nasır tedavisi / Evde Nasır Tedavisi

Nasır Tedavisi

nasır tedavisi

Tedavisi İçin Belirtiler Nelerdir?

Nasırlar gözle görülebilen cilt rahatsızlıklarıdır. Deride oluşan belirtiler;

Nasır oluşan bölgelerin sertleşmesine bağlı olarak sürtünme ve baskı durumlarında ağrı artar. Baskı azaldığında nasırlı bölgenin ağrısı da azalır. Bu durum nasırın karakteristik belirtisidir

Nasırın Tanısı Nasıl Konulur?
NASIR VE BOYNUZLAŞMALAR

Ciltte kalınlaşma/boynuzlaşma  ve nasırlar genellikle sürtünme ya da  baskıya maruz kalan ayak ve ellerde görülen, cildin sert, kalınlaşmış bölgeleridir. Tekrarlayıcı minik travma ve baskılar nedeniyle alttaki dokuların korunmasına yardımcı olmak için doğal bir şekilde oluşurlar.

Nasırlar,  tekrar eden sürtünmelere maruz kalan her bölgede  oluşabilir. Gitar-saz gibi enstrümanları çalanların parmak uçlarında, keman çalanların boyunlarında  ya da  tamir işlerinde uğraşanların avuç içlerinde olduğu gibi kalınlaşmalar,  kemiklerin cilde baskı yapması nedeniyle oluşurlar. Ayak bölgesinde parmakların üzerinde-arasında, yanlarında veya  ayakların yere temas ettiği ön bölge ile topuklarda görülebilirler. Sert ve kuru ya da yumuşak ve jölemsi olabilirler. Ayaklarda görülenlerin sebepleri arasında kemiksel bozukluklar, artritler ya da uygun olmayan ayakkabılar  yer alır.

El ve ayak nasırlar siğillerle sık olarak karışırlar. Bu sebeple mutlaka dermatoloji uzmanı tarafından muayene edilmeleri gerekir.

Boynuzlaşma ve nasır tedavisi için bazı pratik çözümler mevcut olup bu şekilde sonuç alınamayan durumalrda tedavi edilmeleri gerekebilir.

1.   Kalınlaşan kısmı ya da nasırı ılık suda 5-10 dk bekletip,

2.   Ponza taşıyla kalınlaşma ya da nasır törpülenebilir. 

3.   Cildi gereğinden fazla soymamaya dikkat edilmelidir. 

4.   Bu bölgeye her gün nemlendirici losyon ya da krem sürmek kalınlaşmayı ve sertleşmeyi azaltacaktır. 

5.   Nasırlar basınca bağlı oluştukları için, tedavi sırasında ve sonrasında bölgeye uygun silikon yastıklar ya da parmak çorapları (silikonları) kullanılmalıdır.

6.    Ayakkabı seçiminde ne büyük ne de küçük, ayağa tam oturan ayakkabılar tercih edilmelidir. 

7.   Ayak tırnaklarının her zaman kısa olmasına özen gösterilmelidir. 

Kalınlaşmalar ya da nasırlar çoğu zaman söz konusu sürtünme ya da baskı ortadan kalktığında dururlar. Yukarıda saydığımız basit tedbirlerle önüne geçilmediğinde mutlaka tedavi edilmelidirler.

NASIR YA DA BOYNUZLAŞMALARIN TEDAVİLERİ

  1. ASİT İÇERİKLİ İLAÇLAR İLE SOYMA,
  2. DONDURMA (KRİOTERAPİ)
  3. YAKMA (ELEKTROKOTERİZASYON)
  4. BUHARLAŞTIRMA (PLAZMA TEDAVİSİ)

Tedavilerin başarı şansını arttıran en önemli husus tekrar oluşmalarını önlemek için korumaktır….


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir