maraş turşu / Maraş Biberi Turşusu (660cc) - Bi Bakmışsın Kapında - Tarladan Taptaze Sofranızda

Maraş Turşu

maraş turşu

Ekşili Turşu

Ekşili Turşu

Malzemeler: ( 4 Kişilik)

- 1 Adet Patlıcan

- 5 Adet yeşil Biber

- 2 Diş Ezilmiş sarımsak

- Tuz, nane

- Kahramanmaraş'a özgü 1Yemek Kaşığı Sumak Ekşi

Yapılışı :

- Patlıcanlar yıkanır, alacalı olarak soyulur, büyük küpler halinde doğranır.

- Yeşilbiberler iri parçalar halinde doğranır.

- Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak suda haşlanır.

- Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak sudan bir süzgeç yardımıyla çıkararak soğumaya bırakılır.

- Ayrı bir tencerede 3 su bardağı su içerisine ezilmiş sarımsak, tuz, Kahramanmaraş'a özgü olan sumak ekşi bırakılır. Üzerine nane ilave edilerek karıştırılır.

- Bu karışıma patlıcan ve yeşilbiber ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.

bibakmışsınkapında Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı (660cc) 9

Çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen teknik ile tuzlu çözeltide bekletilerek aroma kazanmasıyla oluşan turşu, uzun süre saklanabilecek hale gelir. Anadolu’da kış hazırlığının vazgeçilmezi olarak görülen turşulara artık her zaman ulaşabilmek mümkündür. Yoğun günlük hayat içerisinde turşu hazırlama imkanı bulamayanlar için BiBakmışsınKapında Maraş biberi turşusu ev yapımı (660 cc) üstün lezzeti ile evinize gelir. Mevsiminde toplanan taze Maraş biberleri ile yapılan turşu, özenle hazırlandıktan sonra 660 CC cam kavanozlara koyulur. İlk elden toplanan ürünlerle yapılan turşu lezzet bakımından ayrı bir yere sahip olur. Doğal ve taze sebzeler sizin için özenle hazırlanarak konserve haline getirilir. Üstün lezzeti ile vazgeçemeyeceğiniz bir turşu olarak tariflerinizde ve sofralarınızda kullanabilirsiniz.

  • Taze Maraş biberleri
  • Ev yapımının benzersiz lezzeti
  • 660 CC cam kavanozlarda özel sunum

BiBakmışsınKapında Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı Lezzeti

BiBakmışsınKapında Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı Lezzeti

Anadolu’nun bereketli topraklarından çıkan ve kaliteli gen yapısına sahip tohumlardan üretilen Maraş biberi özenle yetiştirilir. Coğrafi işaretli ürünler arasında yer alan Maraş biberi, toz biber, isot ve pul biber gibi birçok yiyecek yapımında kullanılır. Turşu yapımında da kullanılan sebze, oldukça fazla tüketilir. BiBakmışsınKapında, kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri sebzeleri mevsiminde taptaze toplar ve özenle işlemlerden geçirerek ev yapımı lezzetini kolaylıkla size ulaştırır. BiBakmışsınKapında Maraş biberi turşusu ev yapımı (660 cc) kullananlar kaliteye ilk adresinden ulaşmanın avantajını yaşar. Özel Maraş biberlerinin yağ ve sirke ile odun ateşinde pişirilmesinden sonra sarımsak ve kaya tuzu ilave edilerek geleneksel yöntemlerle kavanozlara alınır. Taze Maraş biberinden gelen lezzeti ve geleneksel yöntemlerin tadını bir arada sunan turşuyu günlük ve davet sofralarınızda özenle kullanabilirsiniz.

Lezzetli Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı (660 cc) Yorumları

Lezzetli Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı (660 cc) Yorumları

Doğal ürünlerde katkı maddesi ve koruyucular bulunmadığı için saklama koşulları ürünün bozulmadan tüketilmesi için son derece önemlidir. Geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanan turşu, koruyuculuğunu yalnızca içerisindeki tuzdan alır. Bu sebeple ürünü, güneş ışığına maruz kalmaktan koruyarak karanlık ve serin bir alanda muhafaza edebilirsiniz. 660 CC cam kavanozda sunulan ürün sağlık açısından avantajlar sağlar. Cam kavanozlar gıda ile temasta güvenilir olan malzemelerden oluşarak ürünü dış etkenlerden korur. BiBakmışsınKapında Maraş biberi turşusu ev yapımı (660 cc) yorumları organik yiyecekler ile sağlıklarını korumayı amaçlarken lezzetten ödün vermek istemeyen kişilerin geri bildirimlerinden oluşur. Kalite, lezzet ve güvenilirlik bakımından yapılan değerlendirme anketlerinde yüksek puan alan ürün, lezzet avcıları tarafından beğenilir. Modern tarım yöntemleri ve geleneksel ürün işleme teknikleriyle oluşan Maraş biberi turşusunu güvenle tüketebilirsiniz.

Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı (660 cc) Fiyatı ve Avantajı

Maraş Biberi Turşusu Ev Yapımı (660 cc) Fiyatı ve Avantajı

Ayşe hanımın hikayesi ile Eskişehir’e uzanan hikaye, tüm Türkiye’ye doğallığı taşımak için devam eder. Kendi çiftliklerindeki coğrafi işaretli Maraş biberlerinin mevsiminde toplanması turşunun lezzetini artıran faktörler arasındadır. Odun ateşinde özenle pişirilen Maraş biberleri gerekli işlemlerden geçirildikten sonra yemek severler ile bir araya gelir. BiBakmışsınKapında Maraş biberi turşusu ev yapımı (660 cc) fiyatı ile kaliteyi ve doğallığı uygun bir şekilde sunar. Farklı salataların içine doğrayarak veya sade bir şekilde turşu olarak yemeklerin yanında tüketebileceğiniz ürün, lezzeti ve kalitesi ile vazgeçilmeziniz olarak mutfağınızda yer alır. Doğallığı evinize taşıma imkanı veren BiBakmışsınKapında ürününe Trendyol’dan uygun fiyat ve kampanya avantajlarını takip ederek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Siz de eşsiz lezzeti ile BiBakmışsınKapında Maraş biberi turşusu ev yapımı (660 cc) satın alabilirsiniz.

Maraş biberi turşusu tarifi

Maraş Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?

 

Biberlerimizi güzelce yıkayıp süzülmesi için bir kenara alıyoruz. Büyük bir tencereye suyu, üzüm sirkesini ve mısır yağını koyup kaynatıyoruz. Kaynayan karışımın içine biberlerin yarısını atıp 3 – 4 dakika haşlıyoruz.

Süzerek tencereden alınan biberleri kavanoza alıp sıkıca yerleştirdikten sonra ağzını kapatıp ters çevirip bir gün bekletiyoruz.

Maraş biberi turşusu acı olmasından ve özellikle de turşu olmasından dolayı sağlığınıza da oldukça faydalı etkiler yaratıyor.

Maraş biberi turşusu faydalarından kısaca bahsetmek gerekirse;

1- Tadı acı olduğu için iştah açıcı özelliği vardır
2- Yemeklerin yanında tüketilen Maraş biberi turşusu iştah açıcı özelliğinin olmasının yanında yağ 3- yakıcı özelliği de bulunmaktadır.
3- Sindirim sistemini düzenler ve hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olmaktadır.
4- Antioksidan özelliği sayesinde vücutta ve bağırsaklarda biriken zararlı parazitlerin kısa süre içerisinde atılmasına yardımcı olmaktadır.

Maraş Biber Turşusu

Maraş Biber Turşusu

Maraş Biberi Turşusu, Adından da anlaşılacağı üzere Kahramanmaraş yöresine ait olan bu turşu biberinin ekimi nisan ayında başlar ve tarladan toplanan taze biberlerle yapılmakta olup yöre insanının bolca tükettiği turşu türlerinden birisidir. Turşuluk olacak olan biberler özenle seçilir ve boyut olarak mümkün mertebe küçük ebatlar seçilir. Bu seçim turşunun bekleme süresinde sertleşmemesi ve turşuluk biberlerin daha taze kalması içindir.

Maraş Biberi Turşusu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1.5 kg Maraş biberi
  • 1 su bardağı
  • 1 su bardağı toz seker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşık tuz
  • 7-8 diş sarımsak

Maraş Biber Turşusu Hazırlanışı

Biberlerimizi iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakıp sarımsaklarımızı soyalım. Biber ve sarımsak dışındaki bütün malzemeyi tencereye koyarak iyice kaynaması beklenir. Daha sonra biberler kaynayan tencerenin içine atılır ve 6-8 dakika kadar tencerede bırakılırlar. Daha sonra süzgeç yardımı ile malzemeler süzülür ve ılıyınca kavanozlara yerleştirin. Temizlemiş olduğunuz sarımsakları ve biberleri kavanozlara yerleştirirken dilimleyerek ekleyiniz. Tencerede kalan sirkeli, yağlı sosu ılıyınca kavanoza dahil ederek kapağı iyice kapatıp kavanozunuzu birkaç gün serin yerde beklemeye alınız ve artık turşumuz yemeye hazır. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 25.06.2023 04:45:14

Maraş Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "Maraş Biber Turşusu"

Birçok tarifi inceledim ve bu ölcülerle maras biberlerimi yaptım enfes oldu . Şiddetle tavsiye ederim
Elem. 26.09.2018 15:03:14

CEVAP YAZ

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Cin biber turşusu nasıl yapılır, cin biber hepimizin bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan, acıyı sevenler bunu turşu yaparak değerlendirir. Pazarda gördüklerinde, hemen cin biber turşusu yapmayı düşünürler. Aslında turşusu da çok güze...
Kıl Biber Turşusu
Kıl Biber Turşusu
Kıl biber turşusu; kıl biber diğer biberlere göre uzun, ince ve genellikle acı bir biber çeşididir. Turşu yapımı içinde en çok kıl biber tercih edilir. Çünkü hem görsel olarak hem lezzet hemde diğer biberlere göre çekirdeği daha az bir biber çeşididi...
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur
Turşu Kaç Günde Olur, Kullanılacak sebzeler duru suda iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Tercihe yönelik çiğ ya da az haşlanmış olarak temiz bir kesme tahtası üstünde kesilir. Sap ve uç kısımları kullanılmasın, herhangi bir zede ve çürükleri olup mey...
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek
Hamilelikte Turşu Yemek, Gebeliğin farklı süreçlerinde vücudun farklı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır ve vücut bu vitamin ve minerallere olan ihtiyacını aş erme olarak gösterir. Aş erme sadece gıdalara yönelik olmayabilir. Örneğin, vücudunun d...
Sarımsak Turşusu
Sarımsak Turşusu
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin m...
Süs Biberi Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Süs biberi turşusu, günümüzde birçok lokantada gördüğümüz küçük biberlerin turşu yapılmış halidir. Bu turşu birçok zaman tat olarak acıdır. Fakat bu durum turşu içerisinde kullandığınız biberlere bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle ...
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzel...
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları
Turşunun Zararları; İnsanoğlu tarım toplumuna geçtiği günden beri ürettiği ürünleri uzun süre bozulmadan saklamak zorunda hissetmiştir. Bu ürünleri uzun zaman saklamak için kullandığı yöntemlerden biri de turşu yapmaktır. Peki, severek tükettiğimiz t...
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu
Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan“balık biberi turşusu ”Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz ...
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu
Çubuk Turşusu, Ankara'nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılmış olan turşular belediyenin başvurusu üst kısmına markalaştı. Türk Patent Enstitüsü Marka Daire Başkanlığının resmi gazetede yayımlanan kararına göre, Çubuk Belediyesinin başvurması ü...
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak işt...
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu
Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir. Malzemeler: 6...

 

Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Kıl Biber Turşusu
Turşu Kaç Günde Olur
Hamilelikte Turşu Yemek
Sarımsak Turşusu
Süs Biberi Turşusu
Haşlama Biber Turşusu
Turşunun Zararları
Balık Biberi Turşusu
Çubuk Turşusu
Sirkeli Haşlama Biber Turşusu
Sirkesiz Turşu
Turşu Çeşitleri
Acur Turşusu
Biberiye Turşusu
Kırmızı Domates Turşusu
Haşlama Turşu
Erik Turşusu
Armut Turşusu
Kapari Turşusu
Limonla Turşu Yapımı
Ezme Turşu
Arnavut Biber Turşusu
Kabak Turşusu
Közlenmiş Biber Turşusu
Tombul Biber Tursusu
Ahlat Turşusu
Mantar Turşusu
Dal Turşusu
Ankara Çubuk Turşusu

Popüler İçerik

Turşu Çeşitleri

Turşu Çeşitleri

Turşu çeşitleri, turşu farklı sebze ya da meyvelerin tuzlu ve asitli suyun içinde belli bir süre bekletilmesi ile oluşan bir karışımdır. Genelde yazda...

Acur Turşusu

Acur Turşusu

Acur Turşusu, insanların geneli tarafından sevilen ve herkesin yapabileceği kolaylıkta bir turşu türüdür. Turşu sadece acurdan oluşsa da eklenen malze...

Biberiye Turşusu

Biberiye Turşusu

Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi...

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu

Kırmızı Domates Turşusu, Günümüzde çokça yapılan kırmızı domates turşusu sadece yemeklerin yanında tüketilmemektedir. Kahvaltılık olarak da tüketilmek...

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu

Haşlama Turşu,  değişik sebze ve meyvelerin tuzlu ve sirkeli suda belli bir sürede salamura olacak şekilde bekletip yemeye hazır durumuna getirilmesin...

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir