palamutbükü denizi / Palamutbükü Plajı - Otelz Blog

Palamutbükü Denizi

palamutbükü denizi

Palamutb&#;k&#; Nerede, Nasıl Gidilir? Palamutb&#;k&#; Gezilecek Yerler Nelerdir?

Palamutbükü uzun bir kumsala sahiptir. Palamutbükü’nün nerede olduğunu, Palamutbükü’ne nasıl gidilebileceğini ve buranın hangi özelliklere sahip olduğunu merak ediyorsanız bu konu hakkında sizin için araştırma yaptık.

Palamutbükü Muğla'nın en önemli olan ve en bilinen bölgelerinden bir tanesi olmaktadır. Tatilciler bu alan içerisinde keyifli vakit geçirerek tatil deneyimleri yaşamaktadır. Bu koyda çok sayıda gezilecek yer bulunmaktadır.

Palamutbükü’ne Nasıl Gidilir?

Datça’nın merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer alan Palamutbükü ilçesi, Marmaris’e yetmiş iki kilometre, Bodrum Havalimanı’na doksan kilometre, Dalaman Havalimanı’na yüz elli beş kilometre, İzmir’e üç yüz elli kilometre, Ankara’ya sekiz yüz yirmi kilometre ve İstanbul’a ise dokuz yüz elli kilometre mesafede bulunmaktadır.

Palamutbükü’ne en yakın olan havaalanları Milas-Bodrum Havalimanı ile beraber Dalaman Havalimanı olmaktadır. Bodrum’dan kalkan feribotlar aracılığı ile Datça ve Bodrum arasında özel olan araçlar ile feribotla seyahat edebilmek mümkün olmaktadır.

Palamutbükü’ne Kara Yolu İle Ulaşım Nasıldır?

Palamutbükü’ne karayolu ulaşım sağlayabilmek için ilk olarak Datça’ya gelip buradan da koya ulaşmak gerekmektedir. Şahsi araç ile birlikte İstanbul’dan yaklaşık olarak on üç saat civarında, Yalova, Bursa, Susurluk, Salihli, Nazilli, Muğla ve son olarak da Marmaris üzerinden Datça’ya ulaşmak mümkündür.

Ankara’dan ise Afyon'dab başlayarak Denizli, Muğla ve Marmaris üstünden yaklaşık olarak on iki saatte Datça’ya ulaşım mümkün olmaktadır. Marmaris Yolu üzerinden Datça’ya gelirken, Dörtyol Mevkii üzerinden sağdan devam ederek direkt olarak koya ulaşılabilmektedir.

Palamutbükü’nün Genel Özellikleri Nelerdir?

Datça Yarımadası’nda yer alan Palamutbükü, oldukça temiz olan bir denizi ile bilinmektedir. Koyun uzun ve taşlık yapıda olan bir sahili bulunur. Palamutbükü aynı zamanda yatlar ve tekneler için de özel olan bir limana sahiptir. Palamutbükü içerisinde iki tane köy bulunur ve bu yerlerde de badem ile beraber zeytin yetiştirilmektedir. Sahil boyunca devam eden restoranlarda çok çeşitli ve yöresel olan yiyecekleri tatma imkanı da mevcut olmaktadır.

Palamutbükü’nde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Palamutbükü içerisinde gezilebilecek çok sayıda alan bulunmaktadır. Datça Yarımadası'nın badem ağaçlarının arasında yer alan Palamutbükü, 52 bükün ve koyun bulunduğu Datça'da, en çok ziyaret edilen ve bilinen yerlerden bir tanesi olmaktadır. Yassı Tepe, etkileyici bir manzaraya sahip olan bir bölgedir. Yassı Tepe'nin bir bölümünde Gökova Körfezi bulunur, başka bir bölümünde ise Bodrum Yarımadası ile birlikte Kndios tepeleri yer almaktadır. Gezilmesi gereken yerlerden bir başkası da Palamutbükü Plajı'dır. Bu plaj herkes tarafından bilinmekte olan bir plajdır. Buna rağmen Palamutbükü hala doğallığını korumaya devam eden bir yer olarak kalmaktadır.

Liman da gezilecek bir başka alandır. Teknelerin barınağı şeklinde olan Palamutbükü Limanı içeriisnde yürüyüş yaparak vakit geçirmek mümkün olmaktadır. Palamutbükü, Datça'nın yine en çok bilinen ve tatilciler tarafından sıklıkla ziyaret edilmekte olan bük ve koylarından Ovabükü, Kızılbük ve Hayıtbükü ile bir hayli yakın mesafede bulunmaktadır.

Palamutbükü Plajı’nın Denizi Nasıldır?

Palamutbükü Plajı'nın sık sık tercih edilmesindeki en büyük faktör berrak bir yapıya sahip olan denizi ile birlikte yeşilin tonlarını barındıran ağaçları ve yassı çakıllı nitelikte olan sahil şeridinin bulunmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Sahilde birkaç metre yürüdükten sonra ise kumlu olan sahil bölümlerini görmek mümkün olmaktadır. Denizinin hızlı bir şekilde derinleşmesi ve suyunun soğuk olması nedeni ile yüzmek için en ideal olan noktalardan bir tanesini oluşturmaktadır.

Palamutbükü’nde Yapılacak Olan Aktiviteler Nelerdir?

Palamutbükü içerisinden çok sayıda aktivite yapmak mümkündür. Bunlardan birkaç tanesi şu şekilde sıralanabilir:

Palamutbükün’den kalkmakta olan günübirlik tekne turlarına katılmak mümkündür. Bu durum araba ile gidilemeyen Datça’nın koylarını görme şansını ortaya çıkarmaktadır.

Palamutbükü Plajı’nda içerisinde yüzerek ya da kitap okuyarak vakit geçirilebilmektedir.

Palamutbükü’ne yakın olan Akvaryum Plajı’na yürüyerek gidilmektedir. Burada da denize girmek mümkündür.

Palamutbükü’nde pazartesi ile perşembe günleri içerisinde kurulmuş olan yöresel pazarı ziyaret ederek organik olan ve doğal nitelikli ürünlerden satın alma imkanı bulunmaktadır.

Palamutbükü’nün sahil caddesi üzerinde akşam yürüyüşü yapılarak buradaki restoran veya kafelerde oturma imkanı vardır.

Datça’da ve Palamutbükü’nde yetişebilen badem aromalı olan ürünler satın alınabilmektedir.

Palamutbükü Hatırası noktasında ise begonviller ile birlikte fotoğraf çekinilebilmektedir.

Güzel ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden birini oluşturan Datça, Muğla’nın eşsiz güzelliklerini bünyesinde barındırmaktadır. En özel tatil rotalarının başında yer alan Datça plajları ve koyları tatilcilere unutamayacakları bir tatil yaşatmaktadır.

Datça Yarımadası, eşsiz güzellikleriyle, Ege Denizi ve Akdeniz’in bütünleşmekte olduğu bir alanda yerde bulunmaktadır. Yaklaşık olarak km’yi bulan sahili ile en uzun sahiller arasındaki yerini almaktadır

Doğa ile iç içe geçmiş bir tatil merkezi olan Datça aynı zamanda berrak denizi, turkuaz renkli koyları, cenneti andıran doğal güzellikleri ile tatil için düşünülebilecek en özel yerlerden birini oluşturmaktadır.

Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır. 

Hayıtbükü Koyu

Hayıtbükü, Datça’da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Datça’da denize girebileceğiniz popüler plajlardan olan Hayıtbükü Koyu, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Mesudiye mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Kazım Yılmaz caddesini batı yönüne takip ederek, taksiyle veya Mesudiye dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Hayıt büküne gelindiğinde konaklamak için sorun yaşamak durumunda kalmazsınız. Uygun fiyatlardan oluşan çok sayıda pansiyon ya da apart bütçenize özel çözümler sunabilmektedir.

Yine plajda kaldığınız süre boyunca ihtiyaç duyacağınız yiyecekleri, şezlong ihtiyaçlarınız ve güneş şemsiyesi gibi diğer olanakları da konaklama noktalarına ait kafelerden kolayca temin edebilirsiniz.

Hayıtbükü Plajı’nda denize girerken ihtiyaç duyacağınız şemsiye yada şezlonglar için 20 ila 35 TL arasında değişen bir bedel ödeyebilirsiniz. Özel araç ile Hayıtbükü’ne gitmeyi planlıyorsanız otopark ücreti olarak 10 TL günlük ödeme yaparak aracınızı park edebileceğiniz otoparklar bulabilirsiniz.

Datça Denize Sıfır Oteller arasından seçiminizi yaparak tatilinizi Datça’nın eşsiz sahillerinin yanı başında planlayabilirsiniz.

Kızılbük, Gabaklar Koyu

Kızılbük, Datça’nın en şirin koylarını içine alan özel bir noktadır. Bulunduğu yer olarak Mesudiye Köyü sınırlarında yer almakta, diğer bir meşhur plaj olan Hayıtbükü’nün hemen sol tarafında bulunmaktadır.

Yemyeşil bir alan içerisinde şekillenmiş bu Kızılbük, Gabaklar Koy’u insanın tüm yorgunluğunu üzerinden alabilecek bir güzelliğe sahip. Özel bir işletme tarafından işletilmekte olan koy, farklı seçenekleri içerisinde barındırmaktadır.

Gabaklar Plajı, çakıllı kum olma özelliğine sahiptir. Oldukça geniş bir plaj alanına sahiptir. Muhteşem manzaralar ile bütünleşen bu güzel nokta, sevdikleriniz ile güzel anılar biriktirmenize olanak sağlayacak türden.

Gelen misafirler için plaj bölgesinde özel gölgelik alanda masa kurulmuş yerler bulunurken, Güneş’in tadını çıkartmaktan hoşlanalar içinde güneşin hüküm sürdüğü alanlar bir arada bulunmaktadır.

Plajda bulunduğunuz anlarda ortaya çıkan şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı bu işletmeden kolayca temin ederek denizin sefasını sürebilirsiniz.

Eğer şezlong için ödeme yapmak istemiyorsanız ücretsiz alana geçerek kendi imkanlarınızı kullanarak güzel bir gün geçirme şansı bulabilirsiniz. Ücretsiz otopark ayrıcalıkları da sizi bu özel koyda beklemektedir.

Ovabükü Koyu

Yine Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Köyü’ndeki bir başka koy Ovabükü, genellikle çocuklu aile bireyleri için kaçırılmayacak bir yer. Göz alabildiğince uzun plajı ve gepgeniş kumlara bezenmiş sahili ile gün boyu eğlenebileceğiniz bir mekan.

Datça’nın popüler koylarından olan Ovabükü Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Mesudiye mahallesi sınırları içerisindedir. Koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Mesudiye tabelasını takip ederek, taksiyle veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Mesudiye minibüsleriyle yapılabilmektedir.

Koyun etrafında çok sayıda pansiyon, normal evler, bağ ve bahçeler de bulunmaktadır. Geniş bir plaja sahip olması insanlar ile iç içe olmamanızı da sağlamaktadır.

Kendi araçları ile gelmek durumunda kalan kişiler için koy etrafında ücretsiz otopark alanları da bulunmaktadır.

Burada yemek ihtiyaçlarınızı ister evden getirdiğiniz besimler ile giderebilir isterseniz de sahil kenarında konumlanmış ola kafeteryalardan sağlayabilirsiniz.

Ovabükü Koyu’na girişler ücretsizdir.

Kurubük Koyu

Kurubük, kalabalıktan uzak ve adeta keşfedilmemiş bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Güneşin gün boyu tüm ışıklarını üzerine vurmaktan kaçınmadığı bu özel noktada sizleri güzel anlar beklemektedir.

Datça’nın meşhur koyları arasındaki Kurubük Koyu, ilçeye bağlı Mesudiye mahallesinde yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta bulunan koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Mesudiye tabelasını takip ederek, taksiyle veya Mesudiye dolmuşlarıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Etrafında herhangi bir işletmenin yer almadığı Kurubük, oldukça sakin ve dingin bir yer. Kalabalıktan hoşlanmayanlar için en başta gidilmesi gereken koyların başını çekmektedir.

Koy içerisinde irili ufaklı taşlar bulunduğu için ayaklarınıza özel önlemler alarak denize girebilirsiniz.

Kurubük’e geldiğinizde sakinliğine ve tenhalığına şaşırarak sanki size özel tahsil edilmiş gibi düşünceye kapılabilirsiniz. Araçlarınızı koyun kenarındaki herhangi bir noktaya ücretsiz olarak bırakma şansı bulabilirsiniz.

Kurubük Koyu’na girişler ücretsizdir.

Palamutbükü

Palamutbükü, Datça’nın en çok bilinen koylarından biridir. Oldukça sığ ve berrak bir kıyıya sahip olması, tatilcileri fazlasıyla cezp etmektedir.

Datça’ya bağlı Yaka Köyü’nde bulunan Palamutbükü Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Plaja ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Reşadiye, Hızırşah ve Yaka Köyü tabelalarını takip ederek, taksiyle veya Yaka Köyü dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Uzunca bir plaja sahip olması yine denizcilerin istedikleri gibi rahat hareket edebilmelerine olanak sağlamaktadır. Fakat ücretli şezlongların bulunduğu noktalarda insanlar neredeyse iç içe oturmaktadır.

Oldukça fazla sayıda konaklama imkânı bir arada bulunmaktadır. Dilerseniz otellerde, apartlarda ya da pansiyonlarda kalarak tatil süresince plajın tadını sürebilirsiniz.

Yerli ve yabancı turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu popüler bir plajdır.

Plajın etrafında yer edinmiş olan işletmelerden yemek ihtiyaçlarınızı kolayca giderebilir, şemsiye ve şezlong hizmetlerinden de kolayca yararlanabilirsiniz. Özel tatillerde iğne atsan düşmeyecek bir doluluğa sahiptir. Bu nedenle o tarihlerde burada bulunmanız pek tavsiye edilmemektedir.

Farklı bir ayrıcalık olarak bölgede yer alam Mavi Beyaz Otel’in Beach’ine de kişi başı 40 ila 50 TL arasında değişen bir ödeme yaparak girebilir ve burada da eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

2 kişilik bir öğlen yemeği, kahve vb. şeyler dahil biçimde yaklaşık olarak TL gibi bir ücreti gözden çıkartmanız gerekmektedir.

Gerence Plajı (Küçük Akvaryum Koyu)

Datça’nın öne çıkan destinasyonlarından olan Gerence Plajı, Küçük Akvaryum Koyu olarak da bilinmektedir. İlçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta yer alan plaja ulaşımlar ise, ilçe merkezinden özel araçla Palamutbükü tabelasını takip ederek, taksiyle veya Palamutbükü dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Çok küçük bir plaj ile masmavi berrak sulara açılan koy, keşfedilmeyi bekleyen tenya yerlerden bir tanesidir.

Aracınızı yakınlarda herhangi bir noktaya bırakarak kolayca yüzmeye başlayabilirsiniz. Bu alanda hazırda şezlong veya şemsiye bulma şansınız olmamaktadır. Bu nedenle tüm gün burada zaman geçirmeyi düşünüyorsanız mutlaka yanınıza şemsiye ve havlu almayı unutmayınız.

Gerence Plajı’na girişler ücretsizdir.

Akçabük Koyu

Akçabük Koyu, yol üzerinde bulunan en doğal ve sakin koylardan bir diğeridir. Etrafında hiçbir şekilde tesis vb. mekân bulunmamaktadır. Datça’ya bağlı Yaka Köy sınırları içerisinde bulunan Akçabük Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta konumlanmaktadır. Plaja, Datça ilçe merkezinden özel araçla Yaka Köy tabelasını sahile kadar takip ederek, taksiyle veya Yaka Köy dolmuşları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Hem deniz keyfi hem de piknik yapılabilecek bir nokta arayanlar için son derece uygun olan Akçabuk Koy, Datça tatilinde denize girilebilecek ideal konumlardan biridir.

Hemen üst tarafında bulunan ağaçlık bölgede deniz sonrası uzanabilir ailenizle güzel bir piknik yapabilirsiniz.

Akçabük Koyu’na girişler ücretsizdir.

Kargı Koyu

Kargı Koyu’na giderken oldukça sık gelen virajları aşmayı en başta kabul etmeniz gerekmektedir. Datça ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Kargı Koyu’na ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Kargı yolunu takip ederek, taksiyle veya Kargı dolmuşlarıyla kısa bir süre içerisinde yapılabilmektedir.

Eşsiz yeşiller içerisinde yola devam ederken doğanın manzarasına adeta mest olacaksınız.

Ücretsiz olarak aracınız park edebileceğiniz alanlar sizler için Kargı Koyu’nda bulunmaktadır. Çakıllı ve gayet taşlı bir denize sahip olduğu için en başta ayaklarınız için mutlaka önlem almanız gerekmektedir. Oldukça etkileyici bir manzaraya sahip olan koyun denizi ise son derece berraktır.

Plaj noktasında çok sayıda işletme müşterileri için, yeme iç ve konaklama hizmetlerini sağlamaktadır. Bütçenize özel farlı çözümleri bu işletmelerden kolayca temin edebilirsiniz.

Bölgede yer alan şemsiyeler, birbirine oldukça uzakta ve rahat hareket edebilme imkanını fazlasıyla sağlamaktadır. Ücretli şemsiyeler ve şezlongların kullanımı 20 ila 30 TL gibi bir ücrete tabi olmaktadır.

Ama dilerseniz ücret ödeme gereği olmaksızın ağaçlık bölgede kolayca oturabilirsiniz.

Karaincir Koyu

Datça’nın en özel koylarından biri olan Karaincir Koyu, geniş aileler için kaçırılmayacak bir nokta. Datça’nın en güzel koylarından biri olan Karaincir Koyu, ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta, Emecik mahallesinde yer almaktadır. Koya ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla D karayolunu batı yönüne takip ederek, taksiyle veya Emecik dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Özel bayram tatillerinde yoğun ilgi bulurken normal dönemlerde kafa dinleyerek denizin keyfi sürülebilecek muazzam yerlerden bir tanesidir.

Öyle çok fazla derin olmayan bir deniz yapısıyla çocuklu ailelerin uğrak mekanlarından birini oluşturmaktadır. Denizin içerisindeki incecik kumlardan dolayı yüzme keyfi iki katına çıkmaktadır.

Yazlık binaların çok fazla sayıda olduğu bir nokta. İsterseniz ücretli alana giriş yaparak şemsiye ve şezlong hizmetlerinden yararlanabilir isterseniz de ücretsiz olarak hizmet vermekte olan halk plajına giriş yapabilirsiniz.

Gereme Koyu

Gereme Koyu, Datça’ya bağlı bulunan Kızlan köyüne sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan bir koydur. Zorlu yolları aşarak kendi aracınız ile kolayca gelebilirsiniz.

Koy civarında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle konaklama noktası olarak farklı bir noktayı tercih etmeniz gerekmektedir.

Datça’nın en güzel plaj ve koylarına doğru yola çıkarken kendi aracınızla yada araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak dolaşmanız; toplu taşımalara göre daha keyif almanıza imkan sağlamaktadır. Oldukça bakir bir bölgede bulunan Gereme Koyu, Datça’nın eşsiz doğal güzelliklerini gözler önüne sererken, ziyaretçilerine keyifli bir plaj keyfi de sunmaktadır.

Gereme Koyu’na girişler ücretsizdir.

Datça Beachleri

Doğal güzellikleriyle birlikte öne çıkan Datça, birbirinden güzel plajları ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunarken, bölgede hizmet veren beachler de Datça’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz farklı destinasyonlar olarak sıralanmaktadır.

Taşlık Beach

Datça ilçe merkezi sahilinde yer alan Taşlık Beach, ulaşımların kolay bir şekilde yapılabildiği bir konumda bulunmaktadır. İlçe merkezinden yürüyerek gidilebilen beach, aynı zamanda Datça’nın en kalabalık tesisleri arasında bulunmaktadır. Denizinin oldukça soğuk olduğu beach, sığ bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

Rüzgar alan bir konumda bulunmasından ötürü hafif dalgalı bir denizi olan beach içerisinde hizmet veren restoranda, başta Akdeniz olmak üzere dünya mutfağının en özel lezzetlerini tadabilir; alkollü ve alkolsüz içecek çeşitlerinden seçim yapabilirsiniz. Tesiste, alkollü içecek ücretleri 40 TL’den başlarken; yemek fiyatları ise 25 TL’den başlamaktadır.

Şezlong ve şemsiye kiralama ücretlerinin 30 TL olduğu beach içerisinde duş, tuvalet ve giyinme kabini gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Taşlık Beach’e giriş ücreti 25TL’dir.

Bedya Beach

Datça’ya bağlı Yaka mahallesinde bulunan Bedya Beach, bölgenin en meşhur beachleri arasındadır. Tesise ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Yaka tabelasını takip ederek, taksiyle veya Yaka dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Bedya Beach, oldukça temiz bir denize sahiptir. Sahili kısmen taşlı ve kumlu olmasından ötürü deniz ayakkabısı giymeniz tavsiye edilen beach içerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanlar bulunmaktadır. Denizinin sığ olmasının yanı sıra hafif dalgalı olduğu beach, eğlenceli atmosferi ile birlikte konuklarına keyifli bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Bedya Beach’e giriş ücreti 30 TL’dir.

Leo Beach

Datça’nın popüler beachlerinden olan Leo Beach, ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Beache ulaşımlar, ilçe merkezinden özel araçla Emecik tabelasını takip ederek, taksiyle veya Emecik dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Oldukça temiz bir sahili olan Leo Beach, manzarası ile de öne çıkmaktadır. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar eğlenceli şarkılar eşliğinde keyifle denize girebileceğiniz tesislerden olan Leo Beach içerisinde hizmet veren 1 adet restoran ve bar bulunmaktadır. Barında alkollü ve alkolsüz içeceklerin tadına bakabileceğiniz beachte, alkollü içecek ücretleri 30 TL’den başlamaktadır.

Denizinin sığ olmasından ötürü çocuklu aileler tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan Leo Beach’in sahili de kumsal alanlarla kaplıdır.

Leo Beach’e giriş ücreti 35 TL’dir.

Muğla’nın ışıldayan cenneti Datça’da tatilinizi planlamak için Datça Otellerisayfamızı inceleyebilir, kendinize en uygun oteli seçerek hemen rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

 

08 Haz Palamutbükü Plajı

Saat: hGezi Rehberi

Dört mevsimin bir arada yaşandığı Türkiye&#;de yeşilin maviyle buluştuğu en güzel koylardan biri olan Palamutbükü Plajı, masmavi denizi ve sıcak güneşiyle benzersiz bir tatil fırsatı sunuyor. Popüler tatil merkezleri arasında yer alan Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan koy, akvaryumu hatırlatan tertemiz sularıyla hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendiriyor.

Bir tarafta olabildiğince yeşil bir orman bir tarafta ise uçsuz bucaksız masmavi deniz olan plaj, doğanın muhteşem uyumuna hayran bırakıyor. Huzurlu ve sakin bir tatil arayışı olanlar için eşsiz bir seçim olan Palamutbükü, pırıl pırıl denizi ile keyifli bir yüzme deneyimi sunuyor. Yıl boyu yorulan vücudunuzu koyun eşsiz sularına bırakabilir, her kulaçta huzuru hissedebilirsiniz. 

Bük; akarsu, göl kıyısı veya ovada yer alan ve oldukça geniş yer kaplayan içine girilmesi zor saz, diken ve çalı topluluğuna deniyor. Datça oldukça çalılık bir yer olduğu için genellikle tüm koylara bük adı veriliyor. Palamutbükü adı da bu bölgede yetişen palamut ağaçlarından geliyor. Şimdilerde ise yörede palamuttan çok badem ve zeytin ağaçları yetiştiriliyor.

Datça koyları arasında en uzun sahile sahip plajlardan biri olan Palamutbükü, rüzgârı önleyen dağ ve tepeleri sayesinde oldukça durgun ve berrak bir deniz sunuyor. Sahil boyunca neredeyse her adımda restoran, kafe ve bar gibi yeme-içme mekânları barındıran koy, göz kamaştıran manzarasının yanı sıra konforlu bir tatil deneyimini de sizlere sunuyor.

palamutbuku-plaji

Yeşilin her tonunu barındıran orman ile çevrili Palamutbükünün soğuk denizinde serinleyebilir, bir şeyler içmek için deniz kenarındaki mekânlara gidebilirsiniz. Bu mekânlarda Datça’ya özgü yöresel lezzetleri de deneyebilirsiniz. Akşamları ılık rüzgâr eşliğinde limanda yürüyüşler yapabilir, canlı müzik dinlemek isterseniz sahil kenarındaki mekânları tercih edebilirsiniz.

⇒ Plamutbükü Otellerini İnceleyin

İçindekiler

Palamutbükü Nerede?

Palamutbükü Plajı, Ege Bölgesi’nin turizm merkezi olarak kabul edilen Muğla iline yaklaşık kilometre mesafedeki Datça ilçesinde yer alıyor. Sessizliği ve sakinliği ile ünlü bir ilçe olan Datça şehir merkezine 25 kilometre uzakta yer alan koy, bir yarım ada olan Datça’nın Akdeniz kıyısında bulunuyor.

palamutbıuku-nerede

Plaj, Yaka Köyü ve Cumali Köyü olmak üzere iki köyün sınırları arasında yer alıyor. Palamutbükü Plajı’nın önemli bir bölümü Yaka Köyü sınırları içinde, Liman bölgesi ise Cumali Köyü muhtarlığına bağlı bulunuyor. Muğla’nın en çok sevilen tatil merkezlerinden biri Marmaris’e ise 70 kilometre mesafede yer alan Palamutbükü, günübirlik tatilcilerin de uğrak yeri.

Pamutbükü’ne Nasıl Gidilir?

Palamutbükü’ne özel aracınızla gitmek isterseniz öncelikle Datça’ya ulaşmanız ve daha sonra Datça’dan Yaka Köyü’ne ve ardından da koya ulaşabilirsiniz. Datça’ya Marmaris üzerinden de gidebilirsiniz. Datça’dan Palamutbükü Plajı’na belirli aralıklarla kalkan minibüs ve otobüsleri de kullanabilirsiniz. Ayrıca Marmaris- Datça arasında sefer yapan minibüs ve otobüsleri kullanabilir, buradan da servisler aracılığı ile Palamutbükü Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Palamutbükü Plajı’na gitmek için kullanabileceğiniz bir diğer seçenek de Datça-Bodrum arası sefer yapan feribotlardır. Datça-Bodrum arası yılın her günü feribot seferleri düzenliyor. Yaz sezonu dışında seferler günde iki, yaz sezonunda ize karşılıklı günde 4 feribot seferi düzenleniyor Ortalama saat süren feribot yolculuğunun oldukça keyifli olduğunu da vurgulamakta fayda var.

Palamutbükü Halk Plajı

Son yıllarda en çok ilgi çeken koylardan biri olan Palamutbükü, yaz aylarında nüfus yoğunluğu ile karşı karşıya kalabilir. Ancak sahilin geniş ve uzun olması nüfus artışının üstesinden gelmesini sağlıyor. Plajın sahil kısmı ufak çakıl taşlarına sahi, ancak bu taşlar yürürken rahatsız etmiyor. Çakıl taşları, denizin bulanmasını önleyerek berrak ve cam gibi bir suya girme fırsatı yaratıyor.

Deniz kimi yerlerde aniden derinleşebilir, yüzme bilmeyenlerin bu konuda dikkatli olmasında fayda bulunuyor. Ancak iyi bir yüzücüyseniz derin ve berrak mavi suda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Plajı konforlu hale getiren önemli bir detay da yeme içme yerlerinin bol olmasının yanı sıra hemen her adımda rastlayabileceğiniz şezlong ve şemsiyeler. Güneşten korunmak için plaj boyunca kimi yerlerde ücretsiz olan şemsiye ve şezlongları da kullanabilirsiniz.

palamutbükü plajı

Plaj genellikle çakıl taşlarıyla kaplı olduğu için yanınızda terlik ya da deniz ayakkabısı ile gitmek gerekiyor. Gerekli önlemleri aldıktan sonra kendinizi Palamütbükü Plajı’nın soğuk sularına bırakarak sıcak yaz günlerinde serinlemenin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Palamutbükü aynı zamanda bir liman olarak da kullanılıyor. Dilerseniz teknelerin uğrak noktası olan limanda keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Limanda aynı zamanda tur tekneleri de bulunuyor. Tatilinizde tur için zaman ayırarak yakın plajları ve koyları da gezebilirsiniz. Datça merkezine de yakın olması hafta sonları tekne ya da özel araç veya minibüslerle şehir merkezinden gelen günübirlik tatilcilerin akınına uğruyor.

Palamutbükü Akvaryum Plajı

Doğa harikası eşsiz plajlarıyla Ege ve Akdeniz’in buluşma noktasında yer alan Datça, Gerence Koyu olarak da bilinen Palamutbükü Plajı’yla berrak ve temiz bir denizde yüzme deneyimi sunuyor. Yunanistan’a oldukça yakın bir konumda yer alan plaj, bu yakınlıktan olsa gerek Yunanistan plajlarına oldukça benziyor.

Palamutbükü Akvaryum Plajı (Gerence Koyu), adından anlaşılacağı üzere o kadar temiz ki denizin derin yerlerinde bile dibini görmeniz mümkün. Akvaryum suyuna benzer berraklığı sayesinde deniz canlılarını rahatça izleyebilmenizi sağlıyor. Bu nedenle yanınızda mutlaka şnorkel, deniz gözlüğü gibi malzemeleri de mutlaka götürmelisiniz.

Rengârenk taşlarıyla canlı bir görünüme ev sahipliği yağan sahil, kırmızı ve pembe renkli taşlarıyla tatilinize ekstra bir enerji getiriyor. Akvaryum koyunun en önemli özelliği suyunun gerçekten soğuk olması. Sahil denize doğru uzanan iki burun arasında kalıyor ve bu burunlar arasında mağaraya benzeyen oyuklar yer alıyor. 

Uzaktan bakıldığında rengârenk taşlarla bezeli büyük bir akvaryumu andıran koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Palamutbükü Akvaryum Koyu, Datça şehir merkezine 30 kilometre mesafede yer alıyor. Tekne ya da kara yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz Akvaryum Koyu, Palamutbükü Koyu’nun yaklaşık 1 kilometre doğusunda yer alıyor. Akvaryum Koyu’na ulaştıktan sonra sahile inmek için patikayı kullanabilirsiniz.

Plajın etrafı ormanlık bir alanla kaplı ve genellikle özel araçlarla ulaşım sağlandığı için bu alan park yeri olarak da kullanılıyor. Ayrıca ormanlık alanda piknik yapmak ve çadır kurmak için oldukça elverişli. Ağaçların arasına hamak kurabilir yüzmekten yorulduğunuz anlarda keyifle dinlenebilirsiniz. Plaja en yakın market koyun kilometre ötesinde yer alıyor, bu nedenle plaja gelmeden önce  alışveriş yapmanız gerekiyor. 

El değmemiş bir koyda yüzmek ve doğallığın tadını çıkarmak istiyorsanız, Gerence Koyu tam size göre. Serin sularında rahatlayabilir, deniz gözlüğü ve şnorkel ile rengârenk balıkları ve deniz altındaki ilginç canlıları gözlemleyebilirsiniz. Plaja yakın bir yerde konaklamak isterseniz 45 kilometre uzağında yer alan otel, motel ve pansiyonları deneyebilirsiniz.

Palamutbükü Ücretli mi?

Palamutbükü Plajı’na giriş ücretsizdir. Halk plajı niteliği taşıyan plaj boyunca sayısız yeme-içme mekânları bulunur. Dilerseniz buradaki mekânlarda yemeğinizi yiyebilir karşılığında ücretsizi şezlong ve şemsiye kullanma fırsatından yararlanabilirsiniz. Dilerseniz kendi yiyeceklerinizi, şezlongunuzu ya da şemsiyenizi yanınızda götürebilirsiniz.

Görmeden Gelme

  • Eski Datça ve Can Yücel Sokağı
  • Knidos Antik Koyu
  • Kızlan Köyü
  • Kumluk Plajı
  • Karaincir Plajı
  • Ovabükü Plajı
  • Hastanealtı Plajı
  • Kızılbük Plajı
  • Hayıtbükü Plajı

 





Datça&#;da Palamutbükü&#;nü Görmeden Dönmemeniz için 4 Neden

Ege’nin cennet koyları arasında saf bir güzellikle ziyaretçilerini bekleyen Datça Palamutbükü, adeta insana huzur vermek için yaratılmış… Ege ile Akdeniz’in birbirini kucakladığı noktada yer alan Datça Palamutbükü’nde denizin kusursuzluğunu doğanın mükemmelliği tamamlıyor. Datça’ya yolunuz düşerse Palamutbükü’nü görmeden dönmemeniz için 4 nedeni bilmek ister misiniz?

HUZUR, HUZUR, SONSUZ HUZUR…

Belli ki toprak ve bereket tanrıçası Demeter, Datça Palamutbükü’ne çok cömert davranmış… Palamutbükü de kendisine bahşedilen havanın, suyun ve toprağın kıymetini sükunetle korumuş. Gece yarılarına aldırmayan gürültülü kulüplere ve tozu dumana katan kumsal partilerine kurban gitmeyen bir tatil istiyorsanız, Datça’nın Palamutbükü Koyu size kucak açmaya hazır. Bu koyda eğlenmek için yorulmak yerine, dinlenirken eğlenmenin tadına varacaksınız.

DENİZİN EN BERRAK, SERİN VE MAVİ HALİ

Palamutbükü’nde nerede olursanız olun güneş aynı görkemle batıyor. “Denizi ayrı deniz, havası ayrı hava…” satırlarını büyük ihtimalle Datça için yazmış, Can (Yücel) Baba. Ama Datça Palamutbükü’nün berrak, serin ve alabildiğine mavi sularına dalanlar, diğer tüm denizleri unutuyor. Doğayla böylesine kucaklaşan bir denizi sevmemek mümkün değil…

MANZARANIZDA MASMAVİ DENİZ VAR

Datça Palamutbükü’nde çarpık yapılaşmaya rastlayamazsınız. Yapılar en fazla katlı apart otellerle sınırlı ki onlar da gözü rahatsız etmiyor. Sahil yolu pansiyon ve oteller ile denizi birbirinden ayırıyor. Yani konaklayacağınız yer ve deniz arasında hiç mesafe yok. Özellikle sahilin en iyi yerinde konumlanmış olan Otel Mavi Beyaz’ın tesise özel bembeyaz plajı Beyaz Beach’in berrak sularında tüm dünyayı geride bırakıp mavilikleri kucaklayacaksınız.

EGE’YE VE TATLARINA DOYMAK İÇİN…

Badem, badem ezmesi, ballı badem, bademli ekmek, bademli tatlı… Bademden yapılmış pek çok şeyi tatmak mümkün Datça’da… Ev yapımı ve doğal, mis gibi Ege kokan lezzetleri, Palamutbükü’nde eşsiz bir doğayı seyrederek tadacaksınız. Biraz keyif insanıysanız ve lezzetten haz alanlardansanız Datça Palamutbükü’ndeki her yemek sizin için bir şölene dönüşecek. Özellikle Otel Mavi Beyaz’ın gurme restoranı Deli Zeytin, damak tadında mükemmeli arayanlar için çok özel lezzetler sunuyor. Deli Zeytin Restoran’da her daim balığın en tazesini ve ev yapımı özel tatlıların en lezizini bulabilirsiniz. Palamutbükü’nde incirin ve zeytinin tadı damağınızda kalır; adaçayı kokusu başınızı döndürür. Kısacası Datça Palamutbükü’nün doğası bir yana tatları ve kokuları sizi sarhoş etmeye yeter de artar bile…

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir