yılanın iskeleti / Çin'in Guangxi Bölgesinde Tarih Öncesi Döneme Ait Yılan Fosilleri Bulundu - Dailymotion Video

Yılanın Iskeleti

yılanın iskeleti

Çin'in Guangxi Bölgesinde Tarih Öncesi Döneme Ait Yılan Fosilleri Bulundu

Çin'in güneyinde alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nde yer alan Zuojiang havzasında 6 bin yıl öncesine ait yılan iskeleti kemikleri bulundu.
Çinli araştırmacılar bulgularını yakın zamanda Historical Biology dergisinde yayınladı.Guangxi Arkeolojik Koruma ve Araştırma Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olan Yang Qingping'in gözetimindeki bir ekip, 'ten 'e kadar Zuojiang havzasında kazılar gerçekleştirdi ve birden fazla Neolitik alanı ortaya çıkardı.Araştırmacılar, Baojianshan bölgesi ve Dawan bölgesinde bulunan yılan kalıntılarını inceledikten sonra, fosil kalıntılarının piton, kral kobra ve elaphe moellendorffi türlerine ait olduğu sonucuna vardı.Antik pitonun en büyük omurga parçasını ölçen araştırmacılar, canlının uzunluğunun en az 4,58 metre olduğunu söseafoodplus.info, önceki rekor olan 3,56 metre ile karşılaştırıldığında, Çin'de bulunan en büyük antik piton olarak kayıtlara geçti. Haber

seafoodplus.info

kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir

Diğer Haberler

Çin’in güneyindeki yer alan Zuojiang Nehri havzasında, yaklaşık 6 bin yıllık yılan kemikleri bulundu. Guangxi Kültürel Kalıntıları Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü’nden Yang Qingping, yılanın inanlar tarafından avlanılıp, yemek için pişirilmeye hazırlandığını savunuyor.

Çin’in güneyindei yer alan karmaşık yer şekilleri ve çok sayıda tarih öncesi kültürel ve biyolojik miras kalıntısı ile ünlü  Zuojiang Nehri havzasında bulunan 2 bin yılı aşkın geçmişe sahip bir grup kaya resmi, yılında UNESCO’nun dünya mirası listesine alınmıştı.

Alanda ortaya çıkarılan Python bivittatus türüne ait en uzun omur bir yıla ait. Yılanın toplam vücut uzunluğunun 4,58 metreyi aştığı belirtiliyor. Çin’de daha önce bulunan en uzun yılan boyu 3,56 metreydi.

Yeni keşif, Güney Çin’de yaklaşık 6 bin yıl öncesine kadar izlenebilen yılan avlama tarihine ışık tutmaya da yardımcı oldu.

Guangxi Kültürel Kalıntıları Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü’nden Yang Qingping, ortaya çıkarılan yılan kemiklerinin çoğunun yüzeyde olduğundan şüphelenilen yanık izleri olduğunu ve yan yana yığılmış memeli kemiklerinin de elle kesme veya çarpma belirtileri gösterdiğini söyledi.

Yang, bölgedeki tarih öncesi insanların eti işlemek için yiyecekleri kızarttığının da göz ardı edilmediğini sözlerine ekledi.

Araştırma, Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü ve Guangxi Kültürel Kalıntıları Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütüldü.

Keşifle ilgili ayrıntılart sonuçlar, Historical Biology’de çevrimiçi olarak yayınlandı. 

seafoodplus.info

Etiketler : Çin, Python bivittatus, Yang Qingping, yılan, Zuojiang Nehri havzası,

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir