duvar tamiri / Duvar Delik Kapatma, Duvar Çatlak Tamiri - Teknik Rehber

Duvar Tamiri

duvar tamiri

Boya Öncesi Duvar Temizliği

boya hazırlık
 

 

Biraz ekstra zaman ayırmaya ve boyamadan önce duvarlarınızı hazırlamaya özen göstermelisiniz, çünkü daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Yeni sıvalı duvarların, birkaç çatlak ve deliği olan, önceden boyanmış bir duvarın ve daha önce duvar kağıdı yapılmış bir duvarın nasıl hazırlanacağını öğrenmek için aşağıdaki adımlarımızı izleyin. Duvarlarınızın malzemesi ne olursa olsun, boyama öncesi kuru olmalı, yağ ve toz, delik ve çatlak, pul pul sıva, soyulmuş boya ve duvar kağıdı parçaları içermemelidir.

Mümkünse,  boya yapacağınız odada bulunan mobilyaları ayrı bir yere taşıyın, eğer mümkün değilse mobilyalarınızı odanın ortasına yerleştirin ve naylon gibi bir koruyucu tabakayla üzerlerini örtün.
 

Yeni Sıvalı Duvar Boyaya Nasıl Hazırlanır


Bu muhtemelen üzerine boyaması en kolay yüzeydir. Yapmanız gereken tek şey, en iyi yüzeyi oluşturmak için bir rulo ile astar ve boya uygulamaktır. Yüzeye sızdırmazlık maddesi ile astar yapmazsanız, sıva sünger gibi herhangi bir boyayı emer, böylece çok fazla boya sarf edersiniz ve ihtiyacınız olandan daha fazla boya katı yapmanız gerekir. Dekorasyondan önce tüm yeni sıvaların tamamen kurumasını bekleyin. 
 

Eski Yüzeyli Duvar Boyaya Nasıl Hazırlanır


Daha önce boyanmış duvarların yeni boyaya hazırlanması oldukça kolaydır, ancak bu profesyonel bitirmeye yardımcı olmak için önce birkaç şey yapmak gerekir.

Delik veya Çatlakları Doldurun

Adım 1: Herhangi bir tozun dolgu maddesinin duvara yapışmasını engelleyeceği için doldurmadan önce boşlukları sabunlu su ile temizleyin.

Adım 2: Esnek dolum bıçağınızı alın ve dolguyu duvarla pürüzsüzleşene kadar boşluğa itin.

Adım 3: Dolgunun kurumasını bekleyin, ardından ince bir zımpara kağıdı ile düzeltin.

Duvarları Zımparalayın

Yeni bir parça ince zımpara kağıdı alın ve tüm duvarları ve soyulmuş boyayı hafifçe zımparalayın. Bu, duvara boyanın yüzeye bağlanmasına yardımcı olacak bir doku verir.

Duvarları Temizleyin

Şeker sabunu çözeltisi ile gres, mum boya veya emici izleri çıkarın. Bu, hazır karıştırılmış veya su ile karıştırmak için bir çözelti olarak gelir. Eldiven giyin ve şeker sabunu duvarlara uygulayın. Tüm duvarlar temizlendikten sonra, sabun izlerini gidermek için yüzeye ılık su ile son bir temizlik yapın. Duvarları iyice kurumaya bırakın.

Önerilen Makale: Boya malzemeleri, boya teknikleri ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için dış cephe boya modelleri sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

 

Önceden Duvar Kağıdı Kaplanmış Duvarları Boyaya Hazırlama


Duvar kağıdının üzerine boyayabilirsiniz, ancak sizin için en iyi bitirme seçeneği bu olmayabilir, bu yüzden başlamadan önce duvar kağıdını çıkarmak en iyi çözümdür. Hangi tür duvar kağıdını kullandığınıza bağlı olarak, tüm duvar kağıdını söktüğünüzden emin olmak biraz daha fazla iş gerektirebilir. Duvara yapıştırarak kaplanan duvar kağıdı, ıslatma süresi veya alet gerektirmeden soyulabilir. Ancak, kağıdın arkasını yapıştırarak kaplanan duvar kağıdının sökülmesi için aşağıdaki adımları izlemesi gerekecektir.

Adım 1: Çıkarmayı kolaylaştırmak için duvar kağıdını bir sünger ve sıcak su ile ıslatın. Bir seferde birkaç metre ıslatın ve yumuşatmak için beş dakika bekletin. Elektrik anahtarları ve prizlerin çevresinde çalışırken dikkatli olun.

Adım 2: Geniş bir sıyırma bıçağını kesiklerden birine kaydırın ve kağıdı çıkarın. Tüm kağıt çıkarılana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Adım 3: Duvar kağıdını çıkarmakta zorlanıyorsanız, duvar kağıdı hamurunu kıran bir duvar kağıdı sıyırma çözümünü deneyin. Kağıdı solüsyonla ıslatın, bir süre bekletin ve bıçakla sıyırın. Ayrıca bir buhar sıyırıcıyı deneyebilirsiniz, tankı suyla doldurabilirsiniz. 

Adım 4: Kağıdın büyük kısmı kapandıktan sonra, duvara yapışmış küçük kağıt parçaları kalmış olabilir. Sıyırma bıçağınızla çıkarılamıyorsa, parçalardan kurtulmak için bir zımpara kağıdı kullanmayı deneyin.

Adım 5: Yeni bir zımpara kağıdı kullanın ve duvarları hafifçe zımparalayın.

Adım 6: Şeker sabunu çözeltisi ile gres, mum boya veya emici izleri çıkarın. Bu, hazır karıştırılmış veya su ile karıştırmak için bir çözelti olarak gelir. Eldiven giyin ve şeker sabunu duvarlara uygulayın. Tüm duvarlar temizlendikten sonra, sabun izlerini gidermek için yüzeye ılık su ile son bir temizlik yapın. Duvarları iyice kurumaya bırakın.

Bu aşamalar için yeterli zamanınız yoksa tüm boya uygulamalarınız için (216) 441 28 24  numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz. Evinize özel boya ve malzeme seçiminden başlayarak boya uygulamasının tüm aşamalarını birlikte planlayalım!

Duvar Delik Kapatma, Duvar Çatlak Tamiri

Duvar delik tamiri

Evinizde herhangi bir nedenden dolayı oluşan duvardaki çatlakları, göçük ve delikleri tamir etmek için usta olmanıza gerek yok. Duvardaki delikleri kapatmak veya duvar çatlak tamiri için, pratik olarak uygulayabileceğiniz yöntemleri ve malzemeleri aşağıda sıraladık.

Ayrıca, taş duvar çatlak tamirini, kalın ve ince duvar çatlaklarının tamirini ayrı ayrı anlattık. Öncelikle duvar çatlak tamiri ile başlıyoruz.

Duvar Çatlak Tamiri

duvardaki delikleri kapatmak

Duvardaki delik veya çatlağın büyüklüğüne göre doğru malzemeyi kullanmanız gerekiyor. Tabi, çatlak onarımının düzgün olması için işçiliğe de dikkat etmek gerekiyor.

Duvar çatlağının boyadan mı, alçıdan mı, duvardan mı kaynaklandığını tespit edip, uygun tamir yöntemini uygulamanız gerekiyor.

Bazı ince çatlaklar boyadan kaynaklı olabilir. Bu gibi durumlarda sadece ince bir zımpara yeterli olur. Fakat, alçı ve duvar zarar gördüyse, daha derinlemesine bir tamir uygulamasına ihtiyaç vardır.

Eğer, duvardaki çatlak, kurşun kalem ucu kadar ince ise alçı ile kapatılabilir. Boyadan kaynaklanan kılcal bir çatlak ise 2-3 kat boya ile kapatabilirsiniz.

Duvar Neden Çatlar?

Duvar boyası neden çatlar?

Duvar neden çatlar, duvar boyası neden çatlar?: Duvarda çatlak oluşması birçok nedene bağlı olabilir. Aşağıda duvarın çatlamasının nedenlerini sıraladık.

  • Yeni yapılmış 1-2 senelik bir binanın tam oturmaması.
  • Sıva, alçı ve boya uygulama hataları duvarda çatlamaya neden olabilir.
  • Duvardaki çatlağın oluşmasının bir diğer nedeni ise iç kapıların çok sert kapatılmasıdır. Sert kapatılan kapılar, kapı kenarlarındaki duvarın ve alçının çatlamasına neden olabilir.
  • Duvarın çatlamasının diğer nedeni ise, boyadan kaynaklanabilir. Yani, çatlayan boyadır aslında. Duvara uygun boya yapmamak veya astarsız boya yapmak boyanın çatlama veya soyulmasına neden olabilir.
  • Duvar çatlağının diğer nedeni ise depremdir. Ciddi yarıklar tamir edilmeden önce “oturulabilir raporu” önem taşımaktadır.

Duvardaki Çatlaklar Nasıl Kapatılır?

Dıvardaki çatlaklar nasıl tamir edilir?

Çatlak duvar nasıl tamir edilir, duvar çatlak tamiri nasıl yapılır?: Duvar çatlak tamirinde kullanılan en yaygın yöntem alçı kullanmaktır.

Duvar çatlağı kalın ve derin ise sıva alçısı; ince, yüzeysel bir çatlak ise saten alçısı kullanmalısınız. (Saten alçı ve sıva alçılar hakkında daha fazla bilgi almak için linklere geçiş yapabilirsiniz.)

Duvar boyası yapmadan önce, duvar çatlak tamiri saten alçı ile yapılır. Saten alçı su ile karıştırılarak yumuşak hamur kıvamına getirilir ve metal bir spatula ile duvardaki delik veya çatlaklara sürülür.

Eğer çatlak, kalem genişliğinde ise (1-2 santimetre), poliüretan mastik de uygulayabilirsiniz. Poliüretan mastikler, uygulandığı yüzeye çok iyi tutunur, %500’e kadar esnediği için, duvarı bırakmaz ve neredeyse her boya türü ile boyanabilir.

Derin Duvar Çatlakları Nasıl Tamir Edilir?

Derz bandı ile duvar çatlak kapatma.
  • Duvar çatlağının içindeki tozu bir fırça ile temizleyin.
  • Tuğla görünüyorsa, iç ve dış mekan tamir ve sıva harcını kullanmalısınız. Tamir harcını su ile karıştırıp, mama kıvamına getirin ve bir spatula ile çatlağa doldurun.
  • Macun kurumadan önce üzerine derz bandı yapıştırın.
  • Bantın üzerine de tekrar macun, alçı veya sıva yapın.
  • Kuruduktan sonra üzerini astarayıp boyayabilirsiniz.
  • Derin duvar çatlağında hafif yarıklar varsa veya 1-2 parmak derinlikte yarıklar varsa, sıva alçısı uygulayın. Sıva alçısını su ile karıştırıp mama kıvamına getirin ve yüzeye uygulayın. Kuruduktan sonra ince saten alçı çekin. Kurumasını bekleyin. Ardından astar ve boya yapın.

Duvardaki İnce Çatlaklar Nasıl Kapatılır?

Duvardaki ince çatlaklar boyadan kaynaklanıyor olabilir veya yüzeydeki son kat alçı olan saten alçı çatlamış olabilir. Eğer yüzeydeki ince çatlaklar boyadan kaynaklanıyorsa, 180 numara zımpara ile zımpara yapıp tekrar boyayın.

Eğer ince çatlaklar yüzey alçısından kaynaklanıyor ise saten alçı çekin. Saten alçıyı su ile karıştırıp yumuşak bir kıvam elde edin. Yüzeye spatula ile sürün. Kuruyunca 180 numaralı zımpara ile zımpara yapıp boyayın.

Duvar Çatlağında Mastik Kullanımı

Duvar çatlak tamiri.

Mastikler silikonlara benzer, fakat mastik kullanımındaki esas amaç boşluk doldurmaktır. Mastiğin üzeri boyanabilir olduğundan, duvar, kapı ve pencerelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ayrıca, mastikler, sert hava koşullarına dayanıklı olduğundan iç ve dış mekanlarda her türlü duvar çatlak tamiri ve duvar delik kapama için kullanabilirsiniz. Bir kurşun kalem veya bir dolma kalem çapındaki duvar çatlaklarında veya sıva çatlak tamiri için mastikler uygundur.

Eğer duvardaki çatlak ince, kıl gibi bir çatlak ise akrilik mastik veya poliüretan mastik ! Hazır macun veya saten alçısı duvardaki çok ince çatlakları tamir etmek için daha doğru bir seçim olacaktır.

Mastikler genellikle akrilik ve poliüretan mastik olarak piyasada bulunur. Poliüretan mastikler daha esnek, yapışkan ve çok daha dayanıklıdır. (Mastik ve poliüretan mastikler hakkında daha fazla bilgi almak için, Mastik, Çekomastik, Silikonize, Hibrit, Pu Mastik nedir?” yazımızı okuyabilirsiniz.)

Duvar Çatlak Kapatıcılar ve Duvar Çatlak Tamir Macunları

Duvar tamir macunu. Duvar çatlak kapatıcı

Duvar çatlağındaki hızlı onarımlar için mükemmel malzemelerdir. Diş macunu gibi tüplerde satılırlar. Duvarda meydana gelen kılcal çatlaklar, bir parmak büyüklüğünde yarıklar ve delikler için uygundur.

Duvar çatlak tamir macununu deliğin veya çatlağın üzerine sürün. Bir spatula ile düzeltin. Kurumasını bekleyin, ardından 180 no. zımpara ile zımparalayın. Ardından boyayabilirsiniz.

Duvar Delik Kapatma

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, duvardaki çatlağın veya deliğin büyüklüğüne göre, doğru malzemeyi kullanmanız gerekiyor. Şimdi, farklı türde çatlak ve delikleri için duvar delik kapatma yöntemlerine geçelim.

Duvar delik kapatma.

Duvardaki delikleri alçı ile kapatma işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, doğru alçıyı kullanmaktır. Yüzeysel, ince, kılcal, çatlaklar ve delikler için saten alçıyı kullanın.

El veya yumruk büyüklüğünde çukur ve delikleri için sıva alçısı kullanılır. Sıva alçısı büyük boşluklar için idealdir, saten alçıdan daha kalın ve pürüzlüdür. Saten alçı ise; daha ve incedir. Bu nedenle, son kat alçısı olarak boya veya astardan önce kullanılır.

Duvar Deliklerini Kapatmak İçin Kullanılan Malzemeler

  • Saten alçı. (Çivi deliği gibi küçük delikler için.)
  • Sıva alçısı. (3-4 parmak büyüklüğünde delikler için.)
  • Hazır tamir macunları. (Çivi deliği ve 1-2 parmak büyüklüğünde delikleri kapatmak için.)
  • Hazır sıvalar. (Yumruk büyüklüğünde ve daha büyük delikleri kapatmak için.)

Alçı İle Duvar Delik Kapatma

Alçı ile duvar delik kapama işlemi yapacaksanız, önce alçıyı hazırlamak ve kıvamını tutturmanız gerekiyor. Alçı ile duvar çatlak tamiri, duvar delik kapatma veya duvar çatlağını onarmak, hazır macuna göre biraz daha zahmetlidir.

Onarım yapacağınız alan büyükse, saten alçılar daha ekonomik olacaktır. Yani 4 kg. hazır macun ile 25 kg saten alçının fiyatı aynıdır.

Bu nedenle, özellikle çivi deliği kapatma ve duvardaki çatlaklar için, sıklıkla saten alçı kullanılır. Fakat pratik ve zahmetsizce kapatmak istiyorsanız, hazır tamir macunlarını kullanabilirsiniz.

Saten alçının suya ve neme dayanımı yoktur. Bu yüzden alçıyı sadece, iç mekandaki duvar çatlak tamiri için kullanın. Burada saten alçısı ve sıva alçısının farkını belirtmemiz gerekiyor.

Saten alçı çok daha ince bir alçı türüdür. Yüzeysel tamirlerde kullanılır. Sıva alçısı ise, daha dolgulu işler içindir. Örneğin, duvar yüzeyi soyulduysa veya duvarda küçük delikler oluştuysa, saten alçı uygundur. Saten alçı, daha pürüzsüz bir zemin elde etmek için yapılan son kat alçısıdır.

Sıva alçısı ise, yaklaşık olarak, yumruk büyüklüğünde veya daha büyük boşlukları doldurmak için kullanılan bir alçıdır. Sıva alçısı kuruduktan sonra, daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için, üzerine saten alçısı kullanabilirsiniz.

Duvardaki küçük delik ve çatlaklar için, saten alçısını kullanabilirsiniz. Alçı su ile hazırlanır ve mama kıvamında olmalıdır. Spatula ile iyice yoğurarak kıvamına getirin. Bastırarak tamir edilecek yüzeye sürün.

Düzgün bir zemin için, alçı kuruduktan sonra üzerine ince zımpara yapabilirsiniz. (Örnek zımparalar: 120, 150, 180 numara. En çok 180 numara kullanılır.)

Hazır Macun İle Duvar Delik Tamiri

Duvardaki küçük, çatlak veya delikleri hazır macunlar ile kapatabilirsiniz. Bu macunlar, alçıya benzer. Kıvamı da hazırlanmış alçı ile neredeyse aynıdır.

Kullanımı oldukça kolaydır. Sadece metal bir spatula ile delik veya çatlak duvara bastırarak sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından, gerek görüyorsanız astar ve boya yapabilirsiniz.

Çivi Deliği Kapatma

Duvardaki civi izlerini kapatmak

Duvar çivi deliği kapatmak için, en çok, saten alçı ve hazır macun kullanılır. Duvar delik kapama macunu, saten alçıya benzer. Kullanımı oldukça basittir. Diş macunu gibi tüplerde veya yoğurt kutusu gibi kutularda satılır.

Duvar delik kapama macunu

Hazır macunlar iç veya dış mekanlarda kullanılabilen dayanıklı ve uygulaması çok kolay malzemelerdir. Civi deliklerini kapatmak için sıkça kullanılır. Tek yapmanız gereken, kutusunu açıp, bir spatula yardımı ile kırık, delik, çatlak duvara sürmek.

Hazır macun kuruduktan sonra, düzgün bir zemin için, üzerine ince bir zımpara yapabilirsiniz. (Örnek zımparalar: 150, 180, 200, 220 numara zımpara.)

Hazır duvar tamir macunlarının su bazlı ve sentetik türleri vardır. Genellikle, duvar çatlakları tamirinde su bazlı macun kullanılır. Tamir edilen duvarın üzerine sentetik boya yapılacaksa; sentetik macun, su bazlı boya yapılacaksa su bazlı macun kullanılır.

Taş Duvar Çatlak Tamiri

Taş duvarlardaki çatlakarın büyüklüğüne göre poliüretan mastik akrilik macun veya tami sıvası kullanabilirsiniz. Birkaç santimetre açıklıtla uzun ince çatlaklar için poliretan mastikler iyi bir seçenek olacaktır.

Dış Cephedeki Çatlakları Kapatmak

Dış cephe çatlak kapatma

Dış cephedeki kılcal çatlaklar, bir çok nedenden dolayı meydana gelmiş olabilir.

  • Sıva ve boya uygulamaları esnasında ustaların doğru uygulama yapmaması,
  • Sıva veya astar veya boyanın bozuk olması,
  • Uygun sıcaklıkta uygulama yapılmaması,
  • Sıva, astar veya boya uygulamaları arasında kuruma sürelerine dikkat edilmemesi,
  • Düşük kalitede sıva, astar veya boya kullanımı dış cephede kılcal çatlaklar oluşmasına neden olabilir.

Dış cephe duvarları daha kalın ve pürüzlü olduğu için dış cephe çatlak tamiri daha farklıdır. Dış cephe duvar tamiri için dış cephe için özel üretilmiş duvar çatlak macunu veya dış dephe sıvası kullanabilirsiniz.

Dış Cephe Sıva Çatlağı Tamiri Nasıl Yapılır?

Dış cephe duvar çatlak tamiri, sıva çatlak tamiri nasıl yapılır?: Dış cephe sıva çatlağı tamiri için dış cephe çatlak kapatma macunları (hazır duvar macunları) kullanılabilir. Bu macunlar, dar ya da geniş dış cephe çatlak onarımı için uygundur.

Dış cephe duvar çatlak tamiri için kullanılabilecek bir diğer ürün ise mastik veya poliüretan mastikleridir. Biz dış cephe çatlak onarımında, özellikle poliüretan mastikleri tavsiye ediyoruz.

Poliüretan mastikleri 1-2 parmak genişliğindeki sıva çatlağı tamiri için kullanabilirsiniz. (Dış cephedeki duvar çatlaklarını hakkında daha detaylı bilgi almak için “Dış duvar çatlak tamiri” yazımızı okuyabilirsiniz.)

Dış duvar çatlakları nasıl kapatılır sorusunun cevabını bu yazıda vermeye çalışacağız. Amacımız iyi bilgilendirici bir yazı hazırlayarak okuyanların hayal kırıklığına uğramamasını sağlamak.

Dış cephelerde genelde ilk hasar küçük bir çatlakla başlar ve zamanla içeri giren nem rutubet, korozyonu adım adım gerçekleştirir. Bu tür sıkıntıların dışardan verdiği zararın dışında ayrıca içerden duvarların nem ve küf yapmasına sebep olabiliyor. İstanbul gibi 3 tarafı deniz olan şehirlerdeki binalarda nem rutubet oluşması çok daha kolaydır.

Hatta dışardan hiç su almayan bir duvar bile içerden küf ve nem yapabiliyor. Bunun birinci sebebi ısı yalıtım yetersizliğinden dolayı içerdeki sıcak ısı ile dışardaki soğuk ısının duvarın iç yüzeyinde karşılaşmasıdır. Bu durum duvar yüzeyinde ani bir yoğuşma yapar. Böylece havadaki nem hızla su olup duvara yönelir ve duvar ıslanır.

Buna bir örnekte şöyle verebiliriz, soğuk havada sabah ilk arabaya bindiğimizde kapıları kapatınca camlarda hemen yoğuşma olur. Çünkü nefesimiz ve vucut ısımızla ısınan hava camdaki soğuk hava ile çarpışınca aniden havadaki nemi su yapar. Buda arabanın camında içten su damlacıkları oluşturur. O yüzden bir duvar bu şekilde rutubet yapıyor ise dışardan en iyi su yalıtımı da yapılsa işe yaramaz, ginede kararır. Çözümü dışardaki soğuğu duvarın iç yüzeyinden uzak tutmak. Buda ısı yalıtımla olabilir ancak. Yada içerdeki oda sıcaklığını çok çok düşük veya çok çok yüksek tutmak lazım, ama buda çözüm değil.

Başka yazılarımızda bu konuya etraflıca değinmek istiyoruz, biz asıl konumuza geçelim.

  • Zemin Kaplama

    Zemin kaplama hizmeti çok geniş bir yelpazede yer alır. Binlerce […]

  • Yangın Yalıtımı

    Yangın yalıtımı ihtiyacı binlerce yıldır insanları hep bir arayışa sokmuştur. […]

  • Yalıtım Hizmeti

    Yalıtım hizmeti son yıllarda çıkan bazı zorunlu yasalarla daha da […]

  • Uzman Uygulamacı

    Hizmet sektöründe işini profesyonel yapan kişi veya kuruluşlara uzman uygulamacı […]

  • Termal Sıva / Mantosıva

    Yalıtım sıvası yada termal sıva ses, yangın ve ısı ve […]

  • Teras Yalıtımı

    Teras yalıtımı yapılan bir çok yer, yanlış uygulamalar yüzünden tekrar […]

  • Teras Kapatma

    Teras kapatma ihtiyacı bir çok sebep kaynaklıdır. Bu yazımızda kısaca […]

  • Temel Perde Yalıtımı

    Temel perde yalıtımı eksik binalarda donatısı zamanla ciddi anlamda korozyona […]

  • Taşyünü

    Taşyünü ısı, yangın ve ses yalıtımında kullanılan önemli bir malzemedir. […]

  • Sundurma Yapımı

    Özet: Ticari ve teknik çalışmalarda görüşmek dileği ile, hayatınızda başarılar dileriz.

  • Su İzolasyonu

    Su izolasyonu yapılarda temel ihtiyaçlardan biridir. Suya olan hayati ihtiyacımız […]

  • Su Deposu Bakım

    Su deposu bakımı ister içme suyu olsun ister kullanım suyu […]

  • Sıvasız Duvara Mantolama Yapılır mı

    Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı […]

  • Sıfır Çatı Yapımı

    Sıfır çatı yapımı bir çok yöntemle yapılır. Dış şekillerine, taşıyıcı […]

  • Ses Yalıtımı

    Ses yalıtımı (soundproofing) bazı durumlarda büyük ihtiyaç haline gelebiliyor. Gürültü […]

  • Sepetli Mobil Vinçle Dış Cephe Onarım

    Mobil vinçle cephe onarım İstanbul’da özellikle çatı saçak dış parapet […]

  • Renovasyon

    Renovasyon hakkında bazı kısa bilgiler derledik ve bir araya getirerek […]

  • Nem ve Rutubet

    Nem ve rutubet kelimeleri aynı anlama gelir ama bazen biraz […]

  • Mutfak Tadilatı

    Mutfak tadilatı banyo tadilatından biraz zor olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü detayı […]

  • Moloz Atımı

    Moloz atımı hizmeti ve atık çuvallama işlerini piyasada yetkin bir […]

  • MasterSeal 525

    Merhaba arkadaşlar bu malzeme ile ilgili çok soru sorulduğu için […]

  • Mantolama Nedir?

    Mantolama nedir ve manto kelimesi ile olan ilişkisini bulmaya çalışacağız […]

  • Mantolama Fiyatları

    2023 yılı mantolama fiyatları malzeme çeşidi, bina yapısı, yüzey durumu, […]

  • Mantolama Firmaları

    Mantolama firmaları binalarda ısınma için harcanan enerjinin etkin ve verimli […]

  • Mantolama Çatlakları Nedenleri?

    Mantolama çatlakları nedenleri bir çok sebep kaynaklıdır. Zamanında müdahale edilmese […]

  • Kapalı Otopark Yalıtımı

    Kapalı otopark yalıtımı sorunu bir çok yapıda büyük sıkıntılar yaratır. […]

  • Isı Yalıtımı

    Isı yalıtımı uygulaması inşaat sektörü dışında yüzlerce farklı alanda da […]

  • İç Cephe Isı Yalıtım

    İç cephe ısı yalıtım bazı sebeplerle tercih edilen bir uygulamadır. […]

  • How to Close Exterior Wall Cracks?

    In this article, we will try to answer the question […]

  • Fileli Sıva Tamiri

    Eski binalarda kendiliğinden oluşan sıva sorunlarının zamanında fileli sıva tamiri […]

  • EKB Enerji Kimlik Belgesi

    Enerji kimlik belgesi ile ilgili merak edilenleri burada yazmaya çalışacağız. […]

  • Drenaj

    Yapılarda zamanında drenaj işlemin ihmal edilmesi temel betonu ve donatı […]

  • Dış duvar çatlakları nasıl kapatılır / Dış cephe sıva tamiri nasıl yapılır?

    Dış duvar çatlakları nasıl kapatılır sorusunun cevabını bu yazıda vermeye […]

  • Dış Cephe Tadilatı

    Dış cephe tadilatı tehlikeli iş sınıfına girer. Çünkü iskelede çalışmak […]

  • Dış Cephe Onarım Boya

    Dış cephe onarım boya hizmeti önemli bir ihtiyaç haline geldi […]

  • Dış Cephe Mantolama Tamiri

    Dış cephe mantolama tamiri sorunlarının ciddileşmemesi için 10 veya 15 […]

  • Dış Cephe Kaplama Taksitle

    Dış cephe kaplama taksitle hizmet veren bir çok firma piyasada […]

  • Dış Cephe Kaplama Çeşitleri

    Dış cephe kaplama çeşitleri ve özellikleri çoktur. O yüzden kısaca […]

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir