satel enerji / Türkiye’nin İlk Dijital Su Altı Telefonu İçin İmzalar Atıldı - Savunma Sanayi

Satel Enerji

satel enerji

Yeni Nesil Dijital Su Altı Telefonu (D-Satel) KoçSavunma ve TÜBİTAK BİLGEM üst düzey yöneticilerinin katılımıyla TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Gölet Test Sahası’nda düzenlenen bir törenle kamuoyuna tanıtıldı.

TÜBİTAK BİLGEM ve KoçSavunmanın iş birliğiyle üretip geliştireceği D-Satel teknolojisinin, MİLGEM 6, 7 ve 8’inci gemilerinden başlayarak Türk tipi fırkateynlerde (TF) ve sonrasında tüm yeni gemilerde devreye alınması bekleniyor.

D-Satel’in tanıtım toplantısında konuşan TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Ali Görçin, kamu ve özel sektör arasında sağlanan bu iş birliğinin gerek teknolojisi gerekse ülkeye sunacağı katma değer ile bu alandaki yeni girişimlere yol göstereceği kanısında olduğunu ifade etti.

Görçin şöyle devam etti:

Su üstü gemileri ve REİS sınıfı denizaltılarımız için sualtı telefonu geliştirme faaliyetlerinden edinilen tecrübe ve bilgi birikiminin küresel ölçekte rekabet edebilen yerli ve milli bir dijital su altı telefonuna dönüşmesi, savunma ürünlerimizin yerli ve milli karakteri açısından güçlü bir potansiyel ifade ediyor. Türk savunma sanayisinin uluslararası pazarlarda rekabeti için önemli bir koz oluşturan D-Satel, geleceğin dijital harp teknolojileri alanında dünya standartlarını karşılarken aynı zamanda yerli ve milli duruşumuzu güçlendiren bir teknoloji olarak kritik görevler üstlenecektir. Hem ürün geliştirme hem satış ve ihracat hem de satış sonrası hizmetleri kapsayan bu tür iş birlikleri, KoçSavunma – TÜBİTAK BİLGEM örneğinde olduğu gibi Türk savunma sanayisi içerisinde doğru tasarlanmış iş modellerini de cesaretlendirecektir.”

KoçSavunma Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Tekinkaya da Dijital Su Altı Telefonu (D-Satel) projesinin savunma sanayisinde dijitalleşmenin geldiği düzeyi göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Tekinkaya şöyle devam etti:

Savunma sanayimizin Ar-Ge çalışmalarındaki başarılı ismi TÜBİTAK BİLGEM ile yenilikçi teknolojileri ülkemize kazandıran KoçSavunma arasında Satel ile başlayan iş birliğinin, D-Satel ile yepyeni bir seviyeye ulaşmasından gurur duyuyoruz. Savunma sanayisindeki dijital dönüşüme ivme kazandıran D-Satel projesi, savunmanın gündemini oluşturan yeni harekât şartları, daha hızlı ve esnek haberleşmeye duyulan acil gereksinimler doğrultusunda gündeme geldi. Ses ve mors kodlarıyla yapılan mevcut su altı telefonu haberleşme yeteneklerinin yanı sıra kısa kodlu mesajlaşmaya imkân veren çeşitli sayısal protokolleri kullanma ihtiyacı, bugün su altı haberleşmesinin dijital platformlara taşınmasını giderek hızlandırıyor. TÜBİTAK BİLGEM ve KoçSavunma’nın iş birliğiyle geliştireceği Dijital Su Altı Telefonu (D-Satel) teknolojisi, dijital iletişim yeteneklerinin ötesinde geriye dönük uyumluluk özelliği ile mevcut sistemlere entegre çalışabiliyor. Bu, yerli ve milli iletişim platformlarında bütünselliği sağlamak ve ekonomik değerler itibarıyla savunmaya büyük bir avantaj sunuyor. Savunma sanayimizin küresel pazarlardaki yerini güçlendiren bu tip projelerin sayıca artmasını ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

KoçSavunma ve TÜBİTAK BİLGEM arasındaki mutabakatla belirlenen iş paylaşımı çerçevesinde KoçSavunma; transdüserlerin geliştirilmesi, mekanik tasarım, entegre lojistik destek, garanti, bakım, yedek parça temini, pazarlama ve satış konularıyla birlikte teknoloji geliştirme maliyetlerini karşılayacak.

TÜBİTAK BİLGEM ise bu süre içinde ana ünitenin yazılım ve donanım bileşenlerini geliştirecek.

Böylece ilk ürünün test faaliyetleri de dahil olmak üzere iki yıl içerisinde kullanıma hazır hale getirileceği belirtiliyor.

Dijital Su Altı Haberleşme Telefonu (D-Satel) projesinin önemli çıktılarından biri de TÜBİTAK BİLGEM ve KoçSavunma tarafından sürdürülen iş modeli oldu.

Dijital Su Altı Telefonu (D-Satel) geliştirilmesine yönelik sözleşme 24 Mayıs ’de KoçSavunma ve TÜBİTAK BİLGEM arasında imzalandı.

Ürün KoçSavunma markasıyla piyasaya sunulacak, TÜBİTAK BİLGEM’e her bir satış için hizmet ve lisans ödemesi yapılacak.

KoçSavunma, D-Satel’in üretimini gerçekleştireceği gibi bu ürünlerin hem yurt içi hem de küresel ölçekte pazarlanması ve satış sonrası hizmetlerini yerine getirecek.

Etiketler; Ali Görçin, Erkut Tekinkaya, KOÇSAVUNMA, su altı telefonu, TÜBİTAK BİLGEM

Satel Enerji Elektrik İnş. Taah. Ve Tic. Ltd. Şti. Hakkında

Firmamız Yılında Ankara'da Sait Tensi tarafından, yüksek, orta ve alçak gerilim, yeraltı ile havai hat montajı yapması amacıyla kurulmuştur. yılından yılına kadar elektrik (Y.G., O.G., A.G.,) işlerinde, belirli firmalarda koordinatörlük görevleri icra edilmiştir.

SATEL ENERJİ seafoodplus.infoŞ.TAAH. VE TİC. LTD. ŞTİ. olarak amacımız; çağın gerektirdiği standartlarda proje-taahhüt uygulamalarını gerçekleştirmek, can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tutacak şekilde yapılmaktadır. Proje-taahhütü İİİÖİİ yapılan her işin, tüm aşamlarında ve iş sonrasında, müşteri memnuniyetinin devamlılığı sağlanmaktadır.

Uygulama işlerinin tamamı deneyimli ekipler ve ekipmanlarımız tarafından yürütülmektedir. şirketin; şantiye koşullarında yemek, barındırma, iletişim, ulaşım gibi ihtiyaçları karşılamak üzere gerekebilecek her türlü, ekipman ve donanımı mevcuttur. Firmamızın tüm uygulama ekiplerini aynı anda ve eksiksiz bir biçimde destekleyebilecek mekanik ve elektrikli araç gereç donanımı mevcuttur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir