nostradamus nereli / Nostradamus kimdir? - Kitapları, Özgeçmişi, İletişim bilgileri

Nostradamus Nereli

nostradamus nereli

Nostradamus, Onaltıncı yüzyılda yaşamış bir astrolog. Kâhin, müneccim veya falcı da diyebiliriz. Savunucularından Charles Ward’in tabiriyle “gelecekteki kötülüklerden” haber veriyor.

Tarihte birçok kimsenin gelecekle alâkalı beyanda bulunduğu görülür. Bunları iki sınıfa ayırabiliriz: Peygamberler ve kâhinler. Peygamberler, bir mûcize olarak istikbâlden haber vermişlerdir ve söyledikleri aynen doğru çıkmıştır. Kaynakları vahiy, yani İlâhî ilimdir. Zamanı yaratan Allah, gönderdiği peygamberlerini tasdik etmek için, onlara gelecekle ilgili bazı hâdiseleri bildirmiştir.

Kâhinler ise, bu işi meslek edinmişlerdir. Vahye dayanmayan kişilerin geleceği bilmelerine imkân yoktur. Bu apaçık bir gerçekken, bazı kimseler, insanların zaafından faydalanıp şöhret ve para sahibi olabilmişlerdir. Kehaneti bir kazanç vasıtası olarak kullananların sözüne, ne derece inanılabilir?

Asrımızın insanı, maddeciliğin bunaltıcı karanlığından kurtulmanın yollarını aramakta, ölçüsüz ve rehbersiz olduğu için de bazı şarlatanlarca istismar edilmektedir. Astrolojiye ilgisini de bu sebepte aramak gerek. Ünlü ilim adamı seafoodplus.infore, “Astroloji hem geçmişte, hem de günümüzde bâtıl inançların en derin köke sahip olanıdır,” diyor. Amerika’da her dört kişiden birinin astroloji ile ilgilenmesi de bu gerçeği gösteriyor. Nostradamus gibilerin hâlâ gündemde kalması bu yüzdendir.

Bu konuda ciddî araştırmalarıyla tanınan Eric Russel, bir kehânetten bahseder: Avrupalı astrologlar, müstakbel bir su baskınından haber verirler. “Gezegenler balık burcunda bir araya geldiği zaman dünyayı su istilâ edecek,” derler. Herkes korkmaya başlar. Bazı kimseler, güya baskından kurtulmak için kayıklar satın alırlar. Belirtilen zaman gelir ama baskın falan olmaz. Fakat ne yazık ki, zaman süngeri bu aşikar yalanı da siler ve unutturur. Daha sonra, astronomi âlimleri bu konuyu tekrar ele alır, incelerler. “Gezegenlerin balık burcunda bir araya geleceği” sözünün ilmen mümkün olmadığı kanaatına varırlar.

Nostradamus gibilerin en iyi dostu, yalanları unutturan zamandır. Meselâ, falan tarihte filan adam öldürülecek, derler. Adam gerçekten öldürülürse, bu iyi bir reklâm olur. Hâdise gerçekleşmediği takdirde, bu yalan kısa sürede unutulur, gider.

Nostradamus’un kehânetinden ancak 70 tanesi bir bakıma gerçekleşmiştir. Buradaki başarı nispeti yüzde 7’dir. Bunların da büyük bir ekseriyeti hemen herkesin yapabileceği, gerçekleşmesi muhtemel tahminlerdir. Nostradamus, kehânetlerinde “mukaddes yazıları rehber tutup, astronomik hesaplarla sonuca gittiğini” itiraf etmektedir. Bu meseleyi araştırdığımızda, onun, “Muhyiddin-i Arabi’nin eserlerinden de bazı haberleri aşırdığını görüyoruz.” O büyük velinin, geleceğe dair çeşitli işaretlerini kendi kafasına göre yorumlayarak düzmeceler ortaya çıkarmıştır.

Charles Ward onun hakkında şöyle der: “Bilmecelerle konuşan biridir. Sathî bir hıristiyan, samimi bir putperesttir. Önceden yanacağını haber verdiği Pouzin şehrini kendisi yakmıştır!”

Nostradamus belirsiz, çift mânâlı, her tevile açık sözler söylemekte ustadır. İşte Bernard Capp’ın tespiti: “O, sözlerini dramatik bir belirsizliğe büründürmekte mahirdi. Bu yüzden de kehânetleri çağımıza kadar canlıf!) kaldı.” Meşhur araştırmacılardan James Laver’in ifadeleri daha da enteresandır: “Yazıları, şiir ve edebiyat kaidelerine uymaz; düzensiz, uydurulmuş kelimelerle dolu birer lâf yığınıdır. Şiirlerinden doğru dürüst bir mânâ çıkarmak mümkün değildir. Sözlerinin çoğu anlamsız bir kelime yığınıdır.” Kısacası, Nostradamus, bazı çevrelerce kasıtlı olarak şişirilmiş bir şarlatandır. İşin garip tarafı, Allah, âhiret ve kader gibi bedihî hakikatlara inanmakta güçlük çeken maddeci kafaların, bu tür fırsatçıların saçma sapan sözlerine ilgi duymaları, hatta inanmalarıdır.

Konuyu Peygamberimizin bir hadîs-i şerifi ile noktalayalım: “Bütün müneccimler yalancıdır.”

Nostradamus

yüzyıl'da Fransa'da yaşamış astronom, doktor ve kahin. Hala gizemi çözülememiş kehanetleri sayesinde dünya çapında büyük bir üne kavuşmuştur.


Nostradamus olarak tanınmış Michel de Nostre Dame, 14 Aralık yılında Fransa'nın Saint Ramy bölgesinde dünyaya geldi. Babası Jaume de Dame bir noterdi. Küçük yaşta Nostradamus'taki öngörü yeteneğini ilk keşfeden dedesi Jehan ise kralın doktorluğunu yapıyordu.

Bir rivayete göre Nostradamus'un babası, bir Yahudi kabilesi olan İsaşar soyundan gelmektedir. İsaşar, eski Ahit'te adı geçen birçok peygamberin üyesi olduğu kabiledir. İşaya, Yaremya ve Malaki ile Nostradamus arasında doğrudan bir kan bağı olduğu da söylenenler arasındadır.

Küçük yaşta ondaki yeteneği keşfeden dedesi, Yahudi mistizmi Kabala ve astroloji konusunda Nostradamus'u yetiştirdi. Küçük yaşta Yunanca, Latince ve İbranice bilen Michel, dedesi ölünce 15 yaşında, eğitimini tamamlaması için Avignon'a gönderildi. Ardından tıp öğrenimi görmek için Montpellier Tıp Okulu'na girdi. Aynı yıllarda veba salgını Avrupa'yı kasıp kavuruyordu. Michel de öğrenimini yarıda kesip, Taulouse ve Bordeaux şehirlerinde gönüllü doktorluk yaptı. Ardından Montpellier'ye geri dönerek doktorasını aldı. Hayatını doktorluk yaparak ve çeşitli bitkilerden imal ettiği parfüm ve bazı ilaçları satarak kazanıyordu. Bu sırada bir çok yer gezdi. Daha sonra Agen'e gelerek burada soylu bir ailenin kızıyla evlendi. Çiftin iki çocuğu olduysa da 'teki salgında karısıyla birlikte öldüler. Burada bulunduğu yıllarda okültizm hakkında geniş bir bilgi birikimi edindi ve buradan ayrılıp sekiz yıl sürecek olan Fransa ve İtalya seyahatlerine çıktı. Rivayete göre durugörü yeteneği de bu seyahatlerinden birinde ortaya çıktı; bir gün yolda rastladığı genç bir keşişin önüne giderek diz çöktü, yanındakiler onun bu davranışına çok şaşırdılar. Nostradamus, soran gözlerle bakan arkadaşlarına ''Papanın önünde diz çökülür'' yanıtını verdi. Gerçekten de keşiş yirmi yıl sonra IV. Sixte adıyla papalık tahtına oturdu. Bu yıllarda eski çağ gizem bilimlerine merak salan ünlü kahin, Babil ve Mısır'daki majik çalışmalar üzerine araştırmalar yaptı.

'te veba salgını korkunç boyutlara ulaşınca, bu amansız hastalıkla savaşmak için önce Marsilya'ya ordan da Lyon'a gitti. İnsanlar onun bu bölgelerden nasıl olup da sağ çıkabildiğine şaşırıyorlardı. Hazırladığı özel tedaviler ve ilaçlarla kısa sürede ün yaptı.

yılında kardeşi Berthard de Noste Dame'ın daveti üzerine Salon'a gitti. Burada ikinci eşiyle tanıştı ve buraya yerleşti. Çiftin altı çocuğu oldu. Milano seyahati sırasında tanıştığı bir simyacıdan öğrendiği bilgileri derlediği ilk kitabını yılında yayımladı. Artık yerleşik ve düzenli hayatın getirisi olarak yazmaya daha çok zaman ayırıyordu. yılında ''Centuries'' adı verilen kehanetlerinin ilk üç bölümünü yayınladı. Dörtlü mısralar halinde yazılan kehanetlerin yüz tanesi bir araya gelince bir ''Yüzlük'' oluşturuyordu. Büyük yankı uyandıran bu kehanetlerin yedinci bölümü 'te tamamlandı. 'de kitabını daha da genişleterek krala ithaf etti. Kitaplarını Michel de Nostradamus adıyla yayınlıyordu. Nostradamus, latincede ''bizde olanı veriyoruz'' anlamına gelmekteydi.

Ününün iyice yayılması üzerine Kralın daveti ile Paris'e gitti yılında saray doktoru olarak atandı. Bu arada Kraliçe ve çocukları için kehanetlerde bulunuyordu. Kraliçe o kadar etkilenmişti ki bir gün ünlü kahini evinde ziyaret etti. Ancak Nostradamus, gut hastalığı ve romatizma yüzünden iyice zayıf düşmüştü.

yılında kehanetlerinden dolayı kilise tarafından afaroz edildi ve yazılarını, kilise ve koyu dindar sınıfın saldırılarından korumak için simgeleştirdi. Bir okültist olan Nostradamus, geleceğe ait bilgilerini verirken aynı zamanda bu gerçeğe herkesin ulaşmasını engelledi. Böylece bilginin yanlış ellere geçmesini de önlemiş oluyordu.

Hastalığı iyice ilerleyen Nostradamus, 12 Temmuz gecesi 62 yaşında, bir akşam önce kehanetinde de söylediği gibi hayata gözlerini kapadı.

Kaynak:seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir