zeolit kullananlar / Zeolit Nedir, Nerelerde Kullanılır? - Enerji Portalı

Zeolit Kullananlar

zeolit kullananlar

Tusorb Sıvı Emici&Koku Giderici Kedi Kumu özellikleri:

*Kafesteki ve ortamdaki kokuları ortadan kaldırır.          

*Sıvı ve nemi anında emer

* Kokuların oluşmasını önler

*Bakteri oluşumunu engeller

*İdrar ve dışkıdaki Amonyak ve benzeri koku ve gazları emerek ortama yayılmasını hayvana zarar vermesini engeller

*Dışkıyı sertleştirir ve ufaltır

*Hayvanların rahat temiz kuru ve kokusuz bir ortamda yaşamalarını sağlar

*% doğal ve güvenli mineral içerir

* İnsanlar, hayvanlar, çevre ve doğaya karşı tamamen zararsızdır     

*Hayvanların yemesinde yalamasında hiçbir zararı yoktur

*Hayvanların tüylerine parlaklık verir.

*hayvanların cildini tahriş etmez

*Pençe ve tüylerini temiz tutar

*Hayvanlara anti-stres özelliği sağlar

Ekonomik olarak 25 kg lık çuvallarda satılmaktadır

Zeolit Nedir, Yapısı, Bileşenleri, Kullanım ve Yan Etkileri Nelerdir?

Zeolit, volkanik lav ve suyun temasında oluşan karmaşık bir mineraldir ve bu süreç binlerce hatta milyonlarca yıl alabilmektedir. B bilim adamları, ilk zeolit minerallerinin milyon yıl önce oluştuğunu tahmin etmektedirler. Zeolit, 40&#;tan fazla doğada meydana gelen ’tan fazla benzersiz yapı (veya çerçeve) için ortak bir isimdir. En yaygın zeolit türleri bulunmaktadır ve bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Klinoptilolit
  • Mordenit
  • Analsim
  • Şabazit
  • Natrolit
  • Stilbite

Eski Romalılar köprü yapmak için M.Ö. zeolit kullanmışlardır. Sonra unutulmaya başlamış ve yılında İsveçli mineralog Axel Cronstedt ilk kez tanımlayıp, adlandırdığında tekrar hatırlanmıştır. Zeolit kelimesi Yunanca kaynama anlamına gelen  zé&#;  ve taş anlamına gelen líthos ‘un birleşiminden oluşmaktadır. Iısıtıldığında bol miktarda buhar açığa çıkmaktadır ve böylece Cronstedt&#;e “kaynar taş” ı hatırlatmaktadır.

Yapı ve Bileşenler

Zeolit Nedir, Yapısı, Bileşenleri, Kullanım ve Yan Etkileri Nelerdir?Haşlanan lav ve soğuk deniz suyunun bir çatışmasında, zeolit benzersiz bir kafes benzeri yapı ve negatif yüzey yükü oluşturmaktadır. Alüminyum ve silikon bu yapının temelini oluşturmaktadır, ancak genellikle oksijen, kalay, çinko ve titanyum gibi diğer elementleri içermektedir. Minik kafesler zeolitin moleküler elek olarak işlev görmesini sağlayarak molekülleri partikül boyutlarına göre filtrelemektedir. Negatif yüzey yükü, sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri gevşek bir şekilde bağlamaktadır, bunları büyük iyonlar ve ağır metallerle değiştirmektedir. Başka bir deyişle, zeolit bol miktarda zararlı bileşeni alıp yerine faydalı olanları getirebilmektedir.

Zeolit Üretim

Günümüzde Zeolit, yeniden keşfedilmesinden hemen sonra madenciler tarafından her yıl  yaklaşık 3 milyon ton   üretilmektedir.  Çin buna öncülük etmektedir ve bunu Güney Kore, Japonya ve Ürdün takip etmektedir. Doğal zeolitler bol miktarda bulunmaktadır, ancak genellikle diğer mineraller, kuvars, metaller vb. ile kirlenmektedir. Endüstri çoğunlukla saf ve homojen yapılara sahip sentetik zeolitlere dayanmaktadır. Fakat zeolit A gibi bazıları doğada bulunmamaktadır.

Endüstriyel Kullanımlar

Eşsiz fiziksel özellikleri sayesinde, zeolitin kullanım alanları çok geniştir. Bu alanlar arasında şunları sıralayabiliriz:

  • Tarımda, kokuları giderir ve atık suyu yönetmeye yardımcı olur
  • Tarımda, nemi kontrol eder ve mineraller sağlar
  • Halk sağlığı ve ekolojisinde, suyu arındırır ve nükleer atıkların giderilmesine yardımcı olur
  • Ev, koku giderici ürünlerde, temizlik ürünlerinde ve kişisel bakımda kullanılır
  • Kimya, kimyasal reaksiyonları hızlandırır

Geleneksel ve Tıbbi Kullanımlar

Geleneksel tıp kil yemeyi (jeofaji) doğal bir detoks yöntemi olarak tanımaktadır. Bununla birlikte zeolit benzer özelliklere ve geleneksel kullanımlara sahiptir. Modern tıpta doktorlar ve araştırmacılar bazı alanlarda zeolit kullanmaktadırlar ve bu alanlar aşağıdaki gibidir:

  • Biyo belirteçlerin ayrılması ve tespiti
  • Kontrollü ilaç dağıtımı
  • NMR (nükleer manyetik rezonans) gibi görüntüleme yöntemleri
  • Deri ve kemik dokusu mühendisliği
  • Yara tedavisi ve kanama kontrolü

Detoks Özellikleri

Zeolit Nedir, Yapısı, Bileşenleri, Kullanım ve Yan Etkileri Nelerdir?Zeolit, insan vücudundan, içme suyundan ve atık malzemelerden çok çeşitli toksinleri bağlayabilmekte ve çıkarabilmektedir. Minik kafesleri ve yüzey yükü ağır metalleri, doğal ve kimyasal zehirleri, radyoaktif elementleri, mikropları, metabolik ürünleri ve daha fazlasını yakalamaktadır. Bu güçlü detoks özellikleri sayesinde, zeolitin şu faydaları olabilir:

  • Ters oksidatif hasar
  • Sağlıklı bir mikrobiyomu koruma
  • Bakteri ve virüsleri öldürme
  • Mineral ve eser element seviyelerini artırma
  • Cilt lezyonlarını onarma ve kanamayı durdurma

Bu nedenlerden dolayı, ağır metalleri ve diğer toksinleri vücuttan detoks etmek için sıklıkla kullanılmaktadır. Zeolit, her şeyi emilmeden bağırsakta yapmaktadır, bu da birkaç önemli istisna dışında insan kullanımı için güvenli hale getirmektedir

Sınırlamalar ve Uyarılar

Çok sayıda zeolit araştırması insanlarda onaylanmamaktadır. Klinik çalışmalar, zeolitin bazı potansiyel faydalarına işaret etmektedir, ancak kanıtlar az sayıda hasta ile sınırlıdır. Bu denemelerin bazıları gibi diğer önemli uyarılarla birlikte gelmektedir:

  • Kontrol eksikliği
  • Bilinmeyen çalışma ayrıntıları
  • Çıkar çatışması

Zeolitin tıbbi kullanımlarını doğrulamak için daha kapsamlı, iyi tasarlanmış klinik çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.

Zeolit Yan Etkileri

Klinik çalışmalarda, zeolit önemli bir yan etkiye neden olmamıştır. Bir güvenlik incelemesinde ayrıca zeolit tüketimi ile ilgili bir tehlike bulunmamıştır. Bununla birlikte, insan ve hayvan denemeleri, solunduğunda akciğer iltihabına ve hasara neden olabileceğini ortaya koymuştur. Zeolit ağır metalleri ve diğer toksinleri bağladığından, bazı insanlar kontamine takviyelerin potansiyel zehirlenmesi hakkında endişelerini dile getirmiştir. Bununla birlikte zeolit, bu toksinler için yüksek bir afiniteye sahiptir ve bunları tüm koşullar altında hapsolur.

Yapılan bir çalışmada, tavuk yemindeki büyük miktarda zeolit bağırsak iltihabına neden olmuştur. Kaba öğütülmüş zeolit (büyük partiküller) farelerde kan hücresi sayısını azaltmıştır. Sadece belirli doğal zeolit türleri insan tüketimi için uygundur ve Erionit gibi diğerleri kanserli bile olabilmektedir. Hiçbir çalışma çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda zeolitin güvenliğini doğrulamamıştır. Bu gruplar, her ihtimale karşı bundan kaçınmak için kullanmamaları tavsiye edilir.

Gıda ve İlaç Etkileşimleri

Gıda

Zeolitin süper bağlayıcı özellikleri nin bir bedeli vardır. Ağır metalleri ve çevresel toksinleri tercih etmesine rağmen, temel besin maddeleri de küçük kafeslerinin içinde sıkışıp kalabilmektedir. Domuzlar üzerinde yapılan bir çalışmada, klinoptilolit proteinin gıdalardan emilimini engellemiştir. Zeolit A (sentetik) kandaki kalsiyum, fosfor, demir ve diğer minerallerin seviyelerini düşürmüştür. Diğer çalışmaların çoğunda beslenme yetersizliği görülmemiştir.

İlaçlar

Zeolit, karmaşık organik toksinleri ve aynı zamanda benzer yapılara sahip ilaçları bağlamaktadır. Örneğin, su arıtımı için harika olan ancak antibiyotik reçete edildiyse tehlikeli olan antibiyotikleri kaldırabilmektedir. Aynı şey demir içeren takviyeler ve ilaçlar için de geçerlidir. Zeolit, bağırsak pH değerini (asitlik) değiştirebilmektedir ve bu nedenle, özellikle kontrollü salım dozaj formları ile farklı ilaçlara müdahale edebilmektedir. Fareler üzerinde yapılan bir çalışmada, zeolitin immün sistemi uyarıcı etkileri, organ transplantasyonundan sonra zararlı olabilen bir greft-konak reaksiyonunu provoke etmiştir. Bu nedenle, nakilden sonra zeolit kullanılmamalı veya immünsüpresanlar ile kombine edilmelidir. Güvenli tarafta kalmak için, zeoliti herhangi bir ilaç veya takviye ile birleştirilmemesinden dolayı emin olunmalıdır.

Zeolit Takviyeler

Yüksek kaliteli bir zeolit takviyesi seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır ve bunlar aşağıdaki gibidir:

  1. Kaynak: Üreticilerin zeolitlerini saygın, temiz bölgelerden sağlayıp sağlamadıklarını kontrol edilmelidir
  2. Kullanım: Ağır metaller ve diğer kirleticiler için test edilmiş saflaştırılmış bir ürün aranmalıdır
  3. Fiziksel özellikler: Aktif ve mikronize (ince öğütülmüş) zeolit aranmalıdır

Piyasadaki en yaygın form, % klinoptilolit içeren zeolit tozudur ve mikronize ürünler parçacık büyüklüğü <20 um&#;dir. Mevcut diğer formlarda da bulunmaktadır ve bunlar aşağıdaki gibidir:

  • mg toz içeren haplar (çoğunlukla klinoptilolit)
  • Sıvı zeolit (suda süspansiyon)
  • Zeolit yara yamaları (genellikle gümüş yüklü)

Zeolit Nedir, Yapısı, Bileşenleri, Kullanım ve Yan Etkileri Nelerdir?Bazı web siteleri, aktive sıvı zeolitin, sıvı saflaştırma işlemi sırasında daha güçlü ve toksinlerden arındırıldığını iddia etmektedir. Ancak, bu iddiaları destekleyecek hiçbir kanıt mevcut değildir. Dahası, aktivasyon sadece zeolit parçacıklarının boyutunu mekanik olarak azaltmayı gerektirmektedir. Sıvı zeolit bazen bir antioksidan, dihidroquercetin (DHQ) ile zenginleştirilmektedir. Belirtildiği gibi, zeolit kişisel bakım ürünlerinde yaygın bir bileşen olarak kullanılmaktadır ve bu kişisel bakım ürünlerine örnek şunlar gösterilebilir:

  • Sabunlar
  • Yüz maskeleri
  • Vücut ovma
  • Diş macunu

Dozaj

Zeolit dozlarının klinik çalışmalarda etkili olduğu kanıtlanmıştır ve bu dozlar aşağıdaki gibidir:

  • Akşamdan kalma belirtilerinin hafifletilmesi: 2,25 g &#; 4,5 g, gece dışarı ertesi sabah
  • Alkol emiliminin inhibe edilmesi: 5 g bir içecekle
  • Bağırsak astarının güçlendirilmesi: 3 ay boyunca günde 1,85 g
  • Yatıştırıcı GÖRH ve mide ülserleri: 2 hafta boyunca günde 1,5 g
  • Kolesterol ve kan lipitlerinin azaltılması: 2 ay boyunca günde 6 &#; 9 g
  • Antioksidan desteğini arttırılması: 1 ay boyunca günde 5,5 &#; 6 g

Zeolitli Tarifler

Yüz maskesi

Macun yapmak için 1 çorba kaşığı zeolit ve yaklaşık 2 yemek kaşığı yeterli su karıştırılarak yüze uygulanmalıdır ve 15 dakika bırakılmalıdır ayrıca kuru ciltler için daha az tutulmalıdır. Daha durulayarak normal cilt bakımı yapılmalıdır. Günlük temizlik için maske kurur kurumaz yıkanmalıdır. Bununla birlikte isteğe bağlı olarak kahve, kakao, yeşil çay tozu, E vitamini, nane, çay ağacı, lavanta gibi uçucu yağlar ve kuru ciltler için zeytinyağı eklenebilmektedir.

Vücut ovma

Duş almadan önce vücuda uygulamak için yemek kaşığı  avuca veya vücut fırçasına dökülerek cilde zeolit uygulanmalıdır. Ayrıca hassas bölgelerde dikkatli olunmalıdır ve isteğe bağlı olarak bentonit kil, şeker ve kahve eklenebilmektedir.

Diş tozu

2 yemek kaşığı zeolit tozu, bir tutam Himalaya tuzu  veya kabartma tozu, bir tutam tarçın ve karanfil, adaçayı, nane vb kuru otlar ve seçilen damla esansiyel yağ macun kıvamına getirilerek dişe uygulanabilmektedir.

Zeolit erimiş lav ve (deniz) su ile temasta oluşan volkanik mineralleri ifade etmektedir. Yapıları sayesinde, bu mineraller çok çeşitli çevresel toksinleri ve metabolik ürünleri bağlayabilmektedir. Klinoptilolit, potansiyel sağlık yararları olan en yaygın doğal zeolittir. Detoks yapmaya, bağırsak sağlığını artırmaya, kanamaları durdurmaya ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilmektedir. Karaciğer koruması, anti kanser etkileri ve Alzheimer hastalığı söz konusu olduğunda kanıtlar yetersizdir.

Zeolit insan tüketimi için güvenlidir, ancak daha uzun süre solunması halinde akciğerlere zarar verebilmektedir. Çocuklar ve hamile kadınlarının kullanımın güvenli olduğına dair kanıtlar olmadığı için kullanmamaları tavsiye edilmektedir. Zeolit ile herhangi bir ilaç veya takviyeyi birleştirilmemeli ve önce doktora danışılmalıdır. Zeolitin anti bakteriyel ve detoks özellikleri cilde de fayda sağlayabilmektedir. Mevcut ürünler arasında yara örtüleri, deodorantlar, sabunlar, diş macunu, yüz maskeleri ve daha fazlası bulunmaktadır.

Kaynakça:
seafoodplus.info

Yazar: Özlem Güvenç Ağaoğlu

Antioksidan Etkili Zeolit Nedir ve Neye Yarar?

Zeolit Nedir?

Zeolit birçok endüstriyel, tarımsal ve medikal alanda kullanılan önemli bir mineraldir.

Zeolit Formülü Nedir?

Genel olarak zeolitler, kristal yapılarında su taşıyabilen ve M2 / seafoodplus.info2O formülüne sahip olan alüminosilikat mineralleridir.

Zeolit formülünde: M olarak ifade edilen sodyum, lityum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum dahil olmak üzere bir dizi metalden herhangi biri olabilir. New York Eyalet Üniversitesi (SUNY) Araştırma Vakfı&#;na göre, &#;n&#; değişkeni, metal katyonunun değerini ve zeolit yapısındaki su moleküllerinin sayısını &#;y&#; olarak ifade etmektedir. Bir zeolit, Abbey Bülteninin açıkladığı gibi, her alüminyum atomu için en az bir silikon atomuna sahip olacaktır.

Zeolit Kimyasal Özellikleri

Isı, zeolitlerin su moleküllerini bırakmasına ve adsorpsiyon işlemi yoluyla diğer molekülleri çevrelerinden almasına neden olur. California&#;daki San Diego&#;ya (UCSD) göre zeolitin yapısı belirli çaplardaki molekülleri hedefler.

Antioksidan Zeolit Faydaları

Vücudunuza yarar sağlamanın bir diğer yolu da Zeolit ile detokstur. Zeolit önemli bir antioksidandır.

Zeolit doğal olarak mineral içerir ve kayalarda, killerde bulunur. Dünyada üzerindeki kültürlerde sanayileşmiş medeniyetin yükselişinden önce sağlık amaçlı kil tüketilirdi ve bildiğiniz üzere doğada birçok hayvan türü de toprak mineralleri tüketir.

Zeolitin birçok endüstriyel, tarımsal ve medikal kullanımı bulunmaktadır. En sık olarak, ileri düzeydeki materyallerin hazırlanmasında, suyun saflaştırılmasında ve tarımsal ve medikal sektörde kullanılmaktadır.

Zeolitin Sağlık için Faydaları

Zeolit ile detoksun olası faydaları için çok sayıda araştırma yapılmıştır ve bu çalışmalar Zeolit&#;in vücudun pH dengesini sağladığını, alerjileri azalttığını, antioksidan gibi hareket ettiğini ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirdiğini göstermiştir [1].

Zeolit aynı zamanda, sindirime yardımcı olur daha önemlisi toksik metallerin vücuttan atılmasını sağlar.

Doğal Zeolit, klinoptilolit, toksik metallerin idrar yapma sırasında vücut depolarından temel elektrolitlerin tüketilmeden ayrılması sırasında keşfedilmiştir [2].

Bu çalışmalar, Zeolitin birikmiş zehirli metalleri ortadan kaldırmasında yardımcı olabileceği için teşvik edilmektedir.

Zeolitin sağlık sektöründeki faydaları yıllardır bilinmektedir. Kanın arıtılmasında kullanılmaktadır. Zeolit besin destekleri vücuttaki kurşunun temizlenmesinde kullanılmaktadır ve aynı zamanda diyare ve zararlı organizmalarla savaştığı bilinmektedir [3] [4].

Zeolit Nasıl Çalışır?

Zeolitin içeriğindeki moleküller farklı toksinlere saldıran ve hapseden çok güçlü manyetik enerji içerirler. Zeolit, metalleri ilişkili dokulardan çeker ve kendine bağlar.

Bu özelliği ile özellikle kurşun, aliminyum, kadmium, arsenik ve civanın uzaklaştırılmasında önemlidir. Bu metaller idrar ya da dışkı yoluyla vücuttan atılırlar.

Global Healing Center, Detoxing with Zeolites,

Referanslar:

  1. Dogliotti G, Malavazos AE, Giacometti S, Solimene U, Fanelli M, Corsi MM, Dozio E. Natural zeolites chabazite/phillipsite/analcime increase blood levels of antioxidant enzymes. J Clin Biochem Nutr. May;50(3) doi: /jcbn Epub Nov
  2. James L Flowers, Stewart A Lonky, Erik J Deitsch. . Dovepress Journal. November. Volume Pages 11 &#; 18 DOI: seafoodplus.info

Beltcheva M, Metcheva R, Popov N, Teodorova SE, Heredia-Rojas JA, Rodríguez-de la Fuente AO, Rodríguez-Flores LE, Topashka-Ancheva M.

Zeolit ile Doğal Detoks Nedir? Nasıl Kullanılır?

Zeolitin içinde bulunan doğal minerallerin doğal detoks kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? yıldan fazla zamandır Asyalılar zeoliti sağlık, zindelik ve uzun bir yaşam için kullanmakta. Buna rağmen, farklı bölgelerdeki bilinirliği ise çok az. Oysa zeolit tam bir doğal, hızlı ve güvenilir arınma aracı.

&#;Her şeyin çözümü doğada&#; diyenlere ne kadar katılıyorsunuz bilmiyorum fakat zeolit sanki bunu biraz kanıtlıyor gibi. Tedavi için yy yerine , yıl öncesine bakmak belki daha mantıklı olabilir. Ne dersiniz? Gelin zeolit nedir önce ona bakalım. Daha sonra zeolit nasıl kullanılır ona geçelim.

Zeolit nedir?

Zeolitler nasıl oluşur? Deniz suyu ve yeraltı suyu lavlarla birleştiğinde zeolitler oluşur. Oluşumları ise 50 ile yıl arası sürer. Vücudumuzdaki, sudaki ve hatta kıyafetlerdeki toksinleri alırlar.

Genellikle suyun filtrelenmesinde, soğutucularda ve akvaryumlarda kullanılırlar. İnsan bedeninin metallerden, mikroplardan ve mantardan arınması için de kullanılır. Bu, iki ayı bulabilir.

Metalin insan vücuduna zararı

Kullandığımız temizlik malzemelerinde, kişisel hijyen ürünlerinde ve hatta yiyeceklerde, suda ve ilaçlarda den fazla zararlı kimyasallar kullanılıyor. Kadmiyum, arsenik, civa, kurşun ve alüminyum beyindeki, ciğerlerdeki ve böbreklerdeki serbest radikal gerilimini ciddi boyutlarda etkiliyor.

Bu metaller nörolojik bozukluklardan kansere kadar pek çok hastalığa sebep oluyor.

Zeolitler mikrobik bakteriler ve virüsler de dahil olmak üzere bu metallerin hepsini yok ediyor. Zeolitteki güçlü detoks mineralleri zirai ilaçla, plastik ve ot öldürücülerdeki tehlikeli molekülleri dahi çıkartabiliyor.

zeolit nedir

Kanser tedavisinde zeolit

Zeolit bir süredir kanser olan hayvanlar üzerinde deneniyor. Tümörün büyümesini durdurduğu ve kemoterapinin etkisini yükselttiği gözlemlenmiş fakat yine de insan vücudundaki etkisi için % bir sonuç henüz alınmamış.

Zeolit nasıl kullanılır?

Detoks için zeoliti sıvı olarak kullanabilirsiniz. FDA bunun % zararsız ve toksik olmadığını onaylıyor. Dehidrasyon oluşmaması için uzmanlar bir bardak suya 30gr zeolit eklenerek karışım hazırlanması öneriyor. Zeolit kan dolaşımında saat aktif olarak yer alacağı için bu karışımdan günde damla ve üç kez alınması tavsiye ediliyor. Arınma tedavisi 6 hafta ile 2 ay arasında sürebiliyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir