klomen / Klomen Nedir? Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri Neler? -Op. Dr. İsmet Yıldırım

Klomen

klomen

Klomen kullananlar yardımmm???

arkadaşlar kendi tedavimi sizinle paylaşmak istiyorum.
İlk tedavimi Afyonda tek tüp bebek merkezi olan telek tüp bebekte başladım.
pcos tedavisi ile yaklaşık 2 yıllık süreden beri uğraşmkataYIM VE bu konudA oldukça fazla tecrübem oldu.
Sizinde hızlı ve etkili sonuç alabilmeniz ve size gereksiz uygulanabilecek yalnış tedavilere dikket edin.
ilk tedavimi klomen ve çatlatma iğnesi op. dr. şevki bostancı tarafından uygulandı. Şevki bey tarafından yapılan yalnış; PCOs hastalarında infertilite tedavisi verilecekse kolmen'in tedavide hiç yeri olmadığı arkadaşlar. tedavi başarı şansı oldukça düşük 5 - 6 ay boşuna tedavi aldım ve hiç sonuç alamadım. Afyonkarahisar TELEK tup bebek merkezinin bilimsel alt yapısı olmaksızın rastgele tedavi verdiği ve başarılı sonuş alınan vakalasrının da aslında tesadüfen olduğunu fark ettim.

Bunun üzerine osman gazi tıp fakültesine başvurdum. OSman gazi tıp Üreme sağlığı merkezinde resmen hastanın hiç değeri yok. Çünkü uzmanlık eğitimi alan asistanların deneyimi yok ve başında hocaları olmadan bu öğrenciler sizi değerlendirmekte. dolayısı ile hacaya sizi yalnış danışıp yalnış tedavi almanıza sebeb olmaktalar. Mesela benim periovaryan kist denilen bir kisti gereksiz yere 6 ay tedavi ettiler. polikistik over hastalarında yumurtalıklarda birçok küçük kistçikler vardır. Asistan vaginal usg yaptı her gidişimde. her seferinde farklı asistan dr. ayça peker, dr. derya, dr.kıymet çiçek ve daha fazlası. içlerinde en insancıl ve size en iyi bilgi veren dr. derya hanımdır. diğer asistanlar işini bitirmek ve bir an önce oradan kurtulmak istedikleri her hallerinden belli. asistan doktor olmaları sebebi ile ve bilgilerinin boylarını aşması sebebi ile bu bilgisizlikleri kamüfle etmek için sizin sorularınıza kaçamak ve üstü kapalı bilgi verirler. Her neyse bu asistan arkadaşlar periovaryan kist (doğuştan olan; yumurtalıklara yakın yerleşimli; zararsız her kadında olabilen önemsiz kist ) yumurtalık kisti olarak değerlendirdi asistan arkadaşlar. Dolayısı ile yumurtalık kisti diye hocalarına danışarak sürekli doğum kontrol hapı verdiler ve 5 ay git gel yaptım. tekrar doğum kontrol hapı ile evime sallamak istediler, bunun üzerine hırgür çıkarttım. hocalarının bir tanesi tenezzül edip muayeneye gelmediler. yada 6 ay boyunca iyileşmeyen yumurtalık kistinin başka birşey olabileceğini akıl edemediler. her neyse bir şekilde osman gazi tıp fakültesinde üreme sağlığı merkezinde tadavi almak zorunda kalırsanız kesinlikle asistanların elinde rezil olmayınız. boşuna vakit kaybetmeyin. direkt olarak hocalarından randevu alın. 1 ay sonrasına alabilirsiniz belki ama asistanlarrın eline düşerseniz hoca ile muhatap olamazsınız. tıpkı ben gibi. asitanlar sadce kendi penceresinden sizi eksik değerlendirdiğnden hocaya eksik olarak danışılmak ve benim gibi yalnış tedavi alamayın.
pcos olan hastalarda tedavi başlangıçı yani ilk tedavi klomen ile yapılmaz. etki gücü çok zayıf. boşuna birkaç siklusu riske etmeyin.

%15 tedavi başarısı olan etkili ilk tedavi gonal denilen iğne ile başlanıp yeterli olgunluğa ulaşıncaya kadar 4 güne bir vaginal usg yapılmaktadır. vaginal usg de yumurtalıklarun verdiği cevaba göre gonal ilaç dozu tekrar gözden geçirilmekte ve artırılmakta. yumurtlama olgunluğuna gelen overlere son olarak ovitrella denilen çatlatma iğnesi yapılmakta ve eşler günlük birlikte olmaktalar. ve döllenme beklenmekte. en basit ve ilk tedavi budur arkadaşlar. boşuna ortalıklarda değişik tedaviler almayın.
çoçuk için nelerden fedakarlık yaptığınızı ben bilirim.
benim çektiklerimi sizde çekmeyin. Umutlarınız ve özlemleriniz nedeni ile sömürgeye uğratılmayın.

Genişletmek için tıkla...

KLOMEN

Merhaba arkadaşlar bende 2 senelik evliydim polikistikover sendromu var dedi doktor bir süre doğum kontrol hapıyla korundum ancak sadece yumurtalık yapım polikistik overdi tahlillerim normaldi, bir süre bebek denememiz oldu ancak 3 ay sonra doktora gittim doktor biraz kilo ver dedi ve glifor ve doğum kontrol hapı kullanmamı istedi, 3 ay bu şekilde kullandım, daha sonra doktora kontrole gittim glifora devam etmemi beni zayıflatacağını ve hamileliğimi kolaylaştıracağını söyledi, fazla kilom olmamasına rağmen 3-4 kilo verdim, bundan sonra klomen kullan 3 ay dedi ve klomenin ikinci ayda kullanımında hamile kaldım herhangi bir gün hesaplaması yapmadım, adetin 3.günü 5 gün birer tane klomen kullandım ve hamile kaldım bana sürpriz oldu pek ümidim yoktu 31 temmuzda doğum yaptım:) inşallah Allah isteyen herkese verir:) Ama en önemlisinin stres yapmamak gerektiğini öğrendim belki birilerine faydam olur diye yazmak istedim, herkese sağlıklı bebişler dilerim

Genişletmek için tıkla...

Klomen nedir sorusu, hamile kalmak isteyen kadınların gündeminde yer alıyor. Klomen bir ilaçtır ve temel işlevi de yumurtaları uyarmaktır. Bu sayede yumurtalar döllenme için hazır hale gelir. Dolayısıyla klomen tedavisi kadınların hamile kalmasını kolaylaştırmak amacıyla uygulanan tedavilerden biridir. Gebeliği kolaylaştıran bu tedavi ile hamile kalan çok sayıda kadın bulunuyor. Ancak yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen bu ilacın kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini de belirtelim. Gelişigüzel kullanımı durumunda kadınlar çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Bu ilacın neden kullanıldığı ya da ne kadar süre ile kullanıldığına da değineceğiz. Öncesinde ise nasıl kullanıldığı sorusunu yanıtlayalım.

Klomen Nasıl Kullanılır?

Elbette tüm ilaçlar gibi bu ilaç da sadece doktor tarafından önerilen dozajda ve önerilen süre boyunca kullanılmalıdır. Kimi zaman klomen nedir konusunu araştıran kadınlar doktor önermediği halde bu ilacı kullanmayı deneyebiliyor. Bu durum hamile kalmayı kolaylaştırmaktan ziyade daha da güçleştirebilir ve çeşitli sıkıntılara neden olabilir. Haliyle klomen nedir ve nasıl kullanılır konusunda doktorunuzun önerilerini dikkate almalısınız.

Çoğunlukla günde 1 adet alınan bu ilaç 5 gün kullanıldıktan sonra kesiliyor. Bazı kişiler için günde 2 adet alınması da önerilebilir. Bu süre zarfında yumurtanın döllenme için ideal olgunluğa erişmesine de yardımcı oluyor. Ancak yumurtanın olgunlaşması için söz konusu ilacın 6 gün ya da 7 gün kullanılması da gerekebilir. Bu noktada klomen nedir ve nasıl kullanılır şeklinde yapılan araştırmanın sonucu değil, sadece doktorunuzun önerisini dikkate almalısınız.

Neden Kullanılır?

Sağlıklı bir gebelikten söz edebilmek için yumurtanın olgunlaşması, çatlaması ve döllenmenin de meydana gelmesi gerekiyor. Yumurtanın olgunlaşma süreci noktasında da devreye klomen nedir konusunun girdiğini söyleyebiliriz. Bu ilacın görevi yumurtanın uyarılmasını sağlamak oluyor. İlaç ile birlikte hormonlar devreye girerek yumurtanın büyümesini sağlıyor. Bu sayede yumurta döllenme için hazır hale geliyor.

Bir anlamda sağlıklı bir hamileliğin ilk aşamasının yani döllenmenin meydana gelmesine klomen tedavisi de yardımcı oluyor diyebiliriz. İlacın kullanımı ile birlikte yumurtanın olgunlaşması sağlanıyor ve hemen ardından hastaya yumurta çatlatma ilacı veriliyor. Böylelikle erkek ve kadın üreme hücrelerinin buluşması durumunda döllenmenin önündeki büyük bir engel de kaldırılmış oluyor. Ancak burada önemli bir hususa da değinmekte fayda var. Bu tedavi gebeliğin kesinlikle oluşacağı anlamına gelmez. Sadece gebeliği kolaylaştıran yöntemlerden biridir.

Tüp Bebek Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Özellikle bebek sahibi olmak için tüp bebek tedavisinden faydalanmak isteyenler için klomen nedir konusu önemlidir. Doğal yollarla gebeliği önleyen hususlardan biri de yumurta rezervinde azalma olmasıdır. Ayrıca yumurta tembelliği gibi bir tablo ortaya çıktığında da hamile kalmak zorlaşıyor. Bu durumda da devreye bu tedavi girebiliyor. Çünkü bu tedavi yumurtanın büyümesine yardımcı oluyor. Embriyo transferi gerçekleştirilmeden önce uygulanan tedavi sayesinde ideal olgunlukta yumurta elde edilme olasılığı da yükseliyor. Bu nedenle tüp bebek tedavisi kapsamında anne adaylarının ilgilendiği konulardan biri oluyor.

Klomen İle Kolay Gebe Kalınır Mı?

Klomen ile kolay gebe kalmak mümkün mü

Elbette klomen ile kolay gebe kalınır. Zira bu konuda da değindiğimiz gibi bu ilacın kullanımının amacı zaten hamile kalmayı kolaylaştırmaktır. Fakat hamile kalmak isteyen kadınların ilacı gelişigüzel kullanması durumunda başarılı bir sonuç elde edeceklerini asla söyleyemeyiz. Bu ilacın ve aynı zamanda yumurta çatlatma ilacı olarak kullanılan ilaçların kesinlikle doktor tarafından reçete edilmesi durumunda kullanılması gerekir.

Hamile kalmayı önleyen tek unsur yumurtanın olgunlaşmaması değildir. Çok sayıda farklı nedene bağlı olarak gebelik meydana gelmeyebilir. Bu nedenle kadınların klomen nedir konusunda bilgi aldıktan sonra doktora başvurmadan bu ilacı almaya ve kullanmaya çalışması istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Zira ilacın dozajının da doktor tarafından belirlenmesi gerektiğini unutmamalısınız.

İlginizi çekebilir –> Dış gebelik nedir?

En Fazla Kaç Ay Kullanılır?

Aslında bu sorunun yanıtını doktorunuz belirlemelidir. Ancak genel olarak klomen nedir ve ne kadar kullanılır sorusunun yanıtına dair fikir vermesi açısından bazı bilgiler aktarabiliriz. Klomen, hamilelik haberini alana kadar sürekli olarak kullanılan bir ilaç değildir. Çoğunlukla sadece 5 gün ilaç tedavisi uygulanır. Ancak hastanın hormon ve yumurta durumuna bağlı olarak bu sürenin değişebileceğini de belirtmeliyiz. Eğer uygulanan tedaviye karşın gebelik elde edilemezse ve yeniden tedavi uygulanması gerekirse, ilacın yeniden, bir sonraki ay da kullanılması gerekebilir.

Güvenli Bir İlaç Mıdır?

Öncelikle klomen nedir konusunda bilinmesi gereken önemli bir hususa değinelim. Bu ilaç, hem ülkemizde hem de dünya genelinde yaklaşık olarak 60 yıldır kullanılıyor. Elbette tüm ilaçlar gibi bu ilacın da bazı yan etkileri olabilir. Fakat yan etkiler ilacın zararlı olduğu anlamına gelmiyor. Son derece güvenli bir ilaçtır. Önemli olan hususlardan biri de kullanımı sırasında doz aşımı yapmamak ve doktorun belirttiği günde ilaç alımını kesmektir. Bu durumda ilacın herhangi bir zararı da olmayacaktır.

Mutlaka göz atın –> Detaylı ultrason

Yan Etkileri Nelerdir?

Klomen yan etkileri nedir

Hamile kalma konusunda sorun yaşayan kadınlar klomen nedir konusunda yan etkileri de merak edebiliyor. Elbette klomen tedavisi kapsamında hastaların bazı yan etkiler ile karşılaşması söz konusu olabilir. Ancak bu yan etkiler çoğu zaman geçicidir. İlacın kullanımının kesilmesiyle birlikte yan etkiler de ortadan kalkar. Bu ilaç ile yumurta çatlatma ilacı birbirinden farklıdır. Aşağıda söz ettiğimiz yan etkiler klomen adlı ilacın olası yan etkileridir.

  • Yumurtanın beklenenden daha çok büyümesi
  • Karında sıvı toplanması
  • Kasıklarda ya da karında ağrı
  • Memelerde dolgunluk hissi,
  • Memelerde gerginlik olması ya da hafif sızı hissedilmesi
  • Bulanık görme gibi görmeyle ilgili çeşitli sorunlar yaşanması
  • Damarlarda genişlemeye bağlı kızarıklıklar
  • Baş dönmesi
  • Ateş basması
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Lekelenme şeklinde kanama

Bu yan etkilerin hiç biri ortaya çıkmayabileceği gibi büyük bölümü de yaşanabilir. Şiddetinin ise her kadında aynı olmayabileceğini belirtelim.

Klomen Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlanır?

Çoğunlukla adet kanamasının başlamasını takiben ikinci ya da üçüncü günde bu ilaç alınmaya başlanır. Ancak klomen nedir konusunda sıklıkla söz ettiğimiz gibi doktorunuzun farklı bir zaman ilacı almanızı önermesi durumunda bu bilgi doğrultusunda hareket etmelisiniz. İlacın adetin kaçıncı günü alınacağına kesinlikle doktorunuz karar vermelidir. İlacın 5 günlük kullanım süresinin ardından yumurtanın ne oranda büyüdüğünün ultrason ile kontrol edilmesi gerekir. İstenen büyüklük elde edildiğinde ise yumurta çatlatma ilacı uygulaması aşamasına geçiliyor.

Klomen İle Hamile Kalma Oranı Nedir?

Anne olmak isteyen kadınlar klomen tedavisi sonrasında bu şansı yakalama olasılıklarını da merak ediyor. Söz konusu tedavinin uygulanması, kesinlikle gebelik elde edileceği anlamına gelmez. Yapılan son araştırmalara bakıldığında tedavinin uygulandığı kadınların % 80’inde gebelik elde ediliyor.  Kalan % 20’lik dilimde ise gebeliğin oluşmama nedenleri farklılık gösteriyor. Hamilelikten söz edebilmek için sadece döllenmenin meydana gelmesi yeterli değildir. Embriyonun rahim duvarına yerleşmesi ve sağlıklı bir şekilde gelişiminin devam etmesi gerekiyor. Bu tedavi ise yumurtanın olgunlaşması ve döllenmenin meydana gelmesi için hazır olmasına yardımcı olur. Sonraki sürece bir etkisi yoktur. Konuyla ilgili sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilgi sahibi olun –> Prolaktin yüksekliği

Klomen Nedir? Neden ve Nasıl Kullanılır?

Klomen, kadınlarda yumurtalıkların uyarılmasını sağlayarak gebeliğin oluşmasına yardımcı olan bir ilaçtır. Ovulasyon uyarıcı ilaç veya yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen klomen, infertilite tedavilerinde sıklıkla tercih edilir. Genellikle günde 1 adet, 5 gün süreyle kullanılan ilaç, mutlaka doktor gözetiminde alınmalıdır. Aksi halde yumurtalıkların fazla uyarılmasına bağlı olarak OHSS gibi durumlar gelişebilmektedir. Sizler için hazırladığımız bu yazıda klomen tedavisi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenleri derledik. Keyifli okumalar.

Klomen Nedir?

Klomen, hamile kalmak isteyen fakat yumurtlama problemi olan kadınlarda yumurta üretimini tetiklemek amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Ovulasyon uyarıcı ilaç veya yumurta çatlatma ilacı olarak da bilinen klomen, yumurtanın olgunlaşmasına yardımcı olarak gebe kalma olasılığını yükseltir. Peki, Klomen bunu nasıl yapıyor? Yumurtlama, beyindeki hipofiz bezinden salgılanan Folikül Uyarıcı Hormon sayesinde gerçekleşir. Bu hormon düzenli salgılandığında kadınların yumurtlaması da düzenli olur. Ancak hormon yeterince salgılanmazsa östrojen hormonu da azalır. Böylece gebe kalmak zorlaşabilir. Klomen ise Folikül Uyarıcı Hormonun salgılanmasına yardımcı olarak yumurtlama fonksiyonunun oluşumunu sağlar ve bu sayede gebelik elde edilmesinin önüne açar.

Klomen Neden Kullanılır?

Klomen, başta doğurganlık problemleri olmak üzere birçok hastalığın tedavi edilmesi amacıyla reçete edilebilir. Bunlardan bazıları:

  • Kısırlık,
  • Yumurtlama bozuklukları,
  • Açıklanamayan infertilite,
  • Tüp bebek tedavisi,
  • Aşılama,
  • Polikistik over sendromu.

Klomen Nasıl Kullanılır?

Klomen, genellikle günde 1 adet olmak üzere 5 gün süreyle kullanılır. Ancak bazı kadınların günde 2 adet klomen (100 mg) kullanması gerekebilir. Kimilerinde ise süre 6 – 7 güne çıkabilir. Buradan da anlaşılacağı üzere klomen kullanımı kişiye özel planlanır. Dolayısıyla doz programının mutlaka doktor tarafından oluşturulması gerekmektedir.

Klomen Nedir? Neden ve Nasıl Kullanılır?

Klomen’in Yan Etkileri Nelerdir?

Klomen, doktor gözetiminde kullanılan özel bir ilaçtır. Dozu ve kullanım süresi doktor tarafından belirlendiği sürece ciddi bir yan etkiye neden olmaz. Ancak uzun süreli kullanımlarda bazı yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Böylesi durumlarda klomenin en sık karşılaşılan yan etkileri şu şekildedir:

  • Yumurtanın olması gerekenden fazla büyümesi,
  • Kasıklarda veya karında ağrı olması,
  • Göğüslerde dolgunluk hissi, gerginlik veya hafif sızı,
  • Damarlardaki genişlemeye bağlı olarak gelişebilen kızarıklıklar,
  • Ürtiker,
  • Şişkinlik hissi,
  • Mide bulantısı, kusma,
  • Baş dönmesi,
  • Ateş basması, bunalma hissi,
  • Lekelenme,
  • Bulanık görme,
  • Karında sıvı toplanması,
  • Uyku bozukluğu, gerginlik.

Klomen Başarı Oranı ovuKaçtır?

Klomen, yumurtanın döllenmeye hazır hale gelmesine yardımcı olan bir ilaçtır. Bu nedenle yumurtlama problemi yaşayan çoğu kadın, klomen kullanımı ile daha kolay gebelik elde etme şansına sahiptir. Yapılan araştırmalar, yumurtlama sorunu yaşayan kadınların yarısından fazlasının klomen ile hamile kalabildiğini ortaya koymaktadır. Ancak ilacı kullananların hepsinde aynı başarıyı elde etmek söz konusu değildir. Zira kişinin metabolizması veya sağlık durumu gibi klomen kullanımında başarıyı etkileyen birçok faktör söz konusudur.

Klomen ile Hamile Kalanlar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Klomen ile hamile kalanlar ile doğal yollarla gebe kalmış kadınlar arasında hiçbir fark yoktur. Klomenin etkisi gebelikle birlikte son bulur ve süreç, diğer hamile kadınlarla aynı şekilde devam eder.

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir