kadayıf / Mercedes-Benz – Wikipedia

Kadayıf

kadayıf

redigera wikitext]

Personer i Mercedes-Benz historia.

Källor[redigera

Daimler AG äger både Mercedes-Benz och världens största lastbilstillverkare. Nu ska de två koncernerna skiljas åt. Daimler ska sedan döpas om – till Mercedes-Benz.

Daimler-koncernen ska sära på sina två huvudverksamheter, personbiltillverkning och lastbilstillverkning, och börsnotera den sistnämnda, avslöjade man under onsdagen.

Till årsskiftet ska Daimler Truck listas på Frankfurtbörsen och vid en &#;lämplig tidpunkt&#; döpa om sig till Mercedes-Benz. Då kommer det att finnas två Mercedes-koncerner, precis som med Volvo Cars och Volvo Trucks.

Svenske Daimlerchefen Ola Källenius förklarade beslutet med att de två företagen kommer kunna drivas &#;mest effektivt&#; som oberoende enheter då de bland annat är &#;fria från begränsningarna som en konglomeratstruktur innebär&#;.

– Detta är ett historiskt ögonblick för Daimler. Det representerar början på en djupgående omformning av företaget. Mercedes-Benz Cars & Vans och Daimler Trucks & Buses är olika företag med specifika kundgrupper, teknikvägar och kapitalbehov. Mercedes-Benz är världens mest värdefulla lyxbilsmärke och erbjuder de mest eftertraktade bilarna till kräsna kunder. Daimler Truck levererar branschledande transportlösningar och tjänster till kunder. Båda företagen verkar i branscher som står inför stora tekniska och strukturella förändringar, säger han i ett pressmeddelande.

Mercedes-Benz är sedan tidigare mitt uppe i en kostsam omställning till elbilstillverkning som inleddes under Källenius ledning. När Coronapandemin dessutom slog till ifjol fick det honom att varna för att en ännu djupare omstrukturering skulle behövas för att klara krisen.

Aktieägarna ska länge ha velat driva igenom skilsmässan mellan de två avdelningarna, med hänvisning till Daimler AG:s svaga börsvärdering. Den tidigare omstruktureringen ska ha gett Daimlers olika avdelningar mer självständighet, men har ändå setts som en halvmesyr av investerarna, rapporterar Bloomberg.

Resultatet är oerhört positivt för alla aktieägare och vi är övertygade om att detta också ligger i Daimlers anställdas intresse. Det är också ett starkt positivt uttalande för det tyska företagslandskapet och den finansiella marknaden, säger Arndt Ellinghorst, analytiker på aktiemäklarfirman Sanford C. Bernstein, till nyhetsbyrån.

Daimlers lastbilsenhet lär kunna vara värt cirka miljarder kronor om det värderas på samma sätt som svenska Volvo Lastvagnar AB. Den värderingen skulle dock kräva att företaget förbättra avkastningen avsevärt, skriver Deutsche Banks analytiker i en rapport som publicerades i januari. Bernsteins uppskattning är ännu högre: miljarder kronor.

Daimler har legat efter Volvo länge när det kommer till lönsamhet. Det svenska lastbilsföretagets &#;ofattbart starka&#; kvartalsrapport som publicerades förra veckan har också höjt ribban för det tyska företaget.

&#;Daimlers lastbilsavdelning bidrog med  miljarder kronor i intäkter under , enligt företagets årsredovisning. Det sålde fordon över hela världen och genererade 25 miljarder kronor i rörelseresultat det året. Medan det nordamerikanska Freightliner-varumärket uppvisar robusta vinster har den europeiska verksamheten genomgått flera omstruktureringsrunder&#;, skriver Bloomberg.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir