köpek havlaması / Rüyada Köpek Havlaması Görmek - Rüya Tabirleri

Köpek Havlaması

köpek havlaması

Rüyada köpek havlaması, kötü niyetli kişilerin yapacakları ayak oyunları ile ya da çıkaracakları dedikodular ile rüyayı gören kişinin ismine leke sürmek istediklerine ve eğer bu kişilere karşı dikkatli olunmazsa çok kötü durumlarla karşılaşılacağı ve huzurun kaçacağı anlamına gelir.

Rüyada köpek havlaması ne anlama gelir kişi, talihsiz ve büyük üzüntü verecek bir duruma düşecek demektir. Kardeşlerin arasının bozulmasına, anne babanın ayrılmasına, eşlerin küsmesine, bir hastalıktan ötürü uzak bir yere gidilmesine ya da sevilen bir aile büyüğünden kötü bir haber alınmasına yorumlanır. 

Rüyada köpek havlaması ve kovalaması, iş hayatında ve aile hayatında sık sık tatsız olaylarla karşılaşılacağına delalet eder.

Rüyada köpek havlaması nedir; sıkıntıların bir anda hiç beklenmedik bir şekilde artacağına, yapılan hataların bir türlü telafi edilemeyeceğine, ısrarcı olunması sayesi alınan projelerin daha fazla ilerlemeyeceğine, sağlık sorunlarının birbiri ardına patlak vereceğine, işsiz kalınacağına ve elde bulunan zenginliğin işleri toparlamak için kullanılacağına işaret eder. 

Rüyada köpek havlaması ve ısırması, güçten düşmeye ve uzun süreli bir tedavi gerektirecek bir hastalığa yakalanmaya yorulur.

Rüyada köpek havlaması ne demek; aile bireylerinden birinin bir hatası yüzünden haneye girecek kötü bir kişinin aile bireylerini birbirine düşüreceğine, aradaki birlik beraberliği ve saygıyı bozmaya çalışacağına ve en başlarda olmasa bile sonrasında başarı kazanacağına delalet eder.

Rüyada köpek havlaması tabiri rüyayı gören kişinin, başına gelecek üzüntü verici bir olaydan kurtulmak için ya da hakkında çıkan bir dedikoduyu yalanlamak için katılacağı bir toplantıdan istemediği bir sonuçla çıkacağına tabir edilir. 

Rüyada köpek havlaması duymak, gerçekleştirilmek istenen çalışmanın çekemeyen kişiler tarafından gizliden gizliye sabote edildiğine alamettir.

Rüyada köpek havlaması İslami rüya tabirleri, rüya sahibinin adının karanlık kişiler tarafından kullanılması yüzünden  en yakınındaki insanların bile kendisine kuşkuyla bakacağına ve rakiplerinin bu durumu aleyhine kullanacaklarına yorumlanır.

Ayrıca rüyada köpek görmek tabirine ve köpekler ile ilgili tüm rüya tabirlerine bakabilirsiniz.

Köpek Havlaması

İlgili

Köpeklerin havlaması nasıl önlenir? nasıl durdurulur?

Köpekli bir evde yaşamak huzur vericidir. Ancak bu huzura ulaşmak için köpek sahiplenme ile birlikte birkaç şey gerekir. Eğitim erkenden verildiğinde huzurlu yaşam daha kolay kurulabilir. Yine de beklenmedik bir anda köpek havlama artışı ile evde huzurdan eser kalmaz. Köpeğiniz mutlu değilse siz mutlu olamazsınız. Bu nedenle tetikleyici nedene odaklanıp havlama nedenlerini öğrenmeye çalışırsınız. Bazen birden fazla olabilir. Neyse ki köpeklerin havlaması nasıl önlenir ve durdurulur ve nasıl önlenir sorusunun yanıtı aynı yöne toplanır ve çözümler, uygulamaya geçildiğinde kendiliğinden gelir.

İçindekiler

Köpekler neden havlar?

köpeklerin havlaması nasıl önlenir

Köpekler pek çok neden ile havlar. Onların iletişim kurma yolu da budur. Bazen keyif bazen de sıkıntı havlamalarının sebebidir. Onlar insanlara en yakın olan canlılardan biridir ve zekilikleri ile tanınırlar. Bu nedenle polis, jandarma ve engelli kişilere destek gibi pek çok önemli konuda göreve sahip olabilirler. Onları eğitmek hem  eğlenceli hem de basittir. Elbette ilk zamanlarda sabır isteyebilir. İnsan olarak kendi aramızda dahi alışıp birbirimize anlaşıncaya dek belirli süre geçer. Hatta bu gibi nedenler yüzünden önyargılı olmamaya çalışırız. Her karakter ve fiziksel özellik eşsizdir. İşte aynı şey köpeklerde de geçerlidir. Köpeklerin her biri farklı boyut ve karaktere sahiptir. Genel karakter özelliklerine bakılsa dahi pek çok farklılık sahiplenme sonrasında görülebilir.

Köpeklerin havlaması normal bir durum olsa da havlama sıklığı arttıkça ev içerisinde huzursuzluk yaşanabilir. Komşular rahatsız olabilir ve baş ağrısı çekebilirsiniz. Bu nedenle köpek sahiplenme sonrasında ilk yapılacak şeylerden biri eğitim olmalıdır. Oyun ile eğitim harmanlanmalıdır. Köpeğinizle ne kadar fazla zaman geçirirseniz aranızdaki iletişim güçleneceğinden havlama sıklığı azalacaktır. Hatta pek çok köpek gün içerisinde neredeyse hiç havlamaz. Çünkü günlük rutine ve ev ortamına alışmıştır. Ancak istisna olarak çok havlayan köpek cinsleri de elbette var. Onlar kendilerini bekçilik gibi görevlere adar ve havlamaları genellikle sıktır.

Bölge koruma

Köpekler bilindiği üzere koruyucu karaktere sahiptir. Onlar için özellikle sahipleri korunmalıdır. Ayrıca eşyaları, bulunduğu ortam ve kısacası sahip olduğu bölge kendine ait olduğu için paylaşılamaz. Tehdit olarak gördükleri her şeye havlarlar. Bu uçan bir kuş da yoldan geçen bir insan da olabilir.

Aşırı köpek havlaması ile başa çıkmak için başka bir taktik, köpeğinizi havlamayı bıraktığında ödüllendirmektir. Yemek ödülünün yanı sıra, &#;tedavi et ve geri çekil&#; oyununu da oynamayı deneyebilirsiniz. Köpeğiniz yabancılara havlamaya başlarsa, havlamaları için onları cezalandırmak yerine onları bir ödülle ödüllendirmeye çalışın.

Korku

Keskin dişleri olsa da köpekler de pek çok şeyden korkar. Bu neden ile köpekler havlar. Eğer köpeğiniz gölge ya da korkutucu bir nesne gördüyse (bu durum genellikle karanlıkta olur) korkup havlayabilir. Onları kendilerini koruma taktiği elbette karşı tarafı korkutmaya çalışmaktır.

Köpekler genellikle doğal koruma içgüdülerini uyandıran belirli görüntülere veya seslere tepki olarak havlarlar. Bu havlama davranışı, köpeği kendi bölgesi dışında ev, bahçe veya araba olabilecek birisinin veya bir şeyin varlığına karşı uyaran bir yanıttır. Havlama miktarını azaltmak için etkili bir teknik kullanmak, köpeğinizin hissettiği endişe ve stres miktarını azaltabilir ve köpeğinizin havlamayı durdurmasına yardımcı olabilir.

Alarm

havlayan köpek nasıl susar

Her köpek kendince bir ev bekçisidir. Evi korumalı ve gözetmelidir. Herhangi bir farklılık duyduklarında, kokusunu aldıklarında ya da gördüklerinde bunu ev sahiplerine bildirmelidir. Elbette bunu havlayarak yaparlar. Bahçeye giren yabancı ilk önce köpeğin onayından geçmelidir. Tanıdık olmayanlar genellikle geçemezler.

Çocuklu evlerde köpek bakmanın pek çok kişi zor olduğunu düşünür. Oysaki bebek ve çocuklar köpek sayesinde çok daha kolay büyürler. Çevrelerinde ilgilerini çeken ve onunla sevgisini paylaşan harika bir canlı vardır. Üstelik bu canlılar çoğunlukla çocukları kötülüklerden korurlar. Hatta pek çok köpek aile üyelerinden birini birçok kötülükten kurtarmıştır. Çünkü onlar alarm niteliğinde havlar. Ancak bu alarm sistemi eğitim ile birleşmelidir. Her şeyi alarm olarak hisseden köpekler çok fazla havlar.

Can sıkıntısı

Köpeklerin birçoğunun enerjisi yüksektir. Her biri yeterli miktarda egzersiz yapmalı ve gün içerisinde oyunlar oynamalıdır. Ancak ev halkı bazen yoğunlaşır. Günlük yürüyüş gerçekleşse bile bazen köpeklerin de enerjisi bitmez. Bu biraz da yedikleri ile alakalıdır. Bu nedenle köpek beslenmesinde tam ve dengeli olma göz önünde bulundurulmalıdır. Fazla enerji ev halkını da patili dostu da yorar.

Can sıkıntısı yaşayan köpekler havlar. Köpeklerin havlaması nasıl önlenir sorusunun ilk yanıtı onlar ile oyun oynamaktır. Meşgul ve mutlu köpek havlamaz. Enerjileri tükenir ve mutlu mesut uyumaya çekilirler.

Yalnızlık

Köpekler genellikle yalnız kalmayı sevmez. Elbette bazı zamanlar dışında. Yalnız kaldıkları zaman süreci uzadıkça havlarlar. Havlama sıklığı da süreç ilerledikçe artabilir. Köpeğinize yeni bir arkadaş edinebilirsiniz. onu gezmeye çıkarabilirsiniz. Ödül atıştırmalığı verebilir ya da onunla oyun oynayabilirsiniz.

Selamlama

Sahiplerini ya da aile üyelerinden birini gören köpekler genellikle havlar. Sosyal köpekler tanımadıkları kişilere de dost canlısı olarak havlayabilir. Keza sokak köpekleri arasında da bu karaktere sahip olan pek çok sayıda köpek var. Kuyruk sallar ve havlarlar. Bu merhaba demektir.

Oyun

Köpekler oyuncudur. Özellikle yavru köpekler için gün oyun ile geçer. Bu nedenle oyun kısa süre bitmiş olsa da havlayabilirler. Köpeğinizin dikkatini eğlenceli oyuncaklarla dağıtın. Onu uyarmak için her iki veya üç günde bir köpeğinize yeni bir oyuncak verin. Köpekler aynı oyuncaktan kolayca sıkılabilirler, bu yüzden onlara çeşitli oyuncaklar vermeyi deneyin. Evinizin etrafında en az sekiz veya 10 farklı oyuncak bulundurun. Ayrıca oyuncakları sıkılmamaları için düzenli olarak döndürebilirsiniz.

Oyuncakların yanı sıra köpeğinize zihinsel uyarı da verebilirsiniz. Bazı köpekler can sıkıntısından havlayabilir ama zihinsel uyarım onların odaklanmasına yardımcı olur. Bu onları yoracak ve havlamak için harcadıkları süreyi azaltacaktır.

Dikkat çekme

Bir köpeğin dikkat çekmeye çalışmasının birçok nedeni vardır. Bazı köpekler kendi evlerinde çok fazla zaman geçiriyor ve kendilerini yalnız hissediyor olabilir. Dikkat arayan davranışlarının bir başka nedeni de yeterince egzersiz yapmamaları olabilir. Ya da yapacak daha iyi bir şeyleri olmayabilir. Sebep ne olursa olsun, dikkat arayan davranışlar, altta yatan daha büyük sorunların bir belirtisidir.

Bir köpek dikkat çekmek için havlıyorsa, büyük olasılıkla belirli çevresel uyaranlara tepki veriyordur. Bununla başa çıkmanın en iyi yolu, davranışı görmezden gelmek ve köpeği sakin ve rahat olduğu için ödüllendirmektir. Başlangıçta, havlama daha şiddetli olabilir, ancak daha iyi olacaktır.

Dikkat çekmek için köpek havlamasını durdurmak için kullanabileceğiniz bir dizi farklı yöntem vardır. Bir yöntem, dikkatin geri çekilmesini haber veren nötr bir sinyal olan bir köprüleme uyaranı kullanmayı içerir. Bu uyaran, gelecek olanın tutarlı bir hatırlatıcısı olmalıdır. Bir köpek daha önce köprüleyici bir uyaranla dikkat çekmişse, davranışı denemede daha kendinden emin olacaktır.

Ayrılık kaygısı

Ayrılık kaygısı, köpekler için yaygın bir sorundur ve bir köpeğin sürekli havlamasına neden olabilir. Aşırı havlama, ev kazaları ve depresyon gibi diğer davranışsal sorunlara da yol açabilir. Köpeğinizin bu bozukluğa sahip olduğundan şüpheleniyorsanız, bir veterinere danışın. Bu bozukluğu olan köpekler genellikle seslerini paylaşmaktan hoşlanırlar ve bunu yapmak için daireler çizerek veya çit boyunca koşabilirler. Tedavi zaman alabilir, ancak köpeğinize daha az sesli ve sessiz olmayı öğretmek mümkündür.

Ayrılık kaygısıyla baş etmenin en iyi yolu, köpeğin yalnız geçirdiği süreyi azaltmaktır. Köpeği ne kadar yalnız bırakırsanız, o kadar kötü olur. Devamsızlık sürenizi mümkün olduğunca kısaltmaya çalışın. Bunu yaparak köpeğinizin sizinle geçirdiği süreyi artırabilir ve güvenini artırabilirsiniz.

Köpekler için itaat eğitimi, ayrılık kaygısı kaynaklı havlamayı kontrol etmenin harika bir yoludur. Köpeğinize beklemeyi, oturmayı ve kalmayı öğreterek, dürtülerini kontrol etmeyi ve havlamayı durdurmayı öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Köpeğinize bu komutları nasıl öğreteceğinizden emin değilseniz, onu eğitmenize yardımcı olması için bir veteriner davranış uzmanı tutabilirsiniz.

Havlayan köpek nasıl susturulur?

Köpek havlamasını durdurmak için önce tetiği tanımalısınız. Köpekler, korkutma, alarm ve oyun zamanı kaygısı gibi çeşitli nedenlerle havlayabilir. Bu davranış, bir yabancı eve yaklaştığında veya köpek komşunun köpeğiyle oynamak zorunda kaldığında ortaya çıkabilir. Bu davranışla mücadele etmek için çeşitli farklı teknikler kullanmayı deneyebilirsiniz.

Köpek havlamasını nasıl durduracağınızı öğrenmenin ikinci adımı, köpeğinizi havlamaya neyin motive ettiğini anlamaktır. Örneğin, bir köpek, siz çocukların yanındayken veya komşular dışarıda yürürken daha fazla havlamaya başlayabilir. Bu kalıpları tanımak, bu zamanlarda dikkat dağıtıcı şeyleri planlamanıza yardımcı olabilir. Köpek havlamasını nasıl durduracağınızı öğrenmenin bir başka anahtarı da köpeğinize sessiz komutu öğretmektir.

Yavru köpek havlaması nasıl durdurulur?

köpeklerin havlaması nasıl durdurulur

Yavru köpeğinizin havlamasını engellemenin en iyi yollarından biri dikkatini dağıtmaktır. Köpek yavruları genellikle sıkıldıkları veya diğer insanlarla etkileşime geçmek için havlarlar. Yavru köpeğinizin dikkatini dağıtmak için, sessizken ve hiçbir sorun yokmuş gibi davranarak ona bir ödül vermeyi deneyebilirsiniz. Bu, yavru köpeğinizin olayı korkutucu bir şeyle değil, iyi bir şeyle ilişkilendirmesine yardımcı olacaktır.

Bir köpek yavrusunun havlamasını engellemenin bir başka etkili yolu, onu ürkütücü bir sesle dikkatini dağıtmaktır. Bir su şişesi veya bozuk para dolu küçük bir teneke kutu kullanmak, yavru köpeğinizin dikkatini dağıtmanın harika bir yoludur. Teneke kutuyu alanın etrafına atmak şaşırtıcı bir ses çıkarabilir ve yavru köpeğinizin dikkatini başka bir şeye yönlendirebilir.

Bir köpek yavrusunun havlamasını önlemenin bir başka iyi yöntemi de havlamadan oturduğunda ona ödül vermektir. Bu yöntem, köpeklerin zıplamasını engelleyen yöntemden bir numara çalarak işe yarayabilir. Amaç, havlamaya neden olan kişi veya gürültüye odaklanmaması için köpeğinizin dikkatini dağıtmaktır.

Alçak ses tonu

Bir köpeğin havlamasını durdurmanın en iyi yolu, size havlamasını engellemektir. Bir köpeğin sürekli havlaması çok rahatsız edici olabilir. Köpekler genellikle havlayarak üzüntü ve endişeyi ifade eder. Köpeğinizle konuşurken alçak bir ses kullanabilirsiniz, çünkü bu köpeğin havlamasını engeller.

Köpeklerin yaptığı üç tür havlama vardır. Bir tür selamlama havlaması olarak adlandırılır ve buna rahat vücut dili ve sallanan bir kuyruk eşlik eder. Başka bir havlama türü, yanıt havlaması olarak adlandırılır. Köpeğinizin ne tür havladığını belirlemek, onu durdurmak için araçlar ve püf noktaları kullanmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca, rahatsız edici havlamayı, köpeğinizin daha az rahatsız edici bulacağı diğer davranışlarla değiştirmeyi de düşünmelisiniz. Özellikle diğer köpeklere havlıyorsa, köpeğinize karşı sabırlı olmanız önemlidir. Köpeği havlamayı bıraktığında ödüllendirerek, davranışının ödüllendirileceğini düşünmesini engellemiş olursunuz.

Ödül

köpek havlama eğitimi

Köpekler genellikle kapı zil sesine havlar. Eğitim vererek köpeğinize havlamayı her bıraktığında bir muamele veya ilgi göstermeye çalışın. Tedaviye veya ilgiye ne kadar çok tepki verirse, havlamaya devam etmesi o kadar az olasıdır. Bir komşudan da yardım alabilirsiniz. Uzaktaki bir kapı zili bir cebe yerleştirilebilir ve inandırıcı bir senaryoyu simüle etmek için çalınabilir. Ödül olarak köpekler için sağlıklı sebze ve meyveleri tercih edebilirsiniz.

Beslenme

Etkili bir teknik, köpeğin dikkatini yemekle dağıtmaktır. Beslenme, kalp atış hızını yavaşlatan sindirim sistemini uyarır. Yiyecek sağlamak, özellikle bölgesel duyguları olan ve bir nesneyle güçlü olumsuz çağrışımları olan köpekler için faydalı olacaktır.

Masaj

Köpek havlamasını durdurmanın bir başka yolu da köpeğe masaj yapmaktır. Bu, köpeğin sindirim sistemini harekete geçirecek ve olumlu bir sonuç, hayvanı davranışı tekrar etmekten caydıracaktır.

Oyun oynama

Yapabileceğiniz başka bir şey de köpeğinizin sizinle oynamasını sağlamaktır. Oynayan köpekler, eğlendiklerini size bildirmek için genellikle havlarlar. Oynayan bir köpek sık sık zıplayıp kuyruğunu sallarken, yine de sizden dikkat çekmek için havlayacaktır. Ancak bu havlamalar diğerlerine göre daha kısık ses tonu ile olacaktır ve zamanla azalacaktır.

Eğitim

Eğitim ve davranış değişikliği, bu durumları ele almanıza ve köpeğinizin aşırı havlamasını önlemenize yardımcı olabilir. Basit komutlar ve zihinsel olarak uyarıcı oyuncaklar kullanarak köpeğinizin odağını yönlendirebilir ve aşırı havlamadan dikkatini dağıtabilirsiniz.

Köpeğinizin aşırı havlaması devam ederse, bir veterinere danışmalısınız. Köpeğinizin havlamasına neden olabilecek herhangi bir tıbbi durumu veya yaralanmayı ekarte etmeye ve bir tedavi planı tasarlamanıza yardımcı olabilirler. Farklı köpeklerin yaşlandıkça farklı tıbbi ihtiyaçları olabilir, bu nedenle bir tedavi planı uygulamadan önce bunu göz önünde bulundurmak en iyisidir.

Sevgi

Her şeyin ilacı sevgidir. Hastalanınca dahi sevdiklerimizi ziyaret ederek onları mutlu etmek isteriz. Çünkü sevgi ve iletişimin gücü sağlığımızda büyük rol oynar. Köpekler içinde aynı şey geçerlidir. Bu nedenle yavru ya da yetişkin olan patili dostunuzu çok sevseniz de bu sevgiyi ona göstermelisiniz. Bunu hissetmeli.

Sese alıştırma

Köpeklerin sese alışmaları önemlidir. Ülkemizde sakin bir alan bulmak artık çok zor. Köpeğimiz için kurulu düzenimizi bozarak sakin bir alana da yerleşemeyiz. Bu nedenle en iyi çözüm köpeğimizi sese alıştırmaktır. Bu da zamanla oluşabilir. TV ya da radyo açarak yavaşça yavru köpeğinizi seslere alıştırabilirsiniz. Şimşek ve gök gürültüsü gibi zamanlarda onu yalnız bırakmayarak ve başka sesler ile huzurlu ortamı oluşturabilirsiniz. Her evde gürültü vardır. Gürültü olmayan yerlerde yaşayan köpekler dışarı çıktığında ya da eve farklı biri geldiğinde saldırgan tavırlar sergileyebilir.

Yürüyüş

köpek neden çok havlar

Köpeğinizin havlamasını kontrol etmenin bir başka yöntemi de yürüyüşlerinizi daha zorlu hale getirmektir. Köpeğinize onlar için zorlayıcı bir şey vererek, bastırılmış enerjiyi serbest bırakmalarına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin, köpeğinizin bir oyuncak getirmesi gereken bir oyun oynayabilir veya çeviklik eğitimine katılabilirsiniz.

Sıkça sorulan sorular

Köpeğiniz çok havlıyorsa tetikleyici nedeni öğrenmeye çalışmalısınız. Bu yalnızlık, korku, can sıkıntısı ya da dikkat çekme olabilir. Eğer yavru ya da yetişkin olarak yeni bir sahiplenme yaptıysanız eve alışması için zaman tanımalı ve onunla bolca oynamalısınız. Egzersiz süresini arttırarak enerjisini harcamasına destek olabilirsiniz. Böylece akşamları daha huzurlu uyur ve çok fazla havlamaz. Köpekler genellikle geceleri daha sık havlar.

Köpeklerin havlamasını engellemek için onları besleyebilirsiniz. Sokak köpekleri açlıktan havlayabilir. Susuz kalmış olabilir. Evde bakılan köpekler kadar ilgi ve sevgi görmedikleri için ilgi isteyebilirler.

Köpeğiniz herkese havlıyorsa sosyalleşme sorunu yaşıyor olabilir. Evde tasma eğitimi vermeli ve erkenden sosyalleşmesini sağlamalısınız. Aksi takdirde herkese havlamaya devam edecektir. Sessiz komutunu öğretmeli ve günlük yürüyüşleri aksatmamalısınız. Enerjisi tükenmiş ve beslenmesi dengeli olan köpekler genellikle diğerleri kadar havlamaz.

Bu içerikler ilginizi çekebilir

Köpeğinize “Sessiz Ol” Komutunu Nasıl Öğretirsiniz

 

Sebepsiz yere durmadan havlayan bir köpeğiniz varsa – aç olduğu için, kapıya postacı geldiği için, sıkıldığı için, dikkatinizi çekmek için- muhtemelen köpeğinizin bir ses kapama düğmesi olmasını hayal ediyorsunuzdur. Havlaması sizi rahatsız etmese bile, diğer herkesin rahatsız olduğu ve şikâyet ettiği “köpeği sürekli havlayan o komşu” olmak istemezsiniz. Peki bu durumda ne yapabilirsiniz? Ona bağırmak da nadiren yardımcı olur. Neyse ki, köpeğinizin havlamayı bırakması için bir yol var.

 

Köpeğinize ilk önce “komutla havlamayı” öğretebilir, böylece sonrasında “sessiz ol” komutuna geçebilirsiniz. Aksi takdirde, egzersiz seansları üzerinde çalışmaya başlamadan önce köpeğinizin havlamasını beklemeniz gerekir. Eğer durum buysa, fırsat bulduğunuz anda hazırlıklı olacağınıza emin olun. Daha önce eğitim için bir clicker kullandıysanız (köpek eğitimi için önerdiğimiz, basıldığında klik sesi çıkaran minik bir alet) ya da şimdi kullanmaya başlamak istiyorsanız, köpeğinizin bir tıklayıcının sesinin ne anlamına geldiğini öğrendiğinden ya da hatırladığından emin olmalısınız. Önce herhangi bir davranış sormadan clicker’ı tıklatarak köpeğinizi ödüllendirin, aslında bu noktada uyguladığımız yöntem Pavlov’un klasik zil – salya yöntemi. Köpeğimizin klik sesini duyunca ödüllendirileceği öğrenmesini istiyoruz.

Her pet shopta ya da internette bulabileceğiniz clicker işte şuna benziyor:

 

Yeni şeylere geçmeden önce köpeğinizin zaten bildiği komutlarla ilerleyin. Köpeğinize “komutla havlamayı” öğretmek için, kapı zilini çalmak gibi onu havlamasını tetikleyeceğini bildiğiniz bir şey yapın. Havlar havlamaz "havla" deyin ve klik sesi çıkartıp ona ödül verin. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra, sadece “havla” komutunu verin ve eğer havlarsa, onu cömertçe ödüllendirin.

 

Köpeğinizin havlamasını istedikten veya o havlamaya karar verene kadar bekledikten sonra, burnunun önüne bir ödül mamasını iyice yaklaştırıp “sessiz” deyin. Bu noktada şunu belirtmeliyim ki sessiz olma komutu için onu illa ki " sessiz" sözcüğüne alıştırmanız gerekmiyor, şahsen ben hastanelerde gördüğümüz hemşire fotoğraflarındaki "Şşşt" hareketini kullanıyorum, siz de size daha kolay gelen bir kelime ya da hareketi kullanabilirsiniz. Önemli olan her zaman aynı yöntemle konut vermenizdir. Sessiz olma komutunuzu verip ödülü koklamak için havlamayı bıraktıktan hemen sonra, köpeğinizi ödüllendirin. Köpeğiniz, havlamanın durmasının, ona ödül kazandırdığını anladıktan sonra, ödülü ona vermeden önce sessizleşmesi için ona daha az zaman tanımaya başlayın. Örneğin, onu sadece 10 saniye içinde havlamayı keserse ödüllendirin. Bir sonraki ödüllendirmeden önce havlamayı bırakması için ona giderek daha az zaman vermeye başlayın.

 

Köpeğiniz “sessiz” komutunu duyduktan hemen sonra havlamayı bıraktığında, artık bekleme süresini arttırmaya başlayın. O sustuktan sonra ödülü vermeden önce birkaç saniye bekleyerek başlayın ve yavaş yavaş bekleme süresini arttırın. Sonunda, sadece emri duyduktan sonra sessiz kalması için periyodik olarak ikramlar ile ödüllendirmeniz yeterli olacaktır. Unutmayın, komutlarınızı takip ettiği için köpeğinize daima sözel övgü vermelisiniz.

Tebrik ederiz köpeğinizin artık bir ses kapama düğmesi var :)

Siz de fikir ve görüşlerinizi yorumlara yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. 

 

K&#;pekler neden havlar? K&#;pekler geceleri ya da arabalara neden havlamaktadır

Haberin Devamı

Köpekler havlama içgüdüsüne sahip olduklarından havlamaları onların sesi olarak değerlendirilir. Köpeklerin havlaması için birçok sebep bulunmaktadır. Bunların bazıları yalnızlık, tehlike sezmek ve farklı sesler duymak olarak değerlendirilir.

Köpekler Neden Havlar?

İnsanların korktuğu gibi köpekler de geceleri ya da normalde korktukları zaman havlarlar. Köpeklerin önsezilerinin oldukça kuvvetli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle köpekler genelde herhangi bir tehlike sezdiklerinde havlamaya başlarlar. Alışkın olmadıkları hayvanlarla ya da insanlarla karşılaştıklarında da köpekler korkarak havlamaya başlar.

Köpeklerin havlamasında birçok sebep olabilir. Köpekler konuşarak tepki veremediklerinden bazı durumlarda duygu ve düşüncelerini havlayarak belli ederler. Köpekler için havlamak genel olarak konuşmak gibi bir eylemdir. Bu nedenle köpekler genelde sürekli havlarlar ve kendilerini anlatmaya çalışırlar. Köpek havlaması köpek sesi olarak da kabul edilmektedir çünkü çıkardıkları tek ses havlama sesidir.

Haberin Devamı

Köpekler Geceleri Neden Havlar?

Köpekler geceleri duydukları seslerden korktukları zaman havlamaya başlarlar. Eğer gece korkan bir köpekse duyduğu her sese havlaması mümkündür. Köpekler için gece havlamaya neden olan bir diğer şey ise yalnız olmalarıdır. Geceleri yalnız olan köpekler daha fazla havlamaktadır. Bazı durumlarda kişileri ya da etrafını uyarmak için de köpekler bir tehlike karşısında havlamaktadır. Bu nedenle köpeklerin gece havlamalarının birçok sebebi bulunmaktadır fakat en önemli iki sebep yalnızlık ve korkudur.

Köpekler Arabalarda Neden Havlar?

Kendi mekanı dışında bir yere geldiğinde köpekler genelde havlar. Bu nedenle arabaya koyulduklarında köpekler genelde havlarlar ve alıştıklarında havlamayı bırakırlar. Yabancı bir arabaya bindiklerinde bir tehlike olduğunu düşünerek havlamaya başlarlar. Köpeklerin arabaya alışması için onlarla konuşmak ve düşük hızda araba kullanmak gerekir.

Köpek Havlaması Nasıl Önlenir?

Haberin Devamı

Köpek havlaması her ne kadar onlar için normal bir durum olsa da bazen rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Köpek havlamasının engellenmesi için köpeklerin uzun süre yalnız bırakılmaması gerekir. Genelde yalnız kaldıklarında köpekler havlamaya başlarlar. Onların bir şeyle meşgul olmasını sağlamak ya da ihtiyaçlarının tam olmasını sağlamak da havlamalarını engellemeye yardımcı olur. Köpeklerle oynayarak ya da onları bir şekilde oyalayarak havlamalarına engel olabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir