samsun zilleri / Dünyanın bateri zilleri Samsun’dan - Yaşam Haberleri

Samsun Zilleri

samsun zilleri

D&#;nya starları zilde Samsun'u tercih ediyor

20 Mayıs Cuma,
D&#;nya starları olan Jennifer Lopez, Shakira, Madonna ve Ricky Martin'in bateristleri, Samsun'da tamamen el iş&#;iliğiyle &#;retilen bateri zillerini tercih ediyor. Zilleri &#;reten Mural Diril, "Zil sekt&#;r&#;nde d&#;nya &#;apında ilk 4'de ismimi yazdırmak i&#;in &#;alışmalarımı s&#;rd&#;r&#;yorum" dedi.
Dünya starları olan Jennifer Lopez, Shakira, Madonna ve Ricky Martin'in bateristleri, Samsun'da tamamen el işçiliğiyle üretilen bateri zillerini tercih ediyor. Zilleri üreten Mural Diril, "Zil sektöründe dünya çapında ilk 4'de ismimi yazdırmak için çalışmalarımı sürdürüyorum" dedi.
İstanbul'da 'lı yıllarda &#;ıraklıkla başlayan ve 'li yılların başında da Samsun'un Tekkek&#;y İl&#;esi'nde bulunan &#;rnek Sanayi Sitesi'nde kurduğu at&#;lyede tamamen el iş&#;iliğiyle zil &#;retmeye başladığını s&#;yleyen 42 yaşındaki Murat Diril, d&#;nya starlarının bateristlerine bateri zili sattığını ve bu pazarda d&#;nya &#;apında ilk 4'e girmek i&#;in &#;alıştığını s&#;yledi.
İstanbul'da 'lı yıllarda çıraklıkla başlayan ve 'li yılların başında da Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Örnek Sanayi Sitesi'nde kurduğu atölyede tamamen el işçiliğiyle zil üretmeye başladığını söyleyen 42 yaşındaki Murat Diril, dünya starlarının bateristlerine bateri zili sattığını ve bu pazarda dünya çapında ilk 4'e girmek için çalıştığını söyledi.
Jennifer Lopez, Shakira, Madonna, Ricky Martin ve daha bir&#;ok &#;nl&#; d&#;nya starlarının orkestralarının Samsun'da &#;retilen Murat Diril imzalı zilleri kullandığını s&#;yleyen Diril, "Agop Tomurcuk ve Mehmet Tamdeğer gibi ustaların yanında &#;ırak olarak &#;alıştım. Bu mesleği onlardan &#;ğrendim. Şu anda d&#;nyaca &#;nl&#; zil firmaları fabrikasyon sistemde &#;alışıyor. Yani bateride &#;eki&#;leme işlemini makineler yapıyor. Bu sebeple &#;retilen serilerdeki zillerin sesi aynı oluyor.
Jennifer Lopez, Shakira, Madonna, Ricky Martin ve daha birçok ünlü dünya starlarının orkestralarının Samsun'da üretilen Murat Diril imzalı zilleri kullandığını söyleyen Diril, "Agop Tomurcuk ve Mehmet Tamdeğer gibi ustaların yanında çırak olarak çalıştım. Bu mesleği onlardan öğrendim. Şu anda dünyaca ünlü zil firmaları fabrikasyon sistemde çalışıyor. Yani bateride çekiçleme işlemini makineler yapıyor. Bu sebeple üretilen serilerdeki zillerin sesi aynı oluyor.
Biz de tamamen el emeği ile bu işlem yapıldığı i&#;in kalitesi daha da iyi oluyor. Aynı zili tekrar yapmanız asla m&#;mk&#;n değildir. Yani bateride parmak izi gibidir. Makine ise her zile aynı ve eşit g&#;&#;te darbe indiriyor. Oysa insan kolu her &#;eki&#; darbesini farklı g&#;&#;te farklı noktalara indiriyor. Ondan dolayı da ses ve kalite farklı oluyor. Biz, profesyoneller i&#;in elle d&#;vme zil yapıyoruz ve &#;zel siparişler alıyoruz. 4 in&#;le 28 in&#; arası &#;zel yapım zil &#;retiyoruz.
Biz de tamamen el emeği ile bu işlem yapıldığı için kalitesi daha da iyi oluyor. Aynı zili tekrar yapmanız asla mümkün değildir. Yani bateride parmak izi gibidir. Makine ise her zile aynı ve eşit güçte darbe indiriyor. Oysa insan kolu her çekiç darbesini farklı güçte farklı noktalara indiriyor. Ondan dolayı da ses ve kalite farklı oluyor. Biz, profesyoneller için elle dövme zil yapıyoruz ve özel siparişler alıyoruz. 4 inçle 28 inç arası özel yapım zil üretiyoruz.
Ayrıca yurtdışında da &#;alışmalarımıza yardımcı olan personel arkadaşlarımız var. At&#;lyemizde 7 mesai arkadaşımla ayda civarında da zil &#;retimi yapıyoruz. 30 &#;lkeye &#;alışıyoruz. Zillerimizin fiyatları Euro ile Euro arasında değişiyor. Biz d&#;nya pazarında ilk 4'e girmek i&#;in &#;alışmalarımızı s&#;rd&#;r&#;yoruz" dedi.
Ayrıca yurtdışında da çalışmalarımıza yardımcı olan personel arkadaşlarımız var. Atölyemizde 7 mesai arkadaşımla ayda civarında da zil üretimi yapıyoruz. 30 ülkeye çalışıyoruz. Zillerimizin fiyatları Euro ile Euro arasında değişiyor. Biz dünya pazarında ilk 4'e girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Sekt&#;re el iş&#;iliğiyle başladığı ve asla makineleşmeyi d&#;ş&#;nmediğini s&#;yleyen Mural Diril, "Şimdilerde makine ile &#;retim yapan zil firmaları eskiden elle &#;retim yaparken &#;ok g&#;zel işler &#;ıkartıyorlardı. Ama bu &#;zelliklerini yitirdiler. Makine zilleri zaten birbirinin aynısı, bunlar arasında kendilerini &#;zel kılan bir fark yok. Profesyonel bir baterist i&#;in markanın bir &#;nemi yoktur. Amat&#;rler marka hevesi duyarlar. &#;nemli olan m&#;zisyenin hayal ettiği tınıları ve sesleri ona verecek &#;r&#;nlerdir" diye konuştu.
Sektöre el işçiliğiyle başladığı ve asla makineleşmeyi düşünmediğini söyleyen Mural Diril, "Şimdilerde makine ile üretim yapan zil firmaları eskiden elle üretim yaparken çok güzel işler çıkartıyorlardı. Ama bu özelliklerini yitirdiler. Makine zilleri zaten birbirinin aynısı, bunlar arasında kendilerini özel kılan bir fark yok. Profesyonel bir baterist için markanın bir önemi yoktur. Amatörler marka hevesi duyarlar. Önemli olan müzisyenin hayal ettiği tınıları ve sesleri ona verecek ürünlerdir" diye konuştu.
Murat Diril, bu mesleği yanlarında &#;ırak olarak &#;alışıp &#;ğrendiği Agop Tomurcuk ve Mehmed Tamdeğer ustalar da bu alanda d&#;nya &#;apında isim olan Zilciyan ailesinin yanında yetişmiş. Ataları 'te Trabzon'dan İstanbul'a giderek Samatya'ya yerleşen Zilciyan ailesi, &#;nce kazan yapmaya başladı, andından da zil &#;retti.
Murat Diril, bu mesleği yanlarında çırak olarak çalışıp öğrendiği Agop Tomurcuk ve Mehmed Tamdeğer ustalar da bu alanda dünya çapında isim olan Zilciyan ailesinin yanında yetişmiş. Ataları 'te Trabzon'dan İstanbul'a giderek Samatya'ya yerleşen Zilciyan ailesi, önce kazan yapmaya başladı, andından da zil üretti.
Geliştirilen &#;zel bir teknikle yapılan zillerin, kısa zamanda Osmanlı sultanları, vezirler tarafından da &#;n&#; duyuldu. T&#;rk zillerinin &#;n&#; giderek d&#;nyaya yayıldı.
Geliştirilen özel bir teknikle yapılan zillerin, kısa zamanda Osmanlı sultanları, vezirler tarafından da ünü duyuldu. Türk zillerinin ünü giderek dünyaya yayıldı.
Osmanlı ordusunun yanı sıra Prusya Ordusu da bu zillerden kullanmaya başladı. Zilciyan ailesi tarafından &#;retilen ziller, &#;eşitli d&#;nemlerde bir &#;ok &#;lkede d&#;nya sergilerinde yer alarak bir &#;ok &#;d&#;le layık g&#;r&#;ld&#;.
Osmanlı ordusunun yanı sıra Prusya Ordusu da bu zillerden kullanmaya başladı. Zilciyan ailesi tarafından üretilen ziller, çeşitli dönemlerde bir çok ülkede dünya sergilerinde yer alarak bir çok ödüle layık görüldü.
Mikayel Zilciyan aile at&#;lyesini Samatya'dan Sağmalcılar'a taşıdı. Zilciyanların yanında yetişen Agop Tomurcuk'la Mehmed Tamdeğer, 'de Bağcılar'da yeni bir at&#;lye a&#;tı. Zilciyan Ailesi’nin yıl &#;nce keşfettiği zilin hatırasına 29 Haziran-1 Temmuz arasında Samatya Zil ve Caz Festivali d&#;zenlendi. ’da ABD’ye yerleşen Zilciyan Ailesi'nden Avedis Zilciyan yılları arasında Massachusetts eyaletinin Norwell kentinde bir at&#;lye a&#;tı. Onun &#;l&#;m&#;nden sonra oğlu Arman Zilciyan işlerini s&#;rd&#;rd&#;.
Mikayel Zilciyan aile atölyesini Samatya'dan Sağmalcılar'a taşıdı. Zilciyanların yanında yetişen Agop Tomurcuk'la Mehmed Tamdeğer, 'de Bağcılar'da yeni bir atölye açtı. Zilciyan Ailesi’nin yıl önce keşfettiği zilin hatırasına 29 Haziran-1 Temmuz arasında Samatya Zil ve Caz Festivali düzenlendi. ’da ABD’ye yerleşen Zilciyan Ailesi'nden Avedis Zilciyan yılları arasında Massachusetts eyaletinin Norwell kentinde bir atölye açtı. Onun ölümünden sonra oğlu Arman Zilciyan işlerini sürdürdü.

Dünyanın bateri zilleri Samsun’dan

Dünya yıldızlarının orkestralarında bulunan bateristlerin zilleri, Samsun'da üretiliyor. Yaklaşık 20 yıldır bateri zili yaptıklarını anlatan Murat Diril, "Dünyada bateri zillerini makine olmadan el emeği ile yapan tek üretici biziz. Bizim ürünlerimiz el emeği ile yapıldığı için notalar daha belirgin ve daha etkili çıkıyor. Ürünlerimiz pahalı olduğu için Türkiye piyasasına satmıyoruz. Bizim ürünlerimiz dünyada bir tek Kuzey Kore'ye girmedi. Onun dışında tüm ülkelerde var ve hep övgüler alıyoruz" dedi. Shakira, David Diepold, Stevie Wonder, Harvey Mason gibi ünlülerin orkestrasında bulunan bateristlerin zillerini ürettiklerini ve üzerinde "Murat Diril" imzası olduğunu belirten Diril, "En son olarak Stevie Wonder'ın son albüm çalışmasında bizim ziller kullanıldı" diye konuştu. Diril, dünyanın en pahalı ve en kaliteli bateri zillerini ürettiklerini, sipariş verenlerin aylarca beklediklerini söyledi.

'USTALARIN YANINDA YETİŞTİM'
Murat Diril, Zilciyan ailesinin yetiştirdiği Agop Tomurcuk ve Mehmet Tamdeğer gibi ustaların yanında çırak olarak çalıştığını belirterek, "Bu mesleği onlardan öğrendim. Dünyada bateride çekiçleme işlemini makineler yapıyor. Bunun için zillerin sesi aynı oluyor. Bizde tamamen el emeği ile bu işlem yapıldığı için kalitesi daha da iyi oluyor. Aynı zili tekrar yapmanız asla mümkün değildir. İnsan kolu her çekiç darbesini farklı güçte farklı noktalara indiriyor. Ondan dolayı da ses ve kalite farklı oluyor. Biz, profesyoneller için elle dövme zil yapıyoruz ve özel siparişler alıyoruz. 4 inçle 28 inç arası özel yapım zil üretiyoruz. Atölyemizde yılda 3 bin civarında zil üretimi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Jennifer'ın zilleri Samsun'dan

Haberin Devamı

Çırak olarak başladığı mesleğinde, Almanya'da katıldığı bir fuar sonrasında gelişme sağladığını belirten Diril, halen 30 kişinin çalıştığı atölyede ayda 2 bin dolayında zil ürettiklerini söyledi.

Üretilen zillerin tamamını ihraç ettiklerini anlatan Diril, şunları kaydetti: “ yılında Almanya'da katıldığım bir fuarda Avrupa'nın en büyük müzik aletleri firmasından olan Roland Mein'in yetkilileri ile tanıştım. Bana teklifte bulundular. Türkiye'de hayal bile edemeyeceğim bir kariyer imkanı doğunca ben de kendi atölyemi kurarak imalata başladım. Ardından da Mein firmasına zil üretmeye başladık.”

Firma için ürettikleri Byzance, MB20 gibi zillerin üzerinde imzasının bulunduğunu belirten Diril, ürettikleri zillerin aynı alanda dünyaca ünlü Zildjian, Sabian ve Paiste gibi firmaların ürünleri ile de rekabet ettiğini söyledi.

Dünyaca ünlü birçok yıldızın orkestralarında kendi zillerinin kullanıldığını da ifade eden Diril, “Madonna, Ricky Martin, Michael Jackson ve Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü starlar orkestralarında bizim yaptığımız zilleri kullanıyor” dedi. Diril, “Dünyanın en iyi bateristlerinden biri olarak kabul edilen Johnny Rabb bile bizim zilleri tercih ediyor” diye konuştu.

Dünyada el işçiliği ile zil üretiminin yaygın olmadığını belirten Diril, şunları kaydetti:“El işçiliği ile üretimi çok az firma yapıyor. Diğerleri teknolojiyi kullanıyor. Biz profesyoneller için elle dövme zil yapıyoruz ve özel siparişler alıyoruz. Zil yapmak için kullandığımız madeni de kendimiz hazırlıyoruz. Bakırı ve pirinci eriterek özel bir karışım elde ediyoruz ve özel kalıplara döküyoruz. Daha sonra da çekiçle döverek elimizde işliyoruz. El dövmesi ziller daha iyi ses kalitesine sahip oluyor. Bu nedenle de el yapımı dövme ziller tercih ediliyor.”

Haberin Devamı

İmal ettikleri zillerinABD, Almanya, Çin, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa gibi değişik ülkelere gönderildiğini belirten Diril, yeni yıldan itibaren iç piyasa için de üretim yapacaklarını söyledi.

Kavak ilçemizin önemli geleneklerinden birisidir Zilli börek. Günümüzde unutulmaya yüz tutmaya başlasa da dilden dile anlatılan toplumsal ananemizi sizinle paylaşmak istedik.

Ulaşım vasıtalarının henüz tam gelişmediği dönemlerde düğün olan köye çevre köylerden insanlarda davet edilirdi. Ancak köyler arasındaki mesafenin uzaklığı nedeniyle düğüne gitmek için yola çıkan diğer köyün insanları, misafir olarak geldikleri yerde düğün süresince konaklardı.

5 kişilik guruplar halinde her köy düğün olan köye konak giderdi. Bir nevi kendi köylerini temsil ederlerdi. Düğün sahibi, misafir gelen konuklarını köyde akraba ve komşularının evlerine yerleştirir, her türlü ikramlarını yapardı.

Konuk evlerine düğün sahibi tarafından kaz verilir, Kaz Tridi ikramından sonra misafirler tarafından düğün evine gizlice bahşiş bırakılırdı. Bu bahşişleri misafirleri ağırlamaktan ve düğün organizasyonlarından sorumlu olan Yiğitbaşı toplar, hangi köyden gelen grubun kaç lira verdiğini not alırdı.

Diğer köylerden gelen grupları davullarla karşılayan, onlar için oyunlar oynatan, türlü türlü ikramlar ile misafirlerin gönüllerini alan Yiğitbaşı,  konukları yatıp uyuyacakları yere yerleştirdikten sonra topladığı bahşiş ile kimin ne verdiğini yazan listeyi düğün sahibine iletirdi.

Toplanan bahşişleri ve  kimin ne verdiğini gösteren listeyi alan düğün sahibi, en yüksek bahşişi veren kişiye hediye edilmek üzere tepside börek açtırırdı.

Sabah olduğunda içi bulgur dışı şekerli büyük sinide hazırlanan börek, zil takılarak davulcular eşliğinde o yüksek meblağı veren konuk evine Yiğitbaşı önderliğinde davul eşliğinde götürülürdü. Bütün halka zilli böreğin kime gittiği duyurulurdu. Zilli böreği alan köyün namı diğer düğüne kadar sürer gider. Bu gelenek köyler arası diyaloglu rekabeti de sağlayan önemli bir gelenek olarak yüzyıllar boyu sürdürülmüştür.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir