kürtcell / Kürtcell - Home

Kürtcell

kürtcell

uktedir

kürt vatandaşların turkcell in hizmetini beğenmeyip(!) turkcell e rakip olarak kurmaları olası gsm şirketi.

kimileri için şebeke içi kimileri için milletler arası tarifeyle ulaşılabiliyor.

hangi mayın nerede, hangi karakol saat kaçta saldırı yiyecek? güney doğunun tüm sosyal hayatı size bir tuş kadar yakın. ayrıca numarasını bize taşıyan ilk 10 kişiye kandilde murat karayılanla akşam yemeği fırsatı.

"apo yazın 'e gönderin apo duvar kağıdı cebinize gelsin" gibi promosyonları olur.

gsm operatorunun kurulması ve bu ismi almasi konusunda devletin herhangi bir yaptırımının olup olmadıgını merak ettigim gsm operatoru.

kullanıcılarına 39 kontor karsılıgında molotof, her kontor yuklemede de 3 mayın verecek operator.

budur degil mi? sikeyim düsünemeyen kafaları. hem tüm yavsaklıgınızla türk kürt kardestir, ibneligi yapan pkk'dır dersiniz(bu cumleye de katıldıgımı söylemiyorum) hem de cıkıp tüm rezaletinizle icinde kürt gecen baslıklarda bölücü entryler girersiniz. kahrolun ibneler !

Turkcell in kürt versiyonur.

diğer şebekeler için:

(bkz: vodafone k)
(bkz: avea k)
(bkz: şahin k) *

turkcell den aramanın 3 kat tarifeyle ücretlendirileceği şebekedir.

kaçak mobil iletişim hattı. sloganı yakışır.

doğuya bedava olan, dinlenemeyen bir şebekedir. Google arazi map, bomba kumandası, dağ ekibi bas-konuş vs. bir çok özelliği olan bir şebekedir.

Kuzey Irak'ta benzerleri vardır. Korek Telecom, Moutiny, Iraqna, Zain Iraq ve AsiaCell. Irak'ta yaşayan Kürt, Türkmen ve Arap vatandaşların kullandığı operatörlerdir. Bunlar içerisinde en uygun tarifeleri olan ise Korek Telecom'dur.

Peşinen edit : Burada verilen bilgilere faşistçe yaklaşıp istediğiniz kadar eksileyebilirsiniz. Ama bu bilgilerin altındaki insani değerlere ait gerçeklikleri asla ama asla eksileyemezsiniz. Yazılanlar tamamiyle bilgi amaçlı olup, hiçbir siyasi ideolojiyi desteklememektedir.

Araştırılması adına aşağıdaki linklere bakılabilir;

seafoodplus.info
seafoodplus.info
seafoodplus.info
seafoodplus.info
seafoodplus.info

dakika konuşan herkese bir molotof hediye.

kürtcell'e bağlan hayata, hayata bağlan kürtcell'e.

büyük ihtimalle bedava olacak telefon servisidir. zira her şeyi beleş kullanırlar.

bu hattan gelen faturaları "teğce ödösin bhiz ödemeyikk delelelelelele" diye yakmaları olasıdır.

KÜSİAD için düğmeye basıldı

KÜSİAD için düğmeye basıldı

KÜSİAD için düğmeye basıldı

İmralı ile barış için görüşmeler sürerken Türk girişimciler kendilerini barışa şimdiden hazırlamış durumda. Bu kapsamda TÜSİAD ve MÜSİAD'dan sonra faaliyete geçmeye hazırlanan son dernek de Kürt Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜSİAD) oldu.

ÜYE ADAYI 20 İŞ ADAMI

Wall Street Journal Türkiye'den Ayşegül Güven'in haberine göre, KÜSİAD'ın marka tescilini Türk Patent Enstitüsü'nden yılında alan Selahaddin Çölçınar barış sürecine girilmesiyle birlikte 20 iş adamının üye olmak istediği derneği faal hale geçirmek için Emniyet Müdürlüğü ve Valilikle görüştüğünü söyledi. Ortamın biraz daha belirginlik kazanmasını bekleyen Çölçınar "Süreç netlik kazanınca faaliyete geçmek istiyoruz. Derneğin merkezi İstanbul olacak. Amacını da yurt dışındaki Kürtleri Türkiye'ye çekmek ve bölgeye yatırım yapılmasını sağlamak oluşturacak" dedi. Bu arada Patent Enstitüsü, Bijicell ve Kürdicell için yapılan başvuruları da onayladı. Son yapılan Kürtcell başvurusu için ise 6 aydır sonuç bekleniyor.

"TÜSİAD VE MÜSİAD'LA KARDEŞ OLMAK İSTİYORUZ"

Barış sürecinden önce doğan bu fikir için TÜSİAD ve MÜSİAD'dan da destek istediğini dile getiren Çölçınar "Biz onlarla kardeş dernek olmak istiyoruz. Faaliyete geçince yine iletişime geçebiliriz. Bu arada hem İstanbul Emniyet Müdürlüğü hem de İstanbul Valiliği ile iletişime geçtik. Kimse 'Böyle bir dernek kurmayın' demedi. Zorluk çıkartmadı" dedi.

ONAY BEKLEYEN KÜRTÇE MARKALAR

Dernek oluşumu bir yana, bir süre önce Kürtçe markaların akınına uğrayan Türk Patent Enstitüsü bu markalara tescil hakkı vermişti. Keçka Kurda, cengawer gibi birçok marka bu kapsamda tescilli marka olmayı başarmıştı. Şimdi de TPE'den onay bekleyen ilginç markalar var. Bunlar arasında Türk tanınmış markalara yakınlığıyla dikkat çeken Cola Kurda, Kürtcell gibi markalar yer alıyor. Ancak, büyük çoğunluğunun tescil isteği 'Tanınmış markalara yakınlık' sorunu nedeniyle TPE'den dönmüş. Kurdicell ise tescil almayı başarmış.

KÜRTCELL İZİN BEKLİYOR

Bugüne kadar Cola Kurda hiçbir başvurusu için TPE'nin 'olur'unu alamamış. Ancak bu Kürtcell için geçerli değil. Murat Eken adlı avukat yılında Kürtcell markası için TPE'ye başvurmuş. Başvurunun resmi marka gazetesinde yayınlanmasının hemen ardından Turkcell'in itiraz ettiğini ifade eden Eken "TPE Turkcell'in ilk itirazını kabul seafoodplus.infoll'in ikinci bir itiraz hakkı vardı, onu kullandı. 6 aydır ikinci itiraz konusundaki TPE kararını bekliyorum" dedi. Eken, markayı alabilirse Turkcell dışında bir operatör ile işbirliği yapıp Fenercell, BİMCELL gibi bir marka yaratmak için şansını deneyeceğini ifade ediyor.

KÜRTÇE MARKA İZNİ KOLAY ÇIKMIYOR

Marka Başvuru sayısı Tescil durumu
Kürtcell - 3 - Turkcell'in itirazı değerlendiriliyor
Cola Kurda - 4 - Tamamı reddedildi
Küsiad - 1 - Tescil edildi
Kurdicell - 1 - Tescil edildi
Rojstar - 1 - Tescil edildi
Kürda - 1 - 'de başvurulup reddedildi
Kurd1 - 1 - Belge eksikliğinden reddedildi
Bijicell - 1 - Tescil edildi

Google News ile Takip Et

Bir Türk'ün 'Kürtcell' mücadelesi: 6 yıldır patent alamadı, Yargıtay da reddedince AYM'ye gidiyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ayşe Yıldırım, Murat Eken adındaki bir avukatın, Kürtcell markasının pantentini alma mücadelesini yazdı. Yıldırım, 6 yıl süren hukuk mücadelesini kaybeden Eken’in, davayı Yargıtay’a taşıdığını belirtti. Avukat Eken, Yargıtay’ın red kararının ardından davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanıyor.

Ayşe Yıldırım’ın bugün (14 Temmuz ) yayımlanan “Bir Türk’ün Kürtcell mücadelesi” başlıklı yazısı şöyle:

Murat Eken, İstanbullu bir avukat. Ticari bir zekâya sahip. Birtakım marka isimlerinin hakkını satın alıyor; belki bir gün değerlenir ve satar diye. yılında aklına “parlak” bir fikir geliyor: Kürtcell

İleride prim yapacağını düşünüyor. Satabilir ya da operatör şirketi açabilirim diye düşünüyor. Tamamen ticari, siyasi bir düşüncesi yok. 

Hemen patent başvurusunu yapıyor. İlk incelemeden geçiyor ve olumlu yanıt alıyor. Çok geçmeden Turkcell’in Türk Patent Enstitüsü’ne itiraz ettiğini öğreniyor. Turkcell, Kürtcell ile arasında benzerlik olduğunu savunuyordu. Ama itirazı reddedildi. Bunun üzerine, Türk Patent Enstitüsü Genel Kurulu’na itiraz etti Turkcell. Genel kurul, Turkcell’in itirazını haklı buldu. İki marka isminin “sesteş” olduğunu ve şekil benzerliği olduğunu savundu. İsim hakkını alamadı Murat Eken. “Şekil olarak benzemelerine imkân yoktu çünkü ben logo falan hazırlamamıştım” diyor. Sesteş oldukları konusunun da doğru olmadığını savunuyordu ve Türk Dil Kurumu’ndan bu konuda görüş istedi. Beklediği yanıtı almıştı. TDK, “Bunlar sesteş değil” dedi. Ve Murat Eken’in hukuk mücadelesi başladı. 

Dava açtı. Mahkemenin atadığı bilirkişi heyetlerinden farklı farklı raporlar geldi. Yıllarca uğraştı, birçok badire atlattı ve sonuçta davayı kaybetti. Bunun üzerine Yargıtay’a gitti Eken. Geçen günlerde Yargıtay’dan karar geldi. Yine hayal kırıklığıydı. Yargıtay da iki marka arasında görsel, sescil ve anlamsal olarak benzerlikler bulunduğunu ve bunun tüketiciyi yanıltabileceğini söylüyordu. Oysa PTTCell vardı, BİMCell vardı. Hatta Patent Enstitüsü’ne KurtCell diye bir başvuru bile olmuştu. Sorun yine “Kürt”teydi! Şimdi, Yargıtay’dan kararın düzeltilmesini isteyecek Eken. Olmazsa Anayasa Mahkemesi’ne. Oradan da olumlu yanıt almazsa AİHM’ye kadar gitmekte kararlı. 

Bu mücadelesini duyan herkes gibi ben de “Kürt müsünüz” diye soruyorum. “Değilim ama Türkiye vatandaşıyım. Siyasi bir başvuru değil bu. Bölücülük meselesi de yok. Ne olur Kürtcell olursa? Azerbaycan’da Azercell, Kazakistan’da Kazakcell var. Her ülkede etnik grupların isimlerinin adını taşıyan ‘cell’ isimleri var. Burada da Kürt ismi olabilir ne var bunda? Niye bunu hazmetmiyoruz? Demokratik bir ülkede böyle bir başvurunun reddedilmesi bir mahkemeye yakışıyor mu?” diyor. Tabii ırkçı tepkilerle de karşılaşmış. Hatta “Kişiliğimi bilmeseler bölücü diyecekler” noktasına gelen şeyler olmuş. Ama fikri çok beğenenler de olmuş 

Sadece “Kürt”le başladığı için bir markanın patentini altı yıldır alamıyor Eken. “Mağdurum” diyor, “Sadece ticarette bazı fırsatları değerlendirmek istedim.” 

Onun fırsat olarak gördüğü Kürt zaten yıllardır bu ülkede var olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Dağda yürürken karda çıkan “kart kurt” sesleri nedeniyle dağ Türk’ü olarak tanımlanmalarının üzerinden çok geçmedi. Dillerini konuşmalarına izin verilmedi. Resmi kayıtlara “bilinmeyen bir dil” olarak kaydedildi. Kürtçe propaganda yapmalarına bir lütuf gibi izin verildi. 

Bugün yaşadıkları kentler yakılıp yıkılırken, belediyelerine kayyım atanmaya çalışılırken, milletvekilleri Meclis dışına itilirken devletin “Aradığınız Kürt kapsama alanı dışında” demesine şaşırmak gerekir mi?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir