maşukiye tavsiye / Maşukiye Nerede ve Kahvaltı Mekanları - KOCAELİ

Maşukiye Tavsiye

maşukiye tavsiye

En Güzel Fotoğrafların Adreslerinden Biri: Maşukiye

Maşukiye Gezisi

Genel;

Çocukluk ve kısmen gençlik yıllarımın geçtiği yer; Maşukiye. Tabi böyle yazdığım için burayı avucumun içi gibi bildiğimi düşüneceksiniz ama inanın her sene daha da tanınmaz hale gelen ve her geçen gün tatsızlaşarak işletme sayısı artan Maşukiye ile ilgili olabildiğince güzel ve gidilmesi gereken yerleri yazmaya çalışacağım.

Öncelikle bilmenizi isterim ki ben bu bölgede kesinlikle ve kesinlikle kalabalık ve en çok tercih ediliyor GİBİ görünen yerlere artık gitmiyorum ama yine de bu yerlere de yazımda yer verip, tercihi tabi ki sizlere bırakacağım. 

Buranın en büyük özelliği sanırım İstanbul'un kalabalığından sıkılan ve doğaya hasret kalan arkadaşlarımızın günübirlik tercihleri için kullanması. Hal böyle olunca da özellikle hafta sonları inanılmaz bir kalabalık ve trafik ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani demek istediğim mümkünse hafta içi tercih etmeniz. Ama imkan yok diyorsanız da ben elimden geldiğince size bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım:-) 

Mevsim ile ilgili tavsiyem; hemen hemen dört mevsimin tamamı:-)) Yazın da gelseniz yükseklikten ve ormanlıktan kaynaklı sıcaklık derece arası düşüyor ve sizi üzmüyor. Kışın 10 derece ile başlayıp -1 dereceye düştüğüne bizzat şahidim:-) Kışın zaten kayak mevsimi ve aynı zamanda karlar altında buranın keyfi bir başka. Sadece yağmurların çok olduğu mevsimleri mümkünse tercih etmeyin çünkü inanın hiç keyif alamazsınız ve yeme-içme dışında bir şey yapamadan dönersiniz

Bu bölümde söyleyeceğim son konu ise bu bölgede çok fazla yer olduğu, özellikle lezzet durağı anlamında. Ben elimden geldiğince bildiğim/gittiğim yerleri yazacağım ama benim yazdıklarımın en iyileri olduğunu da iddia etmiyorum:-)) Daha fazla uzatmadan geçelim yeni bölümlerimize.

Ulaşım;

İstanbul'dan gelecek arkadaşlar için otoyoldan en ideal çıkış yeri İzmit Kartepe Gişeleri. Burayı yaklaşık 1 km. geçtikten sonra zaten sağda Sapanca yol ayrımını görecek ve buradan döneceksiniz. Bursa-Yalova yada o taraftan gelecek arkadaşlarda Maşukiye'ye ulaşabilmek için aynı şekilde Sapanca yol ayrımını kullanacaklar. Doğu taraftan (Sakarya tarafından) gelen arkadaşlar için ise alternatif biraz daha fazla, onlar için tavsiyem ise otoyoldan Sapanca çıkışını kullanarak Maşukiye tabelalarını kullanmaları. Maşukiye merkeze geldiğinizde ise tepe noktası olan Green Park Otel'e kadar olan güzergah için ise Kara Fırın isimli yerden içeriye girmeniz gerekiyor. Tabelalar sizi doğru bir şekilde yönlendiriyor. 

Aslına bakarsanız zirveye çıkmak için geçtiğimiz senelerde yapılan ve Derbent adı verilen beldeden çıkan alternatif bir yol daha var. Fotoğrafsever arkadaşların harika kareler çekebileceği manzara ve yollar ile dolu burası (S şeklinde). Ancak aracınız ne olursa olsun kışın bu yolu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çok dik rampaların yanı sıra aşırı keskin virajlar var. Çıkış çok sıkıntı olmasa da iniş problemli. Bir seferinde iniş esnasında aracın balatalarından duman geldiği için aracı terk etmek zorunda kalmıştım. (Şoförlüğüm kötü olmamasına rağmen:-))) Bu arada yol tali falan değil, çok düzgün asfalt ve diğer yola istinaden çok boş ama dediğim gibi kışın ve hava karardıktan sonra bu yolu kesinlikle kullanmayın

Ulaşım ile ilgili son ve en kritik tavsiyem, İstanbul tarafından gelen arkadaşlar geri dönüşte asla Kartepe gişelerini giriş için kullanmayın, kalabalıktan dolayı çok fazla bekleyip daralabilirsiniz. Çünkü yol iki şeride düşüp, uzun süre bu şekilde devam ediyor (Cumartesi-Pazar akşamları). Şehir içi yolu hem geniş hem de daha rahat ve mümkünse otoyola giriş için Kuruçeşme otoyol girişini kullanın. 

Geçelim keşfet kısmına. Bu bölgeyi size Sapanca sapağından itibaren anlatmaya başlayıp, Green Park Otel'de son vereceğim:-) Ayrıca Maşukiye sınırlarına giren ve görülmesi gereken diğer yerleri de kısaca yazacağım.

Keşfet; 

Sapanca sapağını döndükten sonra Acısu isimli muhtarlığı geçene kadar görülmesi gereken yer yok. Sadece sapağı döndükten yaklaşık 1 km. sonra sağ tarafta gözünüzden kaçmayacak kadar büyük tabelalara sahip, arka arkaya sıralanmış belki 10'a yakın işletme mevcut.  Baktığınızda hemen hemen hepsi dolu ve işlek mekanlar. Aslına bakarsanız Maşukiye'de ki birçok yerden de daha tercih edilir seviyede. Ancak henüz yeni geldiğiniz için yemek yeme ihtiyacınız olmayabilir diye düşünüyorum. Benim burada size tavsiye edebileceğim sadece iki yer var; ilki Sümela Köfte ve Fırını diğeri ise tatlı yemek için tercih edebileceğiniz Jumbo Künefe. Sümela'da çok lezzetli kuru fasulye ve pilav ile pide çeşitleri olduğunu bilmenizi isterim. Daha çok Karadeniz lezzetleri üzerine kurulu bir işletme. Jumbo Künefe zaten isminde de anlaşılabileceği gibi künefeci ama hem kaliteli hem de lezzetli. Bu iki yeri denedim ama diğer yerleri denemedim o yüzden tavsiye veremiyorum.

Acısu merkez ışıklarını geçtikten yaklaşık 2 dakika sonra sağ tarafta Kartepe At Çiftliği isimli harika bir işletme mevcut. (Tabelası çok belirgin değil, kaçırma ihtimaliniz var.) 

Burası diğer yerleri görmeden de bütün bir gününüzü geçirebileceğiniz bir yer, tabi at binme merakınız ve hevesiniz varsa:-) Ayrıca geçerken uğrayıp saatinizi de buraya ayırabilirsiniz. Küçük çocuklarınız veya sizler de at binip eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Daha önce binicilik tecrübeniz varsa gruplarla birlikte çevrede ki doğa güzelliklerine at ile gitme şansınız, ayrıca önceden organize ederseniz arkadaşlarınız ile bölgedeki kamp alanlarına at binerek gitme ve bu kamp alanlarında konaklama şansınız var. Aile işletmesi ve kaliteli insanlar. Kartepe At Çiftliği aynı zamanda Acısu-Maşukiye sınırı, buradan çıktıktan sonra artık Maşukiye sınırlarına da girmiş bulunuyorsunuz.

At Çiftliğinden çıktıktan sonra karşınıza ilk çıkacak yer Opet benzin istasyonu ve trafik ışıkları. Yolu takip ederseniz Maşukiye merkeze, sola saparsanız Sukaypark isimli işletmeye varacaksınız. Aslına bakarsanız bu yazıyı pandemi öncesi yazmış olsaydım, tavsiye ETMEYECEĞİM yerlerin başında burası gelecekti :-)) Ancak pandemi sürecinde turistlerin ayağının buradan kesilmesi nedeni ile tavsiye edeceğim yerler listesine girmeyi başardı.. 

Sukaypark dediğim yer esas olarak wakeboard ismi verilen sporun yapıldığı yer ancak komple bir tesis olarak düşünülmüş ve aynı zamanda restoran olarak işletiliyor. Burada ister merakınız varsa wakeboard yapabilir, isterseniz kahvaltı - yemek menülerini deneyebilirsiniz. Ortamı gerçekten güzel ve dinlendirici ama dediğim gibi turistlerin olmadığı zamanlarda :-)) Buranın devamında ise eski Seka kampının yerini alan mesire alanı mevcut. Mangalcılar için vazgeçilmez yerlerden birisi ama daha güzel yerler var 

Bu bölgeden çıkmak için tekrar Opet benzin istasyonu ışıklarına gelmemiz gerekiyor, unutmadan orada köşede mutlaka dikkatinizi çekecektir, Osmanlı Bahçesi Restoran isimli bir işletme mevcut Ben ilk açıldığı zaman gitmiştim ve memnun kalmıştım ancak o günden bugüne epey büyüyüp, bünyesine birçok aktiviteler kattı, son halini açıkçası bilmiyorum. 

Artık yavaş yavaş Maşukiye merkeze uzanalım.. Eğer Pazar günü gelmişseniz dönüşte Maşukiye merkezde kurulan köylü pazarına da uğrayabilirsiniz. Semt pazarlarından biraz pahalı ama organik ürün vs. bulma şansınız var.

Evet arkadaşlar bu kısa tavsiyeden sonra zirveye hemen tırmanmıyoruz :-)) Bu bölge ile ilgili tavsiye vereceğim son yer; Maşukiye merkezden bir yere sapmadan devam ettiğiniz takdirde yaklaşık 2,5 km sonra tabelasını göreceğiniz Cansu Tatil Köyü.. 

Aslında ticari macerasına Cansu Alabalık Restoran olarak başlayan bu işletme şu an tatil köyü olarak devam ediyor. Konaklama imkanının yanı sıra ağırlıklı hizmeti geç kahvaltı olan mekanda diğer yiyecek menüleri de mevcut ve zengin İlk yıllarında hemen her haftasonu gittiğimiz işletmeye uzun yıllardır gitmiyorum açıkçası. Gitmeme nedenim ise haftasonları aşırı yoğunluk ve kalabalıktan duyduğum rahatsızlık. Sakinlik ve huzur arıyorsanız asla tavsiye etmem ama yine de bu bölgenin düzgün işletilen ve kaliteli bir kaç mekanından birisi olduğunu da söylemem gerekir. Bölgede ki en büyük problemin amatörce işletilen mekanların çokluğu olduğunu göz önüne alırsanız, burası üst seviye işletmelerden diyebiliriz. Ama dediğim gibi tek problem haftasonları çekilmez kalabalık 

İçerisinde yeme ve içme ile birlikte birçok aktiviteye katılma imkanı sunan bir yer. ATV ile bölgede keyifli bir tur, zippling, yapay gölde deniz bisikleti, at binme parkuru, voleybol vs gibi bir çok faaliyeti bünyesinde barındırıyor. (Hepsi için ayrı ayrı ücret ödemek zorundasınız. Hepsini yapmaya kalkarsanız bir süre sonra maliyet ciddi olarak artıyor.) Dediğim gibi bölgenin kaliteli işletmelerinden ve lezzet durağı olarak tercih edebilirsiniz. (İleride burası ile ilgili de ayrı bir yazı yazacağım.)

Biz tekrar Kara Fırın'a dönüp zirve tırmanışımıza başlayalım:-) Maşukiye merkezden yola çıktığımızda ilk durağımız Vadi Restoran isimli bölge. 

Bu ismi tek bir yer gibi yazdım ama bu bölgede inanılmaz sayıda işletme ve aktivite mevcut. 'li yılların yarısında hizmet vermeye başlayan bu küçük işletme (eskiden küçüktü, şimdi kapasiteli bir işletme) çok eski tarihi olan bir yer. Sadece alabalık çiftliği ve bunun yanında ki iki ahşap binanın hizmet verdiği, aynı zamanda dere üzerinde masaların olduğu harika, huzur verici bir yerdi. Hatta 'li yılların başında da şelaleye çıkan yol üzerinde yalandan bir iki çay bahçesi vardı, onlarda oturup çay içmek bile huzur veriyordu 

Ayakkabılarımızı çıkarır dere içinde yürür, yukarıda ki şelaleye gidebilmek için araçla dereden geçmek zorunda kalırdık Ama ne yazık ki şu an bunları söylemek imkansız Tamamen ticarethaneye dönüşen yerde ki işletme sayısını inanın bilmiyorum. Daha da acı olanı pandemi öncesi tamamen turistlere yönelik davranışların olduğu, hizmetin tamamen onlara yönelik olduğu bir yerdi. Şu an nasıl açıkçası bilmiyorum. Ben buralı biri olarak gitmiyorum. (Siz yine de aklınızda kalmaması, yazdıklarımı da teyit maksatlı bir girip çıkarsınız:-)) ) 

Tırmanmaya devam:-)) Yol üzerindeki yapımı devam eden inşaatları gördükçe eminim sizlerinde içi sızlayacak ve yapılan doğa katliamına tanık olmak istemeyeceksiniz Bu arada Vadi Restoran'a gelmeden önce My Green Butik Otel kalmak için tercih edilecek seviyede bir yer. Bunun yanı sıra bir büyük otel ile çok sayıda pansiyonda mevcut bu bölgede.

Artık buradan sonra tam anlamı ile tırmanma başlıyor. Bu arada aklınızda olsun, her yıl ('de yapılmadı) Türkiye Tırmanma Yarışlarının bir ayağı bu yol üzerinde yapılıyor. Eğer denk gelirseniz veya meraklısı iseniz mayıs-haziran aylarında tarihini takip edip gelmenizi öneririm. Yukarı çıkış yolu kapatılıyor ama izlemek gerçekten keyifli :-))

Bu yol üzerinde yine şaşkınlık verecek fazlalıkta işletme ile karşılaşacaksınız ama ben yine sizlere benim gittiğim yerleri yazmaya çalışacağım. Ama daha önce de yazdığım gibi benim henüz gitmediğim ve daha güzel, kaliteli mekanlar olabileceğini aklınızda tutun. 

Vadi Restoran sonrası yol üzeri tavsiye edebileceğim ilk nokta Saklı Vadi Restoran/Piknik Alanı. Girişini kaçırma ihtimaliniz yok, büyük bir tabela ile girişinde kocaman bir ejderha heykeli mevcut. Burası da zamanla büyüyen ama ilk günlerinden beri kaliteli hizmet veren bir işletme, sahipleri de zaten buralı. Kapalı alan dışında açık piknik alanı ve aktiviteler de mevcut. Kuyu kebabı orjinal ve son derece başarılı. Sadece fiyatlar standardın üzerinde ama zaten bölgede bu şekilde olmayan büyük işletme yok :-)) Tavsiye edeceğim işletmelerden biri. 

Buradan sonraki durak ise Kartepe Manzara Restoran, burayı Lezzet Durakları isimli blog varken yazmıştım. Ama iki siteyi birleştirdiğim için şu an yayında değil, ilerleyen zamanlarda bu yazıyı tekrar paylaşacağım. Burası kahvaltı ağırlıklı gibi görünse de benim tavsiyem akşam yemeği için gitmeniz yönünde.

Bizim sıklıkla gittiğimiz ve kesinlikle gitmenizi tavsiye edeceğim bir sonraki işletme ise Nirvana Kafe/Restoran. Bugüne kadar olumsuz yorum duymadığım ve benimde vakit geçirmekten hoşlandığım sayılı işletmelerden biri. Büyük değil ama özellikle çevre düzenlemesi çok başarılı. İster kapalı alanda ister açık alanlarında huzur dolu vakit geçirebileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz bir mekan. Menüleri çok zengin değil ama lezzetli, para göz olmayan bir işletme. 

Ana yol üzerindeki bir sonraki durağımız Sisli Vadi ismi verilen nokta. Burası yazın pek tercih edilmese de kışın sahip olduğu basit kayak pisti nedeni ile çok ama çok tercih edilen bir yer. 

Green Park Otel'e verecek kadar bütçemiz yok diyenler için ve özellikle çocuklar için keyifli vakit geçirilebilecek bir yer. Bu arada bu yazdığım kesinlikle hafta içi için geçerli. Haftasonu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Aşırı kalabalık ne yazık ki Kayak derken bildiğiniz kayak takımları ile yapılmıyor, kızak ve şamrel ile kayak yapma imkanı mevcut. En son hatırladığım kayak sporu için pist çalışması vardı. Tahminim kışına hazır olur Burası her ne kadar çok kalabalık olsa da bölgede vakit geçirebileceğiniz, atmosferi farklı ve güzel işletmelerden biri. Restoran kısmı çok üst seviyede değil ama diğer aktiviteler için başarılı bir yer. (Hafta sonları otopark ücreti alınıyor bilginize.)

Unutmadan yol üzerinde yine şamrel ve kızak ile kayma imkanına sahip daha küçük işletmeler ve pistler mevcut.

Bir sonraki durağımız ise doğa yürüyüşü yapmaya meraklı, çadır kampı sevenlerin yakından bildiği Kuzuyayla Tabiat Parkı:-)) yılında tabiat parkı olarak ilan edilen bu bölge ile detaylı bilgilere seafoodplus.info adresinden ulaşabilirsiniz. Çok düşük bir giriş ücreti olup, içeride her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz tesisler mevcut. Yolları asfalt ama derin çukurlar var, dikkatli olun, en önemlisi ise yazın dahi gidecek olsanız sıkı giyinin. Çünkü çok ciddi bir sıcaklık düşüşü var. Tavsiye edeceğim yerlerin başında geliyor.

Artık zirveye son adımdayız:-)) Son adım The Green Park KartepeBölgenin en büyük ve en kaliteli otel/kayak merkezi. 17 pist, 3 telesiyej ve 2 adet teleski bulunan merkezde aynı zamanda kayak malzemeleri kiralama imkanı da mevcut. Aklınıza gelebilecek her türlü doğa sporu/aktivitesi ile kış sporlarının yapıldığı bu bölgede bence en keyifli aktivite telesiyej ile zirveye bir adım daha yaklaşmak. İlk başta biraz ürkütücü görünse de alışıyorsunuz ve keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz. Tabi burada da hemen her yerde olduğu gibi girişten tutunda yapacağınız her aktivite, atacağınız her adım ücretli. Tabi lüks bir otel olması nedeni ile fiyatlar ona göre:-) Son olarak Maşukiye'ye kadar gelmişken buraya çıkmamazlık yapmayın, ziyaret etmenizi tavsiye ettiğim yerlerinde başında geliyor.

Artık sonlara geliyoruz Yanlış hatırlamıyorsam yılları arasında henüz buralarda doğru düzgün yol yokken, haliyle de hiçbir işletme yokken, o eski model arabalar ile iki aile Kartepe zirveye çıktık. Bilenler vardır eskiden buraya Keltepe denirdi ve zirve noktası, İzmit'in hemen her noktasından görülen Vericinin olduğu yerdi. Tabi yaz mevsimiydi, kışın oraya ve orada çalışanlara helikopter ile ulaşılıyordu. Ancak o günden tekrar gitmek için hiç teşebbüste bulunmadım. Eğer yanlış bilmiyorsam Green Park Otel'e gelmeden yol ayrımı var ama yolun ne durumda olduğunu açıkçası bilmiyorum. Uygun nitelikte aracınız varsa deneyebilir, tecrübelerinizi de benimle paylaşabilirsiniz:-)) Ya da ben müsait olunca denerim merak eden olursa:-))

Evet arkadaşlar benim sizlerle keşfet bölümünde paylaşacağım kısımlar bu kadar. Son olarak her zaman dediğim gibi çok fazla yer ve çok fazla işletme var. Hepsini ziyaret etmem açıkçası mümkün değil ama özellikle tavsiye ettiğim yerler sizi üzmeyecek, buradan huzurlu ve mutlu ayrılmanıza katkı sağlayacaktır diye düşünüp, ümit ediyorum:-)) Eğer varsa ilave yer tavsiyeleriniz, yorumlarda paylaşırsanız memnun olurum

Tavsiyeler;

Gelelim tavsiyeler kısmına, yazı yeterince uzun oldu ve sizi epey yordum:-)) O yüzden burayı kısa cümleler ile geçmek ve yazıyı sonlandırmak istiyorum

Fotoğraf makineniz için yedek pil almayı ve hafıza kartınızı gelmeden önce boşaltmayı unutmayın Harika manzaralar sizi bekliyor:-))

Yaz, kış fark etmez, yanınıza mutlaka kalın giyecek alın, ciddi bir sıcaklık düşüşü yaşanıyor. Ayrıca aracınızın deposu kritik seviyede olmasın, benzin istasyonu dağ yolu üzerinde yok

Kışın şambrel ile kaymanın verdiği zevk ve huzuru mutlaka yaşayın Arzu ederseniz büyük otelin imkanlarından tabi ki yararlanın ama şambrel ile kayın mutlaka:-)) 

Her küçük ve salaş işletme iyidir demeyin, tabi büyük ve lüks görünenler için de aynı şey geçerli Hemen her yerde ağırlıklı sucuk ekmek ve et ürünleri olduğu için tavsiye edilen yerleri tercih edin Sağlık önemli, hele ki gezi için geldiğiniz bir bölgede mide sağlığı çok daha önemli

Gruplar ile bu bölgeye tur gezileri pek revaçta ama benim tavsiyem kendi seçeceğiniz yerlere süre sıkıntısı olmadan gezi planlamanız ve mümkünse ailecek anlaştığınız, beraber vakit geçirmekten hoşlandığınız insanlar ile gelmeniz

Umarım sizleri çok sıkmadan ve sizlere faydası olan bir yazı olmuştur:-)) Sağlıcakla kalın

Bu yazı Gezimanya üyelerinden hayat40tansonra tarafından yazılmıştır. Yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz üye olabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

Maşukiye Gezilecek Yerler

 

Özellikle sonbahar ve kış aylarında doğa severlerin ve İstanbul stresinden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri Maşukiye oluyor.

İstanbul’a en yakın tatil beldesi neresi diye arayan ya da hafta sonunu değerlendirmek isteyenler için burası başta gelen seçeneklerden biri. Yemyeşil doğasının yanı sıra birçok aktivite olanağına da sahip. Burada ister günübirlik ister konaklamalı olarak tatil yapabilirsiniz. Maşukiye ve çevresinde konaklayabileceğiniz birçok seçeneğiniz bulunmakta. Kiralık villa, bungalov ev, hotel, kamping alanları ya da hostel gibi.

Görebileceğiniz birçok doğa güzelliklerinin yanı sıra yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de var. Uzun süreli konaklamanız sırasında İzmit ve Sakarya’da da birçok yeri keşfe çıkabilirsiniz. Kısa sürede ulaşım sağlayabileceğiniz bu illerde de gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler bulunmaktadır.

Karadeniz’in İstanbul’a en yakın bölgelerinden biri olan bu belde de gündüz vakti çeşitli geziler düzenleyebilirsiniz. Maşukiye, restaurantları, piknik yerleri ve doğal güzellikleri ile size günün her vakti birçok alternatif sunmaktadır.

Aşıklar diyarı olarak da bilinen Maşukiye’de keşfedebileceğiniz birçok mekan var. Temiz havası, şelaleleri, yoğun bitki örtüsü ve ormanı ile detaylı bir doğa gezisi planlayabilirsiniz.

İstanbul, Kocaeli, Bolu, Yalova, Bursa, Sakarya gibi çevre illere yakınlığından dolayı Maşukiye özellikle kısa süreli tatiller için sıkça tercih ediliyor. Maşukiye gezi rehberi ise gezinizi organize etmek için kullanışlı bir yol gösterici.

Sapanca Maşukiye Nerede?

Sapanca Gölü’nün güneyinde, Kartepe ve Samanlı dağlarının eteklerinde yer olan Maşukiye beldesi Kocaeli sınırlarındadır. Kocaeli merkeze 36 km uzaklıkta İstanbul’a km, ortalama iki saat uzaklıktadır. Sık sık Maşukiye nerenin ilçesi diye sorsak da o bir mahalledir.

Sapanca nerede diye soranlara ise Sapanca’yı Adapazarı ve İzmit ilçeleri ile çevrili olan Sakarya ilinin güneybatısında bulunuyor diye tarif edebiliriz. Maşukiye’ye yakınlığı ile de bilinen Sapanca’da gezilecek yerler ilginizi çekebilir. Peki Sapanca’da nereye gidilir? Sapanca’da yapılabilecek aktiviteler;

  • Derpent Sapanca bölgesinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. (Derpent, Sapanca bölgesinde yer alan bir geçittir.)
  • Mangal yerleri vasıtası ile akşam yemeği yiyebilirsiniz.  
  • Sapanca fotoğraf çekilecek yerler açısından da birçok fotoğrafçının tercih ettiği bölgelerden biri. Doğa fotoğrafları çekme etkinliği düzenleyebilirsiniz.
  • Maşukiye Deresi olarak da geçen Sapanca Aygır Deresi’ni ziyaret edebilirsiniz.  (Maşukiye'den Kartepe'ye çıkan yol üzerinde yer almaktadır.)
  •  Dere kenarı restaurant seçeneklerinden birinde akşam yemeği ya da öğle yemeği yiyebilirsiniz.  Maşukiye’nin de bağlı olduğu Kartepe, Kocaeli’nin bir ilçesidir. Kayak merkezleri açısından hem yerli turistin hem yabancı turistin ilgisini çeken Kartepe İstanbul çevresinde yer alan turizm bölgelerinden biridir. Sapanca Kartepe arası ise özel aracınızla yarım saat.

 

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla İstanbul’dan Maşukiye’ye nasıl gidilir? Eğer özel aracınız ile gidiyorsanız TEM ve E5 yolu güzergahını izlerken İzmit tabelasını takip edin. Adapazarı yönüne döndükten ve Sapanca sapağından girdikten 10 dakika sonra Maşukiye beldesine ulaşacaksınız. Peki Maşukiye – İstanbul kaç saat? Maşukiye İstanbul arası özel aracınızla ortalama olarak 1 buçuk saat sürüyor.  

Tren ile İstanbul’dan Maşukiye’ye nasıl gidebilirsiniz? Trenle Maşukiye’ye gitmek için Haydarpaşa garından trene binin. Trenden indikten sonra yaklaşık 1 kilometre yürüdüğünüz yol sonunda Maşukiye’ye ulaşacaksınız.

İstanbul’da Maşukiye’ye en yakın olan ilçe Pendik. Peki İstanbul’da Pendik’ten nasıl gidebilirsiniz? İstanbul Pendik’ten C’ye binin ve Sabiha Gökçen’den G nolu otobüse aktarma yapın. /5 Sokak durağında inip 10 dakika yürüdükten sonra Maşukiye’ye varacaksınız.

Gebze’den ulaşım sağlamak isteyenler için Gebze’den Maşukiye’ye ulaşım nasıl? Maşukiye, Gebze Center Köprüsü’ne 15 dakika yürüme mesafesindedir. Buraya Gebze’den nolu otobüse binip buraya ulaşabilirsiniz.

Maşukiye Bursa’ya yakın olduğu için Bursa’da ikamet edenler tarafından da tercih ediliyor. Maşukiye-Bursa kaç km ve kaç saat? Özel aracınızla km uzaklıkta olan Bursa’dan Maşukiye’ye gitmek ortalama 2 saat sürüyor.

Sapanca gölünün bağlı olduğu Sakarya’dan Maşukiye’ye nasıl gidilir peki? Sakarya Maşukiye arası Adapazarı yolu üzerinden 35 km. Ortalama olarak 40 dakika sürmektedir.

Maşukiye-Sapanca arası kaç km’dir? Sapanca Kartepe ilçesine 31 km, Maşukiye’ye ise 12 km uzaklıktadır. Ortalama olarak yarım saat sürmektedir.

 

Maşukiye Nereye Bağlı

Maşukiye hangi ildedir ve nereye bağlıdır? Maşukiye Sapanca’ya bağlı olarak bilinse de aslında Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Maşukiye köyü Kafkas-Rus savaşlarının yılında sona ermesi ile Kafkasya'nın sahil kısmı Çerkesleri, bugünkü Soçi ve yakınlarında yaşayan Ubıhlardan Öçbe Murat Bey'in önderliğinde kuruluyor. Mahalleye Çerkesler'in Ubıh-Adige ve Abhaz boyları yerleşiyor. Daha sonra Lazların ve Karadenizliler‘in yerleşmesiyle günümüzdeki belde hali meydana geliyor.

2 Mayıs 'da ise belediye statüsü alarak beldeye dönüşüyor. 12 Kasım 'de TBMM'de kabul edilen sayılı kanun ile mahalle oluyor fakat hala halk dilinde Maşukiye beldesi diye anılmaya devam etmekte.

Maşukiye Marmara bölgesinin üçüncü en yüksek noktasıdır. Bu sebeple burada uygun kar yağışlarıyla beraber kış turizmi artış göstermektedir. İstanbul, Yalova, Sakarya’ya yakın mesafesi ile kayak ve snowboard severlerinin sık sık tercih ettiği tatil beldelerinden biridir.

 

Maşukiye Ne Demek?

Maşukiye kelime anlamı itibari ile aşıklar diyarı olarak geçmektedir. Aşık, bir kimseye veya bir şeye karşı aşırı sevgi ve bağlılık duyan, vurgun, tutkun kimse anlamına gelmektedir. Maşuk ise bu tutkunun beslendiği kişiye verilen isimdir. Bu konuda yerel halkın anlattığı birçok anonim hikâye mevcuttur.

Maşukiye Piknik Alanı?

Maşukiye, doğal ortamı içerisinde ziyaretçilerinin sık sık piknik yaptığı bir belde. Ücretli piknik alanları olduğu gibi birçok ücretsiz piknik alanları da bulunmaktadır.

Doğa ile iç içe bir piknik yapabilir ve ücretsiz piknik alanları ya da ücretli piknik alanları tercih edebilirsiniz. Doğa manzaralı birçok piknik tesisinde kahvaltı yapabilir ya da öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Çok cüzi miktarlarda piknik alanı ücreti vererek daha konforlu zaman geçirmeniz de mümkün.

Maşukiye’den çok uzaklaşmadan farklı bir alanda piknik yapmak için Sapanca Gölü piknik alanı sizin için bir diğer tercih olacaktır.

 

Maşukiye Mesire Alanları

Maşukiye’de vakit geçirebileceğiniz birçok mesire alanı bulunmakta. Buralar piknik ve kamp faaliyetleri için kullanılmakta ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bunlardan bazıları;

  • Maşukiye Mesire Alanı
  • Seka Kamp Alanı
  • Evinönü Maşukiye
  • Günbatımı Piknik Alanı

Maşukiye En Güzel Mekanı

Maşukiye en güzel mekanı aldığı puanlarını da değerlendirerek Maşukiye Şelale Restaurant diyebiliriz.  

Adres: Maşukiye Şelale Restaurant Dere İçi Mevki, İzmit, Kocaeli, İzmit/Kocaeli

Maşukiye'de Mekanlar

Adres: Çiftlik Caddesi, Asmalı Sokak, No/A, Kartepe

Telefon: 38 98

Adres: Alabalık Sokak, Kartepe

Telefon: 35 67

Adres: Soğuksu, Hürmet Sokak, Kartepe

Telefon: 0 70 62

  • Saklıbahçe Restaurant

Adres: Kartepe Caddesi, Alabalık Sokak. No, Kartepe

Telefon: 21 90

Adres: Kartepe Kayak Merkezi yolu üzeri 5. km Maşukiye, Kartepe

Telefon: 0 20 30

 

Maşukiye Restaurant Tavsiyeleri


Maşukiye’de akşam yemeği, kahvaltı ve öğle yemeği vakitleriniz için birçok seçenek bulunmaktadır. Alabalık çiftleri ile ünlü olan Maşukiye’de ne yenir sorusunun cevabı Alabalık oluyor. Alabalık menüsü ile ilgili restaurant tavsiyeleri ise;

  • Saklı Bahçe Şelaleli Restaurant

Adres: Maşukiye Mahallesi Kartepe Caddesi, Alabalık Sk. No, Kartepe/Kocaeli

       Adres: Maşukiye, Kartepe Cad. Çınarlı Mah. No, Kartepe/Kocaeli

  • Köy Konağı Restauant

       Adres: Maşukiye, Leyla Atakan Cd. No, Kartepe/Kocaeli

  • Maşukiye Göl Panorama Restaurant

Adres: Maşukiye, Maşukiye Konakları, Kartepe/Kocaeli

 

Maşukiye'de Kahvaltı Yapılacak Yerler

Alabalık çiftliklerinin yanı başında kahvaltı yapabileceğiniz birçok yer var:

Saklı Bahçe Restaurant ise bu konuda adından söz ettiren en güzel kahvaltı mekanı seçeneklerinden biri.

Adres: Maşukiye Mahallesi Kartepe Caddesi, Alabalık Sk. No, Kartepe/Kocaeli

Diğerleri ise;

Adres:Maşukiye, Çınarlı Mahallesi, Vadisi, Alabalık Sk. No, Kartepe/Kocaeli

  • Maşukiye Değirmen Alabalık

Adres: Maşukiye, Alabalık Vadisi, Kartepe/Kocaeli

Adres: Maşukiye mah. Kartepe cad, Ardıçlı Sk. No:6, Kartepe/Kocaeli

 

Maşukiye'de Neler Yapılır?

  • Maşukiye vadisi gezilecek görülecek yerler açısından çok zengin bir bölge. Ne yapılır sorunuza ziyaret edebileceğiniz birçok doğal güzelliği ile cevap veriyor.
  • Alabalık çiftliklerinin hemen yanında yer alan mekanlarda bir öğününüzü yiyebilirsiniz.
  • Kartepe’nin buz gibi suyunda büyüyen alabalıkları bir akşam yemeğinizde tadabilirsiniz.
  • Maşukiye çevresinde kamp yapabilir ya da mesire alanlarında piknik yapabilirsiniz.
  • Sapanca kiralık villa seçeneklerinden birini değerlendirip daha kişisel ve uzun süreli tatil yapabilirsiniz.  

 

Maşukiye'de Nereye Gidilir?

  • Maşukiye şelalesini ziyaret edebilirsiniz. Burada aynı zamanda doğa fotoğrafları da çekebilirsiniz.
  • Maşukiye yaylalarını da mutlaka ziyaret edebilirsiniz. Önde gelen Kirazlı yaylası, Kuzu yaylası dışında bölgede birçok yayla bulunmaktadır. Bitki örtüsünü ve kültürel açıdan zenginliğini en iyi şekilde yansıtan Çiğdem, Soğucak, Sultanpınar, Dikmen yaylalarını da görülecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

 

Maşukiye'de Yapılacak Aktiviteler

Maşukiye’de her mevsime uygun aktivite var.

Maşukiye’de özellikle kışın ne yapılır? Kartepe kayak merkezlerinde kayak yapabilir, konakladığınız yeri şömineli seçip kar manzarası eşliğinde şömine keyfi yapabilirsiniz. Maşukiye’de sonbahar, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde uzun doğa yürüyüşlerine ve kano turlarına katılabilirsiniz.  Bunların yanı sıra arkadaşlarınızla paintpall etkinliği planlayabilir; atv turları da yapabilirsiniz.

 

Maşukiye'de Fotoğraf Çekilecek Yerler

Doğal güzellikleri ile ön planda olan Maşukiye yaylalarında, derenin yanı başında, ormanında, şelalesinde, çeşitli aktivitelere katılım sağlarken poz verebilirsiniz.

 

 

Maşukiye Görselleri

 

 

 

 

Maşukiye Nerede ve Kahvaltı Mekanları &#; KOCAELİ

Maşukiye Kocaeli’nin doğusunda, Samanlı dağlarının zirvesi ile Kartepe etekleri, Sapanca Gölü sınırlarında, Pınarları, Vadisi, Şelaleleri, Dereleri ve Meyve bahçeleri ile güzel bir tatil beldesidir.

Dipnot: Bu bölgelerin üzerine tıkladığınızda buralarda gezilecek yerlere ulaşabilirsiniz.

İsmini Maşuk tan (Aşık) alan, Maşukiye Belde Halkının tabiri ile buraya gelen aşık olur dediği şirin bir beldedir.
Maşukiye Karadeniz’in tüm yeşil bitki örtüsünün bulunduğu Türkiye’nin en geniş ağaç ve bitki çeşitlerine ev sahipliği yapan bir beldedir.

&#;larda Rus ihtilalini engellemek için Osmanlı Sarayı ile İlişkiler kurmak amacıyla Maşukiye&#;ye Abaza Asıllı bir grup gelmiştir. Çerkezlerin arasında gelen Murat Bey tarihinde Maşukiye&#;nin kurucusu olarak bilinmektedir.

93 Harbi sırasında Batum’dan Sapanca üzerinden gelerek kendilerine Mahde (mohti) adı veren bir grup geldiği bilinmektedir. Bu ilk kuruluş yıllarında Maşukiye hane olarak bilinmektedir. Daha sonra &#;de Romanya&#;dan gelen bir grup muhacirin geldiği ancak büyük bölümünün Maşukiye&#;de kalmayıp Bursa ve Çevre illere gittikleri bilinmektedir.

Maşukiye’de Yeşil’in bütün tonlarının keyfini çıkartırken yapılabilecek güzel şeylerden bir tanesi Alabalık vadisinin yukarı bölümlerine tırmanarak restoranların bittiği toprak yolun sizi eşsiz güzelliklere götürmeye devam ediyor olması Yol boyunca Kestane, Meşe ve birçok ağaçtan oluşan bitki örtüsü size eşlik ediyor.

Yürüyüşün iştahınızı açacağı bu temiz doğa gezisinde geri dönerek vadide herhangi bir restoran da yemeğinizi yedikten sonra Pınar suyu ile demlenmiş çayınızı içebilirsiniz.

İstanbul’a yakınlığı nedeni ile hafta sonları sürekli ziyaret edilen Maşukiye İstanbul’a Km, Kocaeli Merkez’ine 36 Km, Kartepe’ye 13 Km uzaklıktadır.

Maşukiye’ye yakın olan bir diğer Nokta ise Sapanca Gölü’dir Sapanca Gölünün Maşukiye’ye uzaklığı 13 km dir. Özellikle büyük şehirlerin kalabalığından kaçmak isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir Maşukiye. Bu bölgenin sabahını yaşamak, gece gökyüzünün güzelliğine şahit olmak, yeşilliğe doymak ruhunuzu yenileyecektir.

Kiraz mevsiminde gidildiği takdirde maşukiye’nin meşhur kirazının yemeniz tavsiye edilir. Bu Beldemizi ATV motorları ile de gezebilir veya Jeep safari turlarıda yapabilirsiniz. Maşukiye tam anlamıyla gelen tüm misafirlerinin mutlu olabileceği ve dinlenebileceği bir beldedir.

Maşukiye Kahvaltı Yerleri

Doğayla iç içe bir çok kahvaltı yeri mevcut. Sistemimiz de mevcut olan başlıca yerleri şöyle sıralayabiliriz;

Saklı Bahçe Restaurant &#; Kartepe

Vadi Restaurant  &#; Kartepe

Derin Irmak Kahvaltı Evi &#; Sapanca

Yeşilköy Sapanca Restaurant &#; Sapanca

Green Blue Restaurant &#; Sapanca

Maşukiye Oteller

Bir çok konaklama yeri mevcut olmakla beraber size Kocaeli ve Sapancada kalabileceğiniz Otelleri şöyle sıralayabiliriz;

Life Port Otel Bungalov &#; Kocaeli

Özde Alabalık Dağ Evi &#; Sapanca

Gönül Sofrası Restaurant &#; Sapanca

Yayla Alabalık Restaurant Ve Butik Otel &#; Sapanca

Boğaziçi Butik Otel &#; Restaurant &#; Kartepe

dahası için sitemizdeki otel pansiyon ve konaklama bölümlerine göz atabilirsiniz.

Maşukiye Nerede, Nasıl Gidilir ?

Nasıl Gidilir ? : E-5 veya TEM Otoyolu tercih edilebilir. Tem otoyolu ile gideceklerin İzmit Doğu çıkışından çıkarak Adapazarı yönüne dönünce Sapanca ayrımından girin ve yaklaşık 8 Km sonra Maşukiye’desiniz. Konum bilgisi için tıklayın.

Aşıklar Beldesi Maşukiye'nin Muhteşem Doğası, Gezilecek Yerleri ve Yemekleri

Haberler

Seyahat

Aşıklar Beldesi Maşukiye'nin Muhteşem Doğası, Gezilecek Yerleri ve Yemekleri

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye beldesi İstanbul'a ve çevre illere yakınlığı ile oldukça rağbet görmekte. Bir çok ile yakın olan Maşukiye hafta sonu tatili için akla gelen ilk yerlerden.

Kuzeyinde Sapanca Gölü ve güneyinde Kartepe'nin bulunduğu Maşukiye çevresindeki gezilecek o kadar doğa harikası yaylalar ve şelaleler var ki aralarında seçim yapamayacaksınız ki bu yazı için görsel seçiminde biz çok zorlandık. Maşukiye‘de nerelere gidilmeli veya ne yemeliyiz diyorsanız gelin birlikte öğrenelim.

Maşukiye Hakkında

Maşukiye Hakkında

Maşukiye’de Görülmesi Gereken Yerler

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Ormanya

Ormanya

Kocaali Maden Deresi

Kocaali Maden Deresi

Serindere Kanyonu

Serindere Kanyonu

Seka Park

Seka Park

Yuvacık Barajı Yürüyüş Parkuru

Yuvacık Barajı Yürüyüş Parkuru

Kuzuyayla Tabiat Parkı

Kuzuyayla Tabiat Parkı

Kumyalı Plajı

Kumyalı Plajı

Ayrı Gezegen Cam Teras

Ayrı Gezegen Cam Teras

Nüzhetiye Şelalesi Trekking Parkuru

Nüzhetiye Şelalesi Trekking Parkuru

Kartepe Kovboy Park

Kartepe Kovboy Park

Hızır Reis Denizaltı Müzesi

Hızır Reis Denizaltı Müzesi

Maşukiye Şelalesi

Maşukiye Şelalesi

Maşukiye’de Ne Yenir?

Maşukiye’de Ne Yenir?

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir