lahana turşusu / Lahana Turşusu ( cc)

Lahana Turşusu

lahana turşusu

Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! En kolay lahana turşusu nasıl yapılır?

Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! En kolay lahana turşusu nasıl yapılır?

Vücut sağlığı açısından oldukça faydalı olan ve uzmanlar tarafından kışın hastalanmamak için bol bol tüketilmesi gerektiği önerilen beyaz lahana turşunu evde yapmak isteyenlere özel kolay tarifini araştırdık. İster çayla beraber isterseniz ana yemeğin yanında servis edebileceğiniz lahana turşusunun enfes tarifi bugünkü yazımızda.

Lahana turşusu, her yemeğin yanına yakışan aperitif olarak verebileceğiniz muhteşem bir besindir. Aynı zamanda lahana turşusunun içerisinde bulunan vitaminler sayesinde  çeşitli kalp ve damar hastalıklarını da koruduğu karaciğer yağlarını da giderdiği bilinmektedir. Kış aylarının sebzeleri arasında yer alan beyaz lahana tezgahlarda da yerini aldı. Hem sağlık hem de lezzet deposu olan beyaz lahana turşusu, kış aylarında her evin kilerinde, mutfağında mutlaka bulunması gereken ürünlerde. Bu turşuyu dilerseniz siz de evinizde kolayca yapabilir sofranıza şifa katabilirsiniz. Lahana ile kısa sürede kolayca turşu hazırlamak isterseniz mutlaka tarifimizi incelemelisiniz.

En kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Tam kıvamında pancar turşusuİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Tam kıvamında pancar turşusu

LAHANA TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI

  • Turşunun suyuna acı biber lezzetinin geçmesini istemeyenler kullanmayabilirler. Arzuya göre turşuya dereotu ekleyebilirsiniz.
  • Turşuyu oda ısısında ve güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün kadar muhafaza ettikten sonra servis edin.
  • Kısa sürede hazır olmasını istiyorsanız doğradığınız lahanayı kaynar suda dakika kadar haşladıktan sonra turşuyu kurabilirsiniz.

LAHANA TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük boy havuç
5 diş orta boy sarımsak 
2 adet acı veya tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke 
1 su bardağı arıtılmış su 
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu
adet nohut

beyaz lahana turşusu

beyaz lahana turşusu

En kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifi

YAPILIŞI

Beyaz lahanayı yapraklarından  güzelce ayırın. Daha sonra bol suda iyice yıkayarak hazır hale getirin.

Kök kısmını bir kenara ayırdığınız lahanayı gelişi güzel bir şekilde 4 veya 5 parçaya bölün.

Doğradığınız parçaları da sudan geçirdikten sonra havuçların da kabuklarını soyun ve doğrayın.

Kıtır kıtır tam kıvamında kornişon turşusu nasıl yapılır ve kurulur? İLİŞKİLİ HABERKıtır kıtır tam kıvamında kornişon turşusu nasıl yapılır ve kurulur?

Kavanozların içerisini kaynar su ile yıkadıktan sonra ilk olarak nohutları koyun. 

Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları dakika kadar ovalayın.

Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ilave ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin.

Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün muhafaza ettikten sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.

Afiyet olsun

Erimeyen lahana turşusunun püf noktasıymış - İşte kıtır kıtır olmasını sağlayan teknik

Kış aylarında bolca lahana turşusu tüketmek gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren lahana turşusu özellikle 'grip, soğuk algınlığı, öksürük' gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. Lahana turşusunun en iyisi evde yapılanıdır. Marketlerde satılan turşuları genelde beslenme uzmanları önermiyor. Evde yapabileceğiniz harika bir lahana turşusunun tarifini sizlerle paylaşacağız. Böylelikle çok daha sağlıklı ve lezzetli turşu yapabileceksiniz.

Lahana turşusu en faydalı turşulardandır. Sağlıklı bir kış geçirmek için her kış lahana turşusu yapıp tüketmek gerekiyor. Lahana turşusu yaparken erisin istemeyiz. Kıtır kıtır bir lahana turşusu yapmakta aslında sanıldığı kadar zor değildir.

Vereceğimiz bu tarif sayesinde kıtır kıtır lahana turşusu yapabileceksiniz. Sadece püf noktasını bilmeniz gerekiyor.

Turşu tarifimizi arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin;,jpg

KITIR KITIR LAHANA TURŞUSU İÇİN MALZEMELER

  • 1 orta boy lahana
  • 1 büyük havuç
  • 2 limon
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • biber turşuluk biber
  • 2 litre soğuk içme suyu
  • avuç nohut
  • Kalın tuz
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Kereviz yaprağı

LAHANA TURŞUSU TARİFİ

  1. Lahananızı ortadan ikiye ayırın ve iri olacak parçalarla ince ince doğrayın.
  2. Havucunuzu alın ve sapını keserek, ister dilim dilim ister parmak boyutlarında dikine kesin.
  3. Lahananız kadar kavanozları hazırlayın. Ancak turşular için kullanacağınız kavanozu güzelce sterilize edin.
  4. Nohutları kavanozun dibine yerleştirin.
  5. Üstüne lahanaları kavanoza bastıra bastıra yerleştirin. Ardından havuçları kenarlara doğru yerleştirin.
  6. Sarımsakların kabuklarını kesin ve tanesini bir kavanoza ve tane de diğer kavanoza bütün olarak atın. Ancak kavanozları aralara serpiştirmeyi unutmayın.
  7. Üst katlarda limon dilimlerini yerleştirin.
  8. Küçük küçük biberlerden isteğe bağlı olarak kavanozun kenarlarına ekleyin.
  9. Her 1 kilogramlık kavanoz başına 1 yemek kaşığı kalın tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım su bardağı sirke olacak şekilde ekleyin.
  10. Kalın tuzun haricinde kavanoz başına parça limon tuzu da atın.
  11. Son olarak ağzına kadar içme suyunu da ilave ettikten sonra kereviz yaprağını en üste koyun ve kavanozun kapağını sıkı sıkı kapatın.
  12. Serin ve kuru bir yerde saklayın.
  13. Yaklaşık olarak 15 gün sonra kullanıma uygun hale gelecektir.
  14. Afiyet olsun.

Artı Gerçek - Haberciniz

Önemli hatırlatma: Turşunuzu yaparken mutlaka kullanacağınız malzemeler iyi durumda olmalıdır. Ayrıca su eklerken mutlaka içme suyu ekleyin. Turşuyu çeşme suyuyla yapmamak gerekiyor. Böylelikle turşunuzun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Bizim Bildiğimiz Türk Usulü Lahana Turşusu

Ürün Detay

Ben Alman tipi falan bilmem Türküm bildiğim lezzetten şaşmam derseniz, size uygun bir lahana turşusu tarifimde var. Ne yalan söyleyeyim bende daha çok bunu yapıyorum. Havuçlu, iri doğranmış, daha bir diri ve en önemlisi daha kolay.

Alman klasik ekşi lahanasında biraz yoğuruyorsunuz, bastırıp suyunu çıkarıyorsunuz, sulansın diye bekliyorsunuz, ne de olsa biraz emek ve zaman gerektiriyor. Lezzet olarak iki yapılış arasında şahsen çok bir fark göremiyorum ama lahananın kendi suyuyla yapılan şeklinin daha faydalı olduğunu söylüyorlar.  Bizim usul de  gerçekten çok pratik ve sonuçta lahananın suyu da bir yere gitmiyor içinde.

Ben bir ondan bir ondan yapıyorum sırayla hak geçmesin diye J Seçim size kalmış.

Önce salamurayı hazırlıyorsunuz.

Salamura için malzemeler:

1 litre klorsuz su

yemek kaşığı rafine olmayan tuz

¼ su bardağı başlangıç mayası.

  • Başlangıç mayası olarak bir önceki partiden kalan sirkesiz kurulmuş turşu suyu kullanabilirsiniz. Şayet ilk kez yapacaksanız, ev yapımı süt kefirinin sarı suyunu ya da kombu çayını kullanabilirsiniz. Ev yapımı süt kefirinizi bir gün önceden tülbent bezle süzerek üstünde kalan peyniri, kahvaltınızda krem peynir olarak kullanıp altına süzülen sarı suyunu da salamurada kullanabilirsiniz.

Tuzu suda erittikten sonra, başlangıç mayasını ilave ederek salamuranızı hazırlayın.

Turşu için malzemeler:

1 orta boy beyaz lahana

adet çok kalın olmayan havuç

1 baş sarımsak

Lahanaların üst yapraklarını ayırıp kök kısmını çıkarın. İri iri doğrayıp yıkadıktan sonra süzgeçte fazla suyunu süzün. Havuçlarınızı halka halka doğrayın lahanalara ilave edin. Sarımsakları ayıklayıp ister bütün olarak diş diş isterseniz kıyıp hazırlayın.

Tüm malzemenizi uygun bir toprak ya da cam turşu kavanozuna sıkıştırarak koyun. Sebzelerin üstüne salamurayı ilave edin.

Ağzına bir lahana yaprağı kapatabilirsiniz ya da bir tabak koyup ağırlık koyabilirsiniz. Hangi metodu seçerseniz seçin mutlaka lahanaların salamuranın altında kalmasını sağlayın.

Turşunuz 10 derece sıcaklıkta ayda, derece sıcaklıkta haftada, 20 derecenin üstünde günde hazır olur. Siz size uygun ekşilikte olduğu zaman yemeye başlayabilirsiniz. Lahana turşusu hazır olduğunda evinizin en serin yerinde, hatta buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Ne kadar uzun sürede fermente ederseniz o kadar iyi aroması olacaktır. Hatta en iyi ekşi lahananın 6 aydan sonra olgunlaştığı söyleniyor. Daha fazla bilgi için &#;Fermente sebze ve meyveler&#; başlıklı yazımızı ve &#;İyi bir lahana turşusu için dikkat etmeniz gerekenler&#; isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Afiyet olsun

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir