasının yatabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? FPS, birçok oyuncunun zaman zaman yaşadığı kronik problemlerden biri.

FPS ya da Frame Per Second, oyun tutkunlarının mutlaka hakim oldukları bir kavramdır. Türkçe’de saniyedeki kare/görüntü sayısı olarak ifade edilebilir. Bir bilgisayar oyununu donmadan oynayabilmeniz için saniyede aldığınız FPS önemlidir. Online oyunların kalitesi açısından FPS belki de en önemli kavram. Fakat pek çok kullanıcı bu konu hakkında çok fazla bilgiye sahip değil. “FPS nedir, ne işe yarar ve nasıl ölçülür?” sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

FPS Nedir?

FPS yani Frame Per Second, saniyede ekrana aktarılan kare/görüntüdür. FPS, bilgisayarınızdaki ram ve ekran kartının performansını ölçer. Çünkü oyun oynarken hız ve görüntü oldukça önemlidir. Görüntü kaliteniz kötü olursa ya da hızınız yavaş olursa oyun oynarken sorunlar yaşarsınız ve iyi vakit geçirmek için yaptığınız online oyun oynama daha çok rahatsız edici bir hal alır. Örneğin; bir bilgisayarın saniyede 20 FPS yakalaması, saniyede 20 kare yakalayabiliyor demektir. FPS değeri ne kadar yüksekse oyun kaliteniz de o kadar iyi demektir; çünkü bilgisayarınız saniyede o kadar fazla görüntü alıyor demektir. 

FPS Nasıl Ölçülür?

FPS ölçmek için internette farklı programlar mevcuttur. FRAPS bunlardan en çok bilineni ve kullanılanıdır. FPS ölçmek için öncelikle bilgisayarınıza FRAPS indirin ve programı kurun. Daha sonra programı açın ve FPS yazısına tıklayın. Overlay Corner kısmından seçtiğiniz yerde de FPS değeriniz gözükecektir. Overlay Hotkey kısmında ise FPS gösterimini açıp kapatacağınız tuşu kaydetmeniz gerekir. Bütün bunları yaptıktan sonra oynamak istediğiniz oyunu açmalısınız. Böylece siz oyun oynarken FPS değeri bilgisayarınızın seçtiğiniz bölümünde, seçmediyseniz ise sağ üst köşesinde gözükecektir. Bu sayede FPS değerinizi öğrenebilir, isterseniz de ekran görüntüsü alabilirsiniz. 

FPS Kaç Olmalıdır?

Bilgisayarınızın modeline ve performansına göre FPS değeri değişebilir. Oyunlar için istenen FPS değeri en az 30’dur. Bu değerin artması görsel açıdan çok önemli olmayabilir çünkü insan gözünün saniyede yakalayabildiği görüntü sayısı sınırlıdır. Ancak FPS yükseldikçe kalite de yükselir. Bu sebeple ne kadar yüksek FPS o kadar iyi diyebiliriz. Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir. 

FPS Nasıl Artırılır?

Bilgisayarınızda oyun oynamayı seviyorsanız ancak FPS değeriniz düşükse ne yazık ki oyun kaliteniz düşer ve donmalar yaşayabilirsiniz. Bu sebeple de birtakım FPS artırma yöntemlerine başvurmanız gerekebilir. Öncelikle kullandığınız ekran kartının güncel olması oldukça önemlidir. Bu yüzden yapmanız gereken ilk adım ekran kartınızın sürücülerini güncellemektir. Çünkü oyun dünyası çok hızlı gelişiyor ve üreticiler de ekran kartlarını buna göre güncelleyebiliyorlar. Bunun dışında yapabileceğiniz diğer şey de arka planda çalışan uygulamaları kapatmaktır. Tıpkı ping sorunundaki gibi FPS değeri için de arka planda çalışan uygulamalar ekran kartını fazla kullandıklarından oyun oynarken bunları kapatmanızda fayda var. Yapabileceğiniz bir diğer şey ise oyunu indirdikten sonra ayarlarını düzenlemek. Genellikle oyunlar bilgisayarınızın ayarlarına otomatik olarak uyumlanıyorlar fakat siz yine de ayarlar kısmından bir oyunun grafik ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Oyun oynarken bilgisayarınızı güç tasarrufu modunda kullanmamanız da FPS değerini artırabilir. Bazı uygulamalar, bilgisayarınızda yüklü olan uygulamaların ram’ı meşgul etmemesini sağlar. Çünkü uygulamalar kapalı olsalar dahi ram’ı meşgul ediyor olabilirler. Bu uygulamalar sayesinde oyun oynarken bilgisayarınız sadece oyuna odaklanır, böylece görüntü kalitesini de artırmış olursunuz. 

Her oyuncunun keyifli bir oyun deneyimi için farklı ihtiyaçları ve beklentileri var. Bu durum, bir kişi için mükemmel bir FPS’in çok gerekli olmayabileceği anlamına da gelebilir. Sonuç olarak ihtiyaçlarınıza göre ideal FPS’i bulmak için ne tür bir oyun oynamak istediğinizi, monitor, ektran kartı gibi konfigürasyonlara ne kadar kaynak ayırmak istediğinizi ve nasıl bir internet bağlantısına ihtiyacınız olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

FPS (Frame Per Second) Nedir? Kaç Olmalıdır?

Bilgisayar üzerinden pek çok işlem gerçekleştirilir. Kimi bilgisayarı, işlerini halletmek için kullanırken kimide oyun oynamak için kullanabilir. Bilgisayarların kullanım şekilleri zaman içerisinde tasarım ve özelliklerini de değiştiren bir unsur olmuştur. Bilgisayarda oynanan oyunları akıcı bir şekilde oynamak için yüksek bir FPS değerine sahip olmak şarttır. Peki FPS nedir, nasıl ölçülür, ideal FPS kaçtır, FPS nasıl yükseltilir? Bu ve bunun gibi soruların yanıtları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Çünkü FPS, akıcı ve kaliteli bir görüntü için olmazsa olmazdır. Bilgisayarlarda oyun oynarken karşınıza çıkan bir kavram olan FPS, özellikle rekabetçi ve nişancı tarzındaki oyunlarda online oynanan oyunlarda daha önemli bir hal alır. Çünkü, bu gibi oyunlarda, her detayın net bir şekilde görülmesi ile zafer kazanılabilir. Tahmin edilebileceği gibi yüksek FPS değerleri almak oyunları akıcı oynamayı sağladığı için rekabette bir adım öne geçmenize ve hatta oyunu kazanmanıza yardımcı olur. Peki önemli olduğu bilinen FPS ne anlama gelir? Sizler için bu ve bunun gibi pek çok soruyu yazımızda yanıtladık. Yazıyı okumaya devam ederek, merak ettiğiniz sorulara kolaylıkla yanıt bulabilir ve daha iyi bir FPS için neler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

FPS Nedir? Ne İşe Yarar?

 

İngilizce “Frame Per Second’’ dilimizde ‘’Saniyelik Görüntü Sayısı” anlamına gelir. FPS kavramını kısaca tanımlayacak olursak tek saniyede ekrana aktarılan kare anlamına geldiğini söylemek yanlış olmaz. Bir bilgisayar oyununda oyuncu için en önemli özellik ses, görüntü ve görüntünün hızıdır. Ses daha çok bilgisayarın sahip olduğu ses sistemine bağlı bir olgu iken görüntü ve hız bilgisayarın sahip olduğu ana donanım birimlerine bağlı değişken özelliklerdir. İşte FPS  tam bu noktada öne plana çıkar. Çünkü FPS, bilgisayarın işlemci, ram ve ekran kartı performansınızı ölçen birime verilen addır. Örneğin, grafik özelliklerine göre saniyedeki yakalamış oldukları kare sayısı 30 FPS saniyede 30 kare yakalıyor anlamını taşır. FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı bir şekilde oynatılmasını mümkün kılar. Bu şekilde ekran başında oturan kişi görüntüyü çok daha akıcı ve net bir şekilde görme imkanı yakalar. Bu nedenle de yüksek FPS değeri hem daha kaliteli bir görüntü sunar, hem de oyunlarda daha iyi performans sergilemenize olanak sunar.

 

FPS Kaç Olmalıdır?

 

Oyunlarda aldığınız FPS değeri bilgisayarın performansına göre farklılık gösterebilmektedir. Fakat, bir oyun için en az olması gereken FPS değeri 25’dir. FPS 25 olduğunda bu oyunu rahatlıkla oynayabileceğiniz anlamına gelse de, bu bilgi her oyun için geçerlilik gçstermez Bazı online şekilde oynanan oyunlarda akıcı bir oyun deneyimi yaşamak için daha yüksek FPS değerine sahip olmak gerekir. Aksi halde, oyun sırasında, donmalar veya takılmalar meydana gelecektir. Peki, FPS kaç olmalıdır? Oyunlar için genellikle istenen FPS değeri 30’dur. Bilimsel verilere göre insan gözü saniyede 10 ila 12 görüntüyü gerekli yere işleyebilir. Sinemada izlenilen filmler ise daha çok 24 FPS şeklindedir. Yani bir oyunda 50-60 FPS değerini almanız aslında görsel açıdan çok önemli olmasa da oyun akıcılığı için büyük önem taşır. Kısaca, 30 FPS civarlarında değer aldığınız müddetçe herhangi bir sorunla karşılaşmanız pek de olası değildir. 24 FPS’in altına düşülmesi durumunda ise, takılmalar, donmalar ve kesik görüntüler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 30 ile 60 FPS değeri arasında gidip gelmek ise daha keyifli ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanıza olanak sağlar. 60 FPS’in üstüne çıkmak için ise kaliteli bir ekran kartı ve monitör almanız gerekir. Ekran kartı tek başına yüksek FPS değeri için yeterli bir donanım olarak görülmez. Bilgisayarın monitörü, RAM’i, işlemcisi, anakartı bir bütün olarak değerlendirilerek, satın alımlar yapılmalıdır.

 

FPS Nasıl Ölçülür?

 

FPS hakkında yapılan araştırmaların büyük bir bölümü, FPS nasıl ölçülür yönündedir. FPS’i ölçmek için bazı adımların izlenmesi gerekir. FPS ölçümünde ihtiyaç duyacağınız adımlar aşağıdaki gibi listelenebilir;

 

1. Öncelikle FRAPS programını indirerek işleme başlayabilirsiniz.

2. Ardından pratik şekilde programın kurulumunu gerçekleştirmelisiniz.

3. Programı kurduktan sonra açarak ve karşınıza açılacak sayfanın üst tarafında gördüğünüz FPS kısmına tıklayabilirsiniz,

4. Ekranın sağ kısmında yer alan Overlay Corner kısmından FPS değerinin nerede gözükmesini istediğinizi belirleyebilirsiniz.

5. Overlay Hotkey kısmına FPS göstergesini açıp kapatmanızı sağlayacak tuşu kaydederek erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

FRAPS aslında bilgisayarınızın ekranını fotoğraf ve video olarak kaydetmek için kullanmanıza yarayan bir program olarak kişilere sunulmuştur. Fakat, bunun haricinde FPS değeri ölçümü için de aktif olarak kullanılabilir. Eğer oyununuzu Steam üzerinden veya GeForce Experience üzerinden değil de farklı bir yerden oyunuyorsanız FPS değerlerinizi gösterecek bir programa ihtiyaç duyabilirsiniz. bahsi geçen sitelerde oynanan oyunlar içerisinde FPS değeriniz anlık olarak sizinle paylaşılır. Fakat farklı yerden oynanan oyunlarda bu durum geçerliliğini kaybeder. Bu nedenle de  farklı bir programa ihtiyaç duyabilirsiniz.

 

FPS Arttırmanın Yolları

 

Eğer oyunlarda veya bilgisayar kullanımı sırasında düşük FPS sorunu ile karşılaşırsanız, yapmanız gereken ilk şey ekran kartı sürücülerinizi kontrol etmek olmalıdır. Çünkü,  güncellenmemiş bir sürücü kartı oyunlarda sıkıntı çıkmasına neden olabilir. Sürücüleri iyileştirmek, güç ayarlarını düzeltmek ve Windows’un görsel efektlerini kapatmak da basit bir işlem gibi görünebilir fakat bilgisayar performansını doğrudan etkiler. Mevcut FPS değerinden memnun değilseniz, FPS arttırmanın yolları vardır. FPS değerini artırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

 

1. Görüntü kartınızı yenileyin,

2. Arka planda açık kalan kullanmadığınız tüm uygulamaları kapatın,

3. Bilgisayarınızın güç ayarlarını yeniden düzenleyin,

4. Oyunun mevcut grafik ayarlarını güncelleyin,

5. Tam ekran modunu kullanmaya başlayın,

6. Donanımınızı yenileyin ve kullandığınız modelin bir üst seviyesi olan parçaları tercih edin.

 

Yüksek FPS’in Video Kalitesine Etkileri

 

Kameralarda çekilen görüntüler ister sabit ister video formatında olsun temelde aynı prensibe sahiptir. Kameralarda bulunan mercek belirli bir süre açık kalır, ışık açığa çıkar ve bunun sonucunda da görüntü elde edilir. Bu sayede, bir çerçeve yakalanmış farklı bir deyişle kaydedilmiş olur. Hareketli resimler söz konusu olduğunda, insan gözünün film olarak algılayacağı art arda alınmış karelerin daha yumuşak geçişlere sahip olması gerekir. Bu nedenle de görüntüler,  23 ila 60 FPS arasında kaydedilir. 1 FPS, 1 Hz’e eşittir ve hertz, 1 saniyedeki değişen yenileme hızını ifade eder. Bilgisayar monitörünün Hz değeri ne kadar yüksek ise, monitör paneli kişilere maksimum Hz değeri kadar FPS sunabilir. İnsan gözü 60 FPS ve yukarısında, düşük kare hızlarındaki fark kadar hissedilir bir farkındalık içerisinde bulunmaz. Fakat, saniye başına daha yüksek kare hızına sahip olmanın avantajları kolaylıkla fark edilebilir.

 

Vodafone ile oyun dünyasında avantajlı hissedebilirsiniz. Vodafone tarifeleri arasında yer alan fiber internet paketlerinden birini tercih ederek kullanmaya başlayabilirsiniz. Vodafone aracılığı ile internet kullanımınızı verimli bir hale getirebilir ve Vodafone ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz. İdeal internet paketi önerileri ile internet kullanım alışkanlıklarınıza uyacak paketi kolayca tercih edebilirsiniz. ADSL internet nedir, alan adı nedir gibi sorularınıza yanıt bulmak için yine Vodafone içeriklerinden yararlanabilirsiniz.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir