kılıç çiçeği / Paşa Kılıcı (Sansevieria) - Renkli Kılıç Çiçekleri - Fidan Burada

Kılıç Çiçeği

kılıç çiçeği

Kılıç saksı çiçeği ev, ofis ve işyerleri gibi yaşam alanlarımızı süsleyen bitkilerdir. Uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Susuzluğa en az kaktüsler kadar dayanır.

  • Kılıç çiçeği direk gün ışığını sever. Gölgede kalan yerlerde de yetişebilir. Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir.Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir.

  • Kılıç çiçeği az ışık aldığı zaman yeteri kadar beslenemez bunun için çiçeklerinde solma ve kararma meydana gelir.

Kılıç çiçeği nasıl sulanmalı

  • Kılıç çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulamış isek, sabahleyin tabakda biriken su dökülmelidir. Böylelikle bitkinin toprağında koku ve haşerelerin oluşmasına engel olunacaktıseafoodplus.infoda temel kural bitkinin toprağı kurudukça su verilmeli, toprağının kuru yada sulu olduğunu anlamamız için, toprağına parmağımıza batırarak kuru veya ıslak olduğunu anlayabiliriz. Islak ise bitkimiz topraktaki suyu henüz bitirememiş olduğundan sulamamızı bir sonraki sulama gününe bırakmalıyız.

Kılıç çiçeği nerede yetişir

  • Kılıç çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir. Örneğin : Kapı ağzı ve pencere gibi açılan ve rüzgar alan yerlerden çiçekler kesinlikle uzak tutulmalıdır.

Kılıç çiçeği nasıl budanır

  • Kılıç çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır. Örnek:  soğuk silikon, mum yada yakıcı olmayan yapışkanlarla  kapatılabilir.

Kılıç Çiçeği toprağı değiştirme

  • Kılıç çiçeğinin toprak değişimi yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır. Toprak lifli değil ise, ince kökler için toprağa kum karıştırılmalıdır. Toprak lifli ise bu işleme gerek yoktur. Toprak değiştirirken dikkat edilmesi gereken husus, değiştirmek istediğiniz çiçeğin saksısının en fazla bir numara büyüğüne dikilmelidir. 

Kılıç Çiçeği  Vitamin Kullanımı

  • Kılıç çiçeğimize, vitamin kullanırken dikkat edilmesi gereken husus, çiçeğimiz yaprakları ve çiçekleri sağlıklı ise bu dönem içerisinde vitamin kullanmak zorunda değiliğiz. Çiçeğimizin çiçekleri solmuş ve budamasını yapmış isek bu dönemde bitkimizin hem çiçek açması hemde gelişmesi için seralar ve mağazalarda satılan çiçek vitaminlerini kullanma koşullarına uyarak bitkimize besin desteği verebiliriz. Örnek: Genelde besinler 1LT suya bir kapak ölçeğinde vitamin dökülür, iyicene karıştırılan suyla vitamin bulunduğu ortamdaki çiçeklere sulamadaki standart ölçeğimizle ilaçlı suyu bitkilerimize onbeş günde bir yada ayda bir uygulayabiliriz.

Kılıç Çiçeği ışığı severmi ?

  • Kılıç çiçeklerimizin yaşam alanlarımızda bulunmasını istiyor ama koyacağımız ortam gün ışığından uzak kalıyor ise bitkilerimizin yapraklarının dökülmesine, çiçeklerinin de açmasına ve sağlıklı kalması için bizlerin bitkilerimize yardımcı olmamız gerekir. Bunun için çiçeklerimizi doğal ortamlarına uygun hale getirmek ve ışık alması için üstünden aydınlatıcılarla destekleyebiliriz. Saksı çiçeklerinin büyük bir bölümü aydınlığı sever, bu gün ışığı olmalı, olmayan bölgelerde ise, aydınlatıcılar ile desteklenmeli. Karanlıkta kalan bitkiler yapraklarını döker, sararmalar ve solmalar oluşur. Daha az ışık alan bitkilere, daha az su verilmelidir.

Kılıç Çiçeğine neler zarar verir

  • 1 - Bitkinin aşırı derecede sulanması

    2 - Bitkimizin saksı deliklerinin kapalı olması ve suyun deliklerden tabağına çıkmaması

    3 - Hastalanmış bitkinin diğer bitkilere yakın olması

    4 - Toprağının kalitesiz olması veya vitaminin yetersiz kalması

    5 - Bitkimizin yapraklarında oluşan hastalıklar ve mantarlar Sinek, solucan veya yapışkan gibi pamuksu hastalıklar bitkimize zarar vermektedir.

    Bu gibi hastalıkları ve haşereleri bitkimizde gördüğümüzde, ziraat ilaçları satan firmalardan bitkimizden bir yaprak veya toprak götürerek oluşan hastalıkları göre ona uygun ilaçları alıp kullanma klavuzuna uyarak kullanınız.

Kılıç Çiçeği Nasıl çoğaltılır

  • Kılıç çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olur. Bitki köklerinden ayrılıp ufak bir saksıya dikilip sulama ve bakımına devam edilmelidir.

Kılı&#; &#;i&#;eği Bakımı Nasıl Yapılır?

Agavacea Agavagiller familyasına ait bir bitki olan kılıç çiçeği, 'Paşa kılıcı, Peygamber kılıcı' gibi isimlerle de bilinir. Sayıca 60'a yakın türü bulunan bu çiçek, kök saplı bir bitkidir. Ana vatanı ise Afrika'nın tropik ve kayalık bölgeleridir. İnce ve uzun boyuyla bulunduğu mekanın havasını temizler. Fransızların 'kaynana dili' dediği bu bitki, özellikle iç mekanlarda tercih edilir. Kılıç çiçeği hakkında en ilginç bilgi ise, boyunun bir metreyi aştığında ev alacağınıza dair olan inanıştır. Bu yüzden özellikle yeni evli çiftlere hediye olarak götürülebilir.

Kılıç Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Kılıç çiçeğinin 60 çeşidi olduğu söylense de, kapalı mekanda en yaygın olarak tercih edilen çeşitleri şu şekildedir;

  1. Sansevieria Grandis Hook: Koyu yeşil yapraklara sahiptir. Üzerinde gümüşümsü gri çizgileri vardır.
  2. Sansevieria Trifasciata: Gümüş ışıltılı çizgileriyle uçlara doğru incelen bir türdür.
  3. Sansevieria Trifasciata Hahni: Diğerlerine göre daha bodur bir türdür. Yeşil yaprakları ile evin enerjisini yükseltir.
  4. Sansevieria Cylindrica: 3 cm genişliğindeki yapraklarıyla tanınan bu türün yapraklarında, silik çizgiler bulunur.

kılıç çiçeği

Kılıç Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

  1. Saksı seçimi: Kılıç çiçeği orta boyutlarda derin bir saksıda yetiştirilir. Boyu uzadıkça saksı değişimi yapılabilir. Saksı değişimi için en uygun zaman, Nisan ayıdır. Saksının altında mutlaka drenaj delikleri bulunmalıdır.
  2. Toprak seçimi: Humuslu ve geçirgen toprakları seven Paşa kılıcı, havadar topraklarda verimli bir şekilde yetişir. Toprağa ince taneli ponza taşı karıştırmak, drenaj açısından faydalıdır. 
  3. Ortam: Susuzluğa karşı dayanıklı olan bu bitki, çok soğuk havaları sevmez. Aydınlık yerleri sever. Yapraklarının dik bir şekilde kalması için, ışık alan bir ortamda büyütülmelidir. Yaz aylarında mutlaka güneş almalı ve yarı gölgeli alanlarda konumlandırılmalıdır. Kışın ise soğuk ve rüzgardan korunmalıdır. Kapalı balkonlarda veya iç mekanda yetiştirilebilir. 
  4. Sulama: Kılıç çiçeği, suyu çok sevmez. Su ve besinleri önce depolayıp sonrasında kullanılır. Bu yüzden sulama işlemi, toprak kurudukça yapılmalıdır. Yazın haftada 2 kez, kışın ise haftada bir veya 2 haftada bir olacak şekilde sulama yapılmalıdır. Sulama zamanını ayarlamak için, toprağın nemini kontrol edebilirsiniz. Kılıç çiçeği, çok sulandığında kökleri çürüyebilir. Bu sebeple tablada fazla su birikirse, bu su hemen dökülmelidir.

Kılıç Çiçeği, Çiçek Açar Mı?

Kılıç çiçeğinin çiçek açması, ne yazık ki çok kolay değildir. Boyu cm'i geçtikten sonra çiçek açabilir. Çiçek açması için ortamın nemi, ışık miktarı ve doğru bakım çok önemlidir. Çiçek açma dönemi, yaz aylarıdır. 

kılıç çiçeği

Kılıç Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  1. Kılıç çiçeğinin yan sürgünleri temiz bir bahçe bıçağı ile alınarak çelikleme yöntemiyle çoğaltılabilir.
  2. İkinci yönteme göre olgun yapraklardan biri alınır ve yeni bir saksıya dikilir. 20 dereceli bir alanda hafta boyunca sulanarak yeni kılıç çiçeği büyümeye başlar. 

Kılıç çiçeği, evin havasını getiren ve şans getirdiğine inanılan bitkilerden biridir. Şık görünümü ile evlerde iç mekan dekorasyonunda da kullanılabilen bu çiçeğin yaprak suyunda az miktarda zehir vardır. Bu yüzden evcil hayvanların ve küçük çocukların ulaşamayacağı bir alanda büyütülmesi daha doğru olacaktır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kahkaha çiçeği nasıl yetiştirilir?
  2. Frezya çiçeği nasıl yetiştirilir?
  3. Portakal ağacı nasıl yetiştirilir?
  4. Vazo çiçeklerinin ömrü nasıl uzatılır?
  5. Kaktüs nasıl yetiştirilir?

Paşa Kılıcı Çiçeği

Bakımı en kolay bitkiler listesinde ilk sıralarda yer alan paşa kılıcı yer alıyor. Bu çiçek türü halk arasında kılıç çiçeği veya peygamber çiçeği isimleriyle de bilinmektedir. Kökeni Afrika olan bu bitki türü, son zamanlarda oldukça popüler.

Göz alıcı yapısı ve dikkat çeken özellikleri ile bulunduğu her ortama farklı bir hava katan bu çiçek türü, sevdikleriniz için de değerlendirebileceğiniz en özel alternatiflerden biridir.

Hediye denince herkes gibi sizin de aklınıza ilk olarak çiçekler mi geliyor? Renkli yapıları, eşsiz kokuları ve insana yaydığı pozitif enerji ile çiçekler herkesin vazgeçilmezi. Eğer siz de herhangi bir sebepten ötürü sevdiklerinize çiçek almak istiyor fakat hangi çiçek türünü tercih edeceğinizi bilmiyorsanız Muhiku’nun çiçek kategorisini değerlendirebilirsiniz.

Birbirinden farklı çiçek türleri içerisinden gözünüze hoş gelen bir seçim yapabilirsiniz. Özellikle herkesin çok tercih ettiği kılıç çiçeği, değerlendirebileceğiniz ilk alternatiflerden biridir.

Paşa Kılıcı Nedir?

Yeni iş hediyesi, terfi hediyesi, içimden geldi hediyesi, doğum günü hediyesi ya da yıl dönümü hediyesi olarak alabileceğiniz çiçek türlerinin başında gelen paşa kılıcı, çok tercih edilen çiçek türlerinden biridir. Havayı temizleme özelliği ile bilinen bu özel tür, özellikle herhangi bir sağlık sorunu yaşayan sevdikleriniz için değerlendirebileceğiniz en ideal seçenekler arasında yer alıyor.

Yakın zamanda bir kılıç çiçeği bakımı üstlendiyseniz bu çiçeğin bakımının ne kadar kolay olduğunu az çok biliyorsunuz demektir.

Paşa Kılıcı Anlamı Nedir?

Paşa Kılıcı çiçeği; yeşil renkli, hoş bir bitkidir. Bu çiçek, Türkiye&#;de doğal olarak yetişir. Genel itibariyle bahçelerde ve parklarda yetiştirilmektedir. Paşa kılıcı çiçeğinin anlamı; aşk, sevgi ve sadakat şeklindedir.

Bu çiçeğin eşsiz renkleri, insanların dikkatini çeker. Bu nedenle de çok sevilen çiçek çeşitleri arasında yer alırlar. Paşa kılıcı çiçeği, aynı zamanda birçok kültürde simge olarak kullanılmaktadır. Genellikle özel günlerde ve özel olaylarda hediyelik olarak verilmektedir.

Eğer siz de alacağınız bir çiçekle sevdiklerinize duyduğunuz sadakati dile getirmek isteyenlerdenseniz kılıç çiçeği değerlendirebileceğiniz ilk alternatiflerden biri. Muhiku’nun geniş çiçek kategorisi içerisinde yer alan bu çiçek türünü oldukça uygun bir fiyata satın alabilirsiniz.

Paşa Kılıcı Hediye Etmenin Anlamı

Kılıç çiçeği hediye etmek, birine aşk, sevgi ve sadakat hislerinizi ifade etmek anlamına gelmektedir. Bu çiçek, aynı zamanda arkadaşlık ve dostluk gibi bağları ifade etmek amacıyla da tercih edilmektedir.

Paşakılıcı çiçeğinin can alıcı renkleri, dikkat çeken en belirgin özelliklerindendir. Bu çiçeği hediye etmek, birine güzel bir anı bırakmak veya onların özel bir gününü kutlamak için de tercih edilebilir. Dolayısıyla özel günlerde tercih edebileceğiniz çiçek türlerinden biridir.

Eğer sıra dışı bir seçim yapmak istiyorsanız sevdiklerinizi bu çiçekle şaşırtabilirsiniz. Özellikle yeni ev ve ofis hediyesi olarak bu çiçeğe bir şans verebilirsiniz.

Paşa Kılıcı Özellikleri Nelerdir?

Paşa Kılıcı çiçeğinin yaprakları, yassı ve parlaktır. Genellikle çok sayıda yaprağa sahiptir. Bu çiçeksiz yeşil yapraklı süs bitkiler arasında yer alır. Çiçek açmaz ama uzun ve yeşil yapraklarıyla ortama farklı bir hava katar.

Paşa Kılıcı Bakımı Nasıl Yapılır?

Paşa Kılıcı çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Bu çiçeğin bakımı için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:

  • Güneşli ve hava koşullarının iyi olduğu bir yerde yetiştirilmelidir. Dolayısıyla evlerde ya da iş yerlerinde de ışık alan bir yerde konumlanması son derece önemlidir.
  • Bol miktarda suya ihtiyaç duyar ve bu nedenle sık sık sulanmalıdır. Ancak, çiçeklerin toprağı çok ıslak olmamalıdır. Dolayısıyla sulama periyotları arasında toprağı kontrol etmelisiniz. Toprak iyice kuruduktan sonra sulama yapmalısınız. Aksi takdirde çiçekte kök çürümesi meydana gelebilir.
  • Genellikle çok sayıda uzun yapraklara sahiptir. Bu yapraklar dolgun ve kalındır. Bu nedenle sık sık yaprak kontrolü yapılması gerekir. Bu sayede yapraklarda oluşabilecek böceklenmelerin önüne geçebilirsiniz.
  • Toprağı sık sık havalandırılmalıdır. Belli aralıklarla bir çubuk yardımıyla toprağı karıştırabilirsiniz. Böylelikle toprak ve bitki kökleri rahat rahat nefes alabilir.

Dikkat Çeken Paşa Kılıcı Çiçeği Alternatifleri Muhiku’da!

Sevdiklerinize armağan edebileceğiniz en güzel hediye nedir sizce? Bizce kesinlikle uzun bir ömre sahip kilic çiçegi. Göz alıcı bir görünüme sahip olan bu çiçek türü, tercih edebileceğiniz en güzel çiçeklerden biri.

Eğer siz de özel bir günü kutlamak veya tamamen içinizden geldiği için sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmak istiyorsanız Muhiku’nun çiçek kategorisi içerisinden ideal bir seçim yapabilirsiniz. Evlerde dekorasyon ürünü olarak da tercih edilen peygamber kılıcı çiçeği, aynı zamanda sevdiklerinizi de mutlu edecek bir hediye alternatifidir.

Şimdi siz de sevdiklerinizi mutlu etmek için paşa çiçeği çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir