giresun ilçeleri / Giresun İlçeleri Nüfusu

Giresun Ilçeleri

giresun ilçeleri

Giresun haritası: Giresun il&#;eleri nelerdir? Giresun hangi b&#;lgede yer alır?

Giresun'un nüfusu devamlı bir oynama yapmamaktadır. Büyük şehir statüsünde olmayan bu bölge sakin ve doğal güzellikleri ile ön plandadır. yılında Giresun il statüsüne girmiştir.

Giresun haritası: Giresun ilçeleri nelerdir Giresun hangi bölgede yer alır

Giresun Haritası: Giresun İlçeleri Nelerdir?

Giresun ili ile ilgili ilk tarihi bilgiler Yunan coğrafyacıların ve gezginlerin eserleri içerisinde rastlanmak mümkündür. Bu bölgede birçok medeniyet yaşamıştır. Bunlardan bazıları Habibler, Hunlar, Amazonlar, Akhunlar, Bulgar Türkleri ve Oğuz Türkleri olarak bilinmektedir.

Piraziz, Giresun merkez, Bulancak, Espiye, Keşap, Görele, Tirebolu, Eynesil, Alucra, Çanakçı, Çamoluk, Doğankent, Dereli, Şebinkarahisar, Güce, Yağlıdere Giresun ilinin ilçeleridir. Şehir nüfus sıralamasında cü sırada yer almaktadır. Nüfus sayısı ise olarak biliniyor. Giresun ilinin en kalabalık ilçesi Bulancak, en az nüfusa sahip olan ilçe ise Doğankent'tir.

Giresun Hangi Bölgede Yer Alır?

Giresun ili Karadeniz bölgesinin Doğu Karadeniz bölgesinde bulunmaktadır. Aksu deresi, Gelevere deresi, Pazarsuyu ve Harşit çayı önemli akarsular arasında yer almaktadır. Giresun ili, Batlama ve Aksu vadilerinin arasında denize doğru uzanan bir yarımadadır. İlin, büyük bir kısmı ılık ve yağışlı bir iklime sahiptir. Diğer kısmı ise karasal bir iklime hakimdir.

İlin çevresinde Trabzon, Gümüşhane, Ordu, Sivas ve Erzincan bulunmaktadır. Nüfusun ana geçim kaynağı tarımdır. Bunun yanı sıra sanayi ve balıkçılık da yapılmaktadır. Giresun ilinin fındığı en kaliteli fındık olarak da bilinmektedir.

Giresun İlinin Özellikleri Nelerdir?

Giresun ilinin halkı coşkulu ve hareketlidir. Bu bölgenin kendi has oyunları ve türküleri bulunmaktadır. Giresun Karşılama ve horon bunların en önemlileridir. Kemençe, davul-zurna ise bölgenin en meşhur çalgılarıdır.

Giresun ilinin mutfağı çok zengin ve çeşitlidir. Hamsikoli, hamsili pilav, sarmalar, pazı, karalahana yemekleri oldukça meşhurdur. Yazdan kurutulan taze fasulyeden yapılan turşu ise bu bölgede çok sevilmektedir.

Şehrin fındık ürünleri de oldukça ön plandadır. Aynı zamanda Giresun simidi, pestil, pekmez, pastil, çavuşlu ekmeği bu ilin meşhur hediye seçenekleri arasındadır.

İlin başlıca tarım ürünü fındıktır. Ekonomik değer taşıyan diğer ürünler ise çay ve kividir. Yeşiller ve maviler bu ilde bir arada. Oldukça temiz bir havası vardır. Giresun kalesi, Kümbet yaylası, Tirebolu kalesi, Paşakonağı yaylası mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir.

Giresun Haritası: Giresun İl&#;eleri Nelerdir? Giresun İlinin N&#;fusu Ka&#;tır, Ka&#; İl&#;esi Vardır?

Haberin Devamı

Giresun Haritası(Büyük halini görmek için haritaya tıklayınız.)
Kaynak: seafoodplus.info



Giresun’un Nüfusu Kaçtır?

Giresun’un nüfusu sürekli artan bir grafik çizmiyor. itibariyle bakıldığında yükselen ve azalan bir nüfus grafiği ortaya çıkıyor. nüfus sayımında ilin nüfusu ’dür. yılına göre nüfus kişi azalmıştır. Nüfusun (%49,83) erkek, (%50,17)’si de kadından oluşuyor. Son on yılın Giresun nüfusu şöyledir;
(% )
(%0,06)
(%0,01)
(%1,30)
(%1,17)
(%-0,77)
(% )
(% )
(% )
(% )
(tahmini veri)

Giresun’un Kaç İlçesi Vardır?

Giresun’un merkez ilçesi de dahil olmak üzere 16 ilçesi bulunuyor. İl sınırları içinde kilometre başına ortalama 66 kişi düşmesine rağmen merkez ilçede bu sayı ’dur.

Giresun’un İlçeleri Nelerdir?

Giresun’un; Piraziz, Bulancak, Giresun (merkez ilçe), Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçeleri sahil şeridinde sıralanıyorlar. Dereli, Yağlıdere, Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri de iç kısımlarda yer alıyorlar.

Şebinkarahisar km²’lik yüzölçümüyle geniş alana sahiptir. Bu ilçeyi km²’lik yüzölçümüyle Alucra takip ediyor. Merkez ilçe olan Giresun’un yüzölçümü ise kilometrekaredir.

Merkez ilçe, ilin nüfus ve ekonomi yükünü çekiyor. Merkez ilçe dışında, Bulancak 66 bin nüfusuyla Giresun’un öne çıkan ilçesidir. Tirebolu’da Tirebolu ve Bedrama Kaleleri, Şebinkarahisar’da Meryem Ana Manastırı, Dereli’de Kümbet ve Kulakkaya yaylaları ile Kuzalan şelalesi görülmesi gereken yerlerdir. Ayrıca Dereli’de Koçkayası Tabiat Parkı, dinlenmek ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin ilgi odağıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir