ragdoll petshop / Satılık Ragdoll Yavru Kedi Fiyatları | seafoodplus.info

Ragdoll Petshop

ragdoll petshop

Ragdoll Resimleri

Sizde bu değerli bilgileri önerin.

İpeksi dokudaki tüyleri ve merakla bakan renkli gözleri ile ilk bakışta sizi kendine hayran bırakacak olan Ragdoll’lar, estetik görünümü ile evlat edinmek isteyeceğiniz popüler bir cins kedidir. Bir Ragdoll kedisini görüp de etkilenmemek mümkün değil. Çünkü gerek parlayan tüyleri gerekse ışıl ışıl gözleri ile Ragdoll kedileri daha ilk bakışta tüm dikkatleri üzerine çekebilen bir türdür.

Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk

Kişilik & Karakter Özellikleri

Ragdoll kedileri hem kişilik hem de görünüş olarak diğer tüm kedilerden ayrışan türden canlılardır. Fakat çoğu kedi gibi fazla bir karakter özelliği ne yazık ki bulunmuyor. Duygu durum olarak oldukça dengeli bir evcil hayvan olan Ragdoll kedileri, yüksek bir zekâ seviyesine sahiptirler. Çok zarif bir şekilde hareket edebilen bu kediler, genellikle 3 yaşına ulaştığı zaman tam olgunluğuna da erişmiş olurlar. Ragdoll türü kediler çok cana yakındırlar. Bu cana yakınlıkları sayesinde de sahipleri ile oldukça iyi anlaşırlar. Açıkçası en ideal evcil kedi kategorisine sokabileceğimiz Ragdoll kedileri, yer yer çok munzur ama tatlılıklarından ödün vermeyen kediler olmaktadırlar.

Sahiplerine fazlaca sadık olan Ragdoll kedileri, onlara çok çabuk alışır ve kopması gerektiği zaman da bir hayli zorlanırlar. Yanınıza size arkadaş olması için bir evcil hayvan arıyorsanız tercihinizi Ragdoll cinsi kedilerden yana yapabilirsiniz. Çünkü size olan bağlılığını her daim hissedecek ve yalnız kaldığınız anlarda bile bunu hissederek dizinizin dibinden asla ayrılmayacaktır.

Ragdoll’lar ayrıca sahiplerine çok kolay uyum sağlayan birer kedidirler. Günlük rutininize dışarıdan hemen dâhil olacak olan Ragdoll’lar siz ne yaparsanız yapın gün içerisinde onu takip edeceklerdir. Ayrıca sahiplerinin duygu durumunu çok kısa sürede algılayabilen Ragdoll cinsi kediler eğer sahiplerini üzgün görürse ne yapıp ne edip onları güldürmeyi başaracak muziplikler yapacaktırlar. İşten yorgun argın geldiğiniz günlerde yanınıza kıvrılarak size masaj bile yapacak olan Ragdoll’lar, eğer sarılarak uyumayı seviyorsanız ideal bir uyku arkadaşı da olacaktır. Eve geldiğinizde sizi büyük ve sevgi dolu bir miyavlama ile karşılamasını istiyorsanız mutlaka bir Ragdoll cinsi kedi sahiplenmeniz gerekiyor. Mutsuz ya da enerjisiz geldiğiniz her gün, bütün huzursuzluklarınızı kapının girişinde bırakacaksınızdır. Çünkü Ragdoll’unuz bu bu negatif enerjiyi içeriye almanıza izin vermeyecektir.

Aslında bu kediler için tam bir “dostluk abidesi” tanımlamasını yapsak abartmış olmayız. O kadar cana yakın ve sevgi dolu kedilerdir ki, evdeki tüm fertler ile inanılmaz derecede iyi anlaşır. Herkesle ve her canlı ile kolayca arkadaşlık kurabilen Ragdoll’lar çocuklarla da çok iyi anlaşır. Bazı köpekli aileler eve kedi almaktan çekinebilirler. Fakat Ragdoll’lar ile bu mümkün. Köpekler ile oldukça iyi anlaşabilen bu kediler yabancılara karşı da çok dengesiz değillerdir.

Sosyal ve sevecen bir yapıya sahip olmasına rağmen enerjileri fazla olmayan Ragdoll kedileri, sizinle oyun oynamak için fazla can atmazlar. Genellikle uzanmayı, sarılmayı ve yanınızda oturmayı seven bu kedileri daha aktif hale getirmek tamamen sahiplerinin elindedir. Oyuncu olmaları bir yana, daha aktif bir hayat için size ihtiyaç duyan Ragdoll kedileri oldukça narindir. Diğer kediler gibi acı eşiği fazlasıyla yüksektir. Bu yüzden eğer yanlışlıkla kuyruğuna basarsanız, sinirlenmenin yanı sıra canı da çok yanacaktır.

Tarih

Ragdoll cinsi kediler aslında oldukça gizemli bir tarihe sahiplerdir. Yıllardır süre gelen farklı hikâyelerin uzun uzadıya aktarılması sonucunda ortaya kesin bir tarihçesi ne yazık ki çıkmamıştır. Ancak, Ragdoll cinsinin ilk olarak ’lı yıllarda California’da vefat etmiş olan Ann Baker isimli biri tarafından geliştirildiği bilinmektedir.

Ragdoll’ların genlerini taşıdığı bilinen kedi Josephine ise soyunun nereye dayandığı bilinmeyen açık gri renkte vahşi bir dişi kediydi. Josephine isimli safkan olmayan bu kedi türü açık gri renkli ve uzun tüylüydü. Ragdoll cinsinin de bu kediden ürediğine inanılmaktadır. senesinde Ann Baker Ragdoll ismini adeta bir ticari marka haline getirmişti. Uzun yıllar geçmesi ve bu süre zarfında kedilerin çiftleşmesi ile Ragdoll türü tam olarak oturmuştu.

Ragdoll cinsinin geçmişten bu güne taşınan ilginç ve farklı hikâyeleri olsa da senesinde CFA (Kedi Meraklıları Derneği) tarafından resmi olarak tanınmıştır. İlk olarak popülerliğini Kuzey Amerika’da ilan eden Ragdoll’lar bu tarihten sonra neredeyse tüm dünyanın vazgeçemeyeceği kadar sevimli ve popüler bir tür haline geldi.

Vücut

Ragdoll cinsi kedilerin vücutları oldukça uzun, geniş ve sağlamdır. Dokunduğunuz zaman hissedebileceğiniz kalın kemikleri ile sağlam bir iskelet yapısına sahiptir. Göğüs kısmı ve vücudu dikdörtgen şeklini andırabilmektedir. Fakat omuzları ve arka vücudu birbiri ile eşit büyüklüktedir. Vücudu kendisini salmış değil tam aksine sıkıdır. Ellediğinizde kasları bile hissedebileceğiniz bu güçlü vücuda sahip Ragdoll cinsinin midesinde küçük bir ovallik bulunmaktadır fakat bu da oldukça normal kabul edilebilir bir şeydir. Dişi Ragdoll kedileri erkeklere oranla çok daha küçük vücutlu olabilirler. Fakat yaşı ilerledikçe Ragdoll’lar gelişmek için en uygun fırsatı bulurlar.

Kafa

Ragdoll cinsi kedilerin kafaları oldukça eşit ve simetriktir. Hatta eşkenar bir üçgeni andıran Ragdoll kafası, sanki en alttan dışa doğru hafif bir kavisle yuvarlanmış gibi bir izlenim verir. Kafasının her bir kenarı, diğer kenarına eşit uzunluktadır. Vücuduna göre de büyük bir kafaya sahiptir diyebileceğimiz Ragdoll cinsi kedilerin yüzü vücudundan daha kara bir renkte olabilmektedir. Çenesi de kaslı ve kemikli olan Ragdoll cinsinin kulakları da birbirine eşit uzunluktadır. Eğer bıyığını ve tüylerini güzelce tararsanız, alt taraftaki kemiklerin çıktığını gözlemleyebileceksiniz. Kafası hafifçe kıvrımlıdır. Burnu da aynı şekilde orta büyüklükte ve düzdür.

Kulaklar

Ragdoll cinsi kedilerin kulakları kafasına göre büyük gibi dursa da aslında diğer kedilerin kulaklarına oranla orta büyüklüğe sahiptir. Yukarı doğru genişleyen kulaklar, kafanın en üstüne yerleşmiştir. Birbirine eşit uzaklıkta yer alan bu kulakların tüy rengi de vücut renginden farklı olmaktadır. Kulakları ilk bakışta anlaşılamayacak kadar hafif yamuk ve yuvarlak bir şekildedir. Kafasına göre öne doğru eğik bakan kulaklar, oldukça güzel duyabilmektedir.

Gözler

Ragdoll cinsi bir kedi aldığınız zaman etkileneceğiniz ilk husus tamamıyla gözleri olacaktır. Gözlerine direkt olarak odaklanacağınız bu kedinin göz rengi de belki dışarıda hiçbir zaman rastlamadığınız bir renktedir. Cam gibi gözler ve mercan mavisi bir renge sahip dikkat çekici bakışlar, bir Ragdoll’u havalı gösteren ufak detaylardan sadece bir tanesidir. Eve ilk geldiğinde merakla her yeri tarayacak olan o minik mavi meraklı gözler, birbirine eşit uzaklıkta olup çok keskin görebilmektedirler.

Bacaklar ve Ayaklar

Ragdoll cinsinin ayakları ve bacakları orta büyüklük ve uzunluktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Ragdoll’lar çok güçlü hayvanlardır. Bu yüzden de vücudu kadar bacakları da kaslıdır. Arka bacaklar ön bacaklara oranla biraz daha ağır olmaktadır. Patileri ve pençeleri yuvarlaktır. Ayakları ve patileri püsküllüdür ve orta büyüklüktedir.

Kuyruk

Ragdoll cinsi kedilerin kuyrukları da vücuduna oranla orta büyüklüktedir. Rengi vücudundan farklı olan kuyruk rengi, açık bir gri tonudur diyebiliriz. Uzunluğu ve tüy yoğunluğu en yüksek olan uzuvlardan birisi olan kuyruk, dokunulduğunda peluş bir his bırakacaktır. Vücuda orantılı olarak yer alan kuyruk, fazla tüy yoğunluğu sebebiyle kedinizi rahatsız etmemelidir. Bu yüzden düzenli olarak kuyruğunu fırçalamanız gerekebilir.

Tüy

Karşıdan bakınca tam bir tüy yumağı gibi duran Ragdoll kedileri, dokunulduğunda eliniz adeta içine girecek kadar yumuşaktır. Vücudun tüy rengi genel olarak krem/beyaz arası değişirken; kafa, kuyruk, ayak ve pati gibi diğer uzuvlar çok daha koyu renkli bir gridir. Geçmişten gelen Ragdoll hikâyelerinde sebebi açıklanmayan bu renk farklılığı, onları diğer tüm kedilerden farklı bir yere koymaktadır.

Renk

Ragdoll cinsi kedilerin renkleri belki de aklınızın alamayacağı kadar fazladır. Bunun sebebi ise farklı türlerle çiftleştirilip sonucunda yeni türleri ortaya çıkarma çalışmasıdır. Özellikle de belli bölgeleri yalnızca farklı renkte olan Ragdoll’ların en çok rastlanılan renk kombinasyonu; vücudu krem, ayakları ve kafası gri olan türdür. Bunun dışında daha önce çikolata kahvesi, kırmızı, leylak, mavi gibi renklerin de olduğu görülen Ragdoll kedilerine en yakışan renkse, bizce krem ve gridir.

Not: Burada yer alan bilgiler çoğunlukla bu cinsi temsil etse de kediler, kişilikleri ve görünüşleri farklı olan canlılardır. Belirli bir evcil hayvanla ilgili ayrıntılı bilgi için veteriner hekime danışınız.

Bakım

Herkesin bildiği üzere kediler etçil hayvanlardır. Dolayısıyla protein ağırlıklı bir diyete sahiptirler. Ragdoll cinsi kedilerin bilinen herhangi bir besine de alerjisi bulunmamaktadır. Bir kedi besleyecekseniz öğünleri mutlaka düzenli olarak güzelce ayırmanız ve ihtiyacı olan besin öğelerini de ona sağlamanız gerekir. Bu yüzden hangi mamayı kullandığı da oldukça büyük bir önem arz eder.

Acıktıkları zaman size ufak bir miyav tınısı yapacak olan Ragdoll’lar, ödüllendirilmeyi de çok severler. Genel olarak mama içerisinde olması gereken en temel öğe elbette ki proteindir. Bir kedinin öğünü herhangi bir şekilde proteinsiz düşünülemez. Hangi marka mama olursa olsun içeriğinin protein olarak çok zengin olmasına dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde sindirim sistemi problemleri ortaya çıkabilecektir.

Ödüllendirilmeyi çok seven Ragdoll’lara eğer bir işi başarıyla yaptıysa ya da sizin yapmamasını söylediğiniz bir şeyi asla yapmadıysa, ona ödül maması verebilirsiniz. Böylece buradan aldığı ödül mama sayesinde diğer tüm günler de çok daha canlı ve atik olabilecek, verdiğiniz komutları yerine getirebilecektir.

Ragdoll’lar eğitim için çok açık türler olmasalar da mutlaka onu yalnız bırakmadan hayatı öğretmeniz gerekir. İlk yavru olarak geldikleri andan tam 3 sene sonra olgunluğa erişmiş olurlar. Bu süre zarfında ona verebileceğiniz eğitimler de oldukça faydalı olacaktır.

Çok hareketli bir hayata sahip olmayan Ragdoll’lar, eğitime kapalı hayvanlar değillerdir. Kediler arasındaki en zeki canlılardan bir tanesi olarak bilinirler. Ona attığınız bir topu size geri getirecek zekâya sahiptirler. Bunu eğer henüz yavruyken sağlarsanız, diğer komutları öğretmek belki çok daha kolay olacaktır.

Tuvaleti 1 kez öğrendiği zaman başka hiçbir yere yapmayan Ragdoll’lar, kucağa çok düşkündürler. İnsanları da çok fazla sevdiği için onu kucağınızda dolaştırarak dünyanın en mutlu kedisi haline getirebilirsiniz. Çocuklu aileler ile fazlasıyla yaşamaya uygun olan Ragdoll cinsi kediler, çocuklarla oyun oynarken asla tırnak çıkarmazlar. Bu yüzden de çocuklu ailelerin mutlaka ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Sağlık, bir kedinin sahip olması gereken en önemli olgulardan bir tanesidir. Bunun sebebi de kedilerin bir kez hastalandıkları zaman bir daha çok zor toparlanmalarıdır. Ragdoll cinsi kediler oldukça hassas ve narin bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden onu korumanız ve dış etmenlerden uzak tutmanız gerekir. Ragdoll’ları diğerlerinden ayıran bir başka sağlık problemi de birtakım kalp hastalıklarına yatkın bir yapılarının olmasıdır. Sağlık kontrolleri bu sebeple Ragdoll’lar için çok daha büyük bir önem arz etmektedir.

Öncelikle Ragdoll cinsi kedinizin günlük ya da haftalık diş bakım rutinlerini atlamamanız gerekir. Çünkü aksi takdirde diş eti rahatsızlıklarına yakalanması kaçınılmaz olacaktır. Ragdoll’lar çok sık tırnak çıkarmasa da uzadığı zaman onları kesmek gerekir. Maksimum olarak haftada 1 ya da en çok 2 haftada 1 kez tırnak kesimi yapılması gerekir.

Her kedide görülebileceği gibi Ragdoll’larda da göz iltihapları ve göz alerjileri olabilir. Bunlardan korunmak için veterinerden de detaylı bilgi alarak göz damlası ya da yerine göre göz solüsyonları kullanmanız gerekebilir. Eğer gözde enfeksiyon oluştuysa ilk müdahale olarak yumuşak bir bez yardımı ile enfeksiyonu nazikçe temizleyebilirsiniz. Fakat atlamamanız gereken bir diğer husus da bir gözü sildiğiniz bez ile diğer göze asla dokunmamanızdır.

Son olarak kulak sağlığı insanlar kadar kedilerde de önemlidir. Bu yüzden haftada bir kez kulakları kontrol ederek bakımını sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Kategoriler

Sıkça sorulan sorular

Ragdoll kedilerini eğitmek her ne kadar zor gibi görünse de aslında oldukça uyumlu kedilerdir. Bu yüzden siz ne yaparsanız yapın sizin sözünüzden asla çıkmayacaktır. Eğitimine ilk olarak sürekli onun yanında durarak başlayabilirsiniz. Ragdoll kedileri de yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. Üstelik bazı kedilere nazaran Ragdoll’lar küçük çocuklarla çok iyi anlaşır. Onlara vakit ayırıp oyunlar oynayarak hem düzenli egzersiz yapmalarına yardımcı olacak hem de eğitimine katkıda bulunmuş olacaksınız.

Kedi oyuncakları bir kedi eğitilirken en çok kullanılan nesneler arasında yer alır. Refleks gelişimine oldukça fazla etkisi olan bu topları Ragdoll cinsi kedinizin tutmasını ve daha sonra size geri getirmesini de sağlayabilirsiniz. Ragdoll kedinizi eğitirken, ona ödüller vermeyi de ihmal etmemeniz gerekir. Çünkü Ragdoll’lar yaptıkları eylemler sonucunda ödüllendirilmeye bayılan kedilerdir.

Ragdoll cinsi kedilerin ortalama yaşam süresi 12 ila 17 yıl arasında değişebiliyor. Fakat ortalama yaşam süresi, mutlak bir yaşam süresi olmamaktadır. Kedinize nasıl baktığınız, sağlığına nasıl dikkat ettiğiniz bu süreleri artı ya da eksi olarak etkileyen olgular arasında yer alır. Eğer düzenli ve dengeli bir beslenme eşliğinde aktif hareket de varsa, 17 seneyi aşkın yıllar da yaşayabilecek olan kedinizin yaşam süresi tamamen sizin eylemleriniz ile paralel olarak artar ya da azalır. Ne kadar kötü bir bakım o kadar kısa bir yaşam süresine eş değer olmaktadır. Bu yüzden bir kedinin bakımı her şeyden daha önemlidir.

Tüm safkan kediler gibi Ragdoll kedisinin de yatkın olduğu bazı genetik hastalıklar vardır. Genetik hastalıkların yanı sıra tüm kedileri etkileyen hastalıklara da yakalanabilen Ragdoll kedisi birçok hastalıktan mustarip olabilir. En sık rastlanılan hastalık ise kalp hastalıklarıdır. Hem gençlik hem de yaşlılık döneminde kedileri etkileyen bu hastalık ani ölümlere yol açabilir. Nadir olarak kalça displazisi görülür ama bu durum kedilerde büyük bir probleme yol açmaz. Aynı zamanda bu kedilerde böbrek ve mesane taşlarına da çok rastlanır.

Ragdoll kedileri de diğer her kedi gibi kızgınlık döneminde çiftleşebilmektedir. Kediden kediye göre değişen kızgınlık süresi haftalar hatta aylar boyunca da devam edebilmektedir. Kızgınlıkta hamile kalınabilmektedir. Hamilelik süreci boyunca Ragdoll kedisi fazla yorulmamalı, hareket etmemeli ve sakin bir hayat sürmelidir. Bunu sağlamak da siz sahiplere düşmektedir. Zaten Ragdoll kedisi normal şartlar altında da çok sakin bir hayat sürmektedir. Bu yüzden içiniz diğer kedilerle kıyaslandığında çok daha rahat olmalıdır.

Ragdoll kedisi ortalama 6 – 8 aylıkken kızgınlık dönemine girer. Ancak çiftleştirilmesi için tam olgunluğa eriştiği 1 yaş sonrası beklenmelidir. 1 yaşını doldurmuş sağlıklı bir dişi, kızgınlık dönemine girdiğinde çiftleştirilebilir. Ortalama 65 gün süren gebelik süresinden sonra doğum gerçekleşir. Bu süre birkaç gün önce veya sonra olabilir. Eğer 70 günün sonunda doğum gerçekleşmezse mutlaka bir veterinerden yardım alınmalıdır. Dişi Ragdoll kedisi bir doğumda ortalama 5 yavru dünyaya getirir. Bu sayı kedinin yaşı, sağlık durumu, doğum sayısı gibi durumlara göre daha az veya daha çok olabilir.

Görünüş itibariyle hantal bir kedi gibi görünse de Ragdoll kedisi yağlı ve şişman değil; tam tersine güçlü, sıkı ve iri kemikli bir yapıya sahiptir. İri cüssesi ve uzun tüyleri onu olduğundan daha ağır gösterir. Büyük kediler sınıfında yerini alan Ragdoll kedisi en az 3,5 en fazla 9 kg olabilir. Daha yüksek kilolarda Ragdoll kedilere de rastlanmıştır. Dişi kediler erkek kedilerden daha küçük ve hafiftir. Uzunlukları ise 30 ila 55 cm arasında değişir.

Ragdoll kedileri genel olarak her mamayı yemektedirler. Fakat kedi oldukları için diyetlerinde protein ağırlıklı beslenmeleri tavsiye edilir. En kaliteli markalardan birisi olan Pro Plan markasına ait zengin protein içerikli mamalar gönül rahatlığı ile kedinize verilebilir. Ödül mamasını da oldukça seven Ragdoll kedileri genelde 4, kilogram aralığında değişen bir kiloya sahiptir. Zengin içerikli bir mama yerine hazır gıdalardan tüketirse, 7 kilo üzerine çıkarak obezite tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmesi kaçınılmazdır.

Ragdoll kedisinin beslenme programı gelişim düzeyine uygun olmalıdır. Büyüdükçe besin ihtiyacı değişeceği için beslenme programı da veteriner kontrolünde ayarlanmalıdır. İri cüsseli bu kediler obeziteye yatkındır. Bu nedenle mama miktarı değiştirilmeden düzenli ve sık aralıklarla beslenmelidir. Besin içerikleri yüksek lif ve protein olmalı, karbonhidrattan uzak durulmalıdır. Onlar için en sağlıklı besin kuru mama ve sudur. Bu ikisi dışında herhangi bir gıda verilmemeli, ev yemekleri vermekten kesinlikle kaçınılmalıdır.

Ragdoll kedisinin bakımı zor değildir. Fakat bu kediler sahiplerinden özel bir ilgi beklerler. Narin bir yapıya sahip oldukları için de mutlaka yakından ilgilenilmelidirler. Sahiplerinin davranışları ile mutluluğu paralel olarak artan ya da azalan bu kediler bir kez alıştıktan sonra evinize neşe getirecek ve sizi mutlu edecek minik bir arkadaş olacaktır. Aşı kontrollerine düzenli olarak götürdüğünüzde, sağlık sorunları ile yakından ilgilendiğinizde ve bütün bakımlarını zamanında yaptığınızda Ragdoll kedinize bakmanın hiçbir zorluğu kalmayacaktır. Çünkü sizden aldığı ilgi ve şefkat sayesinde kediniz de size olumlu olarak geri dönüş sağlayacaktır.

Ragdoll kedisi her ne kadar uzun tüylere sahip olsa da tüy dökme eğilimleri azdır. Ancak tüy dökme mevsiminde tüm kediler gibi o da daha fazla tüy döker. Normal zamanda tüylerini haftada iki kez taramak yeterliyken, tüy dökme mevsiminde bu sayı daha fazla olmalıdır. Böylece hem özel tüyleri canlılığını ve parlaklığını korur hem de ölü derilerden arınan derisi rahatlamış olur.

Ragdoll kedi cinsi oldukça özel bir türdür. Bu yüzden de fiyatları yüksek olabilmektedir. Her pet shop ya da kedi satıcısı fiyatını kendi belirlese de rakamlar ortalama ila TL arasında değişiklik göstermektedir. Kedileri pet shoplarda görebileceğiniz gibi internet ortamında da görebilirsiniz. Fakat satın almak değil sahiplenmenin kutsallığına inanarak barınaklara ya da gönüllü sahiplendirme sitelerine yönelerek siz de sıcacık yuvanızı zor durumdaki kedilere açabilirsiniz.

Not: Petibom olarak bizler; bir kedi satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden kedi almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok kedi bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Let's talk Ragdolls

Often cited as the world’s most popular cat, Ragdolls are the full package. As well as being an exceptionally beautiful breed, with their huge baby-blue eyes, luscious coats and velvety paws, they are also one of the largest, making them quite the head-turner. Very intelligent animals, Ragdolls are also easy-going, docile and sociable – and affectionate too. Even their name stems from them being so floppy and relaxed when picked up

Official name: Ragdoll 

Origins: USA

Black and white image of a Ragdoll cat sat holding one paw up

 

* We advise against leaving pets alone for long stretches. Companionship can prevent emotional distress and destructive behaviour. Speak to your veterinarian for recommendations.

Every pet is different, even within a breed; this snapshot of this breed specifics should be taken as an indication.

For a happy healthy and well-behaved pet, we recommend educating and socializing your pet as well as covering their basic welfare needs (and their social and behavioral needs).

Pets should never be left unsupervised with a child.

Contact your breeder or veterinarian for further advice.

All domestic pets are sociable and prefer company. However, they can be taught to cope with solitude from an early age. Seek the advice of your veterinarian or trainer to help you do this.
Ragdoll cat peering out from behind a tree

Get to know the Ragdoll

All you need to know about the breed

The Ragdoll is a cat that really does seem to have it all. Not only do they have beauty but also brains, too, and a laid-back, affable approach to pretty much everything. The Ragdoll even has a good lifespan, often living well into their late teens.

And yet, as a breed, they have not been around for very long at all. Only developed in the ’s, in the United States, the Ragdoll is a relatively new addition to the feline world. In that short time, however, they have become one of the most popular cats of them all.

One of the largest domesticated cat breeds, the female can reach up to 13 pounds (6kg) and the male up to 20 pounds (9kg). Despite the Ragdoll cat’s statuesque size, however, they are not an especially energetic breed, and even quite quiet, so they usually fit in fine to most home set-ups. They are also known for their tolerant attitude towards children and other animals.

As well as their actual size, their fluffy ‘plush’ coat – and the undercoat beneath – can make them seem even bigger than they are. Very varied in pattern, the Ragdoll cat colours can range from chocolate, lilac and cream to seal, blue and a red. However, as a pointed breed, the common theme is that they usually have darker markings on their extremities.

Ragdoll cat standing a wall looking into the distance

2/7

2 facts about Ragdolls

1. Puss in boots

Among the many variations of colour in the Ragdoll cat breed, one of them results in four white feet. So distinctive is the effect that animals with these markings even have their own name: the Mitted Ragdoll.  

2. Dog in cat's clothing 

Often described as more dog-like in their personality, Ragdoll cats exhibit a number of behavioural traits that are more commonly associated with canines. As well as enjoying a game of fetch, they will often follow you from room to room and will even greet you at the front door on your return home.

3/7

History of the breed

Hailing from California, renowned for its relaxed and laid-back lifestyle, it’s perhaps no wonder that the Ragdoll cat has such a carefree approach to life. It all began back in the ’s when a local breeder called Ann Baker decided to cross her white, long-haired domestic, Josephine, with a seal point male (thought to have been a Birman cross), and also a solid black cat. Interestingly, the animals had all been strays previously.

Whatever the reason, the resulting offspring were so docile in their temperament that Ms Baker decided to try and develop a breed. And because of the way they would go limp when they were picked up, due to being so comfortable with human contact, she decided to name this new variety the ‘Ragdoll’ cat.

Later, in the ’s, other breeders – notably Denny and Laura Dayton – developed the breed further. Their aim was to formalise things and get the Ragdoll cat recognised officially. However, it wasn’t until the early ’s that the Cat Fanciers Association (CFA) – the largest registry of pedigreed cats – began accepting the Ragdoll, eventually giving them full recognition in

The Ragdoll cat has certainly made up for lost time though. According to the CFA, they were the most popular breed in the world for That was also the second year in a row that they scooped the title of ‘Top Cat’.

Black and white portrait of a Ragdoll cat

4/7

From head to tail

Physical characteristics of Ragdolls

1. Head

Head is well-proportioned with medium ears and large, oval, blue eyes.

2. Coat

Dense coat has a fine underlayer and is thick and silky.

3. Colouring

Colouring can vary from chocolate, lilac and cream to seal, blue and a red.

4. Body

Body is large, though not terribly agile, with medium legs and large round paws.

5. Tail

The tail is long with a full plume, often feathered at the end.

Ragdoll lounging on a wooden mantelpiece

5/7

Things to look out for

From specific breed traits to a general health overview, here are some interesting facts about your Ragdoll
Ragdoll cat strolling past a tree

6/7

Caring for your Ragdoll

Grooming, training and exercise tips
Inline Image 6

When it comes to exercise, it’s important to get the balance right with Ragdoll cats. On the one hand, their large size means they do need to have a moderate amount of daily activity and also to keep their weight in check. On the other, Ragdolls aren’t the most agile animals and can be a bit uncoordinated at times. So, if you decide to invest in a cat tree, for example, it’s important to go for one that has wide steps and is not too high. Providing plenty of opportunities for active play at ground level is generally the best way to keep them in shape. One other thing to bear in mind with the Ragdoll cat is that it can be hard to spot an expanding waistline under their thick coat. So, you may wish to pop them on the scales from time to time. True to their name, they won’t mind.

Inline Image 7

It may come as a surprise that Ragdoll cats don’t reach their full size and coat development until they are up to four years old. When they do, the adult Ragdoll cat has fur that is luscious and thick with a silky texture that is sometimes compared to that of a rabbit. As they have little undercoat, this means they are less prone to matting, but they still need brushing or combing at least once or twice a week to get rid of any dead hair. This is especially important during the Ragdoll cat’s shedding season. One question that often comes up is how to get knots out of a Ragdoll cat’s fur. The trick is to work it out gently using a wide tooth comb and, if required, use a tiny bit of coconut oil to loosen things up. But they will need a bath afterwards! Beyond that, ears should be checked regularly, nails clipped as needed and teeth brushed daily if you can manage that.

Inline Image 11

Given the breed’s gentle nature, Ragdoll kittens will always respond best to positive reinforcement. Highly intelligent animals, they will soon get the hang of the litter tray and scratching post etc. Also, depending on the personality of your Ragdoll cat, some can even learn how to play games such as fetch. They are also a good choice of cat if you happen to have other animals, as they usually get along fine with other household pets. However, their trusting nature means they should be introduced with extra care to any existing cats or dogs, who might not welcome a stranger on their territory. For that same reason, and also because they can have a slight tendency towards clumsiness, owners sometimes choose to keep Ragdoll cats indoors.

The Ragdoll cat doesn’t reach full maturity until they are four years of age and the normal life expectancy is 12 to 17 years. This means the average Ragdoll lifespan is around 14 to 15 years. However, with the right diet and good veterinary care, they can sometimes go on to live well beyond that.

Just the one, but the Ragdoll cat colours are very varied – ranging from red, seal and chocolate to blue, lilac and cream. In other fun Ragdoll cat facts, the ‘seal point’ is the most popular colouring. There are also various different patterns too. But just one breed of cat.

Kedi sahiplenmenin maliyeti

Yavru kedi sahiplenme rehberiniz

Safkan mı yoksa kırma bir kedi mi se&#;meliyim?

Yetişkin bir kedi mi yoksa yavru bir kedi mi sahiplenmeliyim?

Kedi sahiplenme rehberiniz

Sorumlu Kedi Sahipliği Rehberi

Sources

1 - Veterinary Centers of America seafoodplus.info 

2 - Royal Canin Cat Encyclopaedia. Ed and

3 - Banfield Pet Hospital seafoodplus.info

4 - Royal Canin BHN Product Book

Ragdoll Kedileri Hakkında

Ragdoll kelimesi “oyuncak bez bebek anlamına gelir. Bu kedi ırkı, ismini, kucağa alındığında bir oyuncak bebek gibi hareketsiz durmasından almıştır; kucağa alındığında, adeta bir hamur parçası gibi hareketsiz kalır ve kucağa yayılır.

Ragdoll kedisi, mavi gözlü ve vücudunun belirli yerlerinde renk koyulaşması olan bir kedi ırkıdır. İri ve kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Tüyleri orta uzunlukta olup, dokunulduğunda yumuşak ve ipeksi bir his verir. Çok uysal ve sakin bir karaktere sahiptir. Sahibine çok bağlı ve sevecendir.

Kökeni

Ragdoll kedisinin kökeni, ’lı yıllarda ABD’de yaşamış uzun beyaz tüylü ve şeceresiz yetiştirilen Josephine ismindeki bir ev kedisinin yavrularına dayanır. Josephine dış görünüş olarak Ankara veya İran kedisini  andırıyordu.

Josephine gebe iken ona bir araba çarptı ve Kaliforniya Üniversitesi bünyesinde bir veteriner kliniğine kaldırıldı. Burada bir müddet tedavi gördü ve tedavisi esnasında yavru doğurdu. Daha önce Burma ve Birmanya kedilerine benzeyen birkaç erkek ile çiftleşmiş ve yavrular vermişti. Verdiği yavrular genellikle kendisine  enziyordu. Fakat araba çarpması olayından sonraki doğumda yavrulardan biri, dış görünüş olarak Siyam kedisine benziyordu.

Sahibi, Josephine’in hastanede yattığı süre içinde, hükümet tarafından uygulanan bazı genetik deneylere maruz kaldığını ve bu yavrunun bu yüzden farklı göründüğünü iddia etti. Josephine’in huyları bile, tedaviden sonra değişmiş ve kucağa alındığında yumuşakbaşlı ve sakin bir kedi olmuştu. Ayrıca acıya karşı da bağışıklık kazanmıştı. Josephine’in daha sonraki doğumlarında da yine Ragdoll benzeri yavrular dünyaya geldi. Josephine’in sahibinin, Ann Baker isminde bir bayan komşusu vardı. Tecrübeli ve tanınan bir kedi yetiştirici olan Ann Baker, bu yavrulardan bir kısmını satın aldı ve bunları yetiştirmeye başladı; günümüzde Ragdoll kedisinin bilinen ırk vasıflarını birkaç nesil sonra oturttu. Böylece, seneler süren ıslah çabaları sonucunda iri bedene, sakin mizaca, kucağa alındığında kendini serbest bırakıp hareketsiz kalma özelliğine ve Siyam kedisindekine benzer renkli (seal color) kısımlara sahip bir kedi ırkı meydana geldi.

Josephine’in, Fugianna ve Buckweat (Esmer Buğday) isimli dişi yavruları, Ann Baker’a ait Daddy Warbucks isimli erkeklerle çiftleşti ve bütün Ragdoll kedileri bu çiftleşmeden meydana gelen yavrulardan türedi.

Tanınma

Ann Baker, yetiştirdiği kedileri Geleneksel Kedi Yetiştiricileri Birliği (Tradational Cat Breeding Association)’ne kayıt ettirmeyi reddetti. Ragdoll ismini kendi üstüne ticari bir marka olarak tescil ettirdi ve Uluslararası Ragdoll Kedileri Birliği (International Ragdoll Cat Association-IRCA)’ni kurdu. Böylece bu kediyi yetiştiren herkese kendi standartlarını kabul ettirebilirdi.

yılında Danny Dayton’un önderliğini yaptığı bir grup Ragdoll kedi yetiştiricisi, Uluslararası Ragdoll Kedileri Birliği’nden ayrılarak kendi standartlarını geliştirdi. Bu grubun geliştirdiği standartlar birçok büyük kedi yetiştirici birliği tarafından kabul gördü.

yılında, bir başka yetiştirici grubu da Uluslararası Ragdoll Kedileri Birliği’nden ayrıldı. Bu grup, kedinin ırk standartlarını daha da yükseltti ve katı kurallar getirdi. Ann Baker, Ragdoll ismini kendi üstüne tescil ettirdiğinden, bu grup da kendi kedisine Ragamuffin adını verdi ve ayrı bir yetiştirici birliği kurdu. Ann Baker yılında Ragdoll isminin tescil işlemini yenilemediği için, bu tarihten sonra bu ikinci grup da Ragamuffin isminden vazgeçti ve Ragdoll ismi ile yetiştiriciliğe devam etti.

Irk Özellikleri Huy

Ragdoll kedisi, yine uysallıklarıyla bilinen İran ve Birman kedilerinden daha yumuşak ve sakin bir tabiata sahiptir. Bu huyun genetik bir mutasyon sonucu meydana gelip, gelmediği konusunda bazı görüşler mevcuttur. Normalden çok daha uysal olan bazı Ragdoll kedilerinin bu özelliği, bu kedilerin acıya karşı duyarsız oldukları kanısını uyandırmıştır. Bu yüzden bazı yetiştiriciler, “bir kedi için iyi bir özellik olmayabileceği” düşüncesi ile, aşırı uysallığın bertaraf edilmesi yönünde bir seleksiyon yapmakta ve bu kedileri biraz daha hareketli ve acar hale getirmeye çalışmaktadırlar. Irk standartlarına göre bu kediler sevecen, akıllı, sakin tabiatlı, uysal ve kolayca sevilebilir kedilerdir.

Vücut Yapısı

Ragdoll kedisi, dayanıklı ve iri vücut yapısına uyumlu bacakları ile en iri evcil kedi ırklarından biridir. Yetişkin bir dişi 3,6 – 6,8 kg, yetişkin bir erkek 5,4 – 9,1 kg ağırlığa sahiptir. Kulak, yüz, ayaklar ve kuyruktaki koyu renk birikimini etkileyen gen ile mavi göz geni birlikte faaliyette bulunur. Irk gösterileri ve yarışmalarında genellikle gözlerde mavinin koyu tonlarına sahip kediler tercih edilir.

Kürk

Ragdoll’un kürkü, uzun tüyler ve bunların altında daha sık ve kısa tüylerden meydana gelen iki tabakalı bir yapıya sahiptir. Ragdoll kedileri sık sık Birmanya kedileri ile karıştırılır. Bu karışıklığın önüne geçmek için kedinin cüssesi ile  çenesindeki tüylerin rengine bakılır. Ragdoll daha iri cüsselidir; ayrıca çenedeki kıllar Ragdoll kedisinde beyaz, Birmanya kedisinde renklidir. Usta kedi yetiştiricileri iki ırkı kafa ve kemik yapısından da ayırdedebilirler.

Kürk rengi olarak 6 ana renk bulunur. Seal (kulak, yüz, kuyruk ve bacaklarda koyu renk, diğer bölgelerde beyaz veya açık renk), çikolata, kırmızı-kahverengi, mavi, leylak ve krem ana renklerdir. Ayrıca İngilizce’de “tortoiseshell pattern” olarak bilinen ve beyaz, siyah ve kırmızı-kahve renklerinin vücutta parçalı olarak beraber bulunduğu  üç renkli kediler de bulunur. Bütün Ragdoll kedi yavruları beyaz renkli doğar; 8 – 10 haftalıkken renkleri belli olur ama kürk renginin tam oturması 3 – 4 yılı bulabilir.

Kedilerin kürkünde 3 farklı renk deseni bulunabilir.

1. Pointed: Kulak, yüz, kuyruk ve bacaklarda koyu renk, diğer bölgelerde beyaz veya açık renk bulunur.

2. Mitted: Pointed tipe benzer, fakat ondan farklı olarak pençeler ve karın bölgesi beyazdır.

3. Bicolor: Bu renkte bacaklar, karın, bazen sırt bölgesinde beyaz renk bulunur. Ayrıca yüzde, beyaz renkli bir üçgen bölge seçilebilir. Çenenin her iki yanından başlayan beyaz bölge, gözlerinden altından yukarı ilerleyerek, burnun üst kısmında birleşir.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir