kilinc cicegi / Kılıç Çiçeği Faydaları Nedir? Çiçeksegetir

Kilinc Cicegi

kilinc cicegi

Kılı&#; &#;i&#;eği Bakımı Nasıl Yapılır?

Agavacea Agavagiller familyasına ait bir bitki olan kılıç çiçeği, 'Paşa kılıcı, Peygamber kılıcı' gibi isimlerle de bilinir. Sayıca 60'a yakın türü bulunan bu çiçek, kök saplı bir bitkidir. Ana vatanı ise Afrika'nın tropik ve kayalık bölgeleridir. İnce ve uzun boyuyla bulunduğu mekanın havasını temizler. Fransızların 'kaynana dili' dediği bu bitki, özellikle iç mekanlarda tercih edilir. Kılıç çiçeği hakkında en ilginç bilgi ise, boyunun bir metreyi aştığında ev alacağınıza dair olan inanıştır. Bu yüzden özellikle yeni evli çiftlere hediye olarak götürülebilir.

Kılıç Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Kılıç çiçeğinin 60 çeşidi olduğu söylense de, kapalı mekanda en yaygın olarak tercih edilen çeşitleri şu şekildedir;

  1. Sansevieria Grandis Hook: Koyu yeşil yapraklara sahiptir. Üzerinde gümüşümsü gri çizgileri vardır.
  2. Sansevieria Trifasciata: Gümüş ışıltılı çizgileriyle uçlara doğru incelen bir türdür.
  3. Sansevieria Trifasciata Hahni: Diğerlerine göre daha bodur bir türdür. Yeşil yaprakları ile evin enerjisini yükseltir.
  4. Sansevieria Cylindrica: 3 cm genişliğindeki yapraklarıyla tanınan bu türün yapraklarında, silik çizgiler bulunur.

kılıç çiçeği

Kılıç Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

  1. Saksı seçimi: Kılıç çiçeği orta boyutlarda derin bir saksıda yetiştirilir. Boyu uzadıkça saksı değişimi yapılabilir. Saksı değişimi için en uygun zaman, Nisan ayıdır. Saksının altında mutlaka drenaj delikleri bulunmalıdır.
  2. Toprak seçimi: Humuslu ve geçirgen toprakları seven Paşa kılıcı, havadar topraklarda verimli bir şekilde yetişir. Toprağa ince taneli ponza taşı karıştırmak, drenaj açısından faydalıdır. 
  3. Ortam: Susuzluğa karşı dayanıklı olan bu bitki, çok soğuk havaları sevmez. Aydınlık yerleri sever. Yapraklarının dik bir şekilde kalması için, ışık alan bir ortamda büyütülmelidir. Yaz aylarında mutlaka güneş almalı ve yarı gölgeli alanlarda konumlandırılmalıdır. Kışın ise soğuk ve rüzgardan korunmalıdır. Kapalı balkonlarda veya iç mekanda yetiştirilebilir. 
  4. Sulama: Kılıç çiçeği, suyu çok sevmez. Su ve besinleri önce depolayıp sonrasında kullanılır. Bu yüzden sulama işlemi, toprak kurudukça yapılmalıdır. Yazın haftada 2 kez, kışın ise haftada bir veya 2 haftada bir olacak şekilde sulama yapılmalıdır. Sulama zamanını ayarlamak için, toprağın nemini kontrol edebilirsiniz. Kılıç çiçeği, çok sulandığında kökleri çürüyebilir. Bu sebeple tablada fazla su birikirse, bu su hemen dökülmelidir.

Kılıç Çiçeği, Çiçek Açar Mı?

Kılıç çiçeğinin çiçek açması, ne yazık ki çok kolay değildir. Boyu cm'i geçtikten sonra çiçek açabilir. Çiçek açması için ortamın nemi, ışık miktarı ve doğru bakım çok önemlidir. Çiçek açma dönemi, yaz aylarıdır. 

kılıç çiçeği

Kılıç Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  1. Kılıç çiçeğinin yan sürgünleri temiz bir bahçe bıçağı ile alınarak çelikleme yöntemiyle çoğaltılabilir.
  2. İkinci yönteme göre olgun yapraklardan biri alınır ve yeni bir saksıya dikilir. 20 dereceli bir alanda hafta boyunca sulanarak yeni kılıç çiçeği büyümeye başlar. 

Kılıç çiçeği, evin havasını getiren ve şans getirdiğine inanılan bitkilerden biridir. Şık görünümü ile evlerde iç mekan dekorasyonunda da kullanılabilen bu çiçeğin yaprak suyunda az miktarda zehir vardır. Bu yüzden evcil hayvanların ve küçük çocukların ulaşamayacağı bir alanda büyütülmesi daha doğru olacaktır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kahkaha çiçeği nasıl yetiştirilir?
  2. Frezya çiçeği nasıl yetiştirilir?
  3. Portakal ağacı nasıl yetiştirilir?
  4. Vazo çiçeklerinin ömrü nasıl uzatılır?
  5. Kaktüs nasıl yetiştirilir?

Paşa Kılıcı Çiçeği - Kılıç Çiçeği (Sansevieria Trifasciata Laurentii)

Bitki Hakkında

Sansevieria Laurentii diğer ismiyle Paşa Kılıcı Çiçeği, Kılıç Çiçeği, Güney Afrika ve Asya kökenli lokal bir bitkidir. Açık yeşil-sarı, çizgili boyuna gelişen yapraklardan oluşur. Bakımı kolay olan bu bitki 12°’nin altına düşmeyen aydınlık bir alana yerleştirilmeli ve kontrol edildiğinde toprağı tamamen kurumuşsa sulanmalıdır. Sulama esnasında fazla suyun drenaj deliklerinden tamamen akmasına dikkat edilmelidir. Ayda 1 gübre desteği ve uyku döneminden sonra yılda 1 saksı değişimi bitkinin gelişimi için önerilir.

 

Ürün Bilgileri

Saksı Çapı

Satın alacağınız bitki 14 cm çapında saksısıyla birlikte gönderilecektir.

İdeal Yaşam Alanı

Dikine büyüyen yaprak formu ve yeşil rengin enerjisiyle oldukça dekoratif ve zarif bir bitki olan Peygamber Kılıcı Çiçeği salon, mutfak, banyo, yatak odası, oturma odası gibi ev ve ofislerinizdeki iç mekanlarda yetiştirilmeye uygundur.

Büyüme Hızı

Uygun yetiştirilme koşulları sağlandığında formunu uzun süre koruyacak Peygamber Çiçeği yavaş gelişim gösteren bitkilerden biridir.

Hava Temizleme

Havada bulunan formaldehit, trikloroetilen, benzen ve ksilen gibi maddeleri temizleyerek bulunduğu ortamı daha sağlıklı hale getirir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peygamber Kılıcı Çiçeği yenilmesi durumunda hayvan dostlarımız üzerinde toksik etki gösterebilen bitkilerden biridir. Bu sebeple evcil hayvanlarınızın yaşadığı ortamlardan uzak tutulmalıdır.

 

Bakım Talimatı

Işık Gereksinimi

Peygamber Kılıcı sağlıklı gelişim göstermesi için aydınlık bir ortama yerleştirilmelidir.

Sulama Sıklığı

Sulamadan önce toprağı kontrol edilmeli, tamamen kurumuşsa sulama yapılmalıdır. Fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına dikkat etmeniz önerilir.

Sıcaklık ve Nem

Kuru ortama karşı dayanıklı bir bitkidir. Bulunduğu ortamın 12°’nin altına düşmemesi önerilir.

Gübreleme Sıklığı

Bitkinizin gelişimini desteklemeniz için ayda 1 kez gübre desteğinde bulunmanız önerilir.

Saksı Değiştirme Sıklığı

Bitkinizin gelişim göstermeye devam etmesi için uyku döneminden sonra yılda bir saksısını değiştirmeniz önerilir.

K&#;l&#;ç Çiçe&#;i En Verimli Nas&#;l Yeti&#;tirilir?

Pa&#;a k&#;l&#;c&#;, peygamber k&#;l&#;c&#; gibi farkl&#; isimleriyle de bilinen k&#;l&#;ç çiçe&#;i Asparagaceae bitki ailesinden olan bir çiçektir. Bat&#; Afrika’da ilk yeti&#;meye ba&#;layan bitki tropikal özelliklere ve görünü&#;e sahiptir.

Uzun ve ince yapraklar&#;yla bilinen k&#;l&#;ç çiçe&#;inin yapraklar&#;n&#;n boyu bir metreyi a&#;t&#;&#;&#;nda yeni bir ev al&#;nma ihtimali do&#;aca&#;&#;na dair bir inan&#;&#; da bulunmaktad&#;r. Bunun için özel bir k&#;l&#;ç çiçe&#;i dilek duas&#; yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçe&#;i yeti&#;tirmeye ba&#;lay&#;nca içten niyet etmek gerekti&#;i söylenmektedir.

Kar&#;&#;&#;ml&#; topraklar&#; seven k&#;l&#;ç çiçe&#;i sulanmas&#; ve saks&#; de&#;i&#;imi uygun zamanlarda yap&#;l&#;rsa ve &#;&#;&#;k alabilece&#;i ortamlara koyulursa uzun süre canl&#;l&#;&#;&#;n&#; koruyabilmektedir.

A&#;k Merdiveni Çiçe&#;i Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

k&#;l&#;ç çiçe&#;i bak&#;m&#;

K&#;l&#;ç Çiçe&#;i Ne Zaman Dikilir?

  • K&#;l&#;ç çiçe&#;i dikmek için özel bir dönem yoktur; ancak bitkinin kolayca kendini toparlay&#;p gürle&#;ebilmesi için güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;n&#;n daha bol oldu&#;u aylarda dikim yapmak daha uygun olur.
  • E&#;er evinizde zaten bir pa&#;a k&#;l&#;c&#;n&#;z varsa ve kökünden yavru yaprak verdiyse k&#;l&#;ç çiçe&#;i toprak de&#;i&#;imi yaparken ayn&#; anda minik yavruyu da yeni bir saks&#;ya dikebilirsiniz.
  • Dikim s&#;ras&#;nda yapra&#;&#;n zarar görmemesine ve dikim i&#;leminin h&#;zl&#;ca yap&#;lmas&#;na özen göstermek gerekir.
  • Yap&#;lmas&#; gereken di&#;er önemli husus ise can suyu vermek ve topra&#;&#; hava almayacak &#;ekilde s&#;k&#;&#;t&#;rarak saks&#;ya yerle&#;tirmektir.

Ev Bitkileri &#;simleri, Çe&#;itleri ve Bak&#;m&#; &#;çin Püf Noktalar

k&#;l&#;ç çiçe&#;i nas&#;l ço&#;alt&#;l&#;r

Evde K&#;l&#;ç Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Nas&#;l Yeti&#;tirilir?

Kapal&#; mekanlar&#; koyu ve doygun ye&#;il tonlar&#;yla do&#;adaym&#;&#; hissi kazand&#;rabilen k&#;l&#;ç çiçe&#;inin yeti&#;tirilmesi oldukça kolayd&#;r. Gelin, dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z listeye birlikte göz atal&#;m:

  • K&#;l&#;ç çiçe&#;inizin c&#;l&#;z kalmas&#;n&#; istemiyorsan&#;z saks&#;y&#; &#;&#;&#;k alan bir yere konumland&#;rmal&#;s&#;n&#;z. Direkt güne&#; &#;&#;&#;&#;&#; almasa da yar&#; gölge alanlar da uygun olacakt&#;r.
  • Rüzgar alan yerlerde uzayan yapraklar&#; e&#;ebilece&#;i için k&#;l&#;ç çiçe&#;ine uygun de&#;ildir.
  • K&#;l&#;ç çiçe&#;i çürümesi az ya da çok sulama neticesinde ortaya ç&#;kabilecek bir durumdur. Yaz&#;n haftada 2, k&#;&#;&#;n haftada 1 sulama yeterli olacakt&#;r. Bitki fazla suyu saks&#; taba&#;&#;na b&#;rak&#;r, bu suyu dökebilirsiniz.
  • Sulama zaman&#;n&#; tam ayarlayabilmek için topra&#;&#;n nemli olup olmad&#;&#;&#;n&#; kontrol edebilirsiniz.
  • K&#;l&#;ç çiçe&#;inin solan k&#;s&#;mlar&#; budanabilir. Aç&#;k kalan k&#;sm&#; so&#;uk silikon ile mum ile kapatabilirsiniz.
  • Bitkiniz gürle&#;tiyse nisan ay&#;nda k&#;l&#;ç çiçe&#;i saks&#; de&#;i&#;imi yapabilirsiniz. Bir büyük boy saks&#;ya geçi&#; yaparken köklere zarar vermemeye özen göstermelisiniz.
  • K&#;l&#;ç çiçe&#;i ekstra vitamin takviyesine genellikle gerek duymaz ama bak&#;m&#; ile ilgili aksakl&#;klar olduysa ve çiçe&#;iniz zay&#;f dü&#;tüyse topra&#;&#;na vitamin takviyesi yapabilirsiniz.

K&#;l&#;ç Çiçe&#;i Çe&#;itleri Nelerdir?

Do&#;al ortamda ortalama 60 çe&#;idi bulundu&#;u söylenen k&#;l&#;ç çiçe&#;inin kapal&#; mekanlarda yeti&#;tirmek için tercih edilen ve yayg&#;n olarak bilinen 4 çe&#;idi bulunmaktad&#;r.

  • Sansevieria Trifasciata: K&#;l&#;ç çiçe&#;i çe&#;itleri aras&#;nda gümü&#; &#;&#;&#;lt&#;l&#; yaprak çizgileriyle bilinen bu türde yapraklar uçlara do&#;ru incelir.
  • Sansevieria Cylindrica: Ortalama 3 cm geni&#;li&#;inde yapraklar&#; olan bu türün yapraklar&#;n&#;n üstünde grimsi silik çizgiler bulunur.
  • Sansevieria Trifasciata Hahni: K&#;l&#;ç çiçe&#;i türleri aras&#;nda daha bodur olan çe&#;itler aras&#;ndad&#;r. E&#;er k&#;l&#;ç çiçe&#;i yeti&#;tirerek ev alma hayaliniz varsa sizin için pek uygun olmayabilir ama ye&#;il yapraklar&#;yla evin enerjisini yükselten bir bitkidir.
  • Sansevieria Grandis Hook: Koyu ye&#;il yapraklar&#; ve gümü&#;, gri tonlar&#;ndaki çizgileriyle geni&#; ve uzun yapraklar&#; olan bir k&#;l&#;ç çiçe&#;i türüdür.

Salon Bitkileri: Dekoratif, Bak&#;m&#; Kolay 7 Çe&#;it

k&#;l&#;ç çiçe&#;i fiyat&#;

K&#;l&#;ç Çiçe&#;i Nas&#;l Açar?

  • K&#;l&#;ç çiçe&#;i açmas&#; çok kolay olmamaktad&#;r. Bitki ancak iyi bir bak&#;m sonucunda çiçek açmaktad&#;r.
  • Bitki cm boyunu geçtikten sonra yani gençlik dönemini geçirdikten sonra ancak çiçek açabilmektedir.
  • Çiçek olu&#;umu içim ortam nemi ve &#;&#;&#;k miktar&#; oldukça önemlidir.
  • Çiçek açma dönemi yaz aylar&#; oldu&#;u için bu dönem bitki d&#;&#; ortama, gölge alanlara koyulabilirse yani asl&#;nda do&#;adaki imkanlar olabildi&#;ince sa&#;lanabilirse çiçek açmas&#; da kolayla&#;maktad&#;r.
  • K&#;l&#;ç çiçe&#;i zehirli mi sorusunun cevab&#; ise evettir; ama bu zehir yaprak suyunda oldu&#;u ve az miktarda oldu&#;u için çok tehlikeli de&#;ildir. Ancak evcil hayvanlar&#;n ve küçük çocuklar&#;n oldu&#;u ortamlarda dikkatli olunmas&#; gerekmektedir.
k&#;l&#;ç çiçe&#;i çe&#;itleri

K&#;l&#;ç Çiçe&#;i Nas&#;l Ço&#;alt&#;l&#;r?

K&#;l&#;ç çiçe&#;i 2 yöntem ile ço&#;alt&#;labilmektedir:

  • &#;lk yöntemden yan sürgünlerden temiz bir b&#;çakla al&#;nacak yaprak çelikleme denilen uygulamayla büyütülür.
  • &#;kinci yöntemde ise olgun yapraklardan biri al&#;narak dikilir. Çelik yönteminde büyük yapraklardan biri özenle al&#;n&#;r ve ortalama 10 cm uzunlu&#;unda parçalara bölünür. Bu parçalardan biri ya da birkaç&#; torflu bir topra&#;a dikilir. Ortalama 20 derece üzerindeki bir ortamda 4- 5 hafta boyunca suland&#;&#;&#;nda yeni bir pa&#;a k&#;l&#;c&#; büyümeye ba&#;lar. Yan sürgün yeti&#;tirilmesi için de ayn&#; &#;artlar geçerlidir.
k&#;l&#;ç çiçe&#;i çiçek aç&#;nca nolur

Areka Palmiyesi Bak&#;m&#; Püf Noktalar&#;

Para Bereket Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;

Evde Bambu Nas&#;l Yeti&#;tirilir? Resimli 4 Ad&#;m

Kurdele Çiçe&#;i: Bak&#;m&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;, Faydalar&#;

Evde Zambak Çiçe&#;i Yeti&#;tirme, Bak&#;m&#;, Çe&#;itleri

Kılı&#; &#;i&#;eği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? Kılı&#; &#;i&#;eği Anlamı, &#;zellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

Kılıç Çiçeği Bakımı Nasıldır?

 Kılıç çiçeğinin bakımının çok kolay olduğunu söylemek mümkündür. Kılıç çiçeğinin bakımı; mevsime göre farklılık gösterir. Yaz mevsiminde kılıç çiçeğinin sağlıklı tutulması adına bol su ile sulamak gerekir. Kılıç çiçeğinin yapraklarına sık bir şekilde su püskürtüp, yaz sıcaklarından olumsuz etkilenmesi önlenebilir. Yaz mevsimi boyunca; 1 litre su içerisinde 2 gram kaşık gübre eritilerek, haftada bir defa olmak üzere çiçek, bu karışımla sulanabilir. Kış mevsiminde ise, kılıç çiçeğinin yer aldığı ortamın 10 derece civarında tutulması gerektiğini söylemek doğru olacaktır.

Kılıç Çiçeği Nasıl Ekilir?

 Kılıç çiçeğinin yaprağı elde edilerek, humuslu bir toprağın içerisine ekilebilir. 

Kılıç Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

 Kılıç çiçeğinin çoğaltılması adına; yaklaşık şekilde 15 santimetre uzunluğunda kesilecek bir yaprağa gereksinim vardır. Kesilen bu yaprak, minimum 2 gün süre ile bekletilmesi gerekir. Bunun sebebi; kesilen yerin kuruyup, yaş şekilde toprağa temas etmemesidir. Kuruma işleminden sonra yaprağın yarısı toprağın altında yarısı ise toprağın üst kısmında olacak biçimde ekilmelidir. Sulama işlemi, çok sık yapılarak toprağın kurumaması sağlanırsa, kök salma eğilimi yüksek olacaktır. 

 Güneş ışığı gören bir yerde kullanılabilir. Fakat çiçeğin çok soğuk oda içerisinde bakılmaması önemli bir konudur. Soğuğa karşı kökü olmadığından dayanıksız olur. Sulama işlemi sürekli şekilde devam ettirildiğinde en fazla 3 ay içinde köklenme işlemi tamamlanacaktır.

Kılıç Çiçeği Tohumu Nasıl Olur?

 Kılıç çiçeğinin tohumu, yapraklarından elde edilir. 

Kılıç Çiçeği Nasıl Sulanır?

 Kılıç çiçeği; suya çok gereksinim duyan bir çiçek değildir. Yaz mevsiminde haftada iki veya üç defa sulanması yeterli olacaktır. Kış aylarında ise sulaması haftada bir defadır. Sulama esnasında suyun toprak bölümünden tamamen emildiğinden emin olmak gerekir. Fazla suyun saksı kenarından dökülmesi önemlidir. Saksı tabanlığında biriken fazla su, sulamadan belli bir süre geçtikten sonra dökülmeli, burada yer alan fazla suyun zararlı böcek ve küflenme oluşmasına izin verilmesi önlenmelidir.

Evde Kılıç Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

  Evet yapılabilir. Kılıç çiçeği, ev bitkisidir. 

Kılıç Çiçeği Latincesi

 Kılıç çiçeğinin Latincesi; Sansevieira Cylindrica'dır. 

Kılıç Çiçeği Özellikleri

  Kılıç çiçeği; güneş ışığını seven bir çiçektir. Yaz mevsiminde haftada bir defa, kış mevsiminde ise 2 haftada bir kez su vermek yeterli olacaktır. Doğrudan değil dolaylı güneş ışığı almalıdır. Kılıççiçeği, çok soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden oda sıcaklığı normal seviyede tutulmalıdır.

  Kılıç çiçeğine verilecek olan su, klorsuz ve dinlenmiş bir su olmasına özen gösterilmelidir. Klorlu çeşme suyu, bitkinin kökünü tıkayıp, gelişmesini sınırlandırır. Gün ışığı alan bir ortam içerisinde bakılması gerekir. Aydınlık yerde tutulması gereken ve büyümesine imkan sağlanarak, çevresinde eşyalar bulundurulmamalıdır. Çiçeğin rüzgardan uzak tutulması gerekmektedir. Kılıç çiçeğinin toprağına vitamin eklenirken dikkat edilmesi gerekmekte olup, aşırı sulanmamalıdır. Çiçeğin toprağı verimsiz ve kalitesiz olmamalıdır.

Kılıç Çiçeği Faydaları

 Kılıç çiçeğinin yararları bilimsel şekilde ispatlanmıştır. En iyi biçimde hava temizleyici ev çiçeklerinden birisi olmasının dışında, çok güzel ve benzersiz bir görüntüye sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.

kılıç çiçeği Hikayesi

 Muhammed S.A.V. en sevdiği çiçek olduğuna inanılan bu çiçek; rivayetlere göre 1 metreyi geçtiğinde, tutulan dilek kabul olurmuş.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir