hepazec endikasyonları / HEPAZEC 200 MG FILM TABLET (12 TABLET) Yan Etkileri Nelerdir? | ilaclar.net

Hepazec Endikasyonları

hepazec endikasyonları

İrritabl Barsak Sendromu Tedavisi

 
 

İRRİTABL BARSAK SENDROMUNDA YENİ TEDAVİ SEÇENEKLERİ

Sayın okuyucularım; bundan önceki yazılarımızda irritabl barsak sendromu (İBS) konusunda temel bilgileri sizlere aktarmaya çalıştım.Bu yazımızda hastalığın tedavisini anlatacağım.Tedavide birtakım yenilikler mevcut.Bu yazıyı merakla beklediğinizi tahmin ediyorum.

1.İBS  tedavisinde ana prensipler nelerdir ?

Tedavide hastanın hekim ile ilişkileri önemlidir.Hastanın güvenini sağlamalı ve hastanın ruhsal yapısı iyi tanınmalıdır.Emosyonel ve fiziki stressin şikayetleri artırdığı bilinmelidir.Ayrıca hastalığın ne olduğu hakkında hastaya detaylı bilgiler verilmeli,bu hastalığın kansere yol açmadığı açık olarak anlatılmalıdır.Yine bu hastalığın kronik bir hastalık olduğu ve kesin bir tedavisinin olmadığı net olarak ortaya konmalıdır.

Tedavinin  süresi  kesin belli değildir, ömür boyu sürebilir.Ancak  hastalığın aktif döneminde tedavi süresi  minumum  8-12 hafta olmalıdır.

Tedaviye başlamadan önce hastalığın karakterini  belirlemek  zorundayız.Çünkü  ishal  baskın veya kabızlık  baskın hastalarda tedavi  seçenekleri  farklıdır.

Diyet tedavide oldukça  önemli yer tutar.Kabızlığın hakim olduğu hastalarda bol posa kapsayan diyet faydalıdır.Diyetteki posa hastaya maddi bir yük yüklemeden ince saf kepek ile sağlanabilir.Kepek kolon içi basıncı azaltarak,barsağın geçiş  zamanını normalleştirir.Yemeklerde birer çorba kaşığı miktarında buğday kepeği  çorba veya diğer yemeklerin içine koyularak verilebilir.Aşırı gaz yapan yiyecekler hariç tutulmalıdır.Su alımının artırılması uygundur.Ayrıca spor yapmanın yararı vardır.Hastalara yaşına uygun spor yapmalarını öneriyoruz.Özellikle günde 30-45 dakika tempolu yürüyüş kabızlık olan hastalarda çok yararlıdır.

İshalin hakim olduğu hastalarda  kepekli gıdalardan kaçınmalıdır.Bunlarda ishal kesen ilaçlar gerektiğinde kullanılmalıdır.En küçük etkili dozlarda ve çok kısa bir zaman süresinde kullanılması ve sonra kesilmesi uygundur.Bu ilaçları sürekli vermiyoruz. Eczanelerde ishal kesici olarak ‘’ Lomotil’’ ve ‘’ Lopermid’’ bulunmaktadır.

Yemeklerden sonra karın ağrısı olan hastalarda yemeklerden 30-60 dakika önce alınan antispazmodikler  (spazm çözücü) faydalıdır. İBS hastaları bu ilaçları gayet iyi bilirler.Antispasmotik olarak kullanılan ilaçlar şunlardır:

DİREK  DÜZ KAS GEVŞETENLER:

Mebeverine(Duspatalin, Duspaverin, Duskonal,Mebefit)  bazı  İBS semptomlarını  giderirler

Trimebutin maleat (Debridat, Tribudat, Gismotal,Puridat,Debrutin ) hem ishal  hem de kabızlıkta  kullanılır

KALSİYUM KANAL BLOKERLERİ:

Alverin sitrat (Meteospazmyl, Spazzı)

Pinaverium  bromide (Dicetel, Pinades)

Hyoscyamine. (buskopan, trankobuskas, spazmotek, molit)

2.İBS tedavisinde diyetin  yeri  var mıdır ?
Bu hastalık için özel bir diyet listesi yoktur.Biz hastalarımıza diyet yapmasını önermiyoruz.Ancak gastroenterolojide temel prensiplerden  bir tanesi  şudur.Hasta  belli gıdaların kendine dokunduğunu  ve karın ağrısını, şişkinliğini  artırdığını tespit etmişse o gıdalardan uzak  durmasını özellikle öneriyoruz.
Ülkemizde  süte  tahammülsüzlük  sık rastlanan bir tablodur.Eğer hastada  süt ve süt ürünleri alındığında  karın ağrısı, gaz, ishal şikayetleri  ortaya çıkıyorsa  süt ve süt ürünlerini az tüketmelerini öneriyoruz. Bunun dışında  genellikle fazla yağlı yiyecekler, gaz üreten besinler de ;
kuru baklagiller, karnabahar, lahana, brokoli, kızartma,gazlı içecekler,portakal ve portakal suyu,mandalina,nar ve nar suyu,süt ve süt ürünleri,salatalık,domates,roka,alkol
yağlı gıdalar, mayonez, açma ve poğaça şikayetleri  arttırabilir.Suni  tadlandırıcılar ve diyet besinlerin  kullanımı da sınırlandırılmalıdır. Çünkü bunların fazla kullanımı şişkinlik ve ishal nedeni  olabilir.

3.İBS tedavisinde psikiyatrik değerlendirme ve buna yönelik neler söyleyebiliriz ?

Önemli bir konu doktorların çoğu kere üzerinde durmadıkları gizli (maskeli) veya açık psişik yakınmaların tedavisidir.İBS tanısı konan hastalarda ruhsal bir sorunun olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır.Psişik sorunlarda ilaç dışı tedavi yöntemleri yararlı olabilir.Ancak  depresyon tanısı doğru koyulmuş ise antidepresan grubu ilaçlar tedavide önerilmelidir.Antidepresanlar, ruh halini düzeltici  etkilerinden bağımsız olarak ağrıyı azaltıcı özelliklere de sahiptir ve bundan dolayı karın ağrısı olan hastalarda yararlı olabilir.Depresyon tedavisinde kullanılan trisiklik antidepresan imipramin  barsaklarda  geçişi yavaşlatır, ön plandaki yakınması ishal olan olgularda önerilebilir.Buna karşın diğer gruptan olan paroxetine ince barsaklardaki geçişi  hızlandırır.Kabızlığı baskın olan İBS’li  olgularda kullanılabilir.Psikiyatrik tedaviler mutlaka uzman kontrolü altında sürdürülmeli ve doktorun önerisi dışında tedavi kesilmemelidir.

4.İBS tedavisinde yeni seçenekler nelerdir ?

İBS tedavisinde çeşitli  klinik çalışmalarda;  tüm vucutta etkili olan antibiyotikler (neomycin, metronidazole, ciprofloxacin) kullanılmıştır. İBS’li hastaların %50’inden fazlasında ince barsaklarda aşırı bakteriyel çoğalma  saptanmıştır.Bu hastalarda karında şişlik, gaz, karın ağrısı, sulu ishal gibi yakınmalar sık görülür.

Bu nedenle ince barsaklarda  bakteriyel  aşırı çoğalmayı  tedavi etmek ve buna bağlı barsak yakınmalarını  iyileştirmek hedef olarak belirlenmelidir.Yapılan birçok  çalışmalardan elde edilen veriler İBS’ de bakterilerin rolünü desteklemektedir. Ancak  ciddi yan etkiler  ve antibiyotik  direnç  gelişimi yukarıda saydığım antibiyotiklerin tedavide kullanımını  sınırlamaktadır.Bu nedenle araştırıcılar barsaklardan emilmeyen, sistemik yan etkileri olmayan ve antibiyotik direncine yol açmayan  RİFAXİMİN ‘i  ince barsaklarda  bakteriyel  aşırı çoğalma ve İBS tedavisinde kullandılar.

Çok sayıda bilimsel araştırma  Rifaksimin’in  ,  İBS de yakınmaları düzelttiğini göstermektedir.

Diğer  yukarıda bahsedilen ilaçlarla  tedavi  kesildikten sonra hastanın yakınmaları tekrarlamaktadır.

Buna  karşı Rifaksiminle  yapılan tedavilerde Rifaksimin tedavisi tamamlandıktan sonra 10 hafta boyunca  İBS  yakınmalarında düzelme devam eder .Bu bulgular sürekli antibiyotik vermeden aralıklı uygulamalar ile yakınmaların  kontrol altında tutulabileceğini göstermektedir.

Rifaksimin karında şişkinlik, sık gaz çıkarma şikayeti olan hastaların  tedavisinde  emniyetli ve etkilidir .Özellikle yoğun gazı olan ve kendini hamile gibi hisseden kadın hastalarda Rifaksimin  tedavisi  yararlıdır.On gün süreyle 3x2 tablet alınması yeterli tedavi  sağlamaktadır.

Bir diğer çalışmada İBS tanısı konan  ve ince barsaklarda bakteriyel aşırı çoğalma saptanan 84 hastada değişik antibiyotiklerin (rifaximin, neomycin, ciprofloxacin) etkinlikleri  karşılaştırıldı. Çalışma sonunda  Rifaksiminin  İBS  yakınmalarını düzeltmede  diğer  antibiyotiklere göre daha etkili  olduğunu  göstermektedir .

Başka bir çalışmada 34 İBS hastası ve 21 sağlıklı gönüllüye ;  rifaximin 2x400 mg, 7 gün veya

Aktif kömür bileşiği (2x400 mg) 7 gün verildi .Şişkinlik, karın ağrısı, gaz çıkarma sayısı, karın çevresi  ve soluk  havasında H2 ölçümleri yapıldı .Rifaksiminle tedavi edilen hastalarda aktif kömür bileşiği alanlara  göre gaz çıkarma sayısında ve karın çevresinde  anlamlı bir azalma saptandı .

Yine başka bir çalışmada İBS li 97 hastanın 54 ünde ( % 56 sında ) ince barsakta aşırı bakteri çoğalması saptandı .Bu 54 hastaya 1 hafta süreyle  rifaksimin 1200 mg/gün tedavisi uygulandı ve hastaların %50’inde iyilik hali saptandı. Bu hastalarda gözlenen karında  şişkinlik, rahatsızlık ve ishal yakınmaları  belirgin düzeyde  azaldı.

Rifaksimin İBS olan hastaların % 33-92 sinde  genel olarak yakınmaları düzeltir  ve İBS’ li hastaların % 84 ünden  fazlasında  ince bağırsaklardaki aşırı bakteriyel  üremeyi  ortadan kaldırır.Tedavi sonrası 10 hafta boyunca da bu iyilik durumu devam etmektedir .Rifaximin tedavisinin ciddi hiçbir yan etkisi yoktur.

 

 

 

 

 

 

Rifaksimin ne için kullanılır?

Rifaksimin sistemik emilimi minimal oral olarak kullanılan bir antibiyotiktir.

Eczanelerde çok çeşitli isimler şeklinde bulunur örneğin COLIDUR, HEPAZEC, NORMIX, REFIDEX, Xifaxan, Rifagut vb.

Nerede kullanılır?

Rifaksimin antibiyotikler olarak adlandırılan bir ilaç grubunda yer alır ve bağırsak için antimikrobiyal bir ajan olarak kullanılır. Bu gruptaki ilaçlar Sindirim sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Örneğin:

UNUTMAYIN !!!

Rifaximin gibi antibiyotikler soğuk algınlığı, grip veya diğer viral enfeksiyonlarda işe yaramaz. Gerekli olmadığında antibiyotik almak, daha sonra antibiyotik tedavisine dirençli bir enfeksiyon kapma riskinizi artırır.

Nasıl kullanılır?

Rifaximin/Rifaksimin, ağız yoluyla yiyecekle veya yiyeceksiz olarak alınacak bir tablet olarak gelir. Rifaximin, gezgin ishali tedavi etmek için kullanıldığında, genellikle 3 gün boyunca günde üç kez alınır. Rifaximin hepatik ensefalopati ataklarını önlemek için kullanıldığında, genellikle günde iki kez alınır. Rifaximin irritable barsak sendromunu tedavi etmek için kullanıldığında, genellikle 14 gün boyunca günde üç kez alınır.

Rifaximin almayı hatırlamanıza yardımcı olmak için, her gün aynı saatlerde alın. Reçetenizin etiketindeki talimatları dikkatlice izleyin ve anlamadığınız herhangi bir bilgiyi doktorunuzdan veya eczacınızdan açıklamalarını isteyin. Rifaximin’i tam olarak belirtildiği şekilde alın. Daha fazla veya daha az almayın veya doktorunuzun önerdiğinden daha sık almayın.

Gezgin ishali tedavisi için rifaximin kullanıyorsanız, ilacı kullanmaya başlamanızdan sonraki belirtileriniz 24 ila 48 saat içinde iyileşmelidir. Eğer semptomlarınız geçmezse veya daha da kötüye giderse veya ateş veya kanlı ishal geliştirirseniz doktorunuzu arayın.

Eğer irritable barsak sendromunu tedavi etmek için rifamaxin kullanıyorsanız ve tedavinizi tamamladıktan sonra semptomlarınız geri dönüyorsa doktorunuzu arayın.

Kendinizi daha iyi hissetseniz bile, rifaximin’i belirtildiği gibi alın. Gezgin ishali veya irritabl bağırsak sendromunu tedavi etmek için rifaximin kullanıyorsanız ve çok yakında almayı keserseniz veya doz atlarsanız, enfeksiyonunuz tamamen iyileşmemiş olabilir ve bakteriler antibiyotiklere dirençli hale gelebilir.

Hepatik ensefalopatiyi önlemek için rifaximin kullanıyorsanız, ensefalopati belirtileri yaşayabileceğiniz için doktorunuzla konuşmadan almayı bırakmayın.

Hepatik Ensefalopati (HE) nedir?

Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda görülen nöropsikiyatrik anormalliklerdir. Karaciğer yetmezliği sonucu oluşan metabolik anormalliklere bağlı olarak gelişen beyin fonksiyon bozukluğunu ifade eder (düşünce, davranış ve kişilik değişiklikleri). HE tanısı için altta yatan başka nörolojik ve metabolik anormallik olmamalıdır.

Rifaximin almadan önce,

Rifaximin (Rifaksimin), rifabutin (Mycobutin), rifampin (Rifadin, Rifamate, Rifater, Rimactane), rifapentin (Priftin), başka bir ilaç veya rifaximin kapsülündeki herhangi bir katkı maddesine alerjiniz varsa doktorunuza ve eczacınıza söyleyin. Malzemelerin bir listesini doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Doktorunuza ve eczacınıza reçeteli ve reçetesiz satılan diğer ilaçlar, vitaminler, besin takviyeleri ve son zamanlarda aldığınız veya aldığınız bitkisel ürünleri söyleyin. Siklosporin (Gengraf, Neoral, Restasis, Sandimmune) veya diğer antibiyotiklerden bahsettiğinizden emin olun. Doktorunuz ilaçlarınızın dozunu değiştirmek, yan etkiler için sizi dikkatle izlemek veya ishali farklı şekilde tedavi etmek zorunda kalabilir.

Karaciğer hastalığınız olup olmadığını doktora söyleyiniz.

Doktorunuza hamile olup olmadığınızı, hamile kalmayı planladığınızı veya emzirdiğinizi söyleyin. Rifaximin kullanırken hamile kalırsanız doktorunuzu arayın.

Rifaximin Yan Etkileri

Bu ilaç hangi yan etkilere neden olabilir?

Rifaximin/Rifaksimin yan etkilere neden olabilir. Bu belirtilerden herhangi birinin şiddetli olup olmadığını veya kaybolmadığını doktorunuza söyleyin:

Bazı yan etkiler ciddi olabilir. Aşağıdaki semptomlardan herhangi birini yaşarsanız derhal doktorunuzu arayın:

  • Tedaviniz sırasında veya 2 ay sonra mide krampları ve ateş ile birlikte oluşabilecek sulu veya kanlı ishal
  • kurdeşen
  • isilik
  • kaşıntı
  • nefes alma veya yutma zorluğu
  • yüz, boğaz, dil, dudaklar, gözler, eller, ayaklar, ayak bilekleri veya alt bacakların şişmesi
  • ses kısıklığı

Rifaximin diğer yan etkilere neden olabilir. Bu ilacı alırken olağandışı sorunlarınız varsa doktorunuzu arayın.

Başka hangi bilgileri bilmeliyim?

Doktorunuzla bütün randevularınızı saklayın.

Kimsenin ilacınızı almasına izin vermeyin. Reçetenizi tekrar doldurma konusunda herhangi bir sorunuz olursa eczacınıza sorunuz.

Aldığınız tüm reçeteli ve reçetesiz (reçetesiz) ilaçların yanı sıra vitaminler, mineraller veya diğer besin takviyeleri gibi ürünlerin yazılı bir listesini tutmanız önemlidir. Her doktora gittiğinizde veya hastaneye kabul edildiğinizde bu listeyi yanınızda getirmelisiniz. Acil durumlarda yanınızda taşımak da önemli bilgilerdir.

Hepazec 200 Mg Kullananlar Yorumları?

İçindekiler

Hepazec mide-bağırsak enfeksiyonlarında, hepatik ensefalopati, turist ishali durumunda, diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (hassas bağırsak hastalığı), kandaki amonyak ve bileşimlerinin miktarı arttığı zaman kullanılan ilacın etkisini arttırmak amacıyla kullanılan etkili bir ilaçtır. Hepazec kullananlar yorumlar, fiyatı, muadili, yan etkileri, faydaları ve akıllara diğer gelen soruların cevapları hepsi yazımızda.

 

Hepazec Nedir?

 

Hepatik ensefalopati, şiddetli mide-bağırsak enfeksiyonlarında, Turist ishali (Yetişkinlerde rastlanılan, kanlı dışkı veya ateşin görülmediği, son 24 saat içinde 8 veya 8’ den fazla biçimsiz (sulu veya yumuşak) dışkının görüldüğü bir hastalık) durumunda, kandaki amonyak ve bileşimlerinin miktarı arttığı zaman kullanılan ilacın etkisini arttırmak amacıyla ve diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (hassas bağırsak hastalığı) tedavisinde kullanılan güçlü bir ilaçtır.

Bu ilaç tek başına ya da daha yaygın olarak laktuloz içeren bağırsak yumuşatıcı bir ilaçla beraber kullanılabilir. Pembe renkli, oval, çentiksiz bir yapısı vardır. Her kutuda 12 adet vardır ve kırmızı bir kutusu vardır. Son derece güçlü bir ilaçtır kullanıcı memnuniyeti oldukça yüksektir. Hepazec 200 mg şeklindedir ve ağızdan alınarak kullanılır.

Antibiyotikler olarak isimlendirilen bir ilaç grubunda yer alır ve antimikrobiyal bir ajan olarak kullanılan rifaksimin içeriğinde bulunur. Bu ilacı 18 yaşından küçükler kullanamaz. Antibiyotik olduğu için sadece reçeteli olarak satılmaktadır. Reçetesiz bu ilacın satışı yoktur. Reçete edildiğinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. İçeriğinde kortizon yoktur. Bu hapın ruhsat sahibi ve üreticisi İlko İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üretim yeri ise Selçuklu-Konya’dır.

 

Hepazec 200 Mg Film Tablet İçeriği

 

Etken (etkin) maddesi: Rifaksimin (1 tablette 200 mg etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Mikrokristal selüloz PH 101, mikrokristal selüloz PH 200, sodyum nişasta glikolat, talk, gliserol distearat, kolloidal silikon dioksit, hipromeloz, titanyum dioksit, propilen glikol, kırmızı demir oksit, Disodyum EDTA.

İlginizi Çekebilir: Colidur Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Hepazec Ne İşe Yarar?

 

  • Şiddetli mide-bağırsak enfeksiyonlarının iyi edilmesinde kullanılır.
  • Turist ishali (Yetişkinlerde rastlanılan, kanlı dışkı veya ateşin görülmediği, son 24 saat içinde 8 veya 8’ den fazla biçimsiz (sulu veya yumuşak) dışkının görüldüğü bir hastalık) durumunda kullanılır.
  • Kandaki amonyak ve bileşimlerinin miktarı arttığı zaman kullanılan ilacın etkisini arttırmak amacıyla ve diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (hassas bağırsak hastalığı) tedavisinde kullanılır.
  • Hiperamonemi tedavisinde ko-adjuvant olarak kullanılır.
  • Kolorektal cerrahide enfektif komplikasyonların profilaksisi durumunda tercih edilir.
  • Kronik bağırsak inflamasyonu gibi rifaksimine duyarlı bakterilerin neden olduğu gastrointestinal hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Hepatik ensefalopati tedavisinde kullanılır.

 

Hepazec 200 Mg Faydaları

 

  • Sindirimin sağlıklı bir şekilde olmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin sağlığını korur.
  • Gaz çıkışı ile beraber kişiyi rahatlatır.
  • Şişkinlik, mide bulantısı gibi durumları ortadan kaldırarak kişinin sindirimin düzenli işlemesine yardımcı olur.
  • Bağırsak kaslarının düzenli çalışmasına yardımcı olur.

 

Hepazec 200 Mg Nasıl Kullanılır?

 

  • Hekiminizin önerisine uyun yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerine dikkat edin.
  • Hekiminizin farklı bir şey önermezse bu ilacın kullanım süresi 7 gündür. Bu süreyi sadece hekiminizin değiştirebilir.
  • Kırmadan, bölmeden tek parça halinde bol su ile yutularak kullanılmalıdır.
  • Yemeklerle beraber ya da aç karnına kullanılır.
  • Akut mide-bağırsak kanalı enfeksiyonları, turist ishali tedavisi durumunda yetişkinler 8 saatte 1 tablet şeklinde alınmalıdır. Kanda amonyum düzeyinin artmasında tedaviye yardımcı olarak her 8 saatte 2 tablet alınmalıdır. Diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (İshal ağırlıklı hassas bağırsak hastalığı) tedavisinde 8 saatte 2 tablet alınmalıdır. Kullanım dozları bu şekildedir.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım durumu

12 yaşından büyüklerde kullanılabilir.

Yaşlılarda kullanım durumu

Yaşlılarda ve 65 yaşından büyüklerde normal dozlarda kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım durumu

Hamile ve emziren annelerde bu ilaç kullanılmaz.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım durumu

Doktor önerisine göre iki hasta grubunda da kullanılabilir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanma durumu

Siklosporin (immünosupressör, bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç), varfarin (kan pıhtılaşmasını önleyici ilaç) veya oral kontraseptif (doğum kontrol hapı) kullananlar durumu doktoruna söylemeli.

Araç ve makine kullanma durumu

Araç ve makine kullanımı etkilemez.

Kullanım miktarından fazla kullanırsanız

Fazla kullanımı yan etki riskini ortaya çıkarabilir bundan dolayı da doktora muayene olmalısınız. Çok fazla kullanım durumunda mide yıkanması gerekebilmektedir.

Kullanım dozunu unutursanız 

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanma durumu

Tok karnına yada yemekle beraber kullanılabilir. Alkol ile beraber alınmaz.

 

Hepazec 200 Mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

 

  • Bu ilaca karşı alerjisi olanlar kullanıma başlamamalıdır.
  • Kullanımda yaş sınırı vardır 12 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  • 7 gün düzenli şekilde kullanın yoksa hastalığınız iyileşmez.
  • İçeriğindeki maddelerden dolayı olumsuz bir etki beklenmez.
  • Emziren annelerde anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.
  • Bu hap idrar renginizde kırmızılaşma yapabilir.
  • Tedavide durum kötüye giderse kullanımı bırakın.
  • 7 günlük tedaviden sonra kullanıma ara verin ve sürekli kullanıma devam etmeyin.

 

Hepazec Kimlerde Kullanılmaz?

 

  • Bu ilaca alerjisi olan kişilerde
  • 12 yaşından küçüklerde
  • Hamilelerde (gebelerde)
  • Emziren annelerde
  • Bağırsak tıkanıklığı durumunda
  • Ateş durumunda
  • Kabızlık, kanlı dışkı, bağırsak tıkanması nedeniyle karın ağrısı ve kusma şikayetleri olan kişilerde
  • Son 24 saat içinde 8 veya 8’den fazla biçimsiz dışkısı olan kişilerde

 

Hepazec Yan Etkileri

 

Bu ilaç duyarlılığı olan kişilerde yan etki göstermektedir. Ciddi yan etkiler ortaya çıkarsa bir sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda var.

Yaygın yan etkiler

  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Gaz
  • Karında şişlik
  • Kabızlık
  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Ateş
  • Acil tuvalete gitme ihtiyacı
  • Bulantı
  • Kusma
  • İstemsiz ve ağrılı veya etkisiz ıkınma

Yaygın olmayan yan etkiler

  • Vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelen mantar hastalığı, pamukçuk (kandidiyazis)
  • Soğuk algınlığı
  • Boğazın şişmesi
  • Uçuk, içi sıvı dolu kabarcık
  • Burun ve yutak iltihabı
  • Kandaki beyaz kan hücrelerinde artış
  • Kandaki monosit sayısında anormal artış
  • Kanda nötrofil sayısının düşmesi
  • İştah kaybı
  • Vücutta sıvı kaybı
  • Uykusuzluk
  • Anormal rüyalar
  • Depresif ruh hali
  • Sinirlilik
  • Şiddetli baş ağrısı (Migren)

Bilinmeyen sıklıkta görülen yan etkiler

  • Bakteriyel enfeksiyonlar (Klostridyal enfeksiyonlar)
  • Kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen
  • Kırmızımsı mor renkte, basmakla solmayan deri döküntüsü(purpura)
  • Bayılacak gibi olma durumu
  • Çoğunlukla diz altı kısımda bulunan kırmızımsı ve ağrılı topuklara neden olan cilt iltihabı (eritema)
  • Anormal kan testleri
  • Vücudun ilaca karşı gösterdiği ciddi tepkiler (anafilaktik reaksiyonlar), ilaca karşı aşırı duyarlılık (alerjik reaksiyonlar)
  • Deride kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kabuk bağlama vb. doku bozukluklarıyla kendini gösteren ve bulaşıcı olmayan bir deri hastalığı (egzama)

Çok ciddi yan etkiler

  • Döküntü, kaşıntı
  • Nefes almayı veya yutkunmayı zorlaştırabilecek şekilde yüzde, dudaklarda, dilde ve/veya boğazda şişme ile kendini gösteren şiddetli alerjik reaksiyon.

 

Hepazec 200 Mg Fiyat 2023

 

200 mg 12 film tablet fiyatı 67.50 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Normal reçete ile satılmaktadır. Doktorunuz reçete ederse devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Reçetesiz satışı yoktur. Aile hekimleri bu ilacı reçete edebilir. Satın alırken son kullanma tarihine ve ürünün ambalajının zarar görmemiş olmasına dikkat edin.

 

Hepazec Muadili

 

Bu ilacı bulamadığınızda aynı sonuçları alacağınız başka ilaçlarda vardır. Bu ilaca muadil yani eşdeğer olan ilaçların listesi şu şekildedir;

  • Colidur tablet
  • Normix film tablet
  • Refidex film tablet

 

Hepazec 200 Mg Film Tablet Saklama Koşulları

 

İlacın etkisini kaybetmemesi açısından doğru saklamak önemlidir. 25 derecedeki ılık ortamlarda bu ilacı saklayın. Ayrıca direk güneş ışığı alan bir yere bu ilacı kesinlikle koymayın. Kendi ambalajında ve kutusunda muhafaza edin. Bozulduğunu hissettiğiniz ürünleri kesinlikle kullanmadan atın.

 

Hepazec Prospektüs

 

Özet şeklinde prospektüs bilgilerini verdim bu konuda da prospektüs bilgilerinin tüm detaylarını size ulaştırdık. Bu bilgilere göz atmadan bu ilacı kullanmaya başlamayın.

Hepazec Etken Maddesi Nedir?

Bu ilacın etken maddesi Rifaksimin’dir.

Hepazec 200 Mg Antibiyotik Mi?

Antibiyotiktir ve oldukça etkilidir.

Hepazec İshal Yapar Mı?

Yan etkileri arasında vardır ama bu durum herkeste görülmez.

Hepazec 200 Mg Reçetesiz Alınır Mı?

Reçetesiz olarak satılmaz mutlaka doktora gidip reçete ettirmelisiniz.

 

Hepazec Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Hepazec Aç Mı Tok Mu?

Cevap 1: Aç ya da yemeklerle beraber kullanılır.

Soru 2: Hepazec Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Cevap 2: Aile hekimi yazabilir.

Soru 3: Hepazec Adet Geciktirir Mi?

Cevap 3: Adet (regl) geciktirme durumu yoktur.

Soru 4: Hepazec Gaz Yapar Mı?

Cevap 4: Gaz yapabilir.

Soru 5: Hepazec Uyku Yapar Mı?

Cevap 5: Uyku yapma durumu yoktur.

Soru 6: Hepazec Kaç Gün Kullanılır?

Cevap 6: 7 gün kullanılır daha fazla kullanma durumuna ancak doktorunuz karar verebilir.

Soru 7: Hepazec Halsizlik Yapar Mı?

Cevap 7: Halsizlik yapmaz.

Soru 8: Hepazec Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Cevap 8: Etkisini hızlıca bir gün içerisinde göstermeye başlar.

Soru 9: Hepazec Kortizonlu Mu?

Cevap 9: Kortizonlu bir ilaç değildir.

Soru 10: Hepazec Hamilelerde Kullanılır Mı?

Cevap 10: Hamilelerde bu ilaç kullanılmaz.

Soru 11: Hepazec Emziren Annelerde Kullanılır Mı?

Cevap 11: Emziren annelerde bu ilaç kullanılmaz sadece doktor önerisi ile kullanılabilir.

Soru 12: Hepazec 200 Mg Tableti Devlet Ödüyor Mu?

Cevap 12: Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

Soru 13: Hepazec İrritabl Bağırsak Sendromu?

Cevap 13: Kullanılır ve oldukça da sonuç veren bir ilaçtır.

Soru 14: Hepazec İshali Keser Mi?

Cevap 14: Bağırsak düzensizliğinden kaynaklanan ishali kesmektedir.

Soru 15: Hepazec Günde Kaç Defa Kullanılır?

Cevap 15: Günde 3 yada 6 kez kullanılır.

Soru 16: Hepazec Kilo Aldırır Mı?

Cevap 16: Kilo aldırma durumu yoktur.

 

Hepazec 200 Mg Kullananlar Yorumları

 

Bu ilacın nasıl etki ettiğini merak ediyorsanız daha önce ki kullananların yorumlarına bakabilirsiniz. İşte kullanıcıların genel olarak yorumları;

Kullanıcı deneyimi: Ağrı, şişkinlik ve kabızlık durumları için bire bir ve çok etkili. Tavsiye ederim antibiyotik özellikli bir ilaç. Reçete edilmesi durumunda sigorta ödüyor.

Kullanıcı deneyimi: İshal durumunda kullandığım ve iyi sonuç aldığım bir ilaç kesinlikle tavsiye ederim. ishal durumunuz sıkıntılı geçiyorsa kullanın derim.

Kullanıcı deneyimi: Mide ve bağırsaktaki enfeksiyon için kullandım çok iyi geldi bana iki günde ayağa kalktım. Ayrıca herhangi olumsuz bir etki de görmedim diyebilirim.

Kullanıcı deneyimi: Kronik bağırsak sorunum için doktorumun düzenli tedavi yaptığı ilaç diyebilirim ve oldukça da faydasını gördüm.

Kullanıcı deneyimi: Deneyin derim oldukça iyi bir ilaç ve de etkili. Herkeste aynı etkiyi göstermiyor yalnız ona göre.

Kullanıcı deneyimi: Uzun süre kullanılacaksa doktor önerisine göre kullanılmalı aksi takdir de bir hafta kullanım süresi var.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir