küyerelleşme nedir / GLOKAL (GLOCAL) NEDİR? - INNOGATE

Küyerelleşme Nedir

küyerelleşme nedir

GLOKAL (GLOCAL) NEDİR?  4 dakikada okunabilir

İngilizce’de küresel (global) ve local (yerel) kelimelerinin birleşiminden oluşan glokal (glocal); her pazarın hedef kitlesine uygun küresel bir ürün yapma ve pazarlama stratejisini ifade ediyor. Markanın özünü riske atmadan nasıl bir yol haritası ile ilerleneceği ise asıl soru işaretini oluşturuyor. Glokal nedir, nasıl gerçekleştirilir? Yanıt yeni yazımızda.

Bir Ürün Nasıl Glokal Hale Getirilir?

Ürünlerini global ölçekte tanıtmak isteyen markalar glokal kavramına oldukça aşina. Esas nokta ise ürünün global karakterini korurken, hedef ülkenin pazarında anlaşılması ve oturması adına yerel unsurları da sürece dahil edebilmek. Bu küyerelleşme uygulamaları sayesinde potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarına ve kültürel değerlerine uyumlu bir strateji yürütmek oldukça kolaylaşabilir. Pazarlama departmanının kavrama nasıl yaklaştığı da bu noktada büyük önem taşıyor.

 

Innogate ile Globalleşin

 

Yerel İhtiyaçlara Uyum Sağlayın

Öncelikle bir ürünü glokal hale getirmek için yerel alıcının ihtiyaçlarına uyacak şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Marka ve ürün hedef kitleye uygun olarak şekillendirilirken göz önünde tutulması gereken 3 başlık var: Kültür, idealler ve alışkanlıklar. Ürün ya da hizmet bu yolla potansiyel müşterilere tanıdık gelecek ve onların alışkanlıkları arasına daha kolay bir şekilde dahil olacaktır.

Pazarlama Stratejinizi Oluşturun

Markanın sunduğu ürün ya da hizmetler çerçevesinde oluşturulan pazarlama stratejisinin yerel pazara adapte edilmesi de en önemli noktalardan biri. Hedef pazardaki potansiyel tüketicilere has bir dil kullanmak, küyerelleşme stratejileri bağlamında olmazsa olmaz unsurlardan sayılabilir. Mümkünse her kültürel grup için kullanılan kelimeler, resimler ve hatta iletişim kanalları dikkatli bir şekilde seçilmeli ve tüketicilerin yapı ve alışkanlıklarına uygun olarak şekillendirilmeli.

Tercüme Etmeyin, Yerelleştirin

Globale açılan firmaların, küresel boyutta iş yapmalarının yollarından bir tanesi de sundukları ürün ya da hizmetlerin etrafındaki tüm metinsel içeriği yerelleştirebilmeleri. Elbette, burada salt bir tercümeden ziyade yerel kitleye aşina olan dil uzmanlarının söz konusu metinleri kültürel özelliklere, ideallere ve nüanslara uygun olarak yerelleştirmesi oldukça değerli.

Teknolojiden Faydalanın

Globale açılan firmaların yazacakları başarı hikayelerinde hiç şüphe yok ki teknoloji ana oyunculardan. Ürün ya da hizmetten bağımsız olarak, pazarlama alanında kullanılan güncel izleme ve yönetme uygulamaları da hayat kurtarıcı olabilir. Dünya çapında rüştünü ispat etmiş araçlar ve kayıt sistemleri, günlük iş akışlarında glokal strateji izlemelerini ve uygulamalarını esasa uygun olarak yürütülebilmeniz için destek olacaktır.

 

Innogate ile Globalleşin

 

Global ve Yerel Arasındaki Köprünüz Innogate!

Başarılı bir glokalleşme süreci; global bir ürünün yerel pazarda rahatlıkla benimsenmesi ve kullanılmasıyla yakından ilişkili. Özellikle pazarlama ekibinin, söz konusu ürün ya da hizmetleri belirli kültürel kodlara uygun olarak tanıtabilmesi, dahası pazarda kalıcı hale getirebilmesi yereli tanımak ve buna uygun olarak bir strateji belirlemekle mümkün.

Global ve yerel arasındaki köprünüz Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı, sunduğu kapsamlı programla her aşamada yanınızda! Nitekim Innogate Online ile globale açılma stratejinizi daha en başından detaylı bir şekilde planlayabilir, yerel pazarda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü enstrümana ilk elden ulaşabilirsiniz. Innogate Online Connect kapsamında da potansiyel iş ortaklarınıza rahatlıkla ulaşabilir, yerel kontaklarla doğrudan bir network oluşturabilirsiniz. Siz de Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nda mutlaka yerinizi alın!

Kaynak:

seafoodplus.info

Küyerelleşme

Küyerelleşme Nedir?

Küyerelleşme, &#; küreselleşme &#; ve &#;yerelleşme&#; kelimelerinin birleşimidir. Terim, küresel olarak geliştirilen ve dağıtılan bir ürün veya hizmeti tanımlamak için kullanılır, ancak aynı zamanda kullanıcıyı veya tüketiciyi yerel bir pazarda barındıracak şekilde ayarlanır.

Yaygın bir örnek, dünya çapında satılan ancak emisyon standartları veya direksiyon simidinin hangi tarafta olduğu gibi yerel kriterleri karşılayacak şekilde ayarlanmış otomobiller olabilir. Ayrıca, yerel lezzetlere hitap eden coğrafi olarak özel menü öğeleri sunan küresel bir fast-food zinciri gibi daha kültürel yönlere de odaklanabilir.

Genelde, küreselleşme kampanyaları, yabancı ürünlerin yerel bir kitle arasında kabul edilmesini teşvik etmek için kültürel açıdan uygun medya ve reklam kampanyaları içerir.

[Önemli: Küyerelleşme, uluslararası bir şirketin ürünlerini belirli bir kültür veya coğrafyaya göre özelleştirmeye yardımcı olurken, aynı zamanda algılanan kültürel ödenek riskine de dikkat etmelidir.]

Küyerelleşmeyi Anlamak

Küreselleşme, küresel ve uluslararası ürünlerin, kullanıldıkları ve satıldıkları yerel bağlamlara uyarlanmasıdır. Bu terim, &#;de Harvard Business Review&#;de, glokalleşmenin &#;eşzamanlılık&#; anlamına geldiğini yazan sosyolog Roland Robertson tarafından ortaya atıldı. hem evrenselleştiren hem de tikelleştiren eğilimlerin birlikte varoluşu. &#;


Belirli bir ürün veya hizmetle ilgili olarak, bu, küresel olarak pazarlanan ürün ve hizmetlerin yerel pazarlara uyarlanması anlamına gelir. Küresel bir ürün veya hizmet, herkesin ihtiyaç duyduğu ve bundan yararlanabileceği bir şey, yerel yasalara, geleneklere veya tüketici tercihlerine uyacak şekilde uyarlanabilir. &#;Glokalize edilmiş&#; ürünler, tanım gereği, ürünü kullanan son kullanıcı için çok daha fazla ilgi çekecektir. Bunun nedeni, küresel bir ürün olarak herkesin kullanabileceği ve kullanabileceği bir şey olsa da, yerelleştirmesinin onu bir bireye, bağlamına ve ihtiyaçlarına daha özel hale getirmesidir.

Küyerelleştirme, merkezi olmayan otorite yapılarına sahip şirketler ve birden çok farklı kültürel bağlamda var olan ve rekabet eden şirketler için işe yarar. Süreç pahalı ve yoğun kaynak gerektirebilir, ancak daha büyük, kültürel açıdan daha çeşitli bir hedef pazara daha fazla erişim sağladığından, bunu uygulayan şirketler için genellikle karşılığını verir. Aynı zamanda bu ülkeleri bu pazarlarda daha etkili rakipler haline getiriyor.

Küreselleşme kültürel homojenizasyonla suçlandıysa, glokalleşme buna bir cevap olabilir. Küyerelleşme, Amerikan kültürünün ve iş dünyasının başka bir ülkenin kültürü üzerindeki etkisi olan Amerikanlaşmanın tersi veya tersi olarak düşünülebilir.

Temel Çıkarımlar

  • Küyerelleşme, &#;küreselleşme&#; ve &#;yerelleşme&#; kelimelerinin birleşimidir. Terim, küresel olarak geliştirilen ve dağıtılan bir ürün veya hizmeti tanımlamak için kullanılır, ancak aynı zamanda kullanıcıyı veya tüketiciyi yerel bir pazarda barındıracak şekilde ayarlanır.
  • Süreç pahalı ve yoğun kaynak gerektirebilir, ancak bunu uygulayan şirketler için genellikle karşılığını verir.
  • Genelde, küreselleşme kampanyaları, yabancı ürünlerin yerel bir kitle arasında kabul edilmesini teşvik etmek için kültürel açıdan uygun medya ve reklam kampanyaları içerir.

Küyerelleşme ve Yerel Ekonomiler

Bu, daha büyük ekonomi için karışık sonuçlar doğurdu. Bu şirketleri daha etkili rakipler haline getirirken, rekabet kalitesini artırmalı ve fiyatları düşürmeli, böylece malları daha erişilebilir hale getirmelidir.


Bununla birlikte, glokalleşme genellikle büyük çok uluslu şirketlerin uygulaması olduğundan, fiyatı aşağıya çekip piyasadan büyük bir pay aldığından, süreç daha küçük yerel işletmelere zarar verebilir ve bu şirketlerle rekabet etmekte zorlanabilir, düşük üretim maliyetleri. Bu, daha az rekabete neden olabilir ve fiyatları yukarı çekebilir.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir