prostrolane nedir / Linevisc Sodyum Hyaluronat 30 mg/2 mL

Prostrolane Nedir

prostrolane nedir


5PEPTİT+30mg/2m

LİNEVISC 

Bileşim:Sodyum Hyaluronat 30 mg/2 mL, Fosfat Tampon, Oligopeptid, Nonapeptid, Oktapeptid,Heptapeptid, Dekapeptid

ENDİKASYONLARI : Linevisc sinovial sıvıların viskoelastikiyetini zenginleştirme yoluyla eklem mobilitesini iyileştirdiği için ostreoartritik eklemlerdeki ağrıların tedavisinda endikedir. Kıkırdak ve kemik yenilenmesini desteklemektedir.
Farmakolojik Özellikleri ve Etki Mekanizmalari:
Peptitler; antibakteriyel, antibiyotik ve iltihap önleyici etkiye sahip amino asitlerdir Dekapeptit ,Heptapeptit,Oktapeptit : ANTİ-ENFLAMASYON (ağrı ve iltihap giderici)
Oligopeptit, Nonapeptit Anti-Osteoklastogenez-Kemik oluşumu-Kemik iyileştirici etki (kemik yapım proteinlerini aktive ederek hasara uğramış kıkırdak dokusunu onarır.)
Dozaj ve Uygulama Yöntemi Prostrolane yalnızca intra-artiküler enjeksiyon için tasarlanmıştır. Ürün uygulaması uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Türkiye osteoartirit vakalarında 1 yıllık etkin doz.

FABRİKA:GÜNEY KORE


İçindekiler:

Kortizon Nedir?

Kortizon iğnesi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle iltihaplı veya enfeksiyon riski olan bölgelere uygulanır. Diz ağrısının yaygın nedenlerinden biri diz eklemindeki iltihaplanmadır. İltihaplanma, ağrıya neden olur ve vücudunuzun doğal iyileşme tepkisinin de önemli bir parçasıdır. Vücutta iltihabın birikmesini engelleyen kortizon, kortizol (stres hormonu) adı verilen doğal bir hormonun yapay formudur. Kortizon, iltihaplı durumların yanı sıra eklemlerin şişmesini ve ağrıyı azaltmak için kullanılır. Peki Kortizon iğnesi Nedir?  Bir tür kortikosteroid (adrenal bezlerden salgılanan hormonlar) olan kortizon; kireçlenme, tendinit, bursit, eklem iltihaplanması ve gut gibi eklem rahatsızlıklarında enjeksiyon yöntemleriyle uygulanabilir. Kortizon iğnesi, hastalığın altında yatan nedeni tamamen ortadan kaldırmaz. Örneğin, diz kireçlenmesi ve eklem iltihaplanmasında ağrı gibi yakınmaların azalmasına yardımcı olsa da, tamamen iyileşmeyi sağlamaz. Diz ağrılarının çözümü her zaman ameliyat değildir. Diz eklemindeki hasara ve yakınmalarınıza bağlı olarak ameliyat dışında çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Kortizon iğnesi eklem üzerindeki ağrıyı, şişliği, cilt kızarıklığını ve yanma hissini hafifletebilir.

Diz Ağrıları İçin Kortizon İğnesi Etkili Midir?

Kortizon iğnesi, diz ağrısını ve şişliği azaltmak için uygulanan yardımcı bir tedavidir. Ancak, her hastada her zaman aynı etkiyi göstermeyebilir. Kortizon iğnesi sonrasıdiz ağrılarınız geçmeyebilir veya bir süre sonra geri dönebilir. Kortizon iğnesi daha büyük bir tedavi planının parçasıdır ve genellikle geçici bir rahatlama sağlar. Uzun süre boyunca kortizon iğnesi tedavisine devam eden hastalar, diz ağrılarının daha kısa sürede geri dönmeye başladığını fark edebilir. Bu durum, hasta ilaca karşı bir direnç oluşturduğu için değil, eklemdeki hasarın ilerlemesi nedeniyle görülür. Fizik tedavi, fazla kiloları vermek, diz sağlığınız için egzersizler yapmak ve günlük yaşam tarzındaki değişiklikler eklem bozulmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Dize kortizon enjeksiyonu diz ağrılarıiçin, sizin için iyi bir seçenek olabilir, ancak vücuda enjekte edilen ilaçlarla ilgili her zaman riskler vardır. Bu nedenle, doktorunuzla tıbbi geçmişiniz ve bazı yan etkiler hakkında konuşmayı ihmal etmeyin.

Kortizon İğnesi Ne Zaman Etkisini Gösterir?

Diz Ağrıları İçin Kortizon İğnesi Etkili Midir?

Diz ağrıları için kortizon iğnesi ağrıları hafifletme etkisi birkaç haftadan altı aya kadar sürebilir. Bu süre zarfında hastalar dinlenmeye ve zorlayıcı aktivitelerden kaçınmaya özen göstermelidir. Kortizon iğnesi sonrası dizde iyileşmeler genelde iki hafta içinde zirveye ulaşır ve 24 haftaya kadar devam edebilir. Diz ağrısı geçtikten sonra, hasta hemen günlük hayatına geri dönmek isteyebilir. Ancak, yaralanmalardan kaçınmak veya durumu daha da kötüleştirmemek için, günlük yaşantınıza doğrudan eskisi gibi başlamadan, kademeli olarak devam etmeniz daha uygundur.

Kortizon İğnesi Sonrası Ne Beklenmelidir?

Kortizon iğnesindan sonra 48 saate kadar ağrı ve iltihapta geçici bir alevlenme görülebilir. Ancak daha sonrasında, dizinizdeki ağrı ve iltihaplanma azalır. Dikkat edilmesi gereken ilk şey, bunların kalıcı bir çözüm olarak kabul edilmemesidir. Diz ağrıları için kortizon iğnesi ağrılarda rahatlama sağlayabilir ancak zamanla faydalı etkileri geçecektir. Diz ağrınızın nedeni ne olursa olsun, tedaviye karar vermeden önce kortizon enjeksiyonlarının artılarını ve eksilerini doktorunuzla konuşmalısınız.

Kortizon Yan Etkileri Nelerdir?

Her enjeksiyon yöntemi gibi kortizon iğnesi yan etkileri ve belirli riskler taşır. Çoğu risk hafif veya geçicidir, ancak bazıları ciddi veya uzun süreli olabilir. Enjeksiyon almadan önce doktorunuza kortizon iğnesi yan etkileri ve risklerle ilgili endişelerinizi belirtmeniz önemlidir. kortizon iğnesi yan etkileri ve olası riskler genel olarak şunlardır:

  • Kortizon sonrası enfeksiyon

Nadir olarak görülse bile Kortizon iğnesi sonrası enfeksiyon ciddi bir yan etki haline gelebilir. Her enjeksiyon işleminde enfeksiyon riski vardır, bu nedenle bölgeyi temiz tutmak ve vücudunuzun başka bir yerinde enfeksiyon varsa kortizon enjeksiyonlarından kaçınmak önemlidir. Enfeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme, ağrı ve ateş enfeksiyon belirtileri arasındadır.

  • Kortizon sonrası ağrı ve şişlik

Diz ağrıları için kortizon iğnesi , eklemi ve yumuşak dokuları (tendon, kas, kıkırdak gibi) tahriş edebilir. Bu durum kötü bir ağrı ve iltihaplanmaya neden olur. Bu yan etkiye alevlenme denir. Kortizon iğnesi sonrası alevlenme tipik olarak bir veya iki gün sürer. Bu yan etki, istirahat etme ve bölgeye aralıklı soğuk uygulaması ile tedavi edilebilir.

Kortizon İğnesi Yan Etkileri Nelerdir?
  • Kortizon iğnesi sonrası ciltte renk değişimi

Kortizon enjeksiyonları bazen deride; cilt tonundan daha açık renkli (beyaza yakın) bir bölge oluşmasına neden olabilir. Ciltte meydana gelen bu renk değişikliği birkaç hafta veya ay sürebilir, bazı durumlarda kalıcı olabilir. Herhangi bir zararı olmamakla birlikte bu yan etki hastaların %1 ile %4’ünde görülür.

  • Kortizon iğnesi sonrası yüksek kan şekeri

İltihaplanmayı azaltmanın yanı sıra, kortizon iğnesi kan şekeri seviyelerini yükseltebilir. Kortizon, enjeksiyonla doğrudan kan dolaşımına verilmez, ancak yine de bazı hastalarda kan şekeri seviyelerini etkileyebilir. Bu nedenle kortizon iğnesi, genellikle diyabetli kişilere tavsiye edilmez.

Kortizon iğnesi sonrası yüksek kan şekeri
  • Kortizon sonrası tendon yaralanması

Dize kortizon enjeksiyonu, tendonları zayıflatabilir ve yırtılmaya daha yatkın hale getirebilir. Enjeksiyondan sonra birkaç gün eklemi dinlendirmek ve ardından önerilen germe ve egzersizlerle aktiviteyi kademeli olarak arttırmak tendon yaralanması riskini azaltabilir. Kısa bir süre içinde çok fazla enjeksiyon yapılması da enjeksiyon bölgesindeki tendonlara, bağlara ve eklem kıkırdağına zarar verebilir.

  • Kortizon iğnesi sonrası Alerjik reaksiyon

Nadir de olsa, bazı hastalarda enjeksiyona eklenen lokal anestezik ilaca karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir. Kortizonun kendisine alerjik reaksiyonlar nadirdir.

  • Cinsiyetle ilgili kortizon yan etkileri

Yaygın olmasa bile, kadınlarda; adet döneminde düzensizlik, emziriyorsa emzirme döneminde rahatsızlıklar, ciltte kızarıklık gibi belirtiler görülebilir.

Genellikle, deri enfeksiyonu gibi mevcut enfeksiyonu olan hastalara kortizon iğnesi önerilmez. Ayrıca kan sulandırıcı ilaç kullanan veya zayıf kemiklere sahip hastalar kortizon enjeksiyonları için uygun aday olmayabilir. Bazı hastalar soruyorlar, kortizon iğnesi kilo aldırır mı? Kortizon iğnesi kilo alma yalnızca kortizon ilaçlarını uzun süre ağızdan alan hastalarda yaygın görülür. Bu yan etkiler, kortizon ilacı bir ekleme enjekte edildiğinde nadiren ortaya çıkar.

Kortizon İğnesi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kortizon İğnesi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dize kortizon enjeksiyonu sonraki ilk iki gün dizinizi kullanmaktan kaçınmak önemlidir. Kortizon iğnesi sonrası uzun süre ayakta durmaktan kaçınılmalıdır ve dinlenmeye özen göstermek gerekir. Ayrıca enjeksiyon uygulanan diz bölgesi su ile temas etmemelidir. Kortizon iğnesi sonrası alevlenme görülmezse, diz ağrısı oldukça hızlı bir şekilde azalacaktır.

Kortizon Enjeksiyonu Güvenli Midir?

Kortizon enjeksiyonu genellikle güvenlidir fakat kortizon iğnesi yan etkileri ve uzun vadeli olumsuz etkileri olabilir. Enjeksiyon yaptırmaya karar vermeden önce bu riskler hakkında bilgi edinmek önemlidir. Diz ağrıları için kortizon iğnesi güçlü bir tedavi olsa bile, genellikle enjeksiyondan önce denenebilecek başka tedavi yolları da vardır. Enjeksiyonlar, yılda üç ile dörtten fazla olmayacak şekilde uygulanabilir. Bunun nedeni, kortizon iğnesi yan etkileri ve enjeksiyonlarının çok sık uygulanırsa eklemin kendisine ciddi zararlar verebilir. Kortizon iğnesi yalnızca ağrıyı belli bir süre ortadan kaldırır, hasarı veya yaralanmayı tamamen iyileştirmez.

Attığınız her adım dizinizde ağrıya neden oluyorsa tedavi seçeneklerinizi değerlendirme zamanıdır. Kortizon enjeksiyonları sert ve ağrılı eklemler için yardımcı bir tedavidir. Diz ağrıları için kortizon iğnesi asla tek tedavi yöntemi olmamalıdır. Size ve diz sağlığınıza en uygun tedavi yöntemleri için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Diz kireçlenmeniz varsa ve diz ağrısından muzdaripseniz Diz Ağrınızı Değerlendirme Testini (Oxford) yaparak ilk adımı atabilirsiniz. Diz Ağrınızı Değerlendirme Testi (Oxford) ile eklem fonksiyonunu, diz kireçlenmesi şiddetini ve diz ağrısı tedavi seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Kemik kas eklem sorunlarınız ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, kemik sağlığınızı korumada ilk adımı atabilirsiniz.


5 PEPTİT+30mg/2ml

PROSTROLANE

Bileşim:Sodyum Hyaluronat 30 mg/2 mL, Fosfat Tampon, Oligopeptid, Nonapeptid, Oktapeptid,Heptapeptid, Dekapeptid

ENDİKASYONLARI :Prostrolane sinovial sıvıların viskoelastikiyetini zenginleştirme yoluyla eklem mobilitesini iyileştirdiği için ostreoartritik eklemlerdeki ağrıların tedavisinda endikedir. Kıkırdak ve kemik yenilenmesini desteklemektedir.
Farmakolojik Özellikleri ve Etki Mekanizmalari:
Peptitler; antibakteriyel, antibiyotik ve iltihap önleyici etkiye sahip amino asitlerdir Dekapeptit ,Heptapeptit,Oktapeptit : ANTİ-ENFLAMASYON (ağrı ve iltihap giderici)
Oligopeptit, Nonapeptit Anti-Osteoklastogenez-Kemik oluşumu-Kemik iyileştirici etki (kemik yapım proteinlerini aktive ederek hasara uğramış kıkırdak dokusunu onarır.)
Dozaj ve Uygulama Yöntemi Prostrolane yalnızca intra-artiküler enjeksiyon için tasarlanmıştır. Ürün uygulaması uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Türkiye osteoartirit vakalarında 1 yıllık etkin doz.

FABRİKA:GÜNEY KORE

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir