serhat kadırhan / Firari eski belediye başkanı yakalandı! - Haberler

Serhat Kadırhan

serhat kadırhan

Serhat Kadırhan tutuklandı

Şırnak Belediyesi eski Eşbaşkanı Serhat Kadırhan tutuklandı.

  • ANF
  • AMED
  • Pazartesi, 23 Ağu 2021, 19:03

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında Amed’de gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak eski Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, 3 gün sonra Şırnak Adliyesi’ne Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Kadırhan, 2014-2016 yılları arasındaki öz yönetim direnişleri döneminde katıldığı basın açıklamaları, “Örgüt üyeliği” ve “ Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla savcılık tarafından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Kadırhan aynı gerekçelerle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kadırhan, Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildi.

Şırnak'ın HDP ve BDP'li milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Hasip Kaplan, 30 Mart yerel seçimlerinde gösterdikleri başarı nedeniyle Şırnak Belediyesi Eş Başkanı Serhat Kadırhan ile Balveren, Kumçatı belde belediyelerini ziyaret etti. Makamında vekilleri karşılayan Kadırhan, kent için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade ederek, "Halkın iradesiyle seçimden hep beraber zaferle çıktık bundan sonra da el ele vererek çalışmalarımızı devam edeceğiz" dedi.

Ziyarette konuşan Kaplan ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın, 'Bölgeden çıkarılan enerji kaynakları gelirlerinden pay istiyoruz' açıklamasını hatırlatarak, söz konusu açıklamanın arkasında olduklarını söyledi. İl Özel İdareleri'nin yerine Büyükşehir Meclisleri'nin kurulduğunu anımsatan Kaplan, "Burada devlet payının yüzde 50'si İl Özel İdareleri'ne verilir ki hizmet yapılsın diye. Şimdi İl Özel İdareleri kapatılınca bu yüzde 50 hak bir kere otomatikman Büyükşehirlere geçiyor. Ancak merkezi hükümet bunu kesmek istiyor. Büyükşehir Belediyesi'ni bütün ekonomik olanaklarını yine merkezi hükümete devir ettiler. Aynı şekilde Van'da bunu yaptılar. Diyarbakır'da bunu yapıyorlar. Şimdi Şırnak'ta kömür çıkıyor. Yüzde 23.5 redevans vergisi ödeniyor. Burada termik santraller var. 4 ünite ile çalışan santral var. Bunun dışında 6-7 tane santral başvurusu var. 2-3 tanesi geçti. Bunların hepsi vergi ödüyorlar" diye konuştu.

"77 milyon insanı Ankara'da yönetmek mümkün değildir" diyen Kaplan, demokratik özerkliğin tüm bölgelerde uygulanması gerektiğini dile getirdi. Kaplan, "Bizim bir projemizdir ve bunu ortaya koyduk. Bu projeye göre de elbette ki Antalya'daki turistlerde, milyonlarca turist gidiyor. Tatil yapıyor eğleniyor, kirletiyor çevreyi. Elbette oradan da pay bırakması lazım. Aynı şeyi İzmir için gerekli, Trakya için, aynı şey Karadeniz için gereklidir. Yani bizim projemiz sadece bir noktaya özgü değildir. Demokratik özerklik, 21. yy projesidir birleştiricidir, ayrıştırıcı değildir" dedi.

Şırnak il sınırlarında kömür ve petrolün çıktığını hatırlatan Kaplan, "Petrol boru hattı buradan geçiyor. Habur sınır kapısı var. Bütün bu hengame içinde buradaki yerel yönetimlerimiz, Silopi Belediyesi, Cizre Belediyesi kömür ocakları ile dolu. Şırnak Belediyesi'ni etrafında toz duman içerisinde bir rüzgar esiyor. Toz duman içerisinde sulara karışıyor. Çevreyi kirletiyor. Şırnak Belediyesi, bundan pay alamadığı zaman nasıl hizmet edecek. Halka hizmet için para lazım ekonomik kaynak lazım. Temiz bir çevre için bırakın onu vatandaşın sağlıklı yaşaması için bunlar gerek" dedi.

Kaplan'ın konuşmasının ardından vekiller belediye ziyaretlerini tamamlamalarının ardından geçen hafta içinde "Şırnak KCK" davasından serbest bırakılan ve aralarında Şırnak eski Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın da bulunduğu siyasetçileri ziyaret etti.

16.04.2014

Haberin Kürtçesi için tıklayın 

Şırnak’ta 14 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağının ardından evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların kaldığı çadırlar valilik talimatıyla sökülüyor.

Kepçeler ve TOMA’lar dün Bahçelievler mahallesinde Maden Afet Konutları’nın arkasında bulunan çadırkentteydi. Bugün ise Toptepe Köyü, İkizce Köyü ve su deposu civarındaki çadırkentler boşaltılıyor.

Şırnak Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, çadırkentlerin valilik talimatıyla boşaltıldığını ancak burada kalan insanlara devlet tarafından bir barınma imkanı sunulmadığının altını çizerken şöyle konuştu:

“Çadırkentlerde ekonomik olarak en zor durumda olanlar kalıyor, kim çadırda kalmak ister ki… Çadırları zaten biz kurmuştuk. Mart ayında Şırnak’ta kıştır. İnsanlar burada kışı da, yazı da atlattılar. Yaz da 42 derecelerde geçer.

“Dün boşaltılan çadırkentlerdekilerin bir kısmı Şırnak’taki akrabalarının yanına yerleşti. Bir kısmı da eskiden Ezidi kampı olarak kullandığımız alana geçti. Bugün üç bölgedeki çadırkentler daha boşaltılıyor.

“Şu anda biz de ne yapabileceğimizi bilmiyoruz. 400 konutluk bir sosyal konut projemiz vardı, valilik engelledi. Konteynır getirelim desek, ona da izin vermeyecekler. Bizim tarafımızdan gelecek hiçbir yardıma izin vermiyorlar. Genel politika Şırnak’ı boşaltmak yönünde.

“Devlet vatandaşını kaldığı yerden çıkartıp ona bir alternatif sunmuyorsa, bu ‘defol git’ demektir. Çadırların boşaltılması, sokağa çıkma yasakları da bunun yansıması. Şırnak diye bir yer kalmasın istiyorlar.”

TIKLAYIN - RAMAZAN DEMİR YAZDI: 18 AĞUSTOS 1992 ŞIRNAK; BUGÜN ŞIRNAK

“Kepçelerle bekliyorlardı, insanlar çadırlarını sökmek zorunda kaldı”

Şırnak Belediye Eşbaşkanı Kadırhan, dün çadırkente gittiklerinde kepçe ve TOMA’ların hazır beklediğini söylerken, yaşananları şöyle anlattı:

“Biz gittiğimizde müdahale başlamıştı, çadırları yıkacaklardı. En başta bir saate boşaltmalarını söylemişler. Ama insanlar bir saatte nasıl boşaltsınlar eşyalarını. Araya girdik, akşama kadar beklediler. İnsanlar da çadırlarını söküp eşyalarını toplamak zorunda kaldı.”

Bugün üç çadırkentin daha boşaltıldığını vurgulayan Kadırhan, şehirde birkaç çadırkent daha olduğunu, ancak onların da boşaltılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

“Yazılı belge ya da resmi gerekçe gösterilmedi”

Kadırhan, çadırkentin boşaltılmasıyla ilgili hiçbir yazılı bildirim yapılmadığını, resmi gerekçe de gösterilmediğini belirtti.

“Valilik talimatı, dediler. Hiçbir gerekçe ya da yazılı belge gösterilmedi. Önceden tebligat da gönderilmedi tabii. Tebligat dedikleri şey şu; üç-dört gün önce çadırkente gelip, megafonla anons yapmışlar.”

TIKLAYIN - MURAT BAYRAM YAZDI: SİİRT'TEN ŞIRNAK'A, ŞIRNAK'TAN CİZRE'YE ŞEHR-İ NUH

Valilik: Vatandaşlarımıza barınma yardımı yapıldı

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise çadırkentten çıkarılan vatandaşlara barınma yardımı yapıldığı söylendi ancak "uygun barınma yerleri"nin neresi olduğu bilgisine yer verilmedi:

"İlimiz Bahçelievler mahallesi afet evleri mevkiinde geçici olarak 47 çadırda barınmakta olan vatandaşlarımıza yaklaşan kış şartlarından dolayı mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından barınma yardımı yapılmış ve ailelerimiz uygun barınma yerlerine geçmişlerdir."

Şırnak hakkında

Valiliğin sitesinde yer alan Türkiye İstatistik Kurumu 2011 verilerine göre Şırnak Merkez’de 61 bin 335 kişi yaşıyor.

Şırnak Valisi: Ali İhsan Su

Belediye Eş Başkanları: Özlem Onuk – Serhat Kadırhan

Şırnak'ın merkez ilçe dışında Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, İdil, Silopi ve Uludere ilçeleri var. Merkez ilçeye bağlı 11 mahalle var: Atatürk, Aydınlıkevler, Bahçelievler, Cumhuriyet, Dicle, Gazipaşa, Gündoğdu, İsmet Paşa, Şehri Nuh Yeni Mahalle ve Yeşilyurt.

Sokağa çıkma yasakları  Cizre ve Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015’te başlamıştı. Şırnak il merkezinde ise 14 Mart 2016 saat 23.00’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor.

(ÇT)

* Fotoğraf: Twitter

HDP’li eski Şırnak Belediye Başkanı tutuklandı

A+A-

Haber Merkezi – Eski HDP’li Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, 'Örgüt üyeliği' ve 'Örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklandı.

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınan ve yakalanan eski HDP’li Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, tutuklandı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında Diyarbakır’da gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Şırnak Belediye Eşbaşkanı Serhat Kadırhan, SEGBİS üzerinden ifade verdi.

Kadırhan, 2014-2016 yılları arasında sokağa çıkma yasakları döneminde katıldığı basın açıklamaları, “Örgüt üyeliği” ve “ Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla savcılık tarafından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Kadırhan aynı gerekçelerle çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir