otçul sürüngenler / sera reptil Professional Herbivor Nature | sera

Otçul Sürüngenler

otçul sürüngenler

Otçul sürüngenler (hem etcil hem otculda olabilir)

Hobici Köşesi

Plaket ve ödüllü Yarışma'ya katılıp canlı veya akvaryumunuzu taçlandırabilir, geçmiş dereceleri ve katılımları görebilirsiniz.

Akvaryum kültürü bölümünde akvaryum hobisi ile ilgili dergilere, belgesellere, kitaplara ve web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizdeki Makaleler ve Üye Bloglarını gezerek istediğiniz konu hakkınca bilgi edinebilir, seafoodplus.info adresine sahip olan kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Canlı Veritabanı'nda bilgi ve canlı edinebilmek için kimde hangi balıkların olduğunu görebilir, kendi canlılarınızı da veritabanına ekleyebilirsiniz..

Üye akvaryumları bölümünden üyelerin akvaryumlarına bakıp yorum bırakabilir, siz de kendi akvaryumlarınızı da görebilirsiniz.

Akvaryumcular bölümünden akvaryumcuların adres telefon ve harita koordinatlarına ulaşabilir, akvaryumcular hakkındaki yorumları okuyup yorum yapabilirsiniz.

Tatlı Su, Bitki, Deniz ve Sürüngenler bölümünden toplam binden fazla türün detaylı bilgilerine, fotoğraflarına ve beseyenlerin yorumlarına ulaşabilir, sizler de yorum bırakabilirsiniz.

Ürünler bölümünde akvaryum piyasasında olan ürünlerin özelliklerine bakıp yorum yapıp, yorumları okuyabilirsiniz.

Ot&#;ul (Ot Obur) Hayvanlar Hangileridir? Ot Yiyen Hayvanların İsimleri

Otçul hayvanlara ''ot obur'' veya ''geviş getiren hayvanlar'' denmektedir. Otçul hayvanların bazıları yabani bazıları da evcildir. Bu hayvanlar yaprak, bitki, meyve, çeşitli otlar ve doğal gıda kaynakları ile beslenmektedirler.

Otçul Hayvanlar Hangileridir? Ot Yiyen Hayvanların İsimleri Nelerdir?

Otçul hayvanlara örnek olarak deve, koyun, keçi, deve, inek gibi hayvanlar örnek olarak gösterilebilir. Hem otçul hem de evcil olan bu saydığımız hayvanların derilerinden, tırnaklarından, bağırsak ve boynuzlarından yararlanılabilmektedir. Bu hayvanlar eti sindiremezler çünkü yassı ve geniş dişlere sahiptirler.

Gergedan, geyik, fil, bizon, zürafa gibi hayvanları da yabani otçul hayvanlara örnek olarak gösterebiliriz. Ördek, tukan, kaz gibi hayvanlar da otçul kuş kategorisine girmektedirler. Böcekler, ağaç çekirgeleri, kelebekler, bazı sürüngenler de otçul hayvanlardandır. Sürüngenlere de iguana ve kaplumbağaları örnek gösterebiliriz.

Antiloplar: Asya, Avrupa ve Afrika gibi bölgelerde yaşayan antiloplar çoğunlukla uzun otlar ile beslenirler çünkü yaşam alanları otlak yerlerdir.

Bongo: Afrika'da bulunan ve bir antilop çeşidi olan bongolar ise meyveler, çürüyen ağaçlar, asmalar ve çimler ile beslenirler.

Deve: En zorlu iklimlerde bile yaşamlarını sürdürebilen develer yulaf, buğday, çimen ve tahıllar ile beslenirler. Bu canlılar suyu uzun süre hörgüçlerinde tutabilen hayvanlardır.

İnek: İnsanların etinden, sütünden, derisinden yararlanabildiği inekler saman ya da ot ile beslenirler.

Keçi: Tüm dünyada bulunabilen keçiler geniş yapraklı bitkilerin uçları ve çalılar ile beslenirler. Bununla beraber bu hayvanlar karton kutuları bile yiyebilen canlılardır.

At: Tüm dünyada bulunabilen atlar ot ve diğer bitkiler ile beslenirler.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir