şuhut nüfusu / Şuhut Nüfusu Afyonkarahisar

Şuhut Nüfusu

şuhut nüfusu

kaynağı değiştir]

İlçe ekonomisinin temel taşını tarım ve hayvancılık sektörü teşkil etmektedir. İlçemizde genellikle buğday, arpa, nohut, patates, şeker pancarı, ayçiçeği, haşhaş ziraatı yapılmaktadır. Meyvecilik son 15 yılda düzenli bir gelişme göstermiştir. Meyve ziraatinde vişne üretimi ön sırayı almaktadır. Bundan başka kiraz, elma, erik, armut gibi meyveler de yetiştirilmektedir. Vişne haricinde diğer meyvecilik alanları ticari amaçtan çok, aile meyveciliği şeklindedir. Sebzecilik, ilçede büyük çapta aile ziraati şeklinde yapılmaktadır. İlçemizde hayvancılık, tarım alanı içinde ekonomik değer bakımından en önemlisidir. Merkez ilçe ve köylerinde çok sayıda besihane bulunmaktadır. Besihanelerin çoğunluğunda dana besiciliği yapılmaktadır. İlçede et kombinaları vardır. Bu kombinalarda hazırlanan etler, firikofirik vasıtalarla, başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir ve Antalya'ya sevk edilmektedir.

İlçede hayvancılık içerisinde ikinci sırayı tavukçuluk almaktadır. İlçe merkez ve köylerinde çok sayıda tavuk kümesi mevcut olup, yumurta tavukçuluğu yapılmaktadır. İlçe ekonomisine yumurta üretimiyle çok büyük katkı sağlanmaktadıseafoodplus.infodan başka koyun ve süt sığırcılığı da önemli ölçüde gelişme göstermiştir.

İlçede şahıslara ait yağ ve un fabrikaları mevcuttur. İlçenin Hisartepesi (Synnada Höyüğü),Hüseyinli inleri (Balçıkhisar), Bininler Kaya Mezarları ve Asmakaya Kalesi eski yerleşim yerleri olup, Kayabelen Göleti ve Selevir baraj gölü mesirelik ve dinlenme yerleridir. Bininler; ilçenin Senir Köyü'ne 5&#;km uzaklıkta, birbirine bağlantılı odalardan meydana gelen Bizans kaya yerleşimidir. Günümüzde ise yayla barınağı olarak kullanılmaktadır. Kayalar üzerinde yer yer mezar odaları ve kaya mezarları ile eteklerinde Bizans dönemine ait ören yeri vardır. Ayrıca Balçıkhisar sınırları içinde Karacemal Mağarası bulunmaktadıseafoodplus.infoçenin Kayabelen Kasabası'nda her yıl Mayıs ayının 1. haftasında Şeyh Hamza Dede'yi Anma ve Hıdırellez Kültür Bayramı, Karaadilli Belde'sinde her yıl Mayıs ayının 4. haftasında geleneksel yağlı güreşler yapılmaktadır.

Kaynakça[değiştir
Şuhut toprakları üzerinde veya çevresindeŞuhut Ovası2 km
Plain(s)Agahın Değirmeni km
Mill(s)Mahmutkırı km
AlanKayabelen Göleti km
DamKayabelen Barajı km
DamYumru Tepe km
HillKızılcin Yaylası km
UplandMantarlı Tepe km
HillKoca Tepe km
HillGök Tepe km
DağKayrakdağ Tepesi km
HillGayrak Dağı km
HillUlu Tepe km
HillSelevir Barajı km
DamDumlu Yaylası km
UplandKumalar Dağı km
DağKuyulu Yayla km
UplandKocamartlı Tepe17 km
HillTaşoluk Barajı km
DamCumaönü Yaylası km
UplandAkkuyu Dağı km
HillKilimatan Tepesi km
HillKızıl Dağ km
DağGölcükkızıl Dağı km
DağIşıklar Dağı km
HillKel Tepe km
HillToklu km
Promontory(-ies)Toklu Sivrisi km
Promontory(-ies)Hacıkadir Boğazı km
Gorge(s)Bakır Dağı km
DağBakırcı Dağı km
DağBayramoğlu Değirmeni km
Mill(s)Yalnızağaç Tepesi km
HillAfyon km
AirbaseHava Meydanı km
AirbaseAfyon Havaalanı km
AirbaseKaracaören Barajı km
DamAkpınar Yaylası km
UplandTınas Tepe23 km
Hill

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir