kredilerimi sorgulama / Taşıt Kredisi Hesaplama - Araç Kredisi Başvurusu | Yapı Kredi

Kredilerimi Sorgulama

kredilerimi sorgulama

e-Devlet Kapısı


Dikkat Edilecek Hususlar

• (http://www.turkiye.gov.tr) adresindeki “e-Devlet Kapısı” uygulaması içinde yer alan “E-Hizmetler” alanındaki “Bireysel Müşteri Hakem Heyeti – Başvuru Formu” nun doldurulması ve bankadan temin edilen yanıtın ilgili başvuruya ek yapılması gerekmektedir.

• Başvuru yapmadan önce banka yanıtının ve/veya başvuru teyit belgesinin elektronik ortamdaki bir örneği, başvuruya ek yapılmak üzere hazır bulundurulmalıdır.

• Başvurunun değerlendirilmesi aşamasında, banka yanıtı veya başvuru teyit belgelerinden birinin eksik olduğunun belirlenmesi halinde, eksik belgenin tamamlanması konusunda, başvuru formunda belirtilen e posta adresine bildirimde bulunulacaktır. Başvuru, bu belge tamamlandıktan sonra işleme alınabilecektir. Mevzuata uygun olmadığı belirlenen başvurular reddedilecektir.

• Bir başvuruya en fazla beş adet dosya yüklenebilmekte, bir dosya boyutu en fazla 1 MB olabilmektedir. Son aşamadaki “Başvur” düğmesine bastıktan sonra, başvuru üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamamakta, belge eklenememektedir.

Lütfen Dikkat!

•  Başvuruya ilişkin ek bir belge yollamaya ihtiyaç duyulması, başvuru içeriğinde bir değişiklik yapılması, başvurunun geri çekilmek istenmesi veya Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan değerlendirme üzerine ek bir belge yollanması vb. hallerde, Türkiye Bankalar Birliğine posta, elektronik posta ya da faks yolu ile erişim sağlanmalıdır.

• Başvuru sahibi, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurular dahil olmak üzere Hakem Heyeti’ne yaptığı tüm başvurularını görüntüleyebilecektir.

Kredi limit ve borç bilgileri sorgulama ekranı - Risk merkezi raporu alma

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşlar tarafından yoğun olarak talep edilen yeni bir hizmet daha, Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda, e-Devlet kapısına entegre edildi. Bu kapsamda, Türkiye Bankalar Birliği "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" hizmeti, 15 Mart Cuma günü itibarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden tüm kullanıcıların erişimine açıldı. İşte, Kredi limit ve borç bilgileri sorgulama ekranı...

YENİ SİSTEMDEN HANGİ BELGELER ALINABİLECEK?

Bu hizmet kapsamında kullanıcılar, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" veya "Çek Bilgileri" raporunu ayda bir defa ücretsiz alabilecek.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılar, e-Devlet kapısında yer alan kimlik doğrulama yöntemlerinden biri ile kimliklerini doğruladıktan sonra, "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" hizmetini seçerek, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" veya "Çek Bilgileri" raporlarından birini talep edebilecek.

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili talebin Türkiye Bankalar Birliğine iletilmesinin ardından, buraya gelen taleplerin yoğunluğuna bağlı olarak 2 saat ile bir gün arasında rapor hazırlanıp kullanıcıya SMS ile raporun hazır olduğuna ilişkin bilgi iletilecek.

Gelen SMS içerisinde, hazırlanan raporu indirmek için kullanılacak "rapor şifresi" yer alacak. Kullanıcı, SMS ile yapılan bilgilendirmenin ardından e-Devlet kapısından kimliğini doğrulayarak giriş yapıp "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" hizmetini seçtiğinde, Türkiye Bankalar Birliğinin doğrulama ekranına yönlendirilecek, SMS ile gelen şifrenin bu ekrana girilmesinin ardından rapor görüntülenebilecek.

Banka ve finansal kuruluş detayları ile borç bilgilerinin yer aldığı raporda vatandaşlar, tüm borçlarını ve varsa ödenmemiş olan faiz borçlarını görebilecek.

Ayrıca banka ve finansal kuruluşlar tarafından yasal takibe intikal ettirilmiş açık veya kapalı durumdaki borçlar da son 10 yılı kapsayacak şekilde görüntülenebilecek.

e-Devlet Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? İşte e-Devlet Kredi Kartı Borcu Sorgulama İşlemleri...

Haberler

Teknoloji

e-Devlet Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? İşte e-Devlet Kredi Kartı Borcu Sorgulama İşlemleri...

Teknolojinin ilerlemesiyle devletlerde birçok hizmetini vatandaşlara internet üzerinden sunmaya başlamıştır. Ülkemizde bunun en büyük örneği e-Devlet kapısı oluyor. Eskiden vatandaşlar birçok resmi işlemi kurumlara giderek hallederken şimdilerde e-Devlet üzerinden yapabiliyor. e-Devlet'in en çok kullanılan hizmetlerinden biri de kredi kartı ve kredi borcu sorgulaması oluyor. Ülkemizde milyonlarca vatandaş bankalardan kredi veya kredi kartı alarak çeşitli ödemelerde bulunuyor. Vatandaşların merak ettiği konulardan biri de üzerine kayıtlı olan kredi kartı ve kredi borçlarının ne kadar olduğu. Bunu öğrenmek için e-Devlet üzerinden birkaç işlem yapmak yeterli. Peki, e-Devlet'ten kredi borcumu nasıl öğrenebilirim? e-Devlet'ten kredi kartı borcu öğrenme işlemleri nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Milyonlarca vatandaş birçok resmi işlemini kurumlara gitmeden internet üzerinden halledebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşlarına sunduğu e-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar kendilerine dair her şeyi sistem üzerinden görebilirken birçok işlemi de yine sistem üzerinden halledebiliyor. Bu hizmetlerden en çok kullanılanı 2019 yılında uygulamaya konan Türkiye Bankalar Birliğinin “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmeti oluyor. Bu hizmet sayesinde vatandaşlar tüm bankalarda üzerlerine olan kredi kartı borçlarını ve kredi borçlarını sorgulayarak görüntüleyebiliyor. e-Devlet'ten borç sorgulaması yapmak için birkaç adım izlemek yeterli. e-Devlet kredi borcu / kredi kartı borcu sorgulama işlemlerine dair tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

e-Devlet'ten Kredi Borcu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

e-Devlet'ten Kredi Borcu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir