sbs nasıldı / Seviye Belirleme Sınavı (Sbs)

Sbs Nasıldı

sbs nasıldı

Seviye Belirleme Sınavı

Seviye Belirleme Sınavı (SBS), ilköğretimin 6, 7 ve 8’inci sınıflarında; görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım, müzik, beden eğitimi, rehberlik/sosyal etkinlikler dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders yılı sonunda yapıldığı merkezî sistem sınavlarıydı. yılında kaldırılarak yerine 6 dersten dönemden döneme olan TEOG sınavları yapılmaya başlanmıştır.

SBS dönemindeki uygulamalar[değiştir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), altıncı ve yedinci sınıflar için kaldırılan Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) bundan sonra nasıl işleyeceğini açıkladı.

- eğitim yılında uygulanmasına başlanan SBS'de, bu eğitim yılından itibaren şu kurallar geçerli olacak:

*Öğrencilerin altı, yedi ve sekizinci sınıflarda elde ettikleri Yılsonu Başarı Puanı (YBS) ile sekizinci sınıfta yapılacak olan SBS puanları toplanacak.

*YBP hesaplanırken öğrencilerin her dersten aldığı yılsonu puanı haftalık ders sayısı ile çarpılıyor. Bu toplam puan daha sonra haftalık ders sayısına bölünüyor ve tam puan üzerinden hesaplanıyor. Hesaplama e-okul sistemi üzerinden yapılıyor.

*Öğrencilerin altı, yedi ve sekizinci sınıf Yılsonu Başarı Puanları ile Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) hesaplanacak. Liselere yerleştirmede OYP yüzde 30, sekizinci sınıfta girilen SBS puanı ise yüzde 70 oranında etkili olacak.

*Yeni düzenleme - yılında altıncı sınıfa başlayacak öğrencilerle birlikte uygulamaya konulacak. Bu öğrenciler, sekizinci sınıfta SBS'ye gidecek.

* - yılında altıncı sınıfta SBS'ye girmiş olan öğrenciler ise eski sisteme tabi olacaklar; yedi ve sekizinci sınıflarda yine SBS'ye girecekler. Yedinci sınıfta SBS'ye girmiş olan öğrencilerin puanları da yine eski sisteme göre değerlendirilecek.

Sorular sekizinci sınıftan gelecek

*SBS, bundan önce olduğu gibi haziran ayında merkezi sistemle yapılacak.

*SBS'de sorular sadece sekizinci sınıf müfredatından olacak. Sınavda Matematik ve Türkçe test ağırlık katsayıları dört; Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler test ağırlık katsayıları üç; Yabancı Dil test ağırlık katsayısı ise bir olacak.

*Öğrenciler için SBS'ye katılmak zorunlu değil. Sınava katılmayan öğrenciye o yılın en düşük puanı verilerek, Ortaöğretime Yerleştirme Puanı hesaplanacak. Bu nedenle merkezi sistemle öğrenci alan kurumları tercih eden öğrencilerin SBS'ye girmesi tavsiye ediliyor.

*Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam Hatip, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Sağlık Meslek, Denizcilik, Tapu Kadastro ve Adalet Meslek liseleri, önceki yıllarda olduğu gibi SBS ile öğrenci alacak.

*Yerleştirmeler, puan üstünlüğü esasına dayalı olarak önceden belirlenmiş kontenjanlara göre yapılacak.

Açıklamada Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi'nin unsurlarında biri olan SBS ile ilgili yapılan analiz sonuçlarına göre yeni düzenlemeye gidildiği belirtildi. Analizlerde öğrenci, veli, okul ve eğitim sistemi üzerinde SBS'nin olumsuz etkilerinin tespit edildiği anlatıldı. (SP)

kaynağı değiştir]

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir