okyanus fobisi / Talasofobi - Vikipedi

Okyanus Fobisi

okyanus fobisi

Talassofobi nedir? Talassofobi (deniz, okyanus y&#;zme korkusu) nasıl yenilir?

Talassofobi bir diğer adıyla deniz ve okyanus korkusu nasıl oluştuğu, ve bu korkuyla nasıl başedilebilir merak konusu oldu. Oluşturduğu gerginlik hissiyle denizi kumsalı insana zehir eden bir korku olarak bilinen talassofobi ile ilgili araştırma yapanlar için detayları bu haberimizde yer verdik. Peki Talassofobi nedir? Deniz korkusu nasıl yenilir?

İç çeke çeke baktığınız engin denizlerin, okyanusların fotoğraflarının bir başkası için tahammül edilemez olduğu hiç aklınıza gelir miydi bilmiyoruz ama böyle bir durum gerçekten de var.

Talassofobi tanım olarak deniz ve okyanus gibi engin su kütlelerinden korkma durumu olarak biliniyor.

Zihinsel hazırlık, bilinçli çalışmalar ve kendinize olan inancınız, derin talassofobi sınırlarına kademeli olarak sizi alıştıracak profesyonel yardım ile korkunuzla baş edebilirsiniz.

Bilinçaltımızın asıl amacı ne yazık ki bizi mutlu etmek değil. Onun ilgilendiği tek konu bizi hayatta tutmak. Üstelik bunu bizi mutsuz etme pahasına yapıyor. Beynimizin ve bilinçaltımızın ne kadar güçlü olduğu sürekli söylenir. Ancak bilinçaltı çok güçlü olsa da ne yazık ki çok akıllı değil. Bilinçaltımız herşeyi fiziksel olarak görür. Mesela işimiz, okulumuz, tuttuğumuz futbol takımı, yaklaşan bir sınav gibi daha soyut konuları anlayamıyor.

O sadece fiziksel cisimlerden, tehlikelerden, gerçekten elle tutulur nesnelerden anlıyor. Kavramsal soyut tehditlere çok ilgisiz fiziksel cevaplar veriyor. Yaptığı büyük işlerin yanında ne yazık ki bazen saçmalıyor! Bilinçaltımızın zaman kavramı yok. Herşey onun için o an oluyor.

Mesela geçmişteki bir olayı düşündüğünüzde, o olayın çoktan bittiğinin farkında değil. Başımızdan kötü bir olay geçtiği ve bittiği zaman bu olay bilinçaltımızda çözülmüş olmuyor. Kötü olayları her hatırlayışımızda bilinçaltımızda yeniden yaşanıyor ki çoğu zaman bu hatırlamalar biz farkında olmadan gerçekleşiyor. Bilinçaltımız negatifleri işleyemiyor.

Bir başka deyişle, aklımıza her ne geliyorsa o bilinçaltımız tarafından "istediğimiz" ya da karşı karşıya kaldığımız bir durum olarak algılanıyor. Bilinçaltımız, genel olarak, biz neye odaklanırsak bize onu yaşatıyor. Sonuç itibariyle, neden olumsuz düşünmememiz ve geçmişte yaşadığımız olumsuzluklara takılmamamız gerektiğini çok iyi özetliyor.

Etiketler : Talassofobi nedir Talassofobi Talassofobi nasıl yenilir

Talassofobi nedir, belirtileri nelerdir?

Haberin Devamı

Tedavi edilmediğine kişinin yaşamını büyük ölçüde sınırlayabilir. Bu fobiden muzdarip kişiler gittikçe artan kaygılar yaşayabilir, deniz kenarına gitmek, tatilde havuzlu bir otelde kalmak, deniz ya da okyanus görüntüsü olan filmleri izleyememek gibi eskiden keyif aldıkları birçok aktiviteyi yapamaz hale gelebilirler. 

TALASSOFOBİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Talassofobi, diğer spesifik fobilerle benzer belirtileri paylaşır. Talassofobinin diğer spesifik fobilerle ve anksiyete bozuklukları ile arasındaki fark, tetikleyicinin derin su kütleleri ve bunlarla ilişkili görseller, anlatımlar gibi etkenler olmasıdır. Talassofobi belirtileri şunlardır: 

  • Ani başlayan endişe ve korku
  • Terleme
  • Ağız kuruluğu
  • Titreme
  • Kalp çarpıntısı
  • Göğüste ağrı
  • Kontrolü kaybetme korkusu
  • Ölüm korkusu

Talassofobi tetikleyicileri ise şunlardır:

  • Havuzlar
  • Okyanus
  • Deniz
  • Tekne, gemi gibi deniz ulaşım araçlarına binmek
  • Yüzme
  • Derin su fotoğrafları
  • Sudayken dibe dokunamamak
  • Derin sularda geçen filmler

Diğer birçok fobi gibi TALASSOFOBİ de tehlikeli olabilir. Özellikle suda fobi nedeniyle panikleyip boğulma tehlikesi olası en önemli tehlikelerinden biridir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında kişinin kendine tehlikeli olanın su değil, paniklemesi olduğunu telkin etmesi işe yarayabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir