seyyidül istiğfar / İstiğfar duası nedir? : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu

Seyyidül Istiğfar

seyyidül istiğfar

B&#;y&#;k T&#;vbe duası İstiğfar duası! Seyyid&#;l İstiğfar Duası Nasıl Okunur? T&#;rk&#;e Ve Arap&#;a Tefsiri T&#;vbe Etmek İ&#;in Okunan Dua Hangisidir?

Seyyidül İstiğfar Duasının Okunuşu Nasıldır?

Seyyidül istiğfar duasının okunuşu; Estağfurullah estağfurullah estağfurullah el azim el Kerim ellezi la ilahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura. Veselüttevbete vel mağfirete vel hidayete lena innehü hüvettevvaburrahiym.

Seyyidül İstiğfar Duasının Türkçe Anlamı Ve Arapça Tefsiri

Seyyidül istiğfar duası en kıymetli istiğfar duaları arasında yer almaktadır. Allahtan günahlarına itiraf ederek bağışlanma dilemek için okunmaktadır. Seyyidül istiğfar duası tefsiri oldukça derin ve kıymetli bir tefsirdir. Duanın içerisinde öncelikle istiğfar edilerek başlamaktadır. Allahu Tealanın esmaları zikretmek ve onlar hürmetine günahlardan af dilemeyi kapsamaktadır. Seyyidül istiğfar duasının içeriğinde kişinin günahlarından dolayı asıl kendine zulm ettiğinden bahsedilmektedir.

Tövbe Etmek İçin Okunan Dua Hangisidir?

Tövbe etmek için okunan en kısa dua estağfurullah kelimesi olmaktadır. Estağfurullah zikrinde kelime manası olarak tam bir zikir söz konusudur. Estağfurullah zikri ile tövbe ve tövbeye niyet yer almaktadır. Estağfurullah zikrini her duadan önce zikretmek hem tövbe etmek hem de istiğfar edip günah işlememeye niyet etmek için faziletli bir amel olmaktadır.

Tövbe Etmek İçin seyyidül istiğfar duası okunmasının yanında tövbe suresini de okumak faydalı olmaktadır. Tövbe etmek isteyen kişi içten bir niyet ile tövbe suresini okuması tövbe etmesi anlamına gelmektedir.

Tövbe için okunan dualar arasında birçok dua yer aldığı gibi kısa ve az olan duaların makbul olmasına riayet edilmektedir. Tövbe duaları arasında la ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin duasını okumak da oldukça faydalı olmaktadır. Yunus aleyhisselamın duası olarak da bilinen bu tövbe duasını zikretmenin birçok fazileti ve faydası bulunmaktadır. Allahu Teala’dan tövbe niyetiyle dua etmek ve istiğfar etmek tövbe yerine geçmektedir. Tövbe etme için hem kalben hem de dil ile dua etmek da faziletli olmaktadır.

Esmaül hüsnada yer alan esmaları okumak ve Ettevvab esmasını zikretmek de faziletli olmaktadır. Esmaül hüsnada var olan esmaları zikrederken estağfurullah ile başlamak ve bol bol salavat okumak da tövbeye niyet olarak bilinmektedir. Salavatı şerife okumak tövbe etmeye niyet olarak sayılmaktadır ve günahların affına vesile olmaktadır. Tövbe istiğfar etmek için okunan dualar arasında kula en kolay gelen duaları söylemesi de faziletli olarak tavsiye edilmektedir. Allahu Tealanın niyetleri bilmesinden dolayı dua ederken içtenlik olması gerekmektedir. Her okunan duada istiğfar ederek başlanması duanın kabulu ve tövbe etmek için fırsat kabul edilmektedir. Allahu Tealanın tövbeleri kabul etmesi ve tövbe edenleri sevmesi ayetlerde ve hadislerde yer almaktadır. Tövbe etmek islam dininde oldukça öneme sahiptir. Tavsiye edilmektedir.

Seyyidü’l İstiğfar Duası

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır.Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.

Seyyid&#;l İstiğfar Duası Oku: Tevbe İstiğfar Duası Anlamı, T&#;rk&#;e Okunuşu, Arap&#;a Yazılışı ve Fazileti

Haberin Devamı


Öneri:
Ayetel Kürsi


Seyyidül İstiğfar Nedir? 

Seyyidül istiğfar günahlardan arınmak ve bir daha işlememeye niyet etmek için okunan bir tövbe duasıdır. 

Tövbe İstiğfar Duasının Anlamı Nedir? 

 Tövbe istiğfar için okunan seyyidül istiğfarın anlamı; Ey Allahım işlediğim bütün günahlarımı itifaf edip affedilmeyi dilerim. Tövbe ve istiğfar ederim. Bana verdiğin nimetlerin şükrünü eda etmekten acizim. Beni affet mağfiret eyle. Amin. 

Tövbe Etmenin Faziletleri Nelerdir? 

 Tövbe etmenin en önemli faziletlerinden bir tanesi affedilmek için dua edilmesidir. Tövbe eden kişi günahlarından dolayı pişmanlık duyduğu için af ve mağfiret edilmeyi istemektedir. Tövbe kişiyi iyi ve güzel ahlaklı olmaya iten bir yoldur.

 İnsan ne günah işler ise işlesin imanı olduğu müddetçe son anına kadar tövbe etmesi mümkündür. Allah af eden ve affetmeyi seven bir yaratıcıdır. Annelerin merhametinden daha merhametli bir yaratan olduğu için affetmek hiçbir zaman Allaha zor gelmez inancıyla düşünüp henüz ölüm gelmeden af istemek gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Seyyidül İstiğfar Duası Arapça Okunuşu

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّى ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ ، خَلَقْتَنِى وَأَنَا عَبْدُكَ ، وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَىَّ وَأَبُوءُ بِذَنْبِى ، اغْفِرْ لِى ، فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ

Seyyidül İstiğfar Duası Türkçe Okunuşu

“Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente”

Seyyidül İstiğfar Duası Anlamı

«Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Sen’den başka ibâdete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen’in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günâhımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.»”

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir