plakamı kaybettim / Plaka Kaybolması Durumunda Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Plakamı Kaybettim

plakamı kaybettim

Plakanı kaybettiysen en kısa sürede ulaşabildiğin ilk polis yada jandarma merkezine gidip ifadeni ver. Hangi gün, muhtemelen hangi güzergahta, ve muhtemelen hangi saatte diye zabıt tuttur. Ardından Emniyetten plaka kaybı ile ilgili müracaat için randevunu al. Randevu tarihi gelinceye kadar başına gelebilecek olaylardan seni o tutturduğun zabıt koruyacaktır. Yok almayız gerek bilmemne deseler dahi olayı zorla ısrar et, İfadeni ver, bir örneğini al.

Randevu tarihinde trafik şubeye gitmeden önce bankaya yatırman gereken bir tutar var, bu tutar ruhsat yenileme harcıdır. Çünkü kayıp plakada ruhsat değiştirilmekte ve yeni bir plaka numarası tahsis edilmektedir. Randevu tarihini tutturduğunuz zabıt tarihinden itibaren 15 gün içinde almakla mükellefsiniz. Zabıt tutturmak zorunda değilsiniz bu sadece plakanızın bir suç unsurunda kullanıldığı zaman sizin masumiyetinizi herhangi bir soruşturmaya gerek olmadan kısa zamanda delillendirecektir.

Şu gün için yeni ruhsat harcı olarak tl tutarını Halkbank, Vakıfbank yahut Ziraatbankın herhengi bir ATM sinden yatırmanız mümkündür. Diğer anlaşmalı bankaları seafoodplus.info üzerinden bulabilirsiniz. Buna ek olarak yeni plaka basımı için TŞOF Plaka Basım noktalarına gittiğinizde sizden plaka basım metaryel ücreti alınacaktır o da zamlanması ise tl kadar.


İlaveten yılı itibarı ile ruhsat işlemlerinin noter aracılığı ile yapılacağına dair haberlerin kapsamı ve uygulamasına dair yönetmeliği netlik kazanmadığı için, bu işlemlerin evvelinde mutlaka ilçenizdeki trafik şube müdürlüğünden bilgi alınız. İnternet ortamındaki bilgiler şu dönem için yanıltıcı olabilir, zaman kaybedebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun.

Mesajlar birleştirildi - bir önceki mesaj zamanı

eklemek istiyorum, kat-i surette int ortamında belirtilen tl ye orjinal plaka basım işine girmeyiniz. Siz tl daha fazla verip yarım gün kayvetmekle fakirleşmezsiniz ama bu işi yapan sahtekarlar zenginleşiyorlar. Plakanızın bir olay mahalinde tespiti sonrasında, yada yakalama sonrasında yapılan incelemede tabiki orjinal plakanın kötü maksatla kullanıldığı polis tarafından hemde anında tespit edilir. Size de ulaşılır, sizin aracınıza da. İnceleme devam eder. Yok öyle hah tamam yakaladık suçluyu olayı. Incığını cıncığını çıkarmak güvenlik güçlerinin vazifesidir. Onlar karar vermez savcıya iletir. Savcı demez mi ki tamam bu plaka orjinal, ama bunun sahibi ne yapmış, yeni plaka çıkarmışmı yoksa kendi plakasını suça karışanlaramı verip kendisi çakma plaka mı bastırmış diye. Sen ben basında on tane haber görüyor, vay be diyoruz.. Adamlar nelerini görüp biliyor, şaşarsın. Adli teşkilatta en büyük sorumluluk Sayın Savcılarımızındır. Bu kadar uzattığıma ve zaman ayırdığıma göre bir bildiğim vardır desem bana ukala, çok bilmiş demezsin umarım. Unutulmamalıdır ki yasal mevzuatta geçen bir konuyu yine yasal mevzuata göre tamamlamazsanız, o iş bir gün gelir ayağınıza dolanır. Hadi diyelim dolanmadı ama emin olun yanınıza kar kalmaz. Gerekeni size yastığınız düşündürür. O yastık evinizde olur, bir otelde olur, bir hastanede olur yada sağınıza çevirler başınız kıbledeyken, bir avuç toprak olur başınızın altında

Kaybolan araç plakası nasıl çıkarılır?

Plakalar, silikon ve çift taraflı bant gibi çeşitli tekniklerle otomobil, kamyon, tır gibi kara taşıtlarında ön ve arkaya, motosikletlerde ise sadece arka tarafa sabitlenmektedirler. Zaman içerisinde plaka sabitleme noktaları yıpranabilmekte ve plakalar yolda düşebilmektedir. Şayet plakayı bulursanız sorun yok. Size en yakın tamir noktasına giderek hemen plakayı yeniden taktırabilirsiniz. Hatta bu işlemi evde dahi yapabilirsiniz. Düşen plakayı yeniden yerine takarken vida kullanmamalısınız. Çünkü vidalı plakalar muayeneden geçmemektedir. Ancak plakayı bulamıyorsanız o vakit yeniden bu plakayı çıkarmanız gerekmektedir. Aksi durumda plakasız dolaşmak Trafik Kanunu’na göre suç kabul edilmektedir ve sürücülere plakasız araç kullanma cezası kesilmektedir. Peki kaybolan plaka için ne yapmalı?

Düşen araç plakası yeniden nasıl çıkarılır?

Araç plakanız düştüyse öncelikle düşmüş olabileceği yerleri araştırıp yeniden çıkarmakla uğraşmamanız en etkili çözüm olacaktır. Ancak araştırmanıza rağmen bulamadıysanız kaybolan plakayı yeniden çıkarmak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Kayıp plaka çıkarmak için öncelikle tek bir plakanızın mı yoksa iki plakanızın birden mi kaybolduğunu belirlemelisiniz. Çünkü tek bir plakanın kaybolması ile iki plakanın birden kaybolması durumunda yapılacak işlemler farklıdır.

  • Şayet iki plakanız birden kaybolduysa mutlaka yeni bir plaka tescili başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Yani bu başvuruyu yaptıktan sonra farklı bir plakaya sahip olacaksınız.
  • Plakalardan bir tanesi kaybolduysa plaka numaraları değişmeyecek ve yeniden kaybolan plaka çıkarılıp kullanılmaya devam edilebilir.
  • Tek plakaya sahip motorlu bisiklet veya motosiklet gibi araçlarda plaka düştüyse plaka değişikliği yapılması zorunludur.

Kaybolan, düşen plakayı çıkarmak için ne yapmak gerekir?

Şayet plakalarınızdan bir tanesi kaybolmuşsa Trafik Şube Müdürlüklerine araç ruhsatınız ve kimliğiniz ile birlikte müracaat edebilirsiniz. Burada tarafınıza kayıp durumu ile ilgili bir dilekçe doldurmanız istenecektir. Buradan aldığınız plaka çıkarma belgesi ile Şoförler Odası’na müracaat ederek plakanızı yeniden bastırabilirsiniz.

Şayet iki plakanız kaybolduysa veya motosiklet plakanız düştüyse yine müracaat için Trafik Tescil Şube Müdürlüklerine müracaat etmeliyiz. Ancak bu kez yeni plaka çıkarmak için sizleri noterlere yönlendireceklerdir. Noter işlemlerini yaptıktan sonra da Şoförler Odası’ndan yeni plakalarınızı bastırabilirsiniz. Tamamen farklı bir plaka numarası alacağınız için ruhsatınız da değiştirilecektir. Kayıp plaka çıkarma işlemleri bu kadar basittir.

Kayıp plaka başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Düşen ya da kaybolan plakalarınız için başvuru yapacağınızda yanınızda muhakkak araç ruhsatınız ve kimliğiniz bulunmalıdır. Burada ayrıca araç sahibinin de müracaatı önemlidir. Şayet araç sahibi kendisi başvuru yapmıyorsa da vekalet verilmesi gerekmektedir.

Kayıp plaka çıkarma ücreti, masrafı ne kadardır?

Plakanız veya plakalarınız kaybolduysa yeniden çıkarmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Kayıp plaka çıkarma ücreti, yılı için tek plakada 90 TL, çift plakada TL olarak belirlenmiş durumundadır. Ayrıca noterde noter belge basım ücreti talep edilir ve bunun ücreti de 60 TL’dir.

Bu yazımızda kayıp plaka nereye bildirilir, kayıp plaka için yapılması gerekenler nelerdir, bildirimi ihbarı nereye yapılır gibi kayıp plaka çıkarma işlemleri hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

Arabamın Plakası Düştü, kayboldu. Ne yapabilirim?

Plaka Kaybolursa Ne yapmalı

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde çalıntı plakalarla yapılan eylemler artış gösteriyor. Eğer plakanız çalınırsa yada yolda giderken kaza ile düşerse neler yapmanı gerektiğini biliyor musunuz?

Çalınan kaybolan plakalar sürekli sorun teşkil ettiği için bu konu ile ilgili yılında bir düzenleme yapıldı ve Plaka Tanıma Sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için yapılan düzenlemeye göre 1 veya 2 plakası birden çalınan veya kaybolan kişiler aynı plakayı tekrar alamayacak. Araç sahibi plakasını yenileyecek ve ikiz plaka diye belirtilen karışıklık önlenmiş olacak.

Çalıntı veya kayıp plakayı bildirmeyene trafik para cezası uygulanacak. (96TL)

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

  • MADDE 1 – 18/7/ tarihli ve mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan 30 ibaresi 10 olarak değiştirilmiştir.
  • MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Tescil plakasının, birinin veya her ikisinin çalınması veya her ikisinin kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunca veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunca araca Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam gruplarından sıra esasına göre yeni bir tescil plaka sıra numarası verilir.
  • MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE 11 – Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bir veya iki tescil plakası çalınmış ya da iki tescil plakası kayıp olarak bildirilmiş olan araçların plakaları, bu maddenin yürürlüğe girmesinden sonra araç sahibine yapılacak tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen listelerdeki harf ve rakam grupları ile değiştirilir. Bu süre içerisinde tescil plakalarının bulunduğunun yazılı beyanı halinde başka bir işleme gerek kalmaksızın sistemden çalıntı/kayıp şerhi kaldırılır.

Plakamı Nasıl Yenilerim

Emniyetten önceden plaka zayi randevusu almanız seafoodplus.infou için Tıkla

  • Nüfüs cüzdanı fotokopisi ve aslı
  • Tescil dosyası
  • Zorunlu trafik sigortasının fotokopisi
  • Trafik Tescil belgesi

Belgeleri düzenledikten sonra aracınızın plaka basım kağıdını alıp. Şöförler cemiyetinden plakanızı bastırabilirsiniz.

Plakanızın teki Kaybolduysa

seafoodplus.info adlı internet sitesine plakanızı bulan birisi plakanızı eklemiş olabilir. Bu durumda plaka ile ilgili hiçbir işlem yapmadan plakanıza kavuşabilirsiniz.

Dilekçe Örneği

TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE/

TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜN de Adıma kayıtlı (isminizi buraya yazın) / / plaka sayılı aracımın Plakalarından tekini zayi etmiş bulunmaktayım, Yenisinin çıkartılarak verilmesini arz ederim. //

Marka :

Model

Motor No

Şasi No

A D R E S : Adı ve Soyadı (İmza)

Aracımın Plakası Düştü, Kayboldu veya Çalındı Ne Yapmalıyım? Yeni Plaka Çıkartma İşlemleri

Aracımın Plakası Düştü, Kayboldu veya Çalındı Ne Yapmalıyım? 

Plakanızın düştüğünü, kaybolduğunu veya çalındığını düşünüyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Plakanın kaybolması sonrası yapılacak işlemlerle ilgili internette yanlış bilgiler yer almaktadır. Çoğu yazı güncel değil, güncel olanlarsa doğru bilgiyi malesef yansıtmıyor.
yeni plaka çıkartma işlemleri {featured}
yılına kadar düşen, kaybolan veya çalınan plakalar emniyet müdürlüğüne başvuru sonrası tekrar bastırılarak aracınıza takıp kullanabiliyordunuz. yılı sonrası bu durum aşağıdaki gibi değişti. Aracımın plakası düştü, aracımın plakaları çalındı veya aracımın plakası kayboldu diyorsanız aşağıdaki 3 maddeyi dikkatli okumanızı tavsiye ederim.
  • Eğer her iki plakanızda kayboldu yahut çalındıysa, kesinlikle yeni bir plaka tescili yapılmakta olup, plaka numaralarınızın değişmesi gerekmektedir. Bu durumda eski plakanızı kullanamayacaksınız. Ruhsat yaprağı vs. değişmesi gerekmektedir.
  • Eğer 2 adet plakanızdan 1 adeti kaybolmuş ve çalınmış ise plaka numaralarınız değişmemekte tekrar bastırılarak kullanılabilmektedir. (Ne yapmanız gerektiğini aşağıda anlatacağım.)
  • Eğer mevzuat gereği tek plakası olan motosiklet, motorlu bisiklet plakası düşürdüyseniz veya  kaybettiyseniz plaka değişikliği yapılması zorunludur.

Plaka Düşürülmesi, Kaybolması veya Çalınması Sonrası Plakamı Nasıl Çıkarırım?

1. Bulunduğunuz ilçenin ilgili emniyet müdürlüğünün internet sitesinden &#;&#;Plaka Zayi İşlemi&#;&#; biriminden randevu almalısınız. İstanbul&#;da yaşayanlar için buradan ilgili siteye ulaşabilirler.

plaka çıkarma için randevu alma

2. Başvuruda ruhsat fotokopisi ve kimlik fotokopisi yanınızda olmalı

3. Emniyet müdürlüğünde sizden kayıp plaka ile ilgili dilekçe doldurmanızı isteyecekler.

4. Eğer tek plakanız kayıp ise size plaka çıkarma belgesi verip söförler cemiyetine gitmenizi söyliyecekler. Sizde gidip plakanızı bastıracaksınız. Yoğun ilçelerde işlem yarım gün sürebiliyor.

5. Eğer çift plaka kayıp veya motosiklet plakası kayıpsa size yeni bir plaka tahsil edilecektir. Bunun içinde yine bir dilekçe dolduracaksınız. Sistemden size yeni bir plaka tahsil edilecek ve ruhsatınız yenilenecektir. Bu işlemin yapılması içinde trafik sigortanızın ve muayene sürenizin geçmemiş olaması gerekmektedir. Sonrasında işlemler tamamlanınca şöförler cemiyetinden plakanızı bastırıp alabilirsiniz.

Plaka Kaybolması Sonrası Tek Plaka Çıkarma Masrafları Ne Kadar? ()

  • Tek plaka bastırma ücreti : TL ( ücreti)
  • Bağış ücreti : TL (Her yerde istenmiyor)

Toplamda 25 TL gibi bir ücretle tek plakanızı çıkarabilirsiniz.

Plaka Kaybolması Sonrası Çift Plaka Çıkarma Masrafları Ne Kadar? ()

  • Çift plaka bastırma ücreti : 31 TL ( ücreti)
  • Bağış ücreti : TL (Her yerde istenmiyor)
  • Ruhsat yenileme ücreti: TL

Toplamda TL civarı masrafınız olacaktır. Bu masrafların dışında aracınızın muayenesi ve trafik sigortanızın süresininde bitmemiş olaması gerekmektedir.

Tek Plaka İle Polis Çevirirse Cezası Var mı?

Eğer aracınız tek plaka ile polis çevirmesine takılırsa TL üzerinde bir cezası bulunmaktadır. Siz emniyet müdürlüğüne gidiyorum desenizde kurallara göre ceza kesmi hakkı vardır. Bu nedenle plaka kaybolması sonrası işelmelerinizi yaparken aracınızı kullanmamanızı öneririm.


Aracımın plakası düştü ne yapmalıyım, aracımın plakası kayboldu ne yapmalıyım, aracımın plakası çalındı ne yapmalıyım, Yeni plaka nasıl çıkartılır, tek plaka çıkartma ücreti, yeni plaka bastırma ücreti

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir